Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: NL: Friesland, Workum, camping Welgelegen  (gelezen 1845 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Selandus

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 199
  • Merk Vouwwagen: Smitveld Ruebist
NL: Friesland, Workum, camping Welgelegen
« Gepost op: augustus 28, 2021, 02:52:12 am »

Net terug van 2 weken op deze camping. Er is nog geen review van, dus dan maar zelf schrijven.

De camping bestaat uit verschillende gedeeltes, met relatief veel verhuur-units.
Een veld met wat houten VW-bussen en een retro huurcaravan, waar verder vooral tentjes van klanten van de op de camping gelegen kitesurfschool op worden geplaatst. Een oude boomgaard waar alleen kleine tentjes kunnen staan. Twee kampeervelden die geschikt zijn voor vouwwagens, caravans, tenten en campers. Op deze velden staan ook wat houten kampeerhuisjes voor 2, 4 of 6 personen. En een veld waar enkele seizoensplaatsen voor tourcaravans zijn en verder vooral campers bij geplaatst worden. Ook hier nog wat verhuur-units. En dan is er ook nog een b&b in de boerderij. Nergens afgebakende plekken, zoek zelf maar uit hoe je wilt staan. Aan de rand, midden op het veld, alles kan en mag.

Tip: neem zeker 30 meter stroomkabel mee, liefst meer! De stroomkasten staan op veel plekken ver weg.

Veld 1 grenst, net als de boomgaard, aan het natuurzwembad. De verhuur-units zijn hier naar het veld gericht, waardoor er vanzelf interactie ontstaat tussen de gasten. Wij stonden op veld 2. Hier staan de verhuur-units met de rug naar het veld. Veel minder interactie dus ook. Hetzelfde geldt voor de seizoensplekken op het derde veld.

De camping wordt gerund door moeder en zoons, die allemaal fervent kitesurfers zijn.  Omdat er ook een (duitstalige) kiteschool op de camping is gevestigd, trekt deze camping dan ook veel watersporters aan. Daardoor is er overdag weinig reuring op de camping, iedereen is op het water. Voor onze kinderen, die niet zo veel om surfen geven, viel dat wat tegen. Tel daar bij op dat de wifi niet best is, en we best wel wat slechte dagen hebben gehad qua weer. Dus voor onze kinderen hoeven we niet gelijk weer terug. Houd je van rustig voor je tent een boek lezen dan zit je hier prima. Ook kun je prima fietsen in de omgeving. Een rondwandeling vanaf de camping is al snel 6 tot 10 km, er zijn hier meer vaarten dan wegen :)6]

Tussen 18 en 22 uur leeft het wat meer op de camping. Met name rond het barretje. En daarna wordt het snel rustig. Het enige dat je dan nog hoort is het geluid van de provinciale weg die langs de camping loopt. Maar het is Friesland en geen randstad, dus dat valt qua geluid ook wel mee.

De camping ligt tussen Hindeloopen en Workum, direct aan de route van de elfsteden(fiets)tocht. Dus naast kiters ook veel fietsvakantiegangers die maar 1 nachtje blijven. De verhuur-units kennen bovendien ook een hoog verloop.

Qua voorzieningen is er een natuurzwembad (een kunstmatige vijver die gezuiverd wordt door planten), een overdekte afwasplaats mét kookplaat en gezamenlijke koelkast, een sanitairgebouw, een barretje met terras en vuurplaats (waar ook zelfgemaakte pizzas te krijgen zijn), een binnentuin waar ontbijt geserveerd wordt (op reservering). Ook is er dus een kitesurfschool en kun je een sup, kano, longboard of fiets huren. Voor de kinderen zijn er verder skelters, fietsjes en een trampoline. Het sanitair en de afwasplaats zijn flink gedateerd, maar schijnen komende winter vervangen te worden.

Wij hebben twee weken met vrij veel regen gehad. En ook de weken voordat wij er stonden heeft het behoorlijk wat geregend. De velden waren dan ook al behoorlijk gehavend. Het water stond letterlijk aan de wortels van het gras, en na iedere regenbui was het zoeken naar een beloopbare route. Gelukkig waren er kunststof rijplaten beschikbaar, waarmee we het onder de luifel moddervrij konden houden.

Opvallend genoeg werd er door de camping nauwelijks iets gedaan om de grasmat weer goed te krijgen. Modderplekken drogen uiteindelijk wel weer op, maar met wat onderhoud (even opharken en wat graszaad instrooien) gaat dat natuurlijk wel sneller en herstelt het beter. Dat is zo veel prettiger voor nieuwe gasten!

* Vriendelijkheid personeel: 8
    * Sanitair: 6 (wordt komende winter vervangen)
    * Schoonheid van de camping zelf: 6,5 (wordt aan gewerkt, het parkeerterrein bij de entree is al zeer fraai, hopelijk volgt die aanpak ook op de rest van de camping)
    * Animatie team: nvt
    * Voorzieningen: 7
    * Eet gelegenheden op de camping: 7
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal