Vouwwagenclub.info

(Openbaar)Kamperen => Recensies => Oostenrijk => Topic gestart door: mischa72 op juli 29, 2013, 10:55:43 am

Titel: A: Karinthië: Ossiach: Ideal Camping Lampele am Ossiacher See
Bericht door: mischa72 op juli 29, 2013, 10:55:43 am
Vertrek: 20-7-2013 om 01:30 uur te Munstergeleen (Sittard-Geleen, Limburg)
Afstand: 1016km
Aankomst: 20-7-2013 om 16:45 te Ossiach (jup, op het gemakkie met dik 85km/u op de navigatie)  ;)
Website: http://www.lampele.at/ (http://www.lampele.at/)

We wisten al wat ons te wachten stond, want we waren recidivisten op deze camping. Vorig jaar hadden we nog voor vertrek besloten hier terug te keren. Wel hadden we een mooi plekkie ingepikt wat we van tevoren als Idealstandplatz betiteld hadden, zo'n 25m van de waterkant verwijderd. De camping ligt direct aan de Ossiacher See, één van de warmste meren van Oostenrijk (watertemperatuur in de zomer ca 29 graden). De camping heeft een eigen strand (gras) en de overgang het water in is kiezel op een zeer zachte zandondergrond, dus nog redelijk goed te lopen op blote voeten.

Ik zie op de website niet direct een aantal plaatsen staan, maar ik schat dit op ca 300. Dit lijkt veel, maar op zich heb je weinig last van andere gasten doordat de camping als een soort denneboom aangelegd is (één centrale weg in het midden met zijtakken die afgescheiden zijn met ca 1m hoge coniferenheggen.

De ontvangst is goed, de entree is afgelopen voorjaar vernieuwd, waardoor deze ruimer is.

Het sanitair is erg netjes (recent gerenoveerd) en voorzien van LED-verlichting (mocht je twijfelen of je dit vanwege energie-besparing thuis ook wil, dit is licht zat). De zogenaamde natte ruimtes (douches, toilet en (af)wasruimten, alleen afzonderlijk) worden 2 maal daags gereinigd, maar het ziet er altijd uit alsof dit vaker gebeurd (het is eigenlijk altijd schoon).

Entertainment is er ook voor de kinderen. Dit was stukken beter dan vorig jaar. Het meisje wat dit vorig jaar deed had duidelijk niet veel ervaring met kinderen en sprak ook geen vreemde talen. Degene voor dit jaar stond duidelijk beter haar vrouwtje en ook wat oudere kinderen (tot ca 12 jaar) deden mee met de activiteiten.

Het restaurant is prima te noemen. Redelijk eenvoudige gerechten, maar deze worden vrij snel opgediend door erg vriendelijk personeel. Ook de prijzen zijn netjes en het bier goed (al drink ik dat vrijwel uitsluitend op vakantie). Overigens: als het 30+ graden is, is het niet goed om 1L bier bij een maaltijd naar binnen te gieten, ook al koelt dat lekker af  :P .

De plaatsen zijn 80-100m? en allen voorzien van electriciteit. Deze zit in het geld van de standplaats verwerkt. Er zijn ook comfortplekken met stromend water en afvoer, maar deze zijn wat verder van het water gelegen (ca 50 m). Een sanitaire voorziening was voor ons ongeveer 30 m verwijderd. In de nacht was dat dankzij een porta-potti in de tent geen probleem. De nacht is wel iets minder op de camping, want buiten de hoofdweg is er geen verlichting. Wel loopt gedurende de nacht beveiliging over het terrein.
De gasten op de camping is een mengelmoes, afkomstig uit de volgende landen: Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen, Denemarken (waarschijnlijk ook in die volgorde wat betreft aantallen).

Er zijn vanuit de camping een groot aantal doelen te bezoeken, omdat er in de regio genoeg te zien is. Op ca 25 minuten afstand ligt een groot winkelcentrum (Atrio) waar je een dag bij slecht weer kunt doorbrengen. Villach is een leuk stad om te bezoeken en ook Klagenfurt is wel de moeite waard. Ook lig je erg dicht bij een 3-landenpunt (Oostenrijk, Italië en Servië), het enige 3-landenpunt in de wereld waar vanuit de oudheid 3 culturen bij elkaar komen (Germanen, Romeinen en "Sklaven" (zoals ze die in het Duits noemen). Ook het Bunker-museum (www.bunkermuseum.at (http://www.bunkermuseum.at)) is aan te bevelen. Dit is een uiterst geheim gehouden complex dat stamt uit de koude oorlog en pas in 2005 opengesteld voor publiek (de grootste verdedigingsinstallatie van Oostenrijk uit die tijd).
Wil je een dagje afkoelen, kun je een bezoek brengen aan de Großglockner (ca 2 uur rijden), waarvan de gletsjer met rasse schreden korter wordt.

Al met al een aanrader, waar we waarschijnlijk nog wel eens terugkeren. Mocht je overigens wel naar die camping willen, maar geen vouwwagen of caravan hebben of mee willen nemen, kun je via Vacansoleil een tent huren.

Tot zover deze lezing.  ::)

Mocht me nog iets te binnen schieten, zal ik dat toevoegen. Foto's moet ik nog verwerken.

Volgend jaar? Vermoedelijk Frankrijk (Normandië). Ik heb via dit forum Le Cormoran al gevonden, die staat wel aan. Ik heb in principe niks met Frankrijk (vooroordeel), maar we willen het toch eens een kans geven. En als "liefhebber" van alles wat met oorlogen te maken heeft (geschiedenistechnisch gezien dan) is het 70-jarige bestaan van D-Day natuurlijk iets wat je niet mag missen  :> .

Groeten,
Mischa
Titel: Re: A: Karinthië: Camping Lampele am Ossiacher See
Bericht door: !kk3 op juli 29, 2013, 04:14:51 pm
dankjewel voor je verslag - we trekken later deze maand mogelijk naar Karinthië en nemen deze mee als 'optie'

is de camping vol (maw: is er plaats zonder reserveren)?
Titel: Re: A: Karinthië: Camping Lampele am Ossiacher See
Bericht door: Bosje op juli 29, 2013, 05:31:24 pm
Mooi beschreven, over 2,5 week staan wij bij de buurman 'Camping Ossiachersee', maar eerst as zaterdag naar Ferienpark Arber in Zwiesel (DLD) :> :>
Titel: Re: A: Karinthië: Camping Lampele am Ossiacher See
Bericht door: mischa72 op juli 29, 2013, 07:35:19 pm
dankjewel voor je verslag - we trekken later deze maand mogelijk naar Karinthië en nemen deze mee als 'optie'

is de camping vol (maw: is er plaats zonder reserveren)?

Graag gedaan. De avond voor we wegreden werd er een bord "Keine Neuaufnahme" opgehangen, toen was het vrij druk. Ik zou gewoon even van tevoren bellen. Langs die kant van het meer liggen diverse campings, dus er zal in elk geval wel iets vrij zijn.

Groeten,
Mischa
Titel: Re: A: Karinthië: Camping Lampele am Ossiacher See
Bericht door: !kk3 op juli 30, 2013, 10:56:30 pm
tnx! we gaan het zien - morgen eerst naar de Harz en dan door naar.......?????? 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal