Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: ROEMENIË  (gelezen 2321 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

fish

  • Gast
ROEMENIË
« Gepost op: januari 19, 2007, 09:44:03 pm »


Klein Wenen  Een van de mooiste steden van Roemenië

ALGEMENE INFO
Officiële naam: Roemenië
Ligging: Zuid-Oost-Europa, aan de Zwarte Zee. Roemenië grenst verder aan Bulgarije, Joegoslavië, Hongarije, Oekra?ne en Moldavië.
Hoofdstad: Boekarest
Oppervlakte: 237.500 km?
Staatsvorm: republiek
Inwoners: 22.364.022
Bevolking: Roemenen. Belangrijke minderheden zijn Hongaren en Roma zigeuners.
Talen: Roemeens, Hongaars, Duits
Religies: orthodoxe kerk (70%)
Munt: Leu

REISDOCUMENTEN
Paspoort verplicht.

VACCINATIE / GEZONDHEID
Er is een matig tot laag risico op hepatitis a en b, polio en buiktyfus.
Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

KLIMAAT
Roemenië kent een continentaal klimaat. De winters zijn koud met veel neerslag en mist. De zomers zijn warm, maar ook dan is er vaak kans op neerslag.

Introductie:
In verschillende opzichten lijkt Roemenië (nog) op een ontwikkelingsland. De verschillen tussen arm en rijk worden groter, de democratie staat onder druk. In de zeventiger jaren groeide het toerisme naar Roemenië; wintersport bij Brasov, strandvakanties bij de Zwarte Zee, bergwandelingen in de Karpaten, de kuuroorden, de beschilderde kerken en folklore...

In de tachtiger jaren heeft het toerisme geheel stil gelegen. De levensomstandigheden voor de Roemenen werden steeds slechter. Pas na de omwenteling in 1989 is daar verandering in gekomen. Wie een jaar niet in Roemenië is geweest ziet de verschillen; gebouwen zijn gerestaureerd en geschilderd, winkels hebben neonreclame, restaurants openen hun deuren, westerse producten worden te koop aangeboden.

Hoewel Roemenië de reiziger een hoop te bieden heeft, staat het land in het westen voornamelijk bekent om de slechte economische situatie. Jammer, want er is veel te zien en te beleven in het land waar Nicolae Ceaucescu ooit met harde hand regeerde. De in 1989 geëxecuteerde dictator hield er een schrikbewind op na; terwijl hijzelf letterlijk in rijkdom zwolg, had zijn volk steevast te lijden. Vandaag de dag is Roemenië een makkelijk te bereiken land waar je bovendien goedkoop uit kunt zijn.

Roemenië ligt in Zuid-Oost Europa. Het is een land vol verrassingen met mooie oude kastelen, kloosters, gemoedelijke lieve dorpjes en niet te vergeten de uitgestrekte en rustige zandstranden aan de Zwarte Zeekust. De charme van het land komt zeker ook voort uit het feit dat Roemenië een land in ontwikkeling is.

Tijdverschil: In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland


bronnen  
http://www.reizensites.be/  
http://www.vakantiebeurs.nl
« Laatst bewerkt op: september 03, 2009, 12:51:35 pm door nel »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal