Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F:Vendée, Noirmoutier, camping Huttopia Noirmoutier  (gelezen 2358 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Marian

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country
F:Vendée, Noirmoutier, camping Huttopia Noirmoutier
« Gepost op: september 14, 2018, 09:54:09 pm »

Op deze camping 10 dagen gestaan - normaal zijn wij na 5 dagen alweer vertrokken.
Bereikbaar vanaf het vaste land over de brug (gratis) en over een weg die met vloed onder water staat.
Mooie maar grote camping. Niet breed maar wel langgerekt. Camping ligt direct aan zee. Helaas kregen wij geen "zeeplek" met het uitzicht op de Atlantische Oceaan, maar alle plaatsen zijn ruim voldoende groot. Er zijn een aantal megaplekken.
Er is regelmatig animatie, zeker overdag en begin avond voor kinderen, weinig van gemerkt, geen overlast. Een klein speeltuintje. Geen zwembad, zee ligt naast de camping.
Wifi alleen bij de receptie, bij volle camping weinig tot geen bereik.
Er is van alles te koop in de snackwagen, van koffie en patat tot en met pizza's.
Elke ochtend staat een medewerker vers brood van een bakkertje te verkopen. Bij de receptie zijn aantal noodzakelijke levensmiddelen te koop.

Wij kwamen aan in de 3e week van augustus, maar de camping was complet, slechts 2 plaatsen vrij.
Voornamelijk Fransen, paar Engelsen en een enkele Nederlander. Laatste week van augustus vertrekken veel Fransen en komen er meer Engelsen.
Vriendelijk geholpen - wel 2 dagen tevoren gereserveerd en 3 dagen betaald, vanwege augustus. Later elke keer een paar dagen bijgeboekt, wel meteen afrekenen. Ondanks dat het een langgerekte camping is, niet het gevoel dat je op een megacamping staat. Ruim voldoende toiletgebouwtjes met heet water in de douches, ook voor de afwas, niet heel erg luxe. Voldoende toiletten. Dames/heren in 1 ruimte. Schoonmaak is 1x per dag en ondanks de volle camping zag het er netjes uit; er is zelfs toiletpapier.
Ruim voldoende mogelijkheden om via een van de vele toegangen naar zee te gaan. Er loopt een wandelpad tussen de camping en de zee, erg leuk om daar langs te wandelen.
Ligt pal naast een natuurgebiedje met aantal zoutvelden. Neem zeker de fietsen mee, is zeker een fietseiland en plat. Kunnen daar ook gehuurd worden.
Leuk eiland met een aantal fietsroutes door afwisselend de dorpjes, over de dijk (natuurgebied) en de zoutvelden. Overal eigen producten te koop.
Vanaf de camping kun je in 15 minuten naar het dorp fietsen of over de dijk langs zee of de route door het dorp. Haven in het dorp en gezellige restaurantjes.
In het dorp zijn 2 supermarkten, verder aan de rand een grotere Super U en 10 km verder nog een grotere supermarkt op een bedrijventerrein met meerdere grote winkels. Ook hiernaar toe is het goed fietsen.
Bijna elke dag in het dorp wel een markt. Gezellig winkelstraatje met moderne winkels.

Bij eb zijn er op het strand heel veel fransen die er kokkels en oesters zoeken. Dit zie je ook bij de weg die met vloed onder water staat.

Op 30 km ligt Le Mans, bekend vanwege de historische races.
Op 80 km ligt Nantes. Voor kinderen erg leuk omdat daar het Jules Verne-themapark Les Machines de l’île is. Rondom het park loopt een olifant waarin je kunt meereizen. https://www.globehopper.nl/activiteit/les-machines-de-lile/
Ook een leuke binnenstad.

Camping Huttopia Noirmoutier
23 Allée des Sableaux, Bois de la Chaise 85330
https://www.zoover.nl/frankrijk/pays-de-la-loire/noirmoutier-en-lile/huttopia-noirmoutier/camping
« Laatst bewerkt op: augustus 15, 2019, 10:23:04 am door Alex »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal