Vouwwagenclub.info

De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: oortie op mei 19, 2015, 09:41:56 pm

Titel: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: oortie op mei 19, 2015, 09:41:56 pm
Hallo,

Wij hebben sinds kort een vouwwagen...  (Hiervoor een caravan, maar miste toch het tent gevoel)
Wie kan ons adviseren hoe wij het beste de vouwwagen kunnen uitklappen en opzetten.
Het gaat om een Holtkamper astro met softop.. Misschien heeft een mede klapper ook een astro die ons wellicht wat tips kan geven..

Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: spikehome op mei 19, 2015, 10:03:50 pm
Gefeliciteerd.
Helaas heb ik geen ervaring met een astro.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: Bagheera op mei 19, 2015, 10:37:23 pm
Hier wel een Astro (softtop) en een man die het de eerste vakantie al presteerde een stok door het dak te prokken tijdens het opzetten  ::) We weten nu dus precies hoe het níet moet!
Eerst natuurlijk openklappen en de voortent van de hoofdtent aftrekken. Dan binnen de stokken van de hoofdtent iets uitschuiven en vastdraaien. Dat moet eigenlijk wel aan twee zijdes tegelijk, anders gaat het schuin en dan loopt de boel vast. Daarna stappen we onder het doek van  de voortent
Wij schuiven (nu...) eerst de liggers uit; het scharnierpunt van de stokken wijzen dan nog (schuin)naar de grond. Dan met een beetje beleid de scharnierpunten in de tenthoeken plaatsen en de puntjes door de gaatjes in de tent wurmen. Dan de staanders uitschuiven en de boel netjes opspannen.

Als het hele boeltje opgeklapt  en ingeschoven allemaal rond die middenstok staat, moet ik ook altijd weer eventjes kijken aan welk moertje ik precies moet draaien hoor. Na een paar keer wordt het logisch. Succes! En gefeliciteerd met julie wagen natuurlijk; wij vinden hem erg fijn!
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: Mieke op mei 20, 2015, 09:18:44 am
Proficiat met jullie aankoop!

Wij hebben ooit een Astro gehad en deden het een beetje zoals Bagheera. Wij duwde de stokken van de hoofddtent in het midden omhoog dan wisten we dat het gelijk opging. Idd oppassen dat je geen stok door het dak piekt, is een beetje zonde :#.
Voor de rest kost het opzetten echt weinig moeite.
Nog een kleine tip misschien, zorg dat alle ritsen dicht zijn voor je het boeltje opspant. Maar dat telt voor alle tenten en vouwwagens.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: oortie op mei 20, 2015, 11:47:48 am
Alvast bedankt voor de tips...  :)
Als het droog blijft het weekend wil ik de vouwwagen even uitklappen.
We gaan ook nog eerst even een weekendje weg om er alvast in te komen, voor de zomervakantie.. :)
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: Yella op mei 20, 2015, 04:19:06 pm
Nog een kleine tip misschien, zorg dat alle ritsen dicht zijn voor je het boeltje opspant. Maar dat telt voor alle tenten en vouwwagens.
Dat is nu het mooie aan de Cocoon, die heeft daar geen last van. Tenzij je het overdrijft en je het frame erg strak naar buiten duwt. Dan zit het frame niet goed.

Welkom hier en veel succes met de Astro. Kan je er verder geen advies over geven, maar gewoon rustig en met beleid opzetten. Ook al kijken de mensen naar je, niets van aantrekken en rustig blijven. Het gaat vlot zat en het zal de eerste keer lijken of je het al vaker hebt gedaan. Niemand heeft het door.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: jari op mei 20, 2015, 09:26:55 pm
gefeliciteerd met jullie klapper
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: oortie op mei 22, 2015, 10:17:27 pm
Bedankt voor de reactie's....

Nog 1 vraagje, hoe gaat het met inklappen. Moet je dan het binnenframe ook laten zaken?

Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: Mieke op mei 22, 2015, 10:36:34 pm
Ja.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: gateman op mei 23, 2015, 11:03:53 am
Wij hebben zelf een Astro hard top. Ik weet niet waar je woont maar ben altijd bereid om wat tip en tricks te geven wat betreft het opzetten.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: oortie op mei 25, 2015, 08:50:53 pm
Vandaag de Astro opgezet en het ging best goed  :) maar ik heb toch nog een paar vragen...

Hoe en waar moet je beginnen met het opspannen van het binnenframe (bed gedeelte) ? Begin je na het uitklappen met spannen bij het bedframe dan middenframe en daarna het frame aan de achterzijde?

En bij het inklappen moeten dan de binnenframe's zoveer mogelijk zakken? En hoe kan je het tentdoek het beste opvouwen.
Als de boel is ingeklapt dan zit er aan de voorkant een aardige hobbel, het is niet over heel de wagen vlak. (mischien hoort dit wel zo, en komt het door het frame)


Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: thasala op mei 25, 2015, 09:11:05 pm
Gaat makkelijk dat opzetten hé. Bij het opzetten zet ik na het openklappen eerst het middenframe uit en daarna de beide middenframe's in willekeurige volgorde. Bij het inklappen laat ik het middenframe zover mogelijk zakken.
En bij ons is het ook nooit helemaal vlak, door het vaker in te klappen vind je vanzelf de beste methode.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: oortie op mei 25, 2015, 09:17:39 pm

Het gaat zeker makkelijk, zeker na een paar keer opzetten...
Ik heb nog een paar foto's van de Astro  :)

Ik wil er zelf nog wat aan doen hoor. Nog een andere verlichtingsframe van traanplaat met led verlichting (op de achterzijde) velgjes nog even spuiten.
Nog lekkere klusjes te doen  :)
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: Mieke op mei 26, 2015, 10:39:35 am
Openzetten eerst middenframe naar boven duwen. Wij deden dan die boven het bed een stuk dan de andere. Soms daarna nog allemaal wat aanduwen.

Toeklappen. Binnenframes laten zakken, ik dacht dat ze bij ons ergens tot een bepaalde hoogte zakte.
Opvouwen van het doek? Niks te vouwen gewoon proppen :).  frame zo ver mogelijk laten zakken en dan het doek proberen een beetje te verdelen over de kar, met jehanden en armen tussen de stokken door. Wat wrijven en duwen, hier en daar een bobbel kan geen kwaad. Maar je leert wel  wat verder duwen zodat alles wat beter verdeeld raakt.
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: oortie op mei 27, 2015, 01:47:28 pm
Bedankt voor de tips 👍🏻
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: dobunl op mei 27, 2015, 02:48:35 pm
Eerlijk gezegd blijf ik zoveel mogelijk van de stangen van de hoofdtent af. Pas als het doek te strak staat ben ik tot bijstellen geneigd.

Bij het inklappen trekken we de voortent en luifel zoveel als mogelijk over de hoofdtent heen. Dan klappen we deels in: tot het grondzeil/deksel verticaal staat. Ik houd dat zo vast, terwijl mijn partner het tentdoek, vooral van voortent en luifel, zo gelijkmatig mogelijk probeert neer te leggen. Dat scheelt straks bij het vastmaken van de riempjes. Daarna verder inklappen.

Let op: ik wil nog wel eens de voortent aan de voorzijde te hoog zetten (scheelt bukken bij binnenlopen). Als je dan een bui krijgt levert dat een mooie zak water op op de voortent, zeker als je de losse stang gebruikt boven tussen de beide voorpalen; ik weet niet of je die erbij hebt, deze werd niet altijd meegeleverd.
Bij de luifel zet ik ('s nachts) in het middel een wat hogere stok door het scheerlijnlusje en laat de beide andere wat zakken om het water netjes te laten aflopen.

Succes en veel plezier! 
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: schefferdjmj op mei 27, 2015, 03:48:41 pm
ik laat nooit de stokken zakken op de wagen.
laat ze gewoon staan zoals ik ze heb indien opgezet en ook dat gaat prima.
soms op de wagen een bultje maar corrrigger dat door op het bed op de andere plek slaapzakken, stoelen en opklaptentje te leggen.
ik heb wel een softtop....
Titel: Re: Opzetten van Holtkamper astro
Bericht door: rusa op juli 30, 2017, 12:50:30 am
goeiedag een oude toppic maar toch nog een vraag, Ook ik heb een softtop maar vind m niet echt handig opzetten . Ik mis bv een scharnierpunt voor als je het bodenframe eraf haalt die kan nooit direct op de grond als de rest nog plat ligt en hangt dan ahw. aan het frame. Voelt helemaal niet lekker en ben bang dat ik m dan sloop. Wat doe ik niet goed ??