Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Ardèche st Martin d'Ardèche camping INDIGO Le Moulin ***  (gelezen 2456 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kookaburra

  • Kouwe Klappert
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 357
F: Ardèche st Martin d'Ardèche camping INDIGO Le Moulin ***
« Gepost op: september 12, 2015, 04:55:11 pm »

Wegens een eerdere goede ervaring met een camping van INDIGO hebben we nu voor een 8 daags bezoek opnieuw gekozen voor deze organisatie. In het plaatsje stMartin-d'Ardéche ligt aan de rivier een camping vlakbij het punt waarbij de rivier in de Rhône stroomt. Het presenteert zichzelf als strandcamping. Dat is ter dele waar; er is een kiezelstrand maar die is grotendeels onzichtbaar vanaf de camping. Er zit namelijk een strook struikgewas tussen.

Aangezien al hele volksstammen een mening hebben gegeven over deze camping verwijs ik u naar de volgende sites:

http://www.camping-indigo.com/nl/natuurcamping-vakantie-Le-Moulin-frankrijk.html

en:

http://www.zoover.nl/frankrijk/rhone-alps/st-martin-dardeche-ardeche/indigo-le-moulin/camping


Onze ervaringen zijn gebaseerd op de eerste twee weken van september 2015. We hebben geen kinderen en eten graag. Daarvoor is het voor ons van belang waar is de winkel en waar zijn de restaurants? Op loop afstand van de camping zijn 2 bakkers (waarvan een hele goede) en een Vittal-winkeltje. Die laatste had eigenlijk niets meer. Voor een grotere winkel de auto gepakt voor een kleinere Intermarché in de buurgemeente stJust-sur-A. Er zijn overigens meerdere grotere stadjes in de buurt. Restaurants zijn er in overvloed.

We hadden ons niet zo goed voorbereid er hadden er niet vooraf bij stil gestaan hoe een vouwwagen op zijn Frans heet. We zijn ergens blijven hangen tussen tent, pliable en caravan. Vooral dat laatste hadden we vermoedelijk niet moeten zeggen want we kwamen op een fantasieloos caravan/camper-veldje te staan. Achteraf gezien waren er veel mooiere plekken tussen de bomen en zeker wanneer je geen elektriciteitsbehoefte hebt dan kun je hier heel mooi staan. In ieder geval hadden wij een langwerpig veldje van ca 10m breed en 25m diep. Nu is onze klappert langwerpig, dus wij kwamen goed weg.

Tijdens ons verblijf was er een keur aan nationaliteiten op de camping. Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe jonge kinderen kennelijk geen taalbarrière kennen. Ook zouden er rijtrainingen gegeven moeten worden bij de aanschaf van een caravanmover. Veel te zien en te horen.

We hebben ons laten verleiden tot het maken van een kanotocht over de Ardèche bij de buurman van de camping. Heel leuk om te doen in een verbijsterend mooie omgeving. En ook fietsend, met de motor of desnoods met de auto kan de Gorges du Ardèche bedwongen worden.

Op de camping staan ook zeer fraaie safari tenten van Cabanon. Dit ipv de eeuwige plastic stacaravans. En de staat van het sanitair wisselt, net als de bewoners.

Wij hebben een fijne vakantie gehad.
« Laatst bewerkt op: januari 24, 2016, 11:10:11 am door KenJo »
Gelogd
Smitveld Ruebist Elegance 2015-2021
Kip Shelter Plus heden

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Ardèche st Martin d'Ardèche camping INDIGO Le Moulin
« Reactie #1 Gepost op: september 13, 2015, 09:33:04 am »

Dank je wel voor de recensie. Ik heb de camping op onze Google-maps kaart "campings reviewed door de vouwwagenclub.info" gezet.

en op Google zijn foto's te bekijken: google
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal