Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 08:54:46 am

Titel: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 08:54:46 am
Goedemorgen, ik ben al een tijdje aan het zoeken naar informatie op dit forum, maar nu even een gerichte vraag. Wij willen deze vakantie gaan kamperen, het idee is een beetje rond te trekken met onze 3/4 maanden oude dochter & hond. En we willen een vouwwagen. Nu houden we beide van het "tentgevoel" en ivm onze dochter/hond willen we een vouwwagen die snel op te zetten is, liefst met 1 persoon. Dus dan kom je bij de holtkamper uit.

Nu ben ik opgegroeid met een holtkamper flyer, dus ik was sowieso al fan  :J maar duur zijn ze wel, vandaar dat we ook tweedehands zoeken.

We denken aan een astro of een spacer, de cocoon heeft -naar ik begrijp- geen afsluitbare voortent? Daarom valt die af.. Die is denk ik ook een beetje boven ons budget. We willen een disselkeukenen het airco membrane systeem. Het is wel de bedoeling dat we hier de komende 10(/15?) wel mee uit de voeten kunnen. Dus nog wel een mooie tent in een goede conditie.

Mijn vragen zijn:
- aan wat voor prijs zou ik moeten denken, is een budget van 4000 max 5000 (indien het gaan om een jonger bouwjaar) genoeg om m via marktplaats te kopen? Of is dat te optimistisch?
- hoe lang gaan die dingen mee? Het bakje gaat natuurlijk langer mee dan de tent.. W kijken nu naar tenten met een bouwjaar tussen 2000 en 2008. Liefst hebben we er eentje die niet ouder dan 10 jaar is.
- zijn de spacer en de astro idd goede opties? Is er nog een verschil in de kwaliteit van de karretjes?
- zijn er nog andere dingen waar ik niet aan heb gedacht?
-we zien op marktplaats een aantal vouwwagens met "vouwkeuken" staan, ik kan daar verder niks over vinden, is dat ook iets van holtkamper? En zit daar een koelkastje in?
Titel: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 16, 2014, 10:23:11 am
Een Cocoon is wel sneller op te zetten dan een Spacer. Bij de Spacer kan een voorwand geplaatst worden zodat je een voortent hebt. Een Cocoon heeft standaard een binnentent die weliswaar iets kleiner is dan die van een Spacer. Een vouwkeuken is zonder koelkast. Je hebt dan een keuken op de dissel nodig. Kies je voor snel dan zeg ik Cocoon xl en als je wat meer ruimte nodig hebt en iets meer opbouwtijd niet erg vindt dan zou ik kiezen voor een Spacer of Astro.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: superkoe32 op juli 16, 2014, 10:50:57 am
De camplets zijn toch ook redelijke snel klappers? Wel wat minder "tent"gevoel wellicht maar zijn wel heel gemakkelijk met 1 persoon op te zetten :#

Verder kan ik je helaas niet veel wijzer maken, wij hebben zelf een cabanon :+
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 11:20:31 am
dank voor jullie reacties!

binnenruimte heeft prioriteit boven het snel kunnen opzetten. We willen alleen niet een uur bezig zijn en prutsen met losse stokken.
Camplets vind ik niet zo mooi  :o persoonlijke voorkeur hoor... ik vind ze een beetje de uitstraling hebben van die vaste tenten op campings, wij zoeken meer de "de Waard-look". De Cabanon vind ik dan wel weer mooi :)
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: superkoe32 op juli 16, 2014, 11:31:00 am
Ik weet niet wat je snel klappen vind, maar de Cabanon Mercury die wij hebben staat binnen een uur.. Maar je hebt eigenlijk wel een 2e persoon nodig om je sommige dingen te helpen dus echt helemaal alleen zou wel kunnen maar dan ben je wel langer bezig :)
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 12:21:13 pm
mmm.. Het ding hoeft echt niet binnen 5 minuten te staan, maar een uur is toch wel te lang, zeker met wanneer je dat eigenlijk met zn tweeen zou moeten doen. Combineert niet lekker met een hond en een baby die aandacht nodig hebben. En we zijn van plan om echt te trekken, dus het is niet zo dat het maar gaat om 1a2 keer klappen per vakantie..

Op basis van mijn ervaringen met de flyer kan ik een beetje inschatten hoe snel de spacer in-en-uitklapt, das toch wel behoorlijk wat sneller gebeurt.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 16, 2014, 12:30:01 pm
Spacer is wel wat sneller dan een Flyer maar niet super veel. Systeem van uitvouweb tentstokken is hetzelfde. Er staan wel wat filmpjes op youtube en op de site van Holtkamper. Wij hebben net onze Spacer verkocht en een Coccoon besteld maar de Spacer blijft een fijne klapper die je best vaak op marktplaats tegen komt.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 01:55:13 pm
Spacer is wel wat sneller dan een Flyer maar niet super veel. Systeem van uitvouweb tentstokken is hetzelfde. Er staan wel wat filmpjes op youtube en op de site van Holtkamper. Wij hebben net onze Spacer verkocht en een Coccoon besteld maar de Spacer blijft een fijne klapper die je best vaak op marktplaats tegen komt.

Qua tijd was dat inderdaad ook mijn inschatting, en dat is prima. Ik had al gezien dat veel op ongeveer dezelfde manier werkt. Filmpjes heb ik tot in den treure bekeken...
Waarom heb je de overstap gemaakt van de spacer naar de coccoon? En kan je een beetje inschatten of ons budget voldoende is om een redelijke spacer te kopen?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 16, 2014, 02:00:24 pm
Overstap hebben we gemaakt vanwege pack&go en het feit dat de kinderen in een eigen tentje slapen. Ook het afdelkzeil met de extender speelde mee. Ik verwacht dat dat je voor dat geld een spacer met keuken uit 2004 of 2005 moet kunnen kopen.  Er staat er eentje uit 2005 op marktplaats met een vraagprijs van €6000
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: RickB op juli 16, 2014, 02:54:23 pm
Sinds de komst van de Flyer is er veel veranderd. We hebben twee weken geleden onze flyer verkocht en een Cocoon besteld.

De flyer is goed beschikbaar, vanaf 500 euro, en zeer snel op te zetten! Nog steeds kampioen. Je hebt binnen minuten een grote binnenruimte en super luifel. De luifel is met een losse, inritsbare wand af te sluiten.
Voordeel flyer:
- tweedehands beschikbaar
- zeer snel op te zetten
- grote luifel en binnenruimte
- basis staat met 3 haringen.

Nadelen flyer
- alleen snel op te zetten wanneer er niets op de dissel zit. Dit MOET er altijd af en later dus weer op. Ook als je alleen maar even  iets uit de vouwwagen wilt pakken. Kost tijd! Bij ons twee fietsen maar in andere gevallen staat de keuken op de dissel.
- het harde omhulsel is onvergeeflijk. Vol is vol, een dik matras kan niet. Dan krijg je de kar niet meer dicht.
- het gewicht van het deksel kan een bezwaar zijn. Het gewicht zorgt er ook voor dat je voorzichtig moet zijn om niets stuk te trekken.
- je kunt niet bij de bagage wanneer je even wilt in- of uitpakken. Moet alles open (kost veel tijd en plaats)
- wanneer je de tent opzet, en je wilt ook daadwerkelijk gaan slapen, moet alle bagage uit het middenpad. Weer extra werk.
- het opzetten van de flyer kost geoefende gebruikers enkele minuten, maar de dingen eromheen vreten tijd!

Onze conclusie:
Flyer is supermooi, ruim met fijne luifel. Maar wanneer je wilt rondtrekken, of een heenreis met etappes hebt, is het geen handige vouwwagen. Alles moet er af, van de dissel af, eruit en bij vertrek weer erin en erop. Zonde van je tijd. Ook kan het matras maar max. een cm of 10 zijn. Anders gaat de klep niet meer dicht. Ook de opbouw van vocht onder het matras (een dichte bodem) is een nadeel. Elke ochtend het matras omhoog om te ventileren.

Ik dacht dat de spacer een verkleinde flyer is. Voordeel is dat hier de dissel niet hoeft te worden leeggemaakt. Ook dacht ik dat hier de bagage onder het bed zit.

Daarom namen we afscheid van de flyer en verwelkomen we de cocoon. Hier zijn veel problemen opgelost:
- eenvoudig opzetten met een paar haringen
- minder gewicht tillen bij opzetten
- bagage zit onder het bed. Hoeft niet te worden verwijderd om te slapen
- de bagageruimte is toegankelijk zonder uitklappen middels Pack-n-go systeem
- het matras ligt op een lattenbodem en wordt hiermee dus goed geventileerd.
- de fietsen of keuken kunnen op de dissel blijven zitten.
- de keuken zit achterop in de MTT versie, en bij uitklappen meteen toegankelijk en onder de luifel.

Dus onderweg: afdekzeil eraf, tent openklappen (evt. paar haringen), slapen, dichtklappen afdekzeil erop, wegwezen.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 16, 2014, 03:52:59 pm
@rickB Volledig mee eens! Vandaar dat wij volgende week dinsdag onze nieuwe Cocoon Xl MTT gaan halen. Overigens ligt het bed van de Spacer ook op een lattenbodem dus ventileren is niet nodig.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 04:32:33 pm
Nog even en jullie hebben me om voor de cocoon  :#

de spacer heeft als voordeel tov de flyer dat hij inderdaad een lattenbodem heeft en dat de bagage onder de lattenbodem ligt. Maar verder zijn je punten duidelijk. Vooral het punt van de dikte van de matras vind ik ook heel relevant voor ons: we willen een goed bed.

Meer ervaringen zijn heel erg welkom trouwens.. zeker over de prijs en over de levensduur van de vouwwagen/tenttrailer :+
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 16, 2014, 05:20:26 pm
Wij zijn met een Flyer begonnen. Eigenlijk weggedaan voor alle nadelen die RickB opnoemt en omdat de kinderen toch in hun bijzettent gingen slapen. Hoewel ik de Flyer nog steeds een warm hart toedraag en en hem nog steeds zou overwegen als onze 2 kinderen nog klein zouden zijn.

Om sneller te klappen kwamen we bij de Astro uit. Lichter in gewicht, kleiner en wij dachten sneller op te zetten. Voor ons was dit een mislukking  :X na de vaste degelijke klep van de Flyer vonden wij de zeil bodem maar niks, sneller opgezet vond ik hem niet. Wij miste toch de ruime voortent van de Flyer. Na een jaar was het  :zw Astro!

Wij hebben nu naar tevredenheid een Spacer, een ouder model 1999 maar we voelen er ons helemaal in thuis. Alle voordelen van de Flyer, een ruime tent, het vaste deksel, even snel op te zetten. En niet de nadelen: wel een lattenbodem, alle bagage onder het bed en keuken kan blijven staan, weinig tot geen dingen er omheen alleen voorwandje er in ritsen.

Ik heb de Cocoon ook al bekeken maar na de nare ervaring met de Astro, sorry :N
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Herwin op juli 16, 2014, 06:06:44 pm
Is een smitveld dan niet iets voor jullie? Lijkt mij het dicht tegen een tent aan zitten qua looks.
Of moet het persé een HK zijn?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: gateman op juli 16, 2014, 07:26:36 pm
Om sneller te klappen kwamen we bij de Astro uit. Lichter in gewicht, kleiner en wij dachten sneller op te zetten.Voor ons was dit een mislukking  :X na de vaste degelijke klep van de Flyer vonden wij de zeil bodem maar niks, sneller opgezet vond ik hem niet.


Of je neemt de Astro met hardtop  :J En trouwens over dat snel opzetten.........vergeet niet dat je ook nog altijd je spulletjes moet uitpakken, etc. De filmpje zien er leuk uit maar zijn in de praktijk niet haalbaar. Wij hebben achtereenvolgens een Spacer, Flyer, Cocoon gehad. Nu een Astro omdat we het gemak en de compactheid van de cocoon wilden maar vooral de dichtte voorluifel van de Flyer misten. Wij zijn er super blij mee en zetten hem snel op. Alleen opzetten valt en dat geldt voor alle HK's niet altijd mee. Wij doen dat het liefst met z'n tweeën.
[/quote]

Ik heb het wel degelijk over onze Astro gehad  :) Lees bovenstaande. Ik vind het nog steeds de perfecte combi. Wij hebben de XL versie met nog een achter uitbouw. Ruimte genoeg en een dichte voortent met daaraan nog een grote voorluifel. Ook hebben wij een luifel aan de kant waar de keuken staat. Volgens mij wordt de Astro nog gewoon gemaakt overigens.

Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Lien op juli 16, 2014, 08:38:13 pm
Kies je inderdaad voor een tweedehandse cocoon houd er dan rekening mee dat er geen pack en go system op kan zitten dit bestaat nog niet zo lang.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 08:40:02 pm
Ik heb best wel wat ervaring met een flyer, dus weet dat het wat meer voeten in de aarde heeft dan er op t filmpje te zien is, dat is ook mijn bezwaar met de andere vouwwagens: heb je eindelijk die tent staan, moet je ook nog alle spullen gaan regelen.

Smitveld is me toch ook iets te veel werk, combicamp vond ik bijvoorbeeld qua opzetten ook te doen (hoewel de luifel losse stokken had..) maar die zijn net zo duur als holtkampers  ::)

Lien: ik heb begrepen dat er alleen een pack en go opgezet kan worden als hij een zipplock ofzo heeft?! Ik denk dat we benenden de 7000/8000 sowieso geen pack and go krijgen
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Lien op juli 16, 2014, 09:01:53 pm
Geen idee maar inderdaad in jou budget vind je er niet één met pack en go. Wij hebben jaren een Jametic gehad en die moest voor die tijd ook open. Was eigenlijk wel handig. Ik maakte dan vast de bedden op en bij aankomst alleen nog maar uitklappen en stoelen klaar zetten. Maar die heeft geen de waard look. Was wel groot genoeg met kleine kinderen vonden wij en ook prima met rondtrekken. Meestal in 3 weken 6-8 campings. Alleen veel haringen en een zware keuken die er afgetild moest worden. 
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Fiatje op juli 16, 2014, 09:31:34 pm
Heb je de Zambezi van Aart Kok al bekeken? Geeft een echt tentgevoel en uitstraling. En snel opzetbaar . In verschillende uitvoeringen in verschillende prijsklassen , ook afhankelijk van leeftijd tentrailer natuurlijk. Wij hebben een zambezi original uit 2001 met een achtertent voor 3 kinderen. Pack en go is het niet, maar je klapt de basis zo snel en makkelijk open , dat je dan ook snel onder het bed alle bagage kan neerleggen en/of bedden op kan maken .
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: whizzle op juli 16, 2014, 09:53:53 pm
Voor een gezin met jonge kinderen vinden wij de flyer (die we nu ook hebben) ideaal. Warme slaapplaats op de deksel, bankjes om ze op te verschonen en voor te lezen, en een goed afsluitbare voortent met grondzeil waar ruimte genoeg is om lekker te kunnen spelen bij slechter weer.
Maar de bovengenoemde nadelen herkennen we ook goed en nu onze kinderen wat groter worden en de tijd van een eigen tentje er aan komt overwegen we sterk over te stappen naar de cocoon vanwege eerder genoemde voordelen.
we hebben trouwens zo'n schotelsysteem onder het matras, goede ventilatie en ligging. Verder liepen we het laatste nachtje over de bankjes naar het bed als het middenpad al vol stond, ook best te doen. Dus dat zijn al 2 nadelen minder.

Keuze hangt misschien ook wel een beetje af van eventuele verdere gezinsuitbreiding (met meer dan 2 kleine kinderen in spacer of astro of cocoon wordt erg krap).
De flyer is prima alleen te doen, ik moet alleen even helpen met dakzak en keuken tillen, daarna doet mijn man de rest alleen. (En kan ik continu de kinderen overal vandaan plukken omdat ze weer ergens met de vingertjes aan zitten grrr.)

Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 16, 2014, 10:17:13 pm
De zambezi ga ik me even in verdiepen  KK, op het eerste gezicht mooi!!

Flyer heeft 1 groot nadeel: de bergruimte. Omdat onze achterbak gevuld is met de hond, hebben we in principe alleen de achterbank (waar kind niet zit..) in de auto.
We kunnen de grote bergruimte van de spacer onder de lattenbodem dus heel goed gebruiken.

Ik reken even op maximaal twee kinderen, anders wordt de spacer/astro inderdaad wel heel klein.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Diep op juli 16, 2014, 10:59:18 pm
.
Smitveld is me toch ook iets te veel werk, combicamp vond ik bijvoorbeeld qua opzetten ook te doen (hoewel de luifel losse stokken had..) maar die zijn net zo duur als holtkampers  ::)

Wij hebben voor onze huidige wagem een Spacer gehad en daarvoor een Smitveld.
Wij hadden de Smitveld sneller staan dan de Spacer.
Bij de Spacer moesten we veel dingen aanritsen. Grondzijl, voorwand, windscherm en luifel.
Bij de Smitveld ook maar dat ging wel veel sneller. Wel was de binnentent veel kleiner.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 17, 2014, 07:18:41 am
Ah als je het zo bekijkt. Ik ben gewend het grondzeil, de voorwand en het windscherm enkel te gebruiken wanneer noodzakelijk. En dan heb je normalitair gewoon de binnentent, en de luifel. Dat staat snel. 
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: RickB op juli 17, 2014, 04:13:47 pm
Ah als je het zo bekijkt. Ik ben gewend het grondzeil, de voorwand en het windscherm enkel te gebruiken wanneer noodzakelijk. En dan heb je normalitair gewoon de binnentent, en de luifel. Dat staat snel.
Uit ervaring kan ik zeggen dat de luifel van de flyer sneller staat dan de cocoon. Bij een korte stop en redelijk weer staat de luifel van de flyer in 3 haringen: stokken uitklappen, scheerlijn in het midden tussen de stokken in en de twee hoekpunten. Klaar  8). Bij de cocoon moet je drie losse stokken plaatsen en deze alle drie met scheerlijnen vastzetten, de hoekpalen met twee lijnen per stuk. Daarnaast ook nog de hoekpunten van de luifel zelf.

Overigens: Pack-n-go is pas sinds 2009 op de cocoon beschikbaar als optie. Het is bij cocoons vanaf 2009 (let op het juiste type!) ook nog achteraf in te bouwen  KK .
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Swede op juli 17, 2014, 04:15:48 pm
de luifel van de Cocoon kan je ook oprollen. Dan heb je wel geen luifel maar kan je wel haringloos staan. Echter weet ik niet wat sneller is, de luifel wel opzetten of de luifel oprollen. :I
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 17, 2014, 05:03:38 pm
Ik vind het altijd moeilijk verschillende types te vergelijken. Kan me voorstellen dat een Cocoon vlugger staat. Maar als je de Spacer even sober opzet als de Cocoon ik bedoel geen voorwand en geen grondzeil dan denk ik dat er weinig verschil in opzettijd zal zijn.
Voordeel van de Spacer in dat opzicht is dat je de mogelijkheid hebt om  van de luifel een dichte voortent te maken + er een grondzeil in te ritsen.
Nadeel van de Spacer is dat hij een pakje zwaarder is dan de Cocoon.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 17, 2014, 07:08:29 pm
Wat is mooier?
Persoonlijk vind ik de cocoon mooier dan flyer.
Kan ook nog een overwegings puntje zijn hè.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 17, 2014, 09:15:31 pm
Tja mooi das zo persoonlijk ik vind de Flyer nog altijd de mooiste. Maar toch hebben we een Spacer :#
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: RickB op juli 17, 2014, 11:06:03 pm
 
Tja mooi das zo persoonlijk ik vind de Flyer nog altijd de mooiste. Maar toch hebben we een Spacer :#

 WW Helemaal mee eens! Toch een Cocoon gekocht...  ::)
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: moniekvogt op juli 18, 2014, 09:43:40 am
Wij hebben eerst een tweedehands spacer gekocht en daar een jaar mee gekampeerd.
Voor het trekken met zes personen was deze niet handig. moest toch een bijzet tentje worden opgezet.
Nu hebben we een cocoon xl. Daar kunnen we we met zijn allen in slapen tijdens het trekken. Blijven langer op een plek dan gebruiken we wel de bijzet tentjes. 
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 20, 2014, 09:45:54 am
We zijn naar Emmen geweest, met als resultaat dat mijn vriend een kyte wil  :H

Maargoed, ook de spacer van binnen gezien, en die is ook ruim genoeg. Mocht iemand nog een spacer uit 2004-2008 met keukentje voor €4000/5000 in de aanbieding hebben hou ik me aanbevolen. 8)
Astro is een goede tweede optie, maar die luifel is iets smaller, de ruime binnentent van de spacer vinden we beide toch heel fijn.
Titel: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 20, 2014, 09:58:07 am
In Emmen hebben ze een gebruikte Spacer met keuken staan. Vraagprijs €5995 zag ik op marktplaats. Wellicht krijg je die voor minder mee?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 20, 2014, 10:05:26 am
Ja die had ik ook op MP gezien. Vind het een heel eerlijke prijs trouwens als je ziet wat er soms particulier nog gevraagd wordt en bij HK heb je nog waarborg. Misschien dat je niks van de prijs krijg maar bv wel een imperiaal erbij voor de fietsen te vervoeren? Als de Flyer en de Spacer toch niet meer gemaakt worden zijn ze misschien iets kwistiger met "opties" die ze nog liggen hebben...
Hebben ze hem jullie niet laten zien als jullie daar waren?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: KlapJoeri op juli 20, 2014, 10:32:43 am
Misschien eens een bezoekje brengen aan Aart Kok.
Deze hebben meerdere modellen die bij jullie wensen aansluiten.
Absoluut tentgevoel!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 20, 2014, 11:28:17 am
We hadden de spacer inderdaad ook in emmen zien staan, we zijn alleen een beetje huiverig geworden voor een aaankoop bij holtkamper zelf: ik heb veel negatieve verhalen gehoord over hun service. Is dat terecht?  :? Of hebben jullie wel positieve ervaringen?

Hij heeft iig bijna alles wat we willen hebben, alleen het airco membrane systeem niet, hebben jullie dat en heeft dat een grote meerwaarde?
Aart kok zijn we inderdaad ook aan het bekijken en op marktplaats in de gaten aan het houden. Prachtige tenten inderdaad  WW Heeft alleen ongeveer dezelfde prijsklassen als holtkamper   :I
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 20, 2014, 12:14:54 pm
We hadden de spacer inderdaad ook in emmen zien staan, we zijn alleen een beetje huiverig geworden voor een aaankoop bij holtkamper zelf: ik heb veel negatieve verhalen gehoord over hun service. Is dat terecht?  :? Of hebben jullie wel positieve ervaringen?

Hij heeft iig bijna alles wat we willen hebben, alleen het airco membrane systeem niet, hebben jullie dat en heeft dat een grote meerwaarde?
Aart kok zijn we inderdaad ook aan het bekijken en op marktplaats in de gaten aan het houden. Prachtige tenten inderdaad  WW Heeft alleen ongeveer dezelfde prijsklassen als holtkamper   :I

Wij hebben destijds onze Spacer ook bij Holtkamper gekocht (combinatiemodel) en hebben niets te klagen over de service (integendeel).
Nu een nieuwe Cocoon besteld die we dinsdag gaan halen. Als de service echt zo slecht was hadden we dat heus niet gedaan. Wel jammer dat de Spacer geen airco-dak heeft. Dat hebben wij toch als zeer prettig ervaren bij heet weer.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 20, 2014, 02:04:00 pm
Ik denk dat je bij een aankoop bij Holtkamper meer service krijgt dan bij een particulier via Marktplaats............ :P
Alle Holtkampers zijn trouwens ooit aangekocht bij...............Holtkamper! (moet je maar denken).

Ik wil zelf ook nog eens kijken bij aart Kok, maar idd, de prijzen liggen niet zover af dan van de Holtkampers, maar ook over Aart Kok hoor ik niet altijd even positieve berichten (ik heb even geneusd op het Zambezi forum). Dus tja...........zo heeft ieder weer z'n eigen ervaringen denk ik (zowel positief als negatief).
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 20, 2014, 02:19:10 pm
Wij hebben de onze particulier gekocht en daarna nog wat advies gevraagd via mail aan HK en ook nog wat laten opsturen, naar België zelfs. Ik ben door hen goed geholpen geweest ook al heb ik daar niet gekocht
Je hoort van elke leverancier wel positieve en negatieve verhalen. Daar kan je van op aan. HK procuceert zelf dus de verwachting liggen daar wel gevoelig hoger denk ik.
Wat KPH zegt klopt als een bus. Koop je particulier dan heb je 0 service en 0 waarborg

Wij hebben geen airco dak, ik kan niet vergelijken, kan dus niet zeggen of ik het mis.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 20, 2014, 03:19:10 pm
Service van hk altijd goed hoor.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Jos Montana op juli 20, 2014, 04:21:35 pm
Wij hebben ook particulier gekocht. Voor de aankoop hebben we nog diverse vragen gesteld en zijn we in de showroom geweest. Zelfs toen de verkoper wist dat we voor particulier gingen bleef hij enthousiast en erg behulpzaam. Ook daarna nog contact gehad met Bunnik en Emmen voor wat vragen. Geen problemen gehad!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 20, 2014, 04:28:18 pm
Klopt dat je particulier geen waarborg heb, maar particulier staat er voor €6000 wel meer te koop. En ik dacht: bij holtkamper betaal je voor service en garantie ed. (Doe ik trouwens met liefde). Maar als je die uiteindelijk niet krijgt, of zeer mondjesmaat, betaal ik liever het zelfde geld aan een particulier voor een luxer product.

Fijn dat jullie positieve ervaringen hebben, laat mij er toch anders over denken!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 20, 2014, 04:59:18 pm
Deze Spacer staat particulier te koop en heeft alles wat je zoekt:http://link.marktplaats.nl/m825556616 (http://link.marktplaats.nl/m825556616) je krijgt dan idd net wat meer dan bij HK.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: thasala op juli 20, 2014, 05:04:12 pm
Tja dat is hetzelfde als met auto's bij de dealer betaal je meer voor o.a. de garantie en de service beurt die meegeprijsd zijn. Ik heb nu 2x een Holtkamper gekocht op marktplaats en 1x verkocht. Als je goed voorbereid (via het forum) en goed kijkt loop je weinig risico en heb je voor stukken minder geld een vouwwagen met meestal meer opties.
Titel: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 20, 2014, 06:23:22 pm
Deze Spacer staat particulier te koop en heeft alles wat je zoekt:http://link.marktplaats.nl/m825556616 (http://link.marktplaats.nl/m825556616) je krijgt dan idd net wat meer dan bij HK.

Klopt. Die heb ik eerder ook aan ts getipt. Mooie en complete wagen.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 20, 2014, 06:26:40 pm
Klopt inderdaad, ook al gemaild met een bod van 4750; maar werd volledig afgekapt. Wat vinden jullie van de prijs?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 20, 2014, 07:05:45 pm
Ik heb zelf net een spacer combinatiemodel verkocht. Tent uit 2011 en bak iets ouder dan deze (2003 of 2004). Met James Cook, overdak.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 20, 2014, 07:15:37 pm
Had je niet even op mij kunnen wachten met de verkoop  :P

Kan je op basis van de opbrengst van jouw spacer een inschatting maken van de verkoopwaarde van het ding op marktplaats?
Titel: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 20, 2014, 07:41:03 pm
Da's lastig. Ik heb er een hogere prijs voor gekregen maar er zat een tent op die in 2012 voor de eerste keer was gebruikt. Mijn vraagprijs was €7300 en mijn uiteindelijke prijs lag hoger. Terwijl hij op gereserveerd stond had ik hem nog 2x voor dat bedrag kunnen verkopen. Voor deze zou ik zeggen ergens tussen de 5000 en 5500. Maar dat is mijn mening. Ik weet niet hoe anderen daar over denken.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 20, 2014, 08:59:50 pm
Enkele dingen zijn me niet zo duidelijk, zit er een kuipzeil in en zit er een tropical binnentent in? Ik zie ze in ieder geval nergens op de foto en ook niet in de advertentie. Als deze er niet in zitten dan vind ik 5000 een redelijke prijs. Zitten ze er wel bij dan zou ik zeggen 5500.
Er zijn er voor deze prijs al wel mooiere voorbij gekomen. Als je geduld hebt komt er wel iets langs.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 20, 2014, 09:25:12 pm
Kuipzeil zit er eigenlijk altijd wel in. Mijn voorkeur zou dan gaan naar eentje met ritsen. Tropical binnentent is wel handig ja. Ik heb er destijds €395 voor betaald (indirect want het was een gratis accessoire).
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 21, 2014, 08:53:42 am
Nouja dat sterkt mijn vermoeden dat 4750 dus geen spotbot is, ze willen er gewoon €6000 voor hebben, advertentie staat er ook al een tijd op, zeker als je het vergelijkt me andere advertenties: die zijn soms zo weg.

We wachten nog even...
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 21, 2014, 09:37:10 am
Inderdaad zeker niet te overhaastig zijn. Er komen er heus wel voorbij die beter passen.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 11:26:53 am
Als ik het geld had kocht ik deze: http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m829976009-holtkamper-kyte-uit-2013.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 21, 2014, 11:32:36 am
Spacer schieten de hoofdprijs niet meer af, zeker niet eentje van 2005 -2006.

Tja de Kyte.. Mooi, mooi. Toch zou ik hem zou kopen, we gaan te weinig met de Vouwwagen weg om er ons profijt mee te doen. Ik vind dat je daar ook rekening moet mee houden bij de aankoop. Ga je een of twee keer per jaar weg (zoals wij) dan hoef je geen dure klapper aan te schaffen.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 11:38:30 am
Daarom koop ik 'm ook niet (en daarbij nog dat we (nog) niet genoeg geld hebben om er zo eentje te kopen natuurlijk). Probleem is dat ik eigenlijk niet weet hoe vaak we zullen gaan kamperen. We hebben nooit een tent of VW gehad, maar boekten meerdere keren per jaar huisjes zoals Centerparcs oid. Die willen we wel gaan vervangen daar weekendjes kamperen bij de boer oid. Dus ik kan nog niet helemaal inschatten hoe vaak we 'm gaan gebruiken.......

 :off zullen de kyte bezitters vaker op vakantie gaan dan bijv. Roadmaster bezitters??
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 21, 2014, 11:51:46 am
We willen uiteindelijk wel gebruik maken van het ding, iig 6 weken in de zomervakantie en liefst buiten de vakantie om nog 1 a 2 keer een week (of langer??)

Maar om als eerste vouwwagentje nou een kyte te kopen  :+

Ik denk dat we eerst maar eens even een goed doch goedkoper spacer'tje moeten hebben om te kijken wat ons nou precies bevalt  :J

OT: ik hoop maar dat kyte bezitters heel vaak weggaan, anders zo zonde van die kyte!!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 21, 2014, 12:00:36 pm

 :off zullen de kyte bezitters vaker op vakantie gaan dan bijv. Roadmaster bezitters??
Dat weet ik niet. Het is mijn overweging. Iedereen denkt er natuurlijk anders over.
Ik koos bewust om een degelijke maar niet zo'n dure snelklapper die voldoende ruimte bood. Zo kwam ik uit na 2 probeersels bij de Spacer. Iemand anders komt misschien bij een Roadmaster uit om een totaal andere rede.

3 jaar tegen waren de Spacers nog duurder. Nu wil plots iedereen een Cocoon en worden die 2dehands duurder. Een oudere Spacer verkoper wordt moeilijk, eentje kopen daarentegen....
Gek want aan de kwaliteit van de Spacer is niets veranderd, ze zijn nog altijd even goed maar blijkbaar uit de mode.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 01:18:14 pm
Opmerking of Kyte bezitters vaker of niet op vakantie gaan dan bijv. (was maar een voorbeeld) Roadmaster bezitters was niet vervelend bedoeld hoor!! Ik wil ook geen eerste vouwwagen van 18.000 euro. Ik kan met dat geld heel veel andere leuke dingen doen  :J.

Op de vraag waarom de spacers en flyers opeens veel te koop staan en iedereen een cocoon wil kan ik volgens mij wel antwoord op geven. De reden is dat deze uit de handel gaan/zijn. Beide modellen worden niet meer geproduceerd door Holtkamper. De Cocoon collectie is daarentegen uitgebreid met de modulair en de airo windforce. Zelf zou ik dus ook niet snel voor een model gaan die niet meer geproduceerd wordt (ivm het verkrijgen van onderdelen -> echter dit is geheel persoonlijk hoor). Ik vind het persoonlijk erg jammer dat de flyer en de spacer uit "de handel"  gaan. Als je nu een Holtkamper wilt die afsluitbaar is (luifel) dan kom je bij het goedkoopste model (de airo) uit en die is gelijk peperduur.......jammer.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 21, 2014, 01:31:37 pm
Als kyte bezitter ga ik zeker niet vaker op vakantie.
Geniet natuurlijk erg van het gemak en ruimte van de kyte.

Op de opmerking om de kyte niet als eerste wagen te kopen kan ik zeker wel snappen.
Weet echter dat diverse personen dit wel gedaan hebben.
Hij blijft ook zijn geld waard.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 01:41:30 pm
Ik vind de kyte prachtig!! Echt waar!! En als ik heel veel geld had dan zou ik 'm zo (ook als eerste vouwwagen) kopen hoor! Ik vind het de mooiste klapper die ik tot nu toe ben tegengekomen. Lijkt me heerlijk het comfort en luxe!! Maar zoals ik al eerder schreef, helaas hebben we niet zoveel spaargeld en kan ik mijn geld echt beter besteden aan andere dingen (zelfs onze auto, die we dagelijks gebruiken is niet zo duur als de kyte). Maar mocht is de loterij winnen dan weet ik wel wat ik als eerste aan ga schaffen  :J.

En in de tussentijd zoeken we naar een goed alternatief haha!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 21, 2014, 02:01:24 pm
 :off nu gaan we wel volledig weg van het onderwerp. Gho moest ik het geld hebben dan denk ik dat ik nog geen (nieuwe) Kyte kocht. Wie weet binnen 10 jaar als de kyte 2dehands meer en voordeliger te koop is. Ik blijf het een gigantisch bedrag vinden. Ik ga graag met de vouwwagen weg maar ik doe nog veel andere dingen graag :J.
Ivm met de verkoop van Spacers en Flyers. De Flyer brengt nog altijd meer geld op bij verkoopt dan een Spacer. Waarom weet ik niet, de Spacer staat altijd in de schaduw van de Flyer. Ik denk dat de Flyer zelfs nu hij niet meer geproduceerd wordt altijd gaat blijven verkopen. Ik kende vroeger de Spacer ook niet.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 02:29:51 pm
Terwijl ik bij de spacer toch de bagageruimte (onder het bed) wel echt een voordeel vind t.o.v. een flyer. Is alleen iets kleiner wat betreft de tentruimte toch?
Ik ben het met je eens dat volgens mij alle Holtkampers wel z'n waarde houden.........

Helemaal off topic is dit trouwens niet, de titel is "welke Holtkamper". We hebben het nog altijd over de types Holtkamper  :P. Hoewel de topic starter volgens mij ook niet het budget heeft voor een kyte haha. Dus verder op zoek naar een betaalbare spacer!!

 
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 21, 2014, 02:35:15 pm
Haha, ik vind de OT niet erg hoor, inderdaad worden nog steeds de typen vergelijken. Wij willen bijvoorbeeld eigenlijk liever geen cocoon ivm de kleinere luifel.

Ik mis de Astro trouwens helemaal in deze discussie, wat is daar mee aan de hand?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 21, 2014, 02:39:26 pm
De astro zie je wat minder vreemd genoeg.
Als wij met zijn 2e zouden gaan is de astro het overwegen waard.
Heb de astro overigens in Kroatië gezien met 2 kinderen
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 03:40:39 pm
De Astro is nog weer een slagje kleiner volgens mij (dan Flyer en Spacer). Geen idee hoe die te vergelijken is met een cocoon (heb me niet in de Astro verdiept). En ook geen optionele tenten (adventure of kindertent) er aan toe te voegen volgens mij.......(al weet ik dat niet helemaal zeker). Astro is ook niet meer te vinden in de prijslijst van Holtkamper juni 2014......(dus zal ook een model zijn die in iedergeval niet meer geproduceerd wordt).
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 21, 2014, 05:17:10 pm
Zoals gezegd hebben wij een Astro gehad. Klikte echt niet. Voortent is een pak kleiner dan een Spacer, bed was iets kleiner, bergruimte onder bed ook een pak minder, minder hoog ook.  Bergruimte is vergelijkbaar met de cocoon denk ik. Moet wel zeggen onze Astro was van 1996. Over de nieuwere versies kan ik niets zeggen. Maar aan de basis is niks gewijzigd volgens mij.

Verschil in leefruimte tussen voortent Spacer en Flyer is miniem omdat de Flyer veel schuinere kanten heeft dus de zijkanten lopen zo schuin af dat je daar zowiezo niet kan zitten. je. Kan daar natuurlijk wel een boel spullen kwijt dat ontken ik niet. Maar aan zitruimte is er geen noemenswaardig verschil.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 05:29:13 pm
Behalve dan het bankgedeelte van de Flyer, die heeft de Spacer ook niet.............(maar persoonlijk vind ik de bankjes geen meerwaarde hebben, vooral met een tafel ertussen lijkt het me lastig om je bed te bereiken  :P).

Wij hebben 3 kids, dan vind ik toch de Astro en Spacer te klein (zullen veel mensen met me oneens zijn, maar dit is persoonlijk natuurlijk). Ik wil ze het liefst allemaal in een eigen "slaapruimte" hebben, zonder stapelbed oid.  Twee kids in een adventuretent en 1 in een ondertent (zoals bij de flyer) wordt ook ruzie, weet ik nu al (want welk kind moet apart gaan slapen in de ondertent, dat wil geen van allen natuurlijk). Ik zou het liefst een kindertent XL hebben waar de kids ieder een eigen slaapplaats hebben (of alle wanden eruit en dan allemaal bij elkaar). Of zoiets als de achtertent van een Zambezi (kunnen ze ook alledrie naast elkaar). Maar goed, de kindertent XL past momenteel alleen op de Holtkamper Kyte, Aero en Modulair (en dan is de aero dus de "goedkoopste" afsluitbare van de drie -> en nog stinkend duur). En nee, ze gaan niet in aparte tentjes  :N

Dus onze zoektocht is voorlopig ook nog niet ten einde (ik wil dus ook de zambezi nog even bekijken als optie).
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: gateman op juli 21, 2014, 05:47:50 pm
quote author=gateman link=topic=14521.msg188085#msg188085 date=1405531596]
Of je neemt de Astro met hardtop  :J En trouwens over dat snel opzetten.........vergeet niet dat je ook nog altijd je spulletjes moet uitpakken, etc. De filmpje zien er leuk uit maar zijn in de praktijk niet haalbaar. Wij hebben achtereenvolgens een Spacer, Flyer, Cocoon gehad. Nu een Astro omdat we het gemak en de compactheid van de cocoon wilden maar vooral de dichtte voorluifel van de Flyer misten. Wij zijn er super blij mee en zetten hem snel op. Alleen opzetten valt en dat geldt voor alle HK's niet altijd mee. Wij doen dat het liefst met z'n tweeën.
[/quote]

Ik heb het wel degelijk over onze Astro gehad  :) Lees bovenstaande. Ik vind het nog steeds de perfecte combi. Wij hebben de XL versie met nog een achter uitbouw. Ruimte genoeg en een dichte voortent met daaraan nog een grote voorluifel. Ook hebben wij een luifel aan de kant waar de keuken staat. Volgens mij wordt de Astro nog gewoon gemaakt overigens.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: gateman op juli 21, 2014, 05:52:14 pm
en een foto......
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: benner op juli 21, 2014, 05:55:33 pm
Mijn tip is om echt even de tijd te nemen, er ineens iets voor bij wat het is. Wijhadden een Jamet jametic redelijk impulsief gekocht bij Vervat(gebruikt) van 2 jaar oud, grappige wagen maar beviel vooral mij niet. Veel rammels/gekraak en matig afgewerkt. Twee keer gebruikt en vervolgens op MP gezet en verkocht voor de prijs waar wij deze voor gekocht hadden aan een echtpaar die volledig vertrouwd waren met Jamet en het een prima ding vonden. Ik boor ons voorlopeien mij vervolgens gaan verdiepen in de diverse merken, wij wilden een snelle klapper omdat wij veel rondtrekken en het moest een HK of Aart Kok worden. Na diverse bezoekjes en te hoge vraagprijzen heb ik pas op de plaats gemaakt en rustig afgewacht. Voorjaar 2013 kwam onze Spacer voorbij met een heel verhaal(zie kijn andere posts): uit 2005 ,weinig gebruikt en met alle denkbare opties gekocht voor E4450,00 en een fantastische opzetinstructie gekregen van de verkopers. Wij zijn nu weer in Noorwegen en superblij met de Spacer, opzetgemak is super en de kwaliteit top. Vorig jaar ook mee rond getrokken en toen hebben wij best wat noodweer gehad, geen centje pijn. Ik zou dus even rustig afwachten en dan deze zomer nog een keer met tentje erop uit, succes, Maarten
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: thasala op juli 21, 2014, 06:26:14 pm
Hier nog een zeer tevreden Astro gebruiker. Wij hadden eerst een Cocoon XL die op zich goed beviel maar een voor ons te kleine luifelruimte had. Cocoon dus verkocht en een Astro S aangeschaft met uitbouw (vrijwel net zo groot als de uitbouw van de Cocoon XL) en met de vaste luifel en extra voorluifel veel meer luifelruimte. Geen dissel ervoor maar ernaast (met kuikenluifel) En een groot voordeel is de hardtop met fietsendragers.

De Astro wordt niet meer gemaakt, afgelopen jaar toen we bij Holtkamper aan het orienteren voor een andere vouwwagen waren vertelden ze dat ze de 'voorraad' Astro's verkochten en ze niet wisten of ze deze weer in productie gingen nemen. Met de huidige vraag naar Kyte's, en de diverse Cocoon varianten is het commercieel ook minder interessant vermoed ik.

Maar voor ons is de Astro ideaal.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op juli 21, 2014, 06:45:50 pm
Fijn toch hoe iedereen "zijn" ervaring heeft.

Misschien toch wat spijtig van Holtkamper dat ze zich alleen nog toespitsen op de Kyte en de Cocoon. Maar ja dat zal gemakkelijker zijn.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 21, 2014, 06:53:56 pm
Als ze de Aero ook zonder windforce zouden leveren zou de aanhang een stuk groter worden.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 21, 2014, 07:36:10 pm
Fijn toch hoe iedereen "zijn" ervaring heeft.


Ja, en vind het ook erg leuk om te lezen, werkt verhelderend.

Benner: wij hopen ook zoiets tegen te komen, maar het liefst willen we deze vakantie natuurlijk nog met onze eigen vouwwagen weg.

Ik heb een berichtje hier op het forum geplaatst (bij "gezocht") hoop dat dat helpt. Misschien zet ik nog eens een oproepje op marktplaats.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 09:28:38 pm
Als ze de Aero ook zonder windforce zouden leveren zou de aanhang een stuk groter worden.

Ja, klopt, vooral als het dan ook nog iets in prijs zou schelen (zeg ik ook uit eigen overweging!!)
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: GertjanA op juli 21, 2014, 09:34:38 pm
Sinds vandaag te koop op marktplaats: Kyte XL met kindertent.

http://link.marktplaats.nl/m829976009

Ik hoop maar dat de prive-omstandigheden niet heeeeeel erg zijn.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 21, 2014, 09:35:40 pm
Ik heb een prijslijst waar de oude prijs is doorgekrast (iets van €12450) en is veranderd in €14.495 incl windforce. Als ze de versie zonder nog hadden had ik die gekocht. Met vind ik niks en veel te duur.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 21, 2014, 10:38:59 pm
Ik heb een prijslijst waar de oude prijs is doorgekrast (iets van €12450) en is veranderd in €14.495 incl windforce. Als ze de versie zonder nog hadden had ik die gekocht. Met vind ik niks en veel te duur.

Idem!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 22, 2014, 12:30:00 pm
Ik heb trouwens ontdekt (na een uitvoerige Holtkamper studie  I: ) dat de Aero met masterclass kitchen gewoon net zo duur is als een Kyte S (waar de keuken al bij de prijs in zit).

Hoeveel ruimte verschil zit er eigenlijk in de Kyte S en de XL? Uit het technisch overzicht van Holtkamper (kan er maar 1 vinden) wordt ik niet wijs. Is de Kyte S dan ongeveer net zo groot als de cocoon XL of bijv. de Aero? Zal op de kyte S ook de kindertent XL passen?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 22, 2014, 03:00:10 pm
Op de kyte staat past ook de xl kindertent.
De achterkant waar de kindertent is bij de kyte s en xl hetzelfde.
Verschil is dat de binnenruimte kleiner is van de s,  en dus de luifel minder bruikbare ruimte heeft omdat de luifel eerder begint (gelijk met het bed) en dus de keuken in de luifel staat t.o.v. de xl.
Bij de kyte xl begint de luifel gelijk met de keuken,  dus binnenruimte groter de diepte van de keuken.
(duidelijk)
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 22, 2014, 06:15:10 pm
Duidelijk!!  :J
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 22, 2014, 06:20:44 pm
@Wijgaankamperen: Al iets duidelijk voor je? Al wat op 't oog? Leveren de onderhandelingen op MP al iets op??
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Diep op juli 22, 2014, 06:22:23 pm
Hoeveel ruimte verschil zit er eigenlijk in de Kyte S en de XL? Uit het technisch overzicht van Holtkamper (kan er maar 1 vinden) wordt ik niet wijs. Is de Kyte S dan ongeveer net zo groot als de cocoon XL of bijv. de Aero? Zal op de kyte S ook de kindertent XL passen?

Hoe de verhouding zit tussen een Kyte S en de Cocoon XL of Aero weet ik niet.
Wel past er op de Kyte S een kindertent XL.

Over het verschil tussen de Kyte XL en Kyte S is al een topic "Kyte XL versus Kyte S". http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=13694.100

Wat betreft de verschillen en afmetingen afmetingen zie:  (http://vouwwagens.net/kyte/)


Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 22, 2014, 07:15:18 pm
Ja, naar die informatie was ik op zoek!!! Thanx, ik ga het topic ook eens doorpluizen......
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 23, 2014, 02:09:24 pm
@Wijgaankamperen: Al iets duidelijk voor je? Al wat op 't oog? Leveren de onderhandelingen op MP al iets op??

Hey, helaas... er staat niet super veel op marktplaats dat aan onze eisen voldoet. Of wij kunnen het niet vinden dat kan natuurlijk ook!
We wachten nog even op dé wagen!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 23, 2014, 09:46:16 pm
Ik wacht met je mee!! Alleen hopen we voor het nieuwe jaar toch wel echt succes te hebben.......
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 23, 2014, 10:26:23 pm
Haha wij hopen eigenlijk dat we de komende weken nog mazzel hebben  :J
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 24, 2014, 10:03:13 am
De enige vraag die ik nog heb, wat is nu precies het verschil tussen de astro xl en de astro s?  :?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 24, 2014, 02:50:46 pm
In iedeergeval heeft de Astro S een geïntegreerde luifel enheeft de Astro XL een meevouwende voortent (S heeft geen voortent)
De astro S is een 2 persoons vouwwagen en niet uitbreidbaar en de XL is uitbreidbaar tot 4/5 persoons.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 24, 2014, 04:52:49 pm
In iedeergeval heeft de Astro S een geïntegreerde luifel enheeft de Astro XL een meevouwende voortent (S heeft geen voortent)
De astro S is een 2 persoons vouwwagen en niet uitbreidbaar en de XL is uitbreidbaar tot 4/5 persoons.

Ah merci, een geintergreerde luifel, net als de spacer zegmaar? Of nog groter? En de "meevouwende voortent" is dat inclusief de afsluiting van de voortent? Of moet je die er nog inritsen?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: thasala op juli 24, 2014, 05:49:57 pm
Kleine correctie de Astro S is wel uitbreidbaar. Wij hebben er gewoon een extra slaapcabine van ca 1.2 bij 2 meter aan. Alleen is de voortent een luifel waarvoor nog een luifel kan.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op juli 25, 2014, 08:58:18 am
Ow, dat was wat ik van de site van Holtkamper begreep. Verder heb ik geen kaas gegeten van de Astro........
Ik heb Holtkamper eens gebeld met wat vragen mbt de aero (en waarom flyer/spacer niet meer op de huidige prijslijst staan). Ik werd vriendelijk te woord gestaan, dus meet dergelijke vragen kun je ook even een belletje plegen met Holtkamper, die kunnen je vragen exact beantwoorden!!!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 26, 2014, 10:21:31 am
Mag ik hier nog een vraag aan toevoegen: wie kamperen hier met het airco membraan systeem, en wat vinden jullie daarvan de toegevoegde waarde? Gebruiken jullie het vaak? Is het echt veel koeler?
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 26, 2014, 10:44:12 am
Werkt perfect het airco systeem van hk.
Scheelt echt een paar c
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op juli 26, 2014, 01:40:59 pm
Hier ook zo. Scheelt zeker een stuk.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: spikehome op juli 27, 2014, 07:46:54 pm
Gezien http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m831369788-holtkamper-astro-2003-softtop-editie.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op juli 28, 2014, 04:35:44 pm
Gezien http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m831369788-holtkamper-astro-2003-softtop-editie.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618

Merci, die hadden wij inderdaad ook al gespot.. nadelen zijn dat hij geen membrane doek heeft, en geen holtkamper koelkastje. Beide willen we toch wel graag.

We zijn toch aan het kijken naar een iets hoger segment, 6000/7000 euro. Dan hebben we meer kans om al onze wensen af te vinken.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Wijgaankamperen op augustus 20, 2014, 11:55:09 pm
Voor allen die gereageerd hebben, bedankt voor het meedenken en de waardevolle suggesties!

Wij hebben vandaag onze klapper op kunnen halen  :>
Het is uiteindelijk een spacer membrane expedition geworden uit 2007 met james cook kitchen en een hele rits (letterlijk en figuurlijk  :P) aan opties geworden.

We zijn er erg blij mee en hopen er jaren plezier van te hebben.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: EdwinMerks op augustus 21, 2014, 12:02:42 am

Voor allen die gereageerd hebben, bedankt voor het meedenken en de waardevolle suggesties!

Wij hebben vandaag onze klapper op kunnen halen  :>
Het is uiteindelijk een spacer membrane expedition geworden uit 2007 met james cook kitchen en een hele rits (letterlijk en figuurlijk  :P) aan opties geworden.

We zijn er erg blij mee en hopen er jaren plezier van te hebben.

Heb ik zien staan op mp volgens mij. Mooie kar. Wij hebben exact dezelfde gehad. Veel plezier met de Spacer en gefeliciteerd!
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: Mieke op augustus 21, 2014, 07:01:02 pm
Dikke proficiat! Je zal er zeker geen spijt van hebben.
Ik denk dat ik hem op MP gezien heb.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: rvesan op augustus 21, 2014, 07:40:06 pm
Mag ik hier nog een vraag aan toevoegen: wie kamperen hier met het airco membraan systeem, en wat vinden jullie daarvan de toegevoegde waarde? Gebruiken jullie het vaak? Is het echt veel koeler?
Vorig jaar een week rond de 38 graden gehad. Met het membrane airco systeem ging je op het heetst van de dag voor je plezier binnen zitten. Was gevoelsmatig zelfs koeler dan onder de boom. Dit jaar niet nodig gehad, maar bij vochtig weer komt de bovenste laag ook automatisch los van de onderste laag en dat voorkomt kondensvorming.
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: benner op augustus 21, 2014, 09:00:24 pm
Gaaf hoor, gefeliciteerd!! Wij hebben sinds 1 jaar een Spacer(2005) en zijn er echt heel blij mee, makkelijk opzetten en inpakken, zeer geschikt om mee rond te trekken en top kwaliteit. Wij hebben geen membraam functie, maar wat je niet hebt kun je ook niet missen. Als wij ooit voor een andere klapper gaan zal het wel iets worden met mebraam functie, want de verhalen klinken erg goed.
Veel plezier met de Spacer!!!  Groet   Maarten
Titel: Re: Welke holtkamper
Bericht door: kph op augustus 28, 2014, 09:50:35 am
Ah, fijn dat het gelukt is!! Ik heb de Spacer ook zien staan (vind het ook nog steeds een mooie wagen!!, twijfel alleen of 'ie groot genoeg is voor met onze 3 kleine kids en we wachten nog altijd op een geldpot).
Veel klapplezier!!!
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal