Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 1 
 Gepost op: Vandaag om 12:15:01 am 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door sanderv
Dat zou vreemd zijn. Blauw wordt gebruikt voor de mist verlichting. Heeft de vouwwagen een achteruitrij licht? Zo ja, dan zijn alle 7+1 draden nodig voor de verlichting. De witte massa draad is ook te dun voor een massa anders dan de verlichting. Ik heb inmiddels de nodige trekhaken gemonteerd, zodra er permanente en/of geschakelde 12v gebruikt wordt, komt is er altijd een tweede massa kabel kabel nodig. Deze is dikker en komt op een andere pin in de stekker. Ik denk niet dat deze stekker vervangen is. Een 7 polige stekker op een 8 aderige kabel af fabriek is vreemd. En zeker als de vouwwagen achteruitrij verlichting heeft, zal deze vanaf het begin 13 polig geweest zijn. 7 polig heeft daar namelijk nooit een pool voor gehad. Maar het lijkt er op dat de vouwwagen geen permanente of geschakelde 12v gebruikt, of in het verleden is een van de 8 draden daarvoor gebruikt. In dat geval heb je misschien geen mistlicht meer op de vouwwagen?

 2 
 Gepost op: april 24, 2024, 11:27:11 pm 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door OhPeeCee
Redenatie is juist. Als de permanente stroomdraad op dezelfde pin zit die in het gat van de autoaaansluiting komt te zitten. Voor waarschuwing op de boord computer zou misschien alleen voor de verlichting (kapotte lampjes) info gegegeven worden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 3 
 Gepost op: april 24, 2024, 11:21:39 pm 
Gestart door poldertoerist - Laatste bericht door Jer81
Heb maar even een account aangemaakt om het filmpje te zien. Leuk. Veel vakantieplezier er mee.

 4 
 Gepost op: april 24, 2024, 11:20:14 pm 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door Boyki007
En toch snap ik een aantal dingen niet en vermoed ik dat er ooit een andere stekker gemonteerd is geweest.
De aansluiting op de trekhaak aan de auto is een 13 pin. Net zoals de stekker aan de vouwwagen een 13 pin is.
Toen ik na aankoop met de vouwwagen naar huis reed, had ik geen enkele foutmelding op de boordcomputer.
Wanneer ik de kabel open maak zie ik slechts 8 kabels. Geel, grijs, blauw, zwart, wit, groen, bruin en rood.
In dit geval is permanente stroom dan de blauwe en de massa de witte.
Als ik hiervan af tak, zou ik safe moeten zitten.


 5 
 Gepost op: april 24, 2024, 11:12:04 pm 
Gestart door poldertoerist - Laatste bericht door Kevin2
Leuk, ziet er goed uit!

Het filmpje op Vimeo kan je alleen zien als je ingelogd bent want “video not rated”. Blijkbaar moet  je als maker van de video aangeven of je wel een zedelijk filmpje hebt geüpload… Als dat zou lukken, graag, want ik ben benieuwd!

 6 
 Gepost op: april 24, 2024, 10:28:06 pm 
Gestart door poldertoerist - Laatste bericht door poldertoerist
Afgelopen vrijdag hebben we bij vd Slik onze Malawi 2.0 opgehaald. Hoog tijd dus voor een topic met ervaringen, tips en tricks.


Mocht je nog geïnteresseerd zijn in hoe we bij de Malawi uitgekomen zijn, dan kan je dat hier [size=78%]vanaf nu samen op vakantie.. blijft het de(een) vouwwagen? en dan welke? (vouwwagenclub.info)[/size] lezen.




Maar goed, nu is hij er dus.  Wat als eerste opvalt is dat het uitgangspunt is geweest om een zo licht mogelijke wagen te bouwen. Waar bij onze vorige wagen alles nogal oversized was is dat hier dus niet zo. Dat zie je ook wel aan het gewicht. Het leeggewicht is ruim 200kg minder dan onze vorige wagen. Dat is aan de ene kant wel even wennen, maar aan de andere kant ook wel erg fijn want de wagen is echt heel handelbaar. Het is duidelijk dat de lichte bouw echt wel een doordachte keuze is.


nou heb ik altijd graag "bigfoots" onder de pootjes hangen bij veel vouwwagens zijn de pootjes daar eigenlijk niet gereed voor. in tegenstelling tot de vorige wagen die van de Cabanon ook niet, maar daar heb ik een oplossing voor bedacht:Bigfoot onder een Cabanon (of andere vouwwagen met open uitdraaisteunen) (vouwwagenclub.info)

Goed de zolder lag inmiddels al een tijdje vol met alle spullen die nu de vouwwagen maar weer eens in moesten.  Vrijwel alles paste weer in de bak en hier zijn de vaste bergbakken ook wel handig. daar kan nu veel spul los in wat voorheen in een curver bak zat.  Onder het dekzeil kwamen ook nu weer de stoelen en de tafel. 
Dan vallen er twee dingen op. 1 de gasdrukveren die zonder dat er iets op ligt de bak met super veel gemak omhoog houden dat moeilijk vinden met extra gewicht. 
Dat had de vorige wagen ook en daarom had ik de telescoopstok die we toen gebruikte nu ook er maar bij gepakt. In de bedbodem zit een gaatje waar de punt exact in past. Super! hoef ik die zelf niet te boren (bij de vorige wagen wel gedaan)

Ook heeft alles de neiging naar achteren te schuiven als je de bak opendoet. Dat hebben we opgelost met elastieken met haken. Die haken we aan de tafels en de stoelen en de andere haak gaat aan de bedbodem. Bijkomend voordeel.. ook je tentdoek blijft op zijn plek.

Inmiddels de wagen ook tussen twee regenbuien in even snel opgezet. dat ging makkelijk en toen de regen zich onverwacht weer aandiende hadden we binnen het kwartier de hele boel weer ingepakt en wel. Incl. tafels en stoelen. 

Nu hebben we eerst de wagentent uitgeklapt en toen het grondzeil, maar dat doen we de volgende keer w.s. anders. Volgens mij krijg je dan een veel beter resultaat. 

Het was nu natuurlijk een enorme haastklus, dus het stond alles behalve strak, maar we hebben er alle vertrouwen in.

Hier een paar plaatjes en een filmpje. Hopelijk kunnen we dit weekend gaan proefkamperen dus dit topic.. wordt vervolgd!

Filmpje: https://vimeo.com/938726937?share=copy


 7 
 Gepost op: april 24, 2024, 10:26:29 pm 
Gestart door Flavio - Laatste bericht door Flavio
Prijsverlaging naar 3600 euro!

 8 
 Gepost op: april 24, 2024, 10:08:57 pm 
Gestart door Boyki007 - Laatste bericht door OhPeeCee
Bij ferry overtocht heb ik de stekker eruit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

 9 
 Gepost op: april 24, 2024, 09:47:04 pm 
Gestart door RenéZ - Laatste bericht door RenéZ
Hallo,
Ik heb een paar steunpoten over.
Handig om de vouwwagen waterpas te zetten.
Ideaal voor onder een Campooz of soortgelijke tenttrailer.
20 euro per stuk + verzend kosten. Ophalen is ook mogelijk.
Omgeving Emmen.

Verstuurd vanaf mijn Lenovo TB-J616F met Tapatalk


 10 
 Gepost op: april 24, 2024, 09:19:53 pm 
Gestart door hedix - Laatste bericht door Alex
Bedankt voor het melden en veel plezier met je nieuwe aanwinst.

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal