Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 71 
 Gepost op: april 22, 2024, 05:08:42 pm 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door OhPeeCee
Wat voor connectie, 7 pin of 13 pin. Zoek de vaste stroomdraad. Aan de kant van de vouwwagen zul je ook moeten kijken en zoeken naar de vaste stroomdraad. Je kan een 12 volt aansluiting (female maken ) waar de 12 volt stekker van de  koelbox in gaat.

https://www.tralert.com/verlichtingstermen/jaeger-stekkerdoos/

Op deze site vind je het aansluitschema



Als je een de andere 13 polige hebt dan kun je ook alles vinden op. https://caravantrekker.nl/info/stekkers

Op deze manier gebruik je de kabel boom van de trekhaak en zal de cambus niet of bijna geen problemen geven

Succes

Vast wel op het forum een beschrijving hoe of wat


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 72 
 Gepost op: april 22, 2024, 04:58:06 pm 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door GuustFlater89
Koelkast op dagrijverlichting is sowieso een slecht idee. Is het niet ivm CAN, dan wel om de zekering waarde. Je auto zal neem ik aan een 13 polige stekker hebben. Daar zit een constante (of geschakelde) stroomaansluiting in. Die is speciaal voor dit soort zaken, zie pin 10 in bijgevoegd schema.

 73 
 Gepost op: april 22, 2024, 04:53:45 pm 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door Boyki007
Hi allen,

Ik ben vrij nieuw op het forum hier en we hebben onlangs een Raclet Panama Up gekocht.
Bij aankoop stond er een fietsendrager op de dissel en deze is nu vervangen door een disselbak.
Dit omdat ik de extra bergruimte goed kan gebruiken.

Nu is het idee ontstaan om in de dissel de koelkast/koelbox te gaan vervoeren en deze te voorzien van een 12v aansluiting in de disselbak.
Velen zullen mij alvast voorgegaan zijn, maar ik wil natuurlijk de aftakking op de juiste plaats voorzien.
Zelf dacht ik een aftakking te maken aan het dagrijlicht vooraan en zo, simpelweg een gezekerde 12v kabel naar de disselbak te trekken.
Nu las ik ook dat veel auto's voorzien zijn een canbus aansluiting en mogelijks een foutmelding geven in de BC wanneer er een bepaalde waarde niet klopt.
Zeker mijn auto is heel nieuw.
Zou mijn manier van werken voor problemen kunnen zorgen op de bc van de auto?

Als jullie betere alternatieven hebben, hou ik me graag aanbevolen.

 74 
 Gepost op: april 22, 2024, 04:27:26 pm 
Gestart door Marjolein_B - Laatste bericht door Marjolein_B
De bakken moet je zeg maar niet onder het frame doen, maar daartussen positioneren, volgens mij moet het dan wel passen... maar ik weet het even niet uit mijn hoofd. Maar misschien zetten wij ze wel niet bovenop elkaar en leggen we er iets op. De grote past wel gewoon toch? Ik weet het niet meer precies.
Onze Kavango is vrij nieuw (2023), maar tenzij die van jullie tien jaar oud is moet de bak ongeveer even groot zijn dacht ik.

Beddengoed blijft liggen inderdaad (dekbed van ons en slaapzak van één kind), we hebben geen topper. Kussens gaan er wel af. Dan kun je 'm prima inklappen.

 75 
 Gepost op: april 22, 2024, 02:44:47 pm 
Gestart door yep123 - Laatste bericht door yep123
Ik ben heel benieuwd, maar denk dat beide karren voor datgene waar wij het voor willen gebruiken prima zijn. Op zich mooi om.te. vergelijken een slaap je in de breedte en de ander in de lengte. Waar ik goed op ga letten is de degelijkheid mbt stangen en doek.

 76 
 Gepost op: april 22, 2024, 11:58:54 am 
Gestart door Nirak - Laatste bericht door Kevin2
Die BK pan ziet er fantastisch uit! Maar er is bijna niks over te vinden en nergens te koop  :N

 77 
 Gepost op: april 22, 2024, 10:34:48 am 
Gestart door yep123 - Laatste bericht door Jer81
Veel plezier. Hier hebben wij onze eerste vouwwagen gekocht. Ik vind het een erg fijne winkel. Echt een familiebedrijf.

 78 
 Gepost op: april 22, 2024, 09:48:32 am 
Gestart door poldertoerist - Laatste bericht door CEO
Duidelijk, dank voor je toelichting!

 79 
 Gepost op: april 22, 2024, 09:21:42 am 
Gestart door yep123 - Laatste bericht door yep123
Als deze je echt aanstaat en dan zou ik de verkoper een berichtje sturen en kijken of je snel samen op kunt zette, hij ziet best mooi uit. Toch een paar zaken die je mss even moet bedenken. Er is wel een nieuwe tent op gekomen, maar de wagen zelf is wel een oudje inmiddels. Hoeft niet zo'n probleem te zijn, want zo ingewikkeld is een aanhangwagen niet maar ergens moet je dat toch wel meenemen. Verdiep je er in ieder geval in.

Een andere wel duurdere suggestie binnen jullie budget zonder het complete budget te hoeven gebruiken is deze:
https://www.caravans.nl/alpenkreuzer/alpenkreuzer-duet-2020-compacte-2-persoons-945844.html
Dat zijn echt hele gemakkelijke wagens.

Wat ik in je verhaal ook wel een beetje mis zijn je echte kampeerwensen. ga je trekken? of blijf je langer op 1 plek staan bijvoorbeeld. En ga je naar zonzekere bestemmening (bestaan die eigenlijk nog wel) of verwacht je toch ook wel minder weer of koude avonden..  Wil je dan toch lekker binnen kunnen zitten?

Andere dingen die van belang zijn, wil je altijd bij je bagage kunnen ook als de wagen is ingepakt en hoe makkelijk moet dat kunnen? 

De Jamet Easy die je aanhaalde heeft een luifel. Nou heb ik onlangs zelf naar een zo'n wagen gekeken en juist het type luifel (eigenlijk een voortent zonder zijwanden) is helemaal niet fijn als je kort ergens staat. of als je snel wil vertrekken. 

Eigenlijk moet je in je hoofd je kampeerreizen even visualiseren en dan echt een aantal wagens gaan bekijken. Lukt dat niet, kies dan een goedkopere wagen die je mss na een jaar met een klein beetje verlies weer verkoopt om te leren.
zo iets als deze bijvoorbeeld:
https://www.caravans.nl/combi-camp/combi-camp-venezia-948012.html

Hoi
Wat betreft de Aart Kok, dat is mij inderdaad te onzeker qua leeftijd, dus die laat ik aan mij voorbijgaan. De Duet lijkt mij wat te klein en er zit geen luifel bij.
Wij zijn wel echte kampeerders, gaan al jaren met de tent(en) naar de Alpen in Oostenrijk, Frankrijk. Op dit moment trekken we nog niet, maar dat zijn we wel van plan als de kinderen de deur uit zijn (over 2 jaar) Een wat grotere leefruimte is wel een pre, slecht weer maken we wel eens mee in de Alpen. Wat betreft de leefruimte lijken mij de Jamet Easy, de raclet en de Alpenkreuzer prima. De leefruimte is te vergelijken met de tent die we nu hebben. En de luifel, die kun je er wel de avond voor dat je weggaat eraf halen.

Morgen gaan we naar Vouwwagencenrum Noordbergum de Raclet en de Alpenkreuzer bekijken, dat wordt een leuk uitje. Beide wagens worden even "vastgehouden" voor ons.

 80 
 Gepost op: april 22, 2024, 09:16:02 am 
Gestart door poldertoerist - Laatste bericht door poldertoerist
Dit is grijze buis, dus min of meer gelijk aan regenpijpen.. Ik verwacht dat het geen problemen gaat geven.  Los daarvan zou je dat toch zien als je de pootjes uitdraait..

Ik heb eigenlijk altijd deze dingen gehad. Ook onder Knaus südwind destijds en ook onder onze vorige vouwwagen de TEUN.  Beide hadden forse uitdraaisteunen (zeker tot in verhouding wat er onder een Cabanon Zit) maar op zacht gras zakken ze toch wat weg, dus wil je de krachten over een wat groter oppervlak verdelen.  Dat doen plankjes en deze voetjes dus ook en dat doen ze prima... De pootjes zijn er alleen maar voor de steun natuurlijk, niet om op te krikken. 

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal