Vouwwagenclub.info
(Openbaar)De vouwwagen => Vragen algemeen. => Topic gestart door: elskevandermolen op februari 21, 2024, 03:26:36 pm
-
Hoi!
Voor bij onze CC comfort zoek ik een één-pits elektrisch kookplaatje, om even pasta op te koken of om een grotere pan op kwijt te kunnen die niet op het keukentje past, bijvoorbeeld een koekenpan met vlees oid. Maarrrr... ik wil geen kat in de zak kopen, lees veel verschillende reviews bij de desbetreffende kookplaatjes.
Wie heeft dé tip? Welke werkt nou écht goed? Ik bedoel dan eentje die gewoon lekker heet wordt, waar je goed op kunt bakken, waarbij niet de hele camping ineens zonder licht zit 8) dus niet té veel aan watt of 3 uur moet wachten totdat je eitje kookt.
-
Er zijn 2 opties:
1. Veel vermogen en het bakt en kookt snel, of,
2. Weinig vermogen en het bakt en kookt traag
Op veel campingplekken heb je maar 6A (1480W) beschikbaar. Het is dus handig om een plaatje te hebben waarbij je het maximale vermogen kan instellen. Vaak gaan ze tot 2000W of meer.
Als je overal hard wil kunnen bakken dan kan je beter voor een losse gasbrander gaan. Als je vaak op luxe campings staat met 16A aansluiting dan komt het ook wel goed met een inductieplaat. En als je wat meer geduld hebt dan kan het denk ik ook wel op 6A…
-
Moet je er wel 1tje nemen die laag begint en naar hoog gezet kan worden.
Want ze zijn er ook anders om.
Ben ook aan het kijken maar zit toch ook aan een 2 pits gas uitvoering te denken want gas heb ik toch ook nodig voor de scottel.
-
Hmm...Tja, misschien is het dan toch verstandiger om een gasbrandertje te doen. Hiervoor tips? Ik wil geen skottelbraai, denk gewoon niet dat ik daar fan van word. Dus dan iets wat geschikt is voor een koekenpan of gewone pan, zonder dat het er snel af valt of instabiel staat oid. Of zie ik gewoon spoken....
-
Trouwens, we hebben deze zomer in ieder geval alle campings geboekt met 10A, hoeveel zouden jullie dan max het elektrische kookplaatje doen?
-
Even vermenigvuldigen met 230 dan weet je hoeveel Watt hij mag zijn.
Dus hij mag niet meer dan 2300 Watt zijn.
-
We hebben vorig jaar een inductiekookplaat met 1 pit van de Lidl mee gehad en goed bevallen. Deze begint op 1200watt dus ook nog net te doen met 6A. Maar met veel dingen is een lagere wattage ook prima, onze pannenkoeken verbranden bij 1200. Vorig jaar hadden we 10A dugeen enkel probleem gehad. Dit jaar denk ik dat we 6A hebben dus ben benieuwd hoe dat gaat. Het voordeel vinden wij dat ie nooit uit waait en dat je niet steeds loopt te sjouwen met een gasfles. Daarnaast kunnen best veel van onze pannen op inductie dus geen nieuwe hoeven aanschaffen.
-
Moet je er wel 1tje nemen die laag begint en naar hoog gezet kan worden.
Want ze zijn er ook anders om.
Ben ook aan het kijken maar zit toch ook aan een 2 pits gas uitvoering te denken want gas heb ik toch ook nodig voor de scottel.
de skottel hebben we vervangen voor een elektrische bakplaat
scheelt ook weer in ruimt en gewicht
-
Ah ik had niet volledig geregistreerd dat je maar 1 pit nodig had als extraatje. Die van Ikea is dan misschien wel een goede optie. In de handleiding staat netjes het vermogen per stand van 150W tot 2000W (maximaal 8,7A) in 9 stappen. Zie pagina 56: https://www.ikea.com/nl/nl/manuals/tillreda-draagbare-inductiekookplaat-1-zone-wit__AA-2234813-4-1.pdf
En voordeel is ook dat je vlam niet kan wegwaaien. Een pannetje water koken met een gasvlam in windkracht 5 kan best een uitdaging zijn ::)
-
Dat uitwaaien hebben wij met ons gasvuur nog niet echt vaak last van gehad, ook als we bij behoorlijk veel wind buiten koken. Normaal kan je daar toch goede afscherming rond zetten die het vuur van de wind afschermt.
-
Ja wij ook wel meegemaakt, in Frankrijk met de mistral. Sta je dan met je goeie gedrag IN een dichte tent vanwege de wind te koken terwijl het 496 graden is.. Haha!
Die Ikea tip ga ik ook even checken! Heb je die zelf @kevin2?
-
Nee, wel overwogen voor een andere toepassing
-
Gebruiken jullie dan dezelfde pannen op de elektrische kookplaat als die op de gasbrander zijn gebruikt? Of dien je dan nieuwe pannen aan de schaffen. Zo'n plaatje als die van de Ikea lijkt me ook wel handig naast de skottel.
-
Hmm...Tja, misschien is het dan toch verstandiger om een gasbrandertje te doen. Hiervoor tips? Ik wil geen skottelbraai, denk gewoon niet dat ik daar fan van word. Dus dan iets wat geschikt is voor een koekenpan of gewone pan, zonder dat het er snel af valt of instabiel staat oid. Of zie ik gewoon spoken....
Weber lumin compact musschien?
-
Gebruiken jullie dan dezelfde pannen op de elektrische kookplaat als die op de gasbrander zijn gebruikt? Of dien je dan nieuwe pannen aan de schaffen. Zo'n plaatje als die van de Ikea lijkt me ook wel handig naast de skottel.
In principe kan je de meeste potten en pannen op alle vuren gebruiken. Alleen voor inductie moet je er op letten dat je potten en pannen die je hebt daar ook op werken. De overgrote meerderheid zijn ook geschikt voor inductie. Van belang is daar dat ze een metalen bodem hebben. Dus als je een magneet kan hangen aan de bodem van je pot of pan, zou deze ook op inductie moeten kunnen gebruikt worden.
-
Ah ik had niet volledig geregistreerd dat je maar 1 pit nodig had als extraatje. Die van Ikea is dan misschien wel een goede optie. In de handleiding staat netjes het vermogen per stand van 150W tot 2000W (maximaal 8,7A) in 9 stappen. Zie pagina 56: https://www.ikea.com/nl/nl/manuals/tillreda-draagbare-inductiekookplaat-1-zone-wit__AA-2234813-4-1.pdf
En voordeel is ook dat je vlam niet kan wegwaaien. Een pannetje water koken met een gasvlam in windkracht 5 kan best een uitdaging zijn ::)
Ik zie dat hij ook met twee kookzones is .
Maar dan wel 15 Ampér .wel veel