Vouwwagenclub.info

(Openbaar)Kamperen => Recensies => Nederland => Topic gestart door: Selandus op augustus 11, 2021, 11:59:56 pm

Titel: NL: Utrecht, Hollandsche Rading, camping Fazantenhof
Bericht door: Selandus op augustus 11, 2021, 11:59:56 pm
https://campingfazantenhof.nl

Midden in de bossen gelegen natuurcamping in Utrecht. De camping ligt aan het einde van een voor gemotoriseerd verkeer doodlopende weg. Alleen lopend, fietsend of te paard kun je hier verder het bos in richting Lage Vuursche of Maartensdijk.

Langgerekt terrein met aan de lange zijdes caravanplekken die, zoals het er uitziet, vooral in gebruik zijn als seizoensplek. Maar gelukkig wel zonder aangeharkte plekjes of tuinkabouters, het blijft een natuurcamping. In het midden vind je van voor naar achter een langgerekte zone met kleinere en grotere tentplaatsen. Van elkaar gescheiden door natuurlijke begroeiing. Of je nu met een minitentje op fietsvakantie bent, of met een grote vouwwagen komt, er is voor alles wel een passende plek.

De faciliteiten op de camping zijn beperkt. Sanitair is er voldoende, maar het is wel gedateerd. Centraal ligt een speel/ontmoetingsplek met een speeltuintje, jeu de boule baan, tafeltennistafel, speelcaravan, overkapping en een vuurschaal. Bij de receptie is er wifi. De lokale bakker bezorgt op bestelling broodjes op de camping en de lokale fietsenverhuur levert fietsen op verzoek. Direct om de hoek van de camping is een pannekoekenhuis, waar ze ook wat kleine gerechten hebben als je geen zin hebt in pannekoeken.

Je kunt direct vanaf de camping eindeloos wandelen of fietsen door de natuur. En met de auto sta je binnen 15-20 minuten aan de Loosdrechtse plassen, in het centrum van Utrecht, Hilversum of op een terrasje in Laren of Naarden.

Wij kwamen aan na een paar hele natte dagen met de stortbuien waar deze zomer de boeken mee in gaat. De plekken zijn niet allemaal even vlak, dus even opletten waar je de tent zet. We hadden helaas wel een kuil onder de luifel, soms past het gewoon niet anders. Maar in de bosgrond zakt al het regenwater gelukkig verrassend snel weg. Nauwelijks last van gehad dus. Ook de bospaden in de omgeving waren verrassend goed te belopen. Op de camping zijn de looppaden voorzien van een dikke laag houtsnippers en de autoroute van fijn grint. Ook daar geen enkel probleem met water dus.

* Vriendelijkheid personeel: 10
    * Sanitair: 6,5
    * Schoonheid van de camping zelf: 9
    * Animatie team: nvt
    * Voorzieningen: 7
    * Eet gelegenheden op de camping: nvt
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal