Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Reisdocumenten  (gelezen 1796 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

fish

  • Gast
Reisdocumenten
« Gepost op: februari 22, 2007, 08:53:17 pm »

Officiële documenten als een identiteitskaart, paspoort en visum heeft u nodig op reis. Om de grens over te gaan, maar ook voor identificatie binnen een aantal Europese landen waar de personencontrole aan de binnengrenzen is opgeheven.

Identiteitskaart
De Nederlandse identiteitskaart vraagt u aan bij uw gemeente. Daarvoor neemt u de oude identiteitskaart of het (oude) paspoort mee, andere (buitenlandse) reisdocumenten en één recente, goedgelijkende pasfoto die recht van voren moet zijn genomen (in kleur of zwart-wit).

De identiteitskaart is vijf jaar geldig en te gebruiken in: Andorra, België, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland (inclusief de Kanaaleilanden), Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische eilanden), Tsjechië, Turkije, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Een identiteitskaart is goedkoper dan een paspoort.

Geen controle, wel een reisdocument
Sinds 2001 heeft u als u reist naar één van de volgende landen geen personencontrole aan de grens: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, IJsland en Zweden. Toch moet u, om u in deze zogenaamde Schengenlanden te legitimeren, in het bezit zijn van een geldig officieel identiteitsbewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart. Verlopen paspoorten en identiteitskaarten worden in het buitenland niet geaccepteerd, evenals een rijbewijs. Dit is namelijk geen officieel identiteitsbewijs.

Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met ambassade van het betreffende land.

Paspoort
Een paspoort is noodzakelijk voor het reizen naar landen waar de identiteitskaart niet wordt geaccepteerd. Het paspoort vraagt u aan bij uw gemeente. Daarvoor neemt u het oude paspoort mee of een identiteitskaart, overige (buitenlandse) reisdocumenten en één recente, goedgelijkende pasfoto die recht van voren moet zijn genomen (in kleur of zwart-wit). Het paspoort is vijf jaar geldig

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal