Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai  (gelezen 9704 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

mavi

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 286
  • Holtkamper Cocoon
verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai
« Gepost op: juni 22, 2009, 11:57:52 am »

Hiervoor gebruik je de grilplaat en de deksel.

Koop kant en klare pizzabodem(s) in de supermarkt

of

maak je eigen pizzadeeg uit een pak
koop dan wel los bakpapier

Rol een pizzabodem op maat van de grilplaat op het bakpapier
Knip deze in 4 punten (met het bakpapier!)

bestrijk ze met tomatensaus

Zet op tafel schaaltjes met tomaat, ui, tonijn, paprika, olijven, geraspte kaas, champignons, ananas of wat je dan ook op de pizza wilt doen

Ieder kan zijn eigen pizza beleggen.

Til de (belegde punten) op de grilplaat, deksel erop, kwartiertje wachten......

pizza!!
Gelogd

Didi

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 279
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon XL met MKK
Re:verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai
« Reactie #1 Gepost op: september 04, 2009, 09:42:00 am »

Wordt die braai dan wel warm genoeg?

Het geheim van een goede pizza is juist dat de oven erg warm gestookt wordt  (bij voorkeur 450+ gr.)
Gelogd
Netheid is voor de dommen, alleen genieën beheersen de chaos

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.628
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
Re:verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai
« Reactie #2 Gepost op: september 04, 2009, 09:47:25 am »

De skottel (en haar kleine broertje de Safari) zijn nou juist de buiten-kook-dingen waar ik me eens niet aan erger omdat het niet heet wil worden. Ik kook graag, zowel op de camping als thuis, en ben erg blij met de temperaturen van de skottel. Met BBQ moet ik hem meestal wat zachter zetten omdat anders de buitenkant al 'well done' (lees: donkerzwart) is, terwijl de binnenkant nog 'a pointe' is. Met kip is dat best een probleem.

Het heel warm stoken heeft (geloof ik) ook te maken met het loskomen van de bak-ondergrond. Een stukkie bak papier of een teflon-vel doet dan wonderen.
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!

marcel.s

  • Gast
Re:verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai
« Reactie #3 Gepost op: september 04, 2009, 05:55:14 pm »

Wordt die braai dan wel warm genoeg?

Het geheim van een goede pizza is juist dat de oven erg warm gestookt wordt  (bij voorkeur 450+ gr.)
komt goed, ik maak ze op folie papier  op de BBQ en de safari chef  :#
BBQ met deksel natuurlijk, en in mijn geval een webber ,en zelfgemaakte bodem  :J
« Laatst bewerkt op: september 04, 2009, 05:56:55 pm door marcel.s »
Gelogd

mavi

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 286
  • Holtkamper Cocoon
Re:verse pizza, voor eigenaars van de complete skottelbraai
« Reactie #4 Gepost op: september 05, 2009, 10:30:53 am »

Hij wordt zeker warm genoeg. Je moet hem wel vantevoren al aanzetten en de deksel erop laten. Dan komt het echt goed!

gr.
Mavi
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal