Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?  (gelezen 2237 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elema

  • Gast
Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Gepost op: oktober 15, 2014, 09:10:16 am »

Goedemorgen!

Wij zijn nieuw hier en nu zoeken we een vouwwagen. Ik heb het forum al aardig doorgespit en heb de lijsten met waaraan te denken al gelezen, ook alle onderwerpen die bij elkaar waren gezet in het topic mbt het kopen van een vouwwagen, heb ik bijna allemaal doorgelezen.
Hierdoor een aardig beeld gekregen, wat we mogelijk willen. De twijfel bestaat tussen een Trigano Chantilly, Trigano Odyssee, Holtkamper Flyer, Tago Gerjak en Tago Settler.
We gaan met een gezin met twee kleintjes, 2,5 en 1,5 komende zomer op vakantie en willen de vouwwagen nog wel een aantal jaren, misschien zelfs 10 mee laten gaan. Nu willen we een budget van maximaal 4000 euro besteden.

Op internet duizelt mij het van de vouwwagens. De volgens stap is nu naar de dealers te gaan om eens rond te kijken en indrukken op te doen en meer feeling te krijgen van hoe en wat.

Toch heb ik al twee vouwwagens op het oog en ik vind het bij de een zo lastig dat hij al 5200 keer bekeken is en zo vaak als favoriet aangekruist, maar nog niet verkocht. Dat is de Trigano Chantilly GL uit 2008. Ik kan hem voor 3050 kopen. We gaan er binnenkort kijken.
Maar willen jullie eens schieten op de Chantilly. Ik begreep dat het tussenstuk veel extra tijd vergt om op te zetten. Hoe zijn de ervaringen verder? Ik heb daar weinig over gevonden nog.
Hoe denken jullie dat de prijs/kwaliteitverhouding is? Ik vertrouw het niet, omdat hij nog niet verkocht is, ja beetje vreemd misschien.

http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m842427736-8-persoons-trigano-chantilly-gl-vouwwagen.html

En ik zag deze Tago

http://www.dewitschijndel.nl/tago-indian-vouwwagen/

Maar ja, ik zie er ook genoeg goedkoper en duurder die goed lijken.
En dan ben ik bang als ik te lang wacht, dat die weer verkocht is. Lastig om keuzes te maken. Wat denken jullie hiervan?



Gelogd

Elema

  • Gast
Re: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Reactie #1 Gepost op: oktober 15, 2014, 09:18:34 am »

De belangrijkste eis die we aan de vouwwagen hebben, is een inritsbaar grondzeil.

Verder spreekt voor zich dat we voor vier een slaapplek nodig hebben, liefst onze dochters ook gewoon hoog en droog en niet op de grond. en daarmee dus ook voldoende ruimte om te bewegen, leven en spullen kwijt te kunnen.
Gelogd

Drikusniet

  • Techneut in hart en nieren
  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.681
  • Merk Vouwwagen: Campwerk Family
  • Een happy kampeerder
Re: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Reactie #2 Gepost op: oktober 15, 2014, 09:35:14 am »

Allereerst: het is een rustige tijd, dus een vouwwagen die er langer opstaat wil niet direct zeggen dat er iets mee is. Blijf rustig, je hebt de tijd.
Maar de wagens die je laat zien, hebben beide geen inritsbaar grondzeil. Meestal zijn het de jongere modellen die dit hebben. Nu kun je ook een grondzeil gebruiken die opstaande randjes heeft (is ook na te leveren, bijvoorbeeld Esvo maakt deze).
Overigens zou ik ook letten of er een lattenbodem inzit of niet. De Gerjak die je laat zien heeft dit bevoorbeeld. Let er wel op dat Gerjak niet meer bestaat als VW-leverancier (de VW tak is - als ik mij niet vergis - overgenomen door Aart Kok, en Gerjak maakt nog voorzet tenten)
Gelogd

Yella

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 6.865
  • Merk Vouwwagen: Ex Holtkamper Cocoon XL 2014 met Basekitchen XXL
  • Geen Cocoon meer, huisje in Hongarije en Karsten
    • Jawa.nl
Re: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Reactie #3 Gepost op: oktober 15, 2014, 10:25:03 am »

Ga eerst eens na wat je verwacht van een vouwwagen. Beide modellen zijn nogal bewerkelijk met opbouwen en afbreken. Wel veel ruimte. Maar als ik zie dat in de Chantilly ruimte is voor 12 personen, lijkt me dat lichtelijk overdreven voor een gezin van 4 personen. waar gaan jullie naartoe met vakantie? Warme landen, dan kan een vouwwagen best wat kleiner. wij hebben een Jametic gehad, prima vw. En relatief makkelijk en vlot op te zetten. Lattenbodembed op de jongere typen. Je kunt er een zijtent bij aanritsen voor extra ruimte. Ondertentje kan onder het lattenbodembed. Dus voor 4 personen een mooie wagen. Alleen het gesjouw met de keuken vonden wij minder. Maar dat is weer deels op te lossen met wielen. Camplet heeft een vergelijkbaar model, maar hoef je de keuken niet te tillen. wel minder ruimte in de wagen voor spullen. En geen lattenbodem bed op de oudere modellen. En zo zijn er meer vergelijkbare. Een Holtkamper is een heel stuk duurder en zul je in een vrij oud model belanden. Maar die kan gerust nog heel wat jaren mee.
zelf zijn we overgestapt van een Jametic op een Holtkamper Cocoon XL. Ideale wagen. we zijn met 3 personen, maar afgelopen jaar met 4 personen in geslapen.
wat ik je kan adviseren is om goed rond te kijken wat je aanspreekt. Desnoods eerst een goedkoop ding te kopen en een seizoen mee te kamperen om je kampeerwensen te ontdekken. want je inzichten kunnen aardig veranderen zoals bij ons van Jametic naar Cocoon.
Gelogd
www.jawamarkt.nl voor boeken en handleidingen.

poldertoerist

  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Reactie #4 Gepost op: oktober 15, 2014, 11:01:31 am »

Je hebt nogal een uiteenlopend rijtje vouwwagens opgesomd.

Is dat al je shortlist? of moet je die op basis hiervan nog maken.  Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee kunt houden bij de keuze.

Wil je wel of geen slaapcabines direct naast elkaar?  Wil je een modulaire wagen? wil je bij een overnachting wel allemaal in de wagen kunnen slapen?  Wil je ruimte en comfort? Of juist comfortabel heel snel op kunnen zetten en in ruil daarvoor minder ruimte. En ook niet onbelangrijk wellicht stel je ook nog eisen aan de vormgeving, kleur, of de tent op donkere dagen toch licht is... En zo is er nog een hele lijst aan zaken te bedenken die voor jou mss wel van belang zijn. Je noemt in ieder geval al het inritsbare kuipgrondzeil en de leefruimte is ook al genoemd. Keuzes die ik prima begrijp. Omdat je die als eerste noemt zou ik daar geen concessies aan doen iedere concessie zal je in de toekomst doen twijfelen.

Neem in ieder geval lekker de tijd om je goed te oriënteren en dan zie je ook wat je mooi vindt, en bij je past en wat daar de prijzen voor zijn.


Toen ik voor het eerst ging kijken voor een vouwwagen had ik bedragen in mijn hoofd waar je ook caravans voor koopt, ik heb ook naar wagens gekeken die daar wat prijs betreft nog aardig in de buurt kwamen, die vielen bij mij als eerste af omdat de vormgeving mij totaal niet aanspreekt en ik ze ook gewoon te klein en daarmee te onpraktisch vindt. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een wagen in een hele andere prijsklasse maar die wel precies aan mijn wensenpakket voldeed.  en daarmee haak ik precies aan bij wat Yella zegt: Je inzichten kunnen veranderen.

Gelogd
Adventure Awaits

Nirak

  • Karin, Peter en Nicolo. Van Arizona, naar Odyssee, naar Panama — naar Nano 👍
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 273
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Nano met Basekitchen
  • 'Camouflage Klapper'
Re: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Reactie #5 Gepost op: oktober 15, 2014, 03:01:20 pm »

Als je inderdaad dat soort bedragen die de 2 wagens kosten kan betalen, zou ik als ik jou was bij een dealer kijken.

Wij hebben vorig jaar onze 2e vouwwagen 2e hands gekocht bij de vouwwagenspecialist in Boxtel. De wagen was uit 2008 en had naast een onderhoudsbeurt ook nieuwe banden gekregen, dit doen ze standaard bij 2e hands wagens en er zit nog garantie op ook.

Bij je keuze van soort wagen zou ik naast bepaalde accessoires die je wil hebben, vooral kijken naar opzet gemak. Wij begonnen met een grote jamet Arizona via marktplaats, we vielen voor de ruimte en hadden toen ook niet zoveel budget. Na 1 jaar waarin we heel veel gekampeerd hebben waren we het bewerkelijke opzetten en afbreken beu en hebben we de jamet ingeruild voor een kleinere en sneller op te zetten trigano odyssee safari. De binnenruimte is voldoende (wij zijn met 5 pers) de grote ruimte van de Arizona hadden we niet nodig, je leeft toch veel buiten. En de opbergruimte onder het bed is erg praktisch in tegenstelling tot de opbergruimte tussen de bedden bij de Arizona, niet even makkelijk voor 1 nacht klappen.

Succes met je zoektocht!
Gelogd
Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

Elema

  • Gast
Re: Trigano Tago of Holtkamper? Wat voor prijs is realistisch?
« Reactie #6 Gepost op: oktober 15, 2014, 03:42:55 pm »

Bedankt voor jullie reacties. Wij gaan inderdaad eerst eens langs een aantal dealers en van daaruit ons verder beraden. Dan kom ik vast nog wel terug hier.


Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal