Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Auvergne - Rhône - Alpes, St. Paul-de-Vézelin, Camping d'Arpheuilles  (gelezen 1305 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.632
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
F: Auvergne - Rhône - Alpes, St. Paul-de-Vézelin, Camping d'Arpheuilles
« Gepost op: augustus 23, 2022, 08:15:20 pm »


Deze zomer stonden wij op Camping d'Arpheuilles in St. Paul-de-Vezelin. Dit is een 3-sterrencamping met een kleine 100 plekken. Mijn inschatting is dat ruwweg een kwart bezet is met huuraccomodaties (huisjes en een aantal vaste tenten).

Dit is qua toerisme een nauwelijks ontgonnen gebied. Het ligt ongeveer halverwege tussen Clermont-Ferrand en Lyon (allebei op ongeveer een uur rijden, St. Ettienne is ongeveer 50 minuten rijden).

De plekken zijn groot genoeg, maar lopen niet over van de ruimte. Onze plek (64) kon met enig puzzelen onze kar kwijt en daarbij twee bijzettentjes. De plekken aan de weg naar het water (79 - 84) waren wat ruimer. Er is water en elektra (10A) vlak bij de plek, sanitair ligt redelijk centraal op de camping.
Sanitair was meestal zeer schoon. Als er eens iets was, werd dat snel opgelost. Er is toiletpapier (grote rollen, je moet pakken voordat je het hokje ingaat). Douches zijn OK, niet heel bijzonder. Afwasplekken, leegplek chemisch toilet, wasplek en wasmachine was allemaal prima in orde.

Broodjesservice was goed geregeld, de leverancier was OK (Stokbrood vind ik erg goed, croissants en pain-au-chocolat waren niet heel bijzonder). Eten op de camping wat behoorlijk geprijsd, we hebben alleen gebruik gemaakt van de foodtruck op maandag (Hamburgers, erg lekker).

Tja, niet helemaal mijn soort camping, maar omdat je met pubers op vakantie gaat, sluit je een compromis. Je staat hier tamelijk dicht op elkaar. Omdat we prima buren hadden, hebben we dat niet als een probleem ervaren.

Er is animatie op de camping. Veelal nederlandse jong-volwassenen die met een golfkar rondtuffen (met een enorme boom-box erbij). Animatie was er zowel voor kleine kinderen (iedere avond mini-disco, schminken, nou ja, je kent het wel) als voor de groteren (waterpolo, basketbal, volleybal, zumba). Er waren tamelijk veel pubers, die veelal met elkaar optrekken.
Voor hen wordt er 's-avonds een vuurtje gestookt, waar ze kunnen chillen. Zolang ze 's-avonds rustig terug naar de tent gaan, vinden ze dat op de camping prima. Herriemakers worden aangesproken en bij herhaling mag men elders vakantie vieren. Dat werkte vrij goed.
Uiteindelijk hoorde ik die paar keer dat ik wakker was soms de rits van een tentje gaan, als er iemand laat zijn/haar/anders bed in ging.
Natuurlijk laten ook mensen wat kleinere kinderen om 23.00 aansluiten bij het kampvuur, met gegil als gevolg. Ook als er nieuwe gasten komen, moeten die soms even wennen aan de (ongeschreven) regels bij het vuur. Maar het ging meestal prima, af en toe was er iemand met een gitaar. Op de plek waar wij stonden (64) kon je het kampvuur-geluid eigenlijk niet horen en ook als er gegild werd gaf het geen overlast. (De klachten kwamen meestal uit de verhuurtenten die er relatief dichtbij stonden).

1 keer per week was er een feestavond.

Ondanks alle activiteiten begon het rond 22 uur langzaamaan stiller en stiller te worden, 23 uur was het stil.

Het zal de meeste mensen zijn opgevallen, maar het was dit jaar een tikkie warm en erg droog. Daardoor stond het stuwmeer waaraan de camping ligt, ruim 10 meter lager dan normaal. Je kon in het meer prima zwemmen, suppen spelen. Vissen werd er ook veel gedaan. Wel denk ik dat het meer mooier oogt als er meer water inzit. In elk geval heb je dan een minder steil strand. Gedurende ons verblijf is het meer een meter of 4 verder gezakt.
De camping heeft ook een prettig (omheind) zwembad. Daar staan wat parasols en bedjes omheen.

Die warmte stelt ook wat andere eisen aan je plek: je wilt meer schaduw. Wij hadden tot ong. 12 uur schaduw, daarna vol in de zon. Dus, behalve de luifel, ook de tarp gebruikt om extra schaduw te maken. Na 21.00 was de zon achter de berg verdwenen en koelde het wat af.

Je mocht met kolen barbecueen, zelf uitsluitend de skottel gebruikt.

De omgeving is qua landschap best leuk, maar leuke dorpjes, markten en andere uitjes zijn allemaal wat verder weg.
In de buurt wel een leuk plaatsje, maar heel veel langer dan een uur of 2 kan je daar ook niet bezig zijn.  Er is niet heel veel te doen, zonder wat langer in de auto te zitten. We hebben best wat dagen op de camping doorgebracht (tot grote vreugde van zoonlief). Dat had niet alleen met de omgeving te maken, maar natuurlijk ook met de warmte.

Boodschappen: op een kwartier rijden een redelijke super-U, in Roanne (een half uurtje rijden) keuze te over aan supermarkten (Lidl, Carrefour, LeClerc, Super-U) en andere winkels (Decathlon), divers fast-food.

Erg leuk: dagje Lyon. Dat is ongeveer een uur rijden. Wel hanteert Lyon Nederlandse parkeertarieven.

Als met al hebben we hier een hele fijne, luie vakantie gehad (en onze kids hebben zich ook prima vermaakt, wat wil een mens nog meer). Wij waren de laatste week van juli en bijna twee weken in augustus 2022 op de camping. Ons gezelschap bestond uit vrouwlief en mijzelf en onze 3 kinderen (zoonlief 15, zoonlief 18 en dochterlief van 20). Kortom: ga je op vakantie met pubers? Dan kan dit een goede keuze zijn.

 * Vriendelijkheid personeel: 8 (deel NL personeel)
    * Sanitair: 8
    * Schoonheid van de camping zelf: 9
    * Animatie team: 9 (je werd opgehaald, heb je een puber die onder de luifel zit te mokken dat er geen leeftijdsgenoten zijn: die wordt opgehaald).
    * Voorzieningen: 8
    * Eet gelegenheden op de camping: geen gebruik van gemaakt, wel van de (externe) foodtruck, die prima hamburgers had met eventueel goedgebakken friet erbij.

Website: https://www.camping-arpheuilles.com/index.php?lang=nl
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal