Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Ardèche: Sampzon RCN La Bastide en Ardèche ****  (gelezen 1343 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Koenta_kinte

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 352
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Malawi deluxe (2014)
F: Ardèche: Sampzon RCN La Bastide en Ardèche ****
« Gepost op: augustus 26, 2021, 07:38:40 pm »

Deze camping ligt aan de Ardèche zelf met een eigen strandje en aan een kleine stroomversnelling waar je met een luchtbed of band prima vanaf kan en dan kan je ook teruglopen naar de camping. Andere stukjes van de rivier zijn diep genoeg om echt te zwemmen. Op dit deel van de rivier is het niet superdruk met kano's, de enige kano's die aanleggen zijn campinggasten die de de camping als eindpunt van hun tocht hebben.  De rivier is meteen ook het hoogtepunt van de camping. Er is ook een zwembad, maar dat was vooral in het hoogseizoen erg druk en daardoor niet aantrekkelijk.

De camping is in het hoogseizoen voor zeker 90% gevuld met Nederlanders. Het restaurant speelt daar goed op in met Nederlands eten. Er is een klein winkeltje met brood en wat drinken. Wij vonden het er erg duur, maar het is ook zeker tien minuten naar de supermarkt (auto, maar er is ook een fietspad naar Ruoms), dus wij hebben er wel brood gehaald. Personeel spreekt allemaal Nederlands en was vriendelijk.

De camping heeft een ouder deel wat veel schaduw kent, dit was heerlijk toen het heet was. Plaatsen zijn niet heel groot en echt gericht op caravans, dus eerder breed dan diep. Er loopt een vrij drukke weg langs de camping en de plaatsen daar hebben weinig schaduw, als je verder naar achter staat (daar waar wel schaduw is) heb je daar geen last van.  Er zijn twee sanitairgebouwen, een grote centraal op de camping en een kleinere. Als je achteraan op de camping staat moet je rekening houden met een klein eindje wandelen  naar de  wc. Overdag geen probleem, maar in de avond geen aanrader omdat de verlichting op veel plaatsen ontbreekt. Ook is het gezien geluids- en stankoverlast niet aan te raden dichtbij het grote sanitairgebouw te staan. Er wordt redelijk schoongemaakt, de staat van het sanitair is prima.

Wij vonden het verder opvallend dat er tot laat (23.00 uur) kinderen rondom de wc's spelen zonder hun ouders en die maken er nogal een zooitje van, wij zijn dit niet gewend van andere campings. Ook hebben we vaak geluidsoverlast van feestjes oid gehad in de nacht.  Dit maakt dat wij niet snel meer voor deze camping zullen kiezen, zeker omdat wij het ook een relatief dure camping vonden.

Website camping: https://www.rcn.nl/nl/campings/frankrijk/ardeche/rcn-la-bastide-en-ardeche
« Laatst bewerkt op: augustus 26, 2021, 10:46:11 pm door muis »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal