Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Alpes-Maritimes - Saint-Martin-d'Entraunes - Camping Le Prieuré  (gelezen 730 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.377
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
F: Alpes-Maritimes - Saint-Martin-d'Entraunes - Camping Le Prieuré
« Gepost op: augustus 15, 2023, 11:32:03 pm »

Vorig jaar zijn we naar deze camping getrokken:


LE PRIEURE. Camping, location de gites (le-prieure.com)


Een kleine camping met een 35 tal plaatsen. De plaatsen zijn niet overdreven groot, de grootste plaatsen zijn gelegen op het bovenste terras. Eigenlijk de enige plaats die groot genoeg was voor onze wagen. Het sanitair is proper en degelijk. Er zijn twee plaatsen waar sanitair te vinden is. Eentje is meer buiten gelegen, eentje is in het gebouw gelegen. Er is ook een bibliotheek waar je boeken kan lenen of kan lezen, echter allemaal in het Frans.


Verder heeft de camping een zwembad dat gewoon een bak water is verwarmt door de zon (dus niet verwarmt) maar zeker voor verfrissing kan zorgen.


Helemaal bovenaan is ook een speelveld waar diverse dingen zijn te vinden. Daar heb je ook geen last van verlichting. Elke avond kwamen hier heel wat mensen naar de pracht van de sterrenhemel kijken die hier erg mooi was. Er waren verschillende kampeerders met telescopen maar mogelijk was dat ook omdat er in de buurt een sterrenkunde festival was.


De camping bereiken doe je van uit het zuiden via de rode kloof. Via de col is her zeker niet haalbaar met een aanhangwagen en ook verboden. Het is een stijle en erg smalle weg op diverse plaatsen waardoor je regelmatig moet manoevreren wat niet direct lukt met een vouwwagen. Via de rode kloof die heel spectaculair is, is het goed te doen. Volgens de uitbater was de verboden aanhangwagen voorbij het dorp waar de camping ligt, maar vorig jaar leken de borden in het begin van de kloof van binnen zoveel km weg te zijn en dus de hele vallei eigenlijk verboden te zijn. Echter controle was daar niet op en heel veel lokale bestuurders reden er ook nog tot aan het dorp met aanhangwagen.


De camping is bereikbaar via een smal weggetje net voor het dorp waar een aantal stevige kuilen in zijn en op het einde een scherpe bochten zijn waar het stijl omhoog gaat.


Om de terrassen op de camping te bereiken is ook een zeer sterke weg naar boven en hier gaat het over grind. Daar zouden al heel wat mensen met aanhangwagen niet boven geraakt zijn en de campingvader bied dan aan om met zijn pick-up je aanhangwagen naar boven te sleuren. Echter als je weet hoe je moet rijden en waar je meeste grip hebt en daar rekening mee houd, lukt het wel om hem zelf boven te krijgen. Zelf heb ik nooit problemen gehad, maar heb veel wagens ook zonder aanhangwagen zien slippen op de helling omdat ze niet op de juiste plaatsen reden.


Er is ook een restaurant aan de camping verbonden met typisch Franse basis eten, maar ook Pizza's. Deze laatste kan je ook meenemen naar je tent om daar te verorberen.


Je kan brood bestellen dat je de volgende ochtend kan gaan oppikken.


Is een aangename camping in een prachtige regio. De natuur van het Nationaal Park Mercantour is erg mooi. Er zijn verschillende indrukwekkende kloven, heel wat meren en prachtige wandelingen te doen waar heel wat wild te spotten valt. Ook zijn er diverse Vaubin sites in de buurt die kunnen bezocht worden. Er is een stuwmeer waar je kan gaan zwemmen.
Nice ligt op twee uur rijden, dus een dagje Middelandse zee behoord eveneens tot de mogelijkheden.

* Vriendelijkheid personeel: 8
* Sanitair: 8
* Schoonheid van de camping zelf: 9
* Animatie team: n.v.t.
* Voorzieningen: 8
* Eet gelegenheden op de camping: 6
« Laatst bewerkt op: augustus 15, 2023, 11:34:10 pm door FriedelP »
Gelogd

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.377
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
Re: F: Alpes-Maritimes - Saint-Martin-d'Entraunes - Camping Le Prieuré
« Reactie #1 Gepost op: augustus 15, 2023, 11:54:55 pm »

Nog een paar foto's
Gelogd

Jon

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.573
Re: F: Alpes-Maritimes - Saint-Martin-d'Entraunes - Camping Le Prieuré
« Reactie #2 Gepost op: augustus 16, 2023, 12:53:48 am »

Leuke review, mooie plek. De Mercantour is prachtig, wij hebben daar in 2006 een vakantie doorgebracht.
Gelogd
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets.
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal