Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Camp-let => Topic gestart door: janine81 op juni 02, 2020, 09:07:43 pm

Titel: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 02, 2020, 09:07:43 pm
Beste campletters,

Wij zijn op zoek naar een goede tweedehands Camplet vw. Maar we zien verschillende uitvoeringen. Ons gezin bestaat uit 5 personen waarvan er 3 in de vw zullen slapen, de rest in een apart tentje. Welk type moeten we dan hebben? We hebben nu het oog laten vallen op een Savanne uit 2010 met gastencabine zodat de oudste 2 als het nodig is toch 'binnen' kunnen slapen. Maar verder kan ik weinig vinden over verschillen onderling.

Wie helpt ons met een paar goede tips? Ook als we er eentje gaan bekijken is het handig als we weten waar we op moeten letten.
Alvast bedankt!
Janine
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 02, 2020, 09:39:26 pm
Hier vind je veel oud folder materiaal:
https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?board=142.0

De Savanna zat vaak ergens boven in het segment van Camp-let onder de Premium/Royal.
Waar de Savanne afwijkt van de andere Camp-lets is de tent zelf. Bij de Savanne kan je de voorwand er helemaal uitritsen en de zijwanden grotendeels. Zo heb je eigenlijk direct een luifel zonder voortent.

(https://www.camperlands.co.uk/images/D/savanne-newcolour-beachawning.jpg)

Als je een Savanne koopt zorg er dan idd voor dat er direct een gastencabine bij zit (als je daar interesse in hebt). Die zijn nog wel nieuw te krijgen maar tweedehands vrij moeilijk. De gastencabine van de Savanne is anders dan alle anderen modellen van Camp-let door de meer driehoekige vorm.
Verder kan je veel huidige accessoires die vandaag de dag te koop zijn gewoon op je Savanne gebruiken. Mocht je dus ooit een nieuwe luifel, nieuwe slaapcabines, nieuwe matrassen enz nodig hebben. Het is allemaal nog nieuw leverbaar omdat Camp-let heel veel onderdelenstandaard heeft gemaakt.

Zo hebben wij onze Savanne vorig jaar gekocht, een oudje uit 2006. Daar hebben we gelijk een grote disselbak op laten zetten en een lattenbodem en topper in de deksel.

Waar ik op zou letten is of de hulpdrukveer nog lekker werkt. Dit merk je bij het openen (helaas ontbreekt zo'n veer op mijne. Werd ergens in 2008 geïntroduceerd geloof ik). Ook moet je erop letten dat het scharnier tussen keuken en bak nog in goede staat is en dus niet verbogen. Daarnaast kan er een dut zitten in de stang bij de keuken. Veel mensen vergeten die vroeg of laat een keer juist weg te klappen bij het opzetten. Dan komt er een deuk in en verbuigt die stang. Een vervangend onderdeel kost iets van 25 euro, een uur tijd en wat handigheid.

Verder gelden alle standaarddingen die voor alle vouwwagens gelden. Zijn de banden niet uitgedroogd, is het een geremde versie of niet (sommige auto's mogen niet ongeremd trekken), is het doek in goede staat, is de wagenbak nog goed. Camp-let wagenbakken zijn gemaakt van heel stevig en licht materiaal maar er moeten geen scheuren inzitten of stukken uit zijn (door een botsing bijvoorbeeld). Schimmel in het doek is een grote no go in ieder geval.

Veel plezier bij de bezichtiging. Meer vragen zijn altijd welkom op dit forum heb ik ervaren.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 02, 2020, 11:34:17 pm
De savanne is een mooie vouwwagen, zit inderdaad onder de premium/royal. Ik zou zelf niet snel kiezen voor de basic of basic+ deze hebben weinig ventilatie mogelijkheden. Ikzelf heb een classic uit 2014 ik meen dat ze deze vanaf 2012 standaard met een Acryl doek leverden, ik meen dat ze dit niet bij de savanne hadden. Gasveer is erg prettig en zou ik zeker aanraden. Froli bedbodem of lattenbodem is erg prettig slapen en zorgt voor ventilatie onder je matras, dat is het nadeel van een glasvezel bak.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 03, 2020, 10:12:48 pm
Ok, heel erg bedankt tot nu toe!!
Ik heb nu deze gezien, https://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m1557063286-camplet-vouwagen-apollo-lux-met-grote-disselbak.html?c=79ed80c9780cc8e98aac57a99a9de18b&previousPage=l1 is dat wat denken jullie?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 03, 2020, 10:26:03 pm
Zier er goed uit. Mooie ruime moderne luifel. Weet niet of het een originele Camp-let luifel is maar als het past dan past het.
Uit 2008 dus met gasveer wat het open maken heel veel makkelijker maakt. Wat betreft ventilatie ken ik het model niet. Misschien kunnen anderen wat over een Apollo Lux vertellen.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 03, 2020, 10:39:24 pm
Jer81, dat vinden wij ook! Ik heb een bericht gestuurd naar de verkoper. We zijn benieuwd!
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 04, 2020, 08:11:08 am
Ziet er prima uit en is compleet, ik weet alleen dat de Apollo de voorganger was van de basic+. Je kunt geen gastencabine plaatsen bij dit model en heeft geen extra ventilatie bij de slaapcabines zoals de savanne wel heeft. Maar de ventilatie dat is persoonlijk, wij gaan vaak op vakantie waar het (erg)warm is en niet veel waait dan is het prettig om zoveel mogelijk ventilatie te hebben.
Veel succes met de aankoop
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 04, 2020, 08:18:35 am
Hierbij het overzicht van 2010, ik ga er van uit dat er niet veel verschil was te opzichte van 2008.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 04, 2020, 09:08:45 pm
Hoi,
We laten de apollo lux toch voorbij gaan. Aanstaande zaterdag gaan we kijken bij Bravo in Ommen om eens te kijken naar hoe zo'n camplet nou precies werkt. Bij mensen thuis vind ik dat anders toch een beetje ongemakkelijk en zo kunnen we 'beslagen ten ijs komen'. Want de week erna gaan we kijken bij de Savanne uit 2010! Ik hoop dat hij er nog mooi uit ziet, er zitten veel opties bij zoals gastencabine en adventureluifel.
Als er meer punten zijn waar we op moeten/kunnen letten bij de bezichtiging dan horen we dat graag!

groet, Janine
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 05, 2020, 07:17:20 am
Succes met oriënteren, ik ben benieuwd wat je keuze uiteindelijk zal zijn. Mvg Roel
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: oawinkel op juni 05, 2020, 12:31:49 pm
Wij hebben zowel met de savanne als met de concorde gekampeerd. Vergelijkbaar qua opties en ventilatiemogelijkheden. Vooral het uiterlijk en de deur is echt anders. Veder beide heerlijke vouwwagens.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 05, 2020, 03:23:18 pm
@oawinkel: wat bedoel je precies met dat de deur anders is? Andere locatie in de tent?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 07, 2020, 07:26:59 am
Ik denk dat hij bedoeld de voorkant van de Concorde opgedeeld is in twee dezelfde openingen, bij de savanne is dit een soort van deur. En hoe was het bezichtigen, mee of tegen gevallen?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 07, 2020, 03:29:17 pm
Nou, we zijn inderdaad bij Bravo in Ommen geweest en daar stond er een uit 2007. Maar ze willen er nog een nieuwe tent opzetten, de huidige was erg verschoten. Dat maakt ons niet zo heel veel uit maar hierdoor konden ze ook nog geen prijs opgeven. Maar we moesten er vanuit gaan dat er in geval van een nieuwe tent nog wel € 2500 bij op zou komen. Dus een beetje vaag.
Wel hebben we goed kunnen kijken naar hoe hij in elkaar zit (nog nooit een camplet 'live' gezien) en we raakten alleen maar enthousiaster!
Nog een vraag, we zagen op internet een andere manier van pootjes in het deksel steken dan op de savanne uit 2007. Die laatste had een soort bredere pootjes die in sleuven op het deksel schuiven. Wie weet welke manier wanneer kwam en wat beter werkt? Verder opent de keuken bij verschillende modellen ook anders, iemand daar nog ervaringen mee? Wat is handig, wat niet?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 07, 2020, 04:13:57 pm
Leuk dat je er enthousiast over bent geworden.
Een nieuwe tent is kostbaar, en 2007 is op zich nog niet zo oud voor een tent. Maar bij Bravo zullen ze het wel goed weten. Voor een tweedehands bij de dealer vind ik Noordbergum zelf vaak wat prijsvriendelijker.
Ik heb er een uit 2006 en die achterkant gaat open met een draaiknop die je een paar keer rond moet draaien (schroefdraad). Werkt prima maar de eerste keer heb ik ondanks de waarschuwing bij aflevering een vinger opengehaald. Het reflecterende driehoekje zat in de weg en is niet zacht en geeft niet mee.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 07, 2020, 08:04:16 pm
Die bredere pootjes kwamen gelijk met de dakrails, dat werkt inderdaad prima, voorheen had ik een kliksysteem. De keuken van mijn classic heeft een slot, dit had mijn vorige royal ook. Ik zou mocht er een nieuwe tent nodig zijn gaan voor die uit 2010, dan heb je een nieuwer onderstel en gaat hij wat langer mee. Met het doek van mijn royal uit 1998 was nog niks mee, moet eerlijk bekennen dat ik er niks aan heb gedaan. Dat poetsen van het tentdoek lijkt mij niet helpend wbt de levensduur, mooier word hij er niet van  :) dat terzijde. Leuk dat jullie zo enthousiast zijn, wij hebben heel lang getwijfeld tussen de combi-camp en camplet. Onze kinderen slapen vanaf vorig jaar in een eigen tentje. Het gewicht, het alleen op te zetten en omdat hij zo compact is heeft ons toch weer besloten om voor de camplet te gaan. Tweede cabine gebruiken we nu als omkleed/opslag.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 08, 2020, 08:37:50 pm
En weet je nog vanaf welk bouwjaar die bredere pootjes en het keukenslot erop zitten? Dit weekend gaan we kijken naar een Savanne, zeer compleet, dus we hebben goede hoop dat we hem meteen aankoppelen en meenemen! :>
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 08, 2020, 08:38:44 pm
Van de combicamp zijn wij ook erg gecharmeerd, alleen de camplet kan op zijn zij in onze garage, groot voordeel vinden wij  :J
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Hemertje op juni 08, 2020, 08:48:53 pm
Van de combicamp zijn wij ook erg gecharmeerd, alleen de camplet kan op zijn zij in onze garage, groot voordeel vinden wij  :J

de vraag is wat het voordeel is...
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 08, 2020, 08:51:06 pm
En weet je nog vanaf welk bouwjaar die bredere pootjes en het keukenslot erop zitten? Dit weekend gaan we kijken naar een Savanne, zeer compleet, dus we hebben goede hoop dat we hem meteen aankoppelen en meenemen! :>

Ik meen dat vanaf 2012 de nieuwe modellen er waren, de 5de generatie.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 08, 2020, 08:57:49 pm
@hemertje, nou, als de vw binnen handbereik staat, gaan we er zeker vaker mee op pad! De stalling is hier namelijk niet in de buurt en was altijd een onderneming van een halve dag incl. rijden. Daarnaast spaart het zeker ook wat kosten uit door hem in eigen garage te stallen...
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Hemertje op juni 09, 2020, 09:12:00 pm
Ok , das mooi scheelt en hoop tijd en gedoe
Alhoewel qua ruimteoppervlak het niet veel zal uitmaken verwacht ik
Op zijn wielen of op zijn kant?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 09, 2020, 09:24:11 pm
Op zijn kant met kantelbeugels
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Hemertje op juni 09, 2020, 09:26:42 pm
Hoogte van de wielen met wagenbak is gelijk aan de breedte van de wagenbak?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 09, 2020, 09:33:20 pm
@Jer81, ik heb nog een foto doorgekregen van de verkoper van de savanne waar we binnenkort naar gaan kijken. Op die foto zag ik dat hij in ieder geval geen 'brede' pootjes heeft maar wel een imperiaal. Zou je dan daar de pootje in moeten steken of werkt dat weer anders? We gaan het in elk geval binnenkort allemaal zien maar ik dacht, wie weet heb jij een idee?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 09, 2020, 09:40:58 pm
De mijne is zoals in het filmpje op 1 minuut 17.

https://youtu.be/8y7mGfs16cg

De 2 steunpootjes voor op de klep steek je in de gaten die in de imperial zitten.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 10, 2020, 08:56:43 am
Hoogte van de wielen met wagenbak is gelijk aan de breedte van de wagenbak?

De camplet is breder dan hij hoog is, dat maakt ook dat je er niet veel in kwijt kunt maar daardoor erg laag in gewicht is. De nieuwere types na 2012 hebben wat meer ruimte maar zijn nog steeds breder dan hoog, zou ook vreemd zijn om daar kantelbeugels voor te maken mocht dit niet zo zijn geweest  8)
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: sannie75 op juni 10, 2020, 10:37:17 am
Ik moet zeggen dat een Camplet kantelen mij enorm meeviel. Ik heb er samen met muis en nog iemand een gekanteld en dat was echt goed te doen.  :J
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: oawinkel op juni 10, 2020, 02:49:43 pm
Oh ja, er is ook nog een verschil in het keukentje. Volgens mij ongeveer de 2010 modellen. Die van ons uit 2011 heeft in elk geval een nieuwer model keuken. Die heeft door een andere indeling meer ruimte (wasbak zit aan de zijkant op een soort uitschuif verlengstuk)
Dat is misschien ook iets om mee te nemen in je overweging
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 10, 2020, 08:43:12 pm
@oawinkel, klopt, dat uitschuifrek had die uit 2008 die bij bravo stond ook. Dan heb je meer werkbladruimte inderdaad.
@Jer81, bedankt, dat filmpje had ik nog niet gezien! Bij de Savanne die we komend weekend gaan bekijken zitten denk ik dezelfde pootjes. De man in het filmpje schuift er nog iets doorheen lijkt het, een borgpen? Verstel je ze ook op die manier?
Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een goed koelkastje (compressor) voor in de disselbak. Die we gaan bekijken heeft een grote disselbak waar hij eventueel in zou kunnen staan. Of hebben jullie hem in de kofferbak van de auto?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 10, 2020, 08:45:42 pm
@sannie, als we de filmpjes over kantelen bekijken lijkt het ook niet zo'n grote klus maar wel eentje die je met beleid moet uitvoeren  :X
Voor ons is het echt een must dat hij in de eigen garage staat, op zijn zij.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 10, 2020, 08:57:13 pm
@oawinkel, klopt, dat uitschuifrek had die uit 2008 die bij bravo stond ook. Dan heb je meer werkbladruimte inderdaad.
@Jer81, bedankt, dat filmpje had ik nog niet gezien! Bij de Savanne die we komend weekend gaan bekijken zitten denk ik dezelfde pootjes. De man in het filmpje schuift er nog iets doorheen lijkt het, een borgpen? Verstel je ze ook op die manier?
Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een goed koelkastje (compressor) voor in de disselbak. Die we gaan bekijken heeft een grote disselbak waar hij eventueel in zou kunnen staan. Of hebben jullie hem in de kofferbak van de auto?
Ik heb een net iets te grote koelkast gekocht. Doordat ik de geremde versie heb zit er een kleine insparing in de dissel waardoor de koelkast niet past. Die gaat bij mij dus in de auto.

De man in het filmpje plaatst idd een borgpen. Je kan de pootjes namelijk op meerdere hoogten instellen voor als de wagen iets schuin staat en je wel recht wil slapen.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: oawinkel op juni 10, 2020, 09:10:38 pm
Wij hebben ook een iets grotere koelkast,  compressor type, en daarom past ie niet in de disselbak. Maar gezien het gewicht van een volle koelkast zou ik hem sowieso in de auto vervoeren

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 10, 2020, 09:22:30 pm
@Jer81, ik las ergens dat jij er een lattenbodem in hebt laten plaatsen. Waar heb je dat laten doen en kun je dan nog wel bagage in de bak kwijt?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: oawinkel op juni 10, 2020, 09:55:08 pm
@Jer81, ik las ergens dat jij er een lattenbodem in hebt laten plaatsen. Waar heb je dat laten doen en kun je dan nog wel bagage in de bak kwijt?
Wij hebben aan een kant en schoteltjes bodem geplaatst.  Nog comfortabeler dan een lattenbodem.  Qua ruimte,  blijft er nog best veel ruimte voor wat extra bagage. Bij ons 4 plastic kisten,  4 kussens en 4 dekbedden. 

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 10, 2020, 09:59:36 pm
@Jer81, ik las ergens dat jij er een lattenbodem in hebt laten plaatsen. Waar heb je dat laten doen en kun je dan nog wel bagage in de bak kwijt?
Ik heb hem tweedehands gekocht bij Vouwwagencentrum Noordbergum en daar heb ik gelijk de lattenbodem en topper voor het linker bed besteld. Zij hebben het er voor mij ingelegd maar dat kan iedereen ook zelf doen.
Qua bagage leg ik momenteel nog niet zoveel in de bak. De luifel, gaderobestok, wasrekje en dat soort zaken liggen er in. We hebben wel een redelijk plat krat gekocht die er ook nog om komt te liggen  (en als dat bevalt wat meer van die kratten) samen met een dekbed en kussens.
De tafel, stoelen en campingkast liggen op de bak. Ik vind de imperial met zeil erg handig om dat soort grote dingen op te bergen. Gasflessen, Skottelbraai, haringen, gereedschap, Porta Potti en vloeistoffen, schoenen en meer zooi liggen in de grote witte disselbak.

De schoteltjes hebben we ook gezien in de optielijst. Zal ongetwijfeld nog fijner liggen, het zal iig iets gewicht schelen. Maar het was ook twee keer de prijs ongeveer.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 10, 2020, 10:51:27 pm
Ik heb een net iets te grote koelkast gekocht. Doordat ik de geremde versie heb zit er een kleine insparing in de dissel waardoor de koelkast niet past. Die gaat bij mij dus in de auto.

De man in het filmpje plaatst idd een borgpen. Je kan de pootjes namelijk op meerdere hoogten instellen voor als de wagen iets schuin staat en je wel recht wil slapen.

Exact hetzelfde ‘probleem’ voorheen hadden we een kleine disselbak maar in de grote past hij ook niet. Dan gaan er spullen in de disselbak die normaal in de auto hadden gelegen.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 10, 2020, 10:57:31 pm
@Jer81, ik las ergens dat jij er een lattenbodem in hebt laten plaatsen. Waar heb je dat laten doen en kun je dan nog wel bagage in de bak kwijt?

De lattenbodem kun je kant en klaar kopen, zowel voor de linker als rechterkant. Wij hebben de froli schotels omdat deze erbij zaten icm een camplet topper, ligt heerlijk 😀 2x basisset=218,- Obelink. Wij vervoeren de stoelen en andere grote spullen op het imperiaal icm afdekzeil.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 11, 2020, 03:14:47 pm
@vazal, heb je geen last aan de linkerkant van de schuine aflopende zijdes?
@jer81 dus je hebt aan één kant een froli bodem en aan de andere kant een lattenbodem? Hoe zorg je ervoor dat die froli schotels niet verschuiven bij het inklappen? Vastlijmen in het deksel?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 11, 2020, 03:19:48 pm
Nee ik heb aan de linkerkant de lattenbodem topper en aan de rechter kant enkel het matrasje. Die gebruiken we namelijk enkel voor opslag momenteel.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 11, 2020, 08:59:07 pm
Ok! We gaan het ervaren. Morgenavond staat de afspraak om de Savanne te gaan bekijken en waarschijnlijk mee te nemen  :>
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 12, 2020, 08:55:48 pm
Ok! We gaan het ervaren. Morgenavond staat de afspraak om de Savanne te gaan bekijken en waarschijnlijk mee te nemen  :>
En? Was het wat?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 12, 2020, 11:05:58 pm
Jaaa we hebben hem aangekoppeld en nu staat hij voor de deur! Echt superblij mee, hij ziet er ook nog prima uit. Morgen gaan we hem eens wat beter bekijken...
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Jer81 op juni 12, 2020, 11:12:00 pm
Mooi, heel veel plezier er mee.
En wat zijn het mooie compacte wagens hè.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 13, 2020, 07:27:44 am
Heel veel plezier ermee...  :>
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: oawinkel op juni 13, 2020, 09:17:02 am
Heel veel campeerplezier

Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk

Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 13, 2020, 03:31:54 pm
Dank jullie wel!! Dat gaat zeker lukken. We zijn echt verbaasd over hoe klein en compact je hem weer opvouwt. Het opzetten vandaag ging makkelijk! Wagen is erg compleet en netjes. Met de luifel eraan is het echt prima. Met de gastencabine hadden we wat meer moeite, er zitten gebogen stokken bij (hoort zo) maar hoe of wat daar kwamen we nog niet echt uit.
Heeft iemand hier misschien een beschrijving van het opzetten van de gastencabine?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Quicksilver470 op juni 13, 2020, 05:33:46 pm
https://youtu.be/PLtOiu50dZ8
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 13, 2020, 07:59:28 pm
Dank je quicksilver, maar wij hebben de savanne, is een andere gastencabine. We zijn wel een heel eind denk ik maar het is nog niet helemaal gelukt.
Is er iemand die de hoezen van de matrassen wel eens gewassen heeft? Het lijkt mij lastig om de kussens er in en eruit te krijgen namelijk. Maar het zou wel fijn zijn als het kan!
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 14, 2020, 07:57:40 am
Dank je quicksilver, maar wij hebben de savanne, is een andere gastencabine. We zijn wel een heel eind denk ik maar het is nog niet helemaal gelukt.
Is er iemand die de hoezen van de matrassen wel eens gewassen heeft? Het lijkt mij lastig om de kussens er in en eruit te krijgen namelijk. Maar het zou wel fijn zijn als het kan!

Eruit valt wel mee, erin moet je echt doen als ze nog vochtig zijn. Ik heb na de aanschaf alles gewassen inclusief de cabines, op 30 graden. Daarna alles een paar dagen laten drogen om er zeker van te zijn dat ze kurkdroog zijn.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 14, 2020, 01:22:55 pm
Oh echt Vazal!? Ik heb ze net gewassen en zijn nu aan het drogen in de zon ... :I Maar het moet dus nog vochtig zijn, dan rekt het meer ofzo?
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: Vazal op juni 14, 2020, 03:15:56 pm
Oh echt Vazal!? Ik heb ze net gewassen en zijn nu aan het drogen in de zon ... :I Maar het moet dus nog vochtig zijn, dan rekt het meer ofzo?

Dan rekt het idd mee met de kussens.
Titel: Re: Welke camplet kopen?
Bericht door: janine81 op juni 14, 2020, 05:55:57 pm
Het is gelukt maar was wel lastig! Hoezen zijn er mooi van opgeknapt!
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal