Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Omlaag

Auteur Topic: Kyte S Windforce - 1,1kW?  (gelezen 50162 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

getiem

  • Goldmember 2024
  • Klap nerd
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 371
  • Merk Vouwwagen: Milvus Milvus
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #165 Gepost op: juni 17, 2023, 02:38:40 pm »

Bestaan ook niet voorzover ik weet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Net een extra zoekopdracht en idd, niet bestaand. Dan kom je weer terug op de frequentieregelaar.
Gelogd
Kamperen met de wouw-factor

Hemertje

  • Goldmember 2024
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.785
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte-S 2018
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #166 Gepost op: juni 21, 2023, 03:47:00 pm »

Ik ben nog eens op zoek gegaan en bij deze webshop uitgekomen:

https://dugoshop.nl/

Citaat
Goedemorgen,

wellicht kunnen jullie me helpen!?

Ik ben in het bezit van een vouwwagen, een Holtkamper Kyte.
Daarop zit de functie WindForce, oftewel met ventilatoren je vouwwagen opblazen bij opzetten en vacuümzuigen bij afbreken d.m.v. 2 aparte ventilatoren die via KlikAanKlikUit in-, en uitgeschakeld worden.

Zie het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=vVmYMJHh8P8&t=299s

De elektrische motor zou een vermogen hebben van een 1.100W en dus een (1100W/230V)= 4,8A trekken.

Uit een meting die ik met een kWh stekker meter heb gedaan blijkt dat:
* De continue stroom voor het uit-, en invouwgedeelte bedraagt zo’n 7A.

Belangrijk punt:
Tijdens het opstarten wordt een kortstondige piek getrokken tot 24A!

Deze piek is zo kortstondig dat een gewone automatische thuisbeveiliging van 16A er niet onmiddellijk zal uitschakelen.
In de praktijk ervaar ik (en anderen) op de diverse campings dat de 6A installatieautomaat eruit knalt door deze 24A inschakelpieken.

Daarnaast rij ik een Hyundai Ioniq 6, deze ondersteunt Vehicle 2 Grid, deze kan 230V/16A leveren, maar de beveiliging klapt er ook uit i.v.m. de 24A aanloopstroom.

Vraag:

Hoe deze inschakelpieken tot bv 15A simpel te begrenzen zodat in de praktijk de 6A beveiligingen erin blijven en je de ventilatoren toch enigszins met vol vermogen (7A) kunt gebruiken?

Citaat
Goedemorgen,

Bedankt voor je bericht.

Wij hebben thuis ook altijd een vouwwagen gehad, erg leuk!

We hebben meerdere opties: https://dugoshop.nl/stroombegrenzers

Je hebt wel echt met een flinke piekstroom te maken, de sterkste die we standaard leveren kan max. 16A aan: https://dugoshop.nl/inschakelstroombegrenzer
Ik zou navraag kunnen doen naar een sterkere, alleen deze komen bij ons waarschijnlijk boven de €150,- uit.
De vraag is of je dat nog betaalbaar vindt.

Ik weet even niet waar je eventueel nog meer kunt kijken voor betaalbare modellen, wellicht een Gamma of Praxis?

Ik hoor het graag van je.

Met vriendelijke groet,

Kind regards,

Rob Verheyen

www.voltanova.nl

Citaat
Hoi Rob,

dank voor je reactie!

Is de bedrijfsstroom begrenst tot 16A?
Of is de grens van de piekstroom maximaal 16A waarmee er dus geen piek van 24A meer kan ontstaan?

Groeten

Citaat
Hoi Jeroen,

Het laatste, dus de piekstroom is maximaal 16A (meestal standaard zekeringen die tot 16A gaan).
Je kunt hiermee de piekstroom opvangen als ik jouw omschrijving lees, even los van hoe je de aansluiting hebt (dit is met stekker direct op de achterkant).
Je kunt hiermee niet het vermogen bepalen van het apparaat, dus deze zal daarna draaien op het standaard vermogen van het apparaat.

Uit voorraad leverbaar, dus voor 09.30u besteld is dezelfde werkdag nog verzonden.

Het proberen waard?

Eventueel het alternatief: https://dugoshop.nl/aanloopstroombegrenzer
Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.198
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #167 Gepost op: juni 21, 2023, 05:58:44 pm »

Deze begrenst pas als er boven de 16 Amp getrokken wordt, niet voor een 6 amp camping zekering, die gaat eruit. Laatste camping 12 amp dan geen probleem. Camping daarvoor 10 Amp, dan is de zekering eruit. Camping met 16 amp is prima


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

Hemertje

  • Goldmember 2024
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.785
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte-S 2018
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #168 Gepost op: juni 21, 2023, 06:54:04 pm »

Een standaard camping automaat heeft een C karakteristiek
Dat betekent dat die kortstondig 10x zijn normale stroom kan verduren voordat die uitschakelt

Dus C6 kan kort 60A aan

Met wat geluk schakelt die ook niet uit met wat overstroom (6A vs 7A)
Maar daarmee ben je afhankelijk van de ouderdom etc van de automaat

Misschien vertraagd deze begrenzer voldoende om de piek en de overstroom binnen de perken te houden?

Mijn V2G van de auto met 230V/16A klapt er ook uit, ivm de 16A maximale load, waarschijnlijk alleen geschikt voor ohmse belastingen zonder inschakelpiek
Gelogd

earthy

  • Klapper
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 10
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #169 Gepost op: juni 26, 2023, 09:00:58 am »

Vanaf AliExpress ben ik het kwijt. Foto en schemaatje zou leuk zijn, zeker de kaku schakelaar


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Even wat meer uitleg voor wat ik gedaan heb: op AliExpress heb ik een eenfase 1,5 kW motor softstarter gekocht; 1,5kW is weliswaar 6,5 A bij 230V maar het probleem waar je met de invouw- en uitblaasventilator tegen aan loopt bij de Holtkampers is niet het continuvermogen van de ventilator, maar dat de startstroom over de 30A kan pieken, en dan moet de zekering er uit klappen. Door nu het startproces te vertragen met een softstarter blijf je onder de 1,1 kW van het continuvermogen van de ventilatoren en dus onder de 6A van veel campings, zelfs als ze met B-karakteristiek zijn uitgerust (heb ik ook al gezien, maar met mijn opstelling nog niet getest). Het belangrijkste voor de softstarter is dat hij het continu-vermogen van de ventilator aan kan, dus vandaar 1,5 kW.

De softstarter is bijvoorbeeld te vinden op https://nl.aliexpress.com/item/1005002584757849.html?spm=a2g0o.productlist.main.37.ab0346d0TD0LF2&algo_pvid=81ca1534-3b4c-497f-bafb-47eb97e17583&algo_exp_id=81ca1534-3b4c-497f-bafb-47eb97e17583-18&pdp_npi=3%40dis%21EUR%2122.66%2119.71%21%21%21%21%21%402145280e16877621069553984d0749%2112000021269564549%21sea%21NL%21167931870&curPageLogUid=s97vZuMdsdvk

De softstarter heeft twee schroefklemmen aan de ene kant, en twee schroefklemmen aan de andere kant. Wat ik gedaan heb is daar aan de ene kant de blauwe en bruine draad van een geaarde apparaatkabel met een stekker geschroefd, en aan de andere kant een apparaatkabel met contrastekker; de geel-groene draad heb ik doorverbonden. De precieze plaatsing van welke draad links of rechts maakt niet uit, aangezien het toch wisselstroom is en je stekkers in twee richtingen kunt vaststeken, maar blauw en bruin op dezelfde plekken naast elkaar is wel netjes. Vervolgens heb ik de ventilator uit het schakelkastje van de klik-aan-klik-uit getrokken, en het geheel er tussen gezet (stekker in het klik-aan-klik-uit kastje, ventilator in de contrastekker).

 
« Laatst bewerkt op: juni 26, 2023, 09:03:57 am door earthy »
Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.198
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #170 Gepost op: juni 26, 2023, 09:34:00 am »

Als ik het lees heb je dus twee softstarters nodig. Zal proberen het schematisch te tekenen. (Of je hebt het schematekening voorhanden)Ook voor wat betreft de aarding. Later vandaag zet ik het op het forum. De softstarter moet nog wel ergens ingebouwd worden, waterdichte doos?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

Hemertje

  • Goldmember 2024
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.785
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte-S 2018
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #171 Gepost op: juni 26, 2023, 08:50:12 pm »

je kunt er ook 1 in een verloopkastje bouwen die je met uitvouwen en invouwen op de CEE-form van de wagen aansluit

iemand een idee wat het verschil is van de twee 1.5kW uitvoeringen?

  • SSR-40WA-R1(1.5KW)
  • SSR-40WA-R2(1.5KW)
Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.198
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #172 Gepost op: juni 26, 2023, 08:51:29 pm »

Betekend dus dat de softstarter buiten de wagen bak ligt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

getiem

  • Goldmember 2024
  • Klap nerd
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 371
  • Merk Vouwwagen: Milvus Milvus
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #173 Gepost op: juni 26, 2023, 08:54:06 pm »

je kunt er ook 1 in een verloopkastje bouwen die je met uitvouwen en invouwen op de CEE-form van de wagen aansluit

iemand een idee wat het verschil is van de twee 1.5kW uitvoeringen?

  • SSR-40WA-R1(1.5KW)
  • SSR-40WA-R2(1.5KW)
Ja, zie product omschrijving



De Soft Start Module heeft 2 Programma 'S
1.SSR-40WA-R1 heeft Zachte Start en geen Soft Stop
2.SSR-40WA-R2 heeft Soft Start en Soft Stop Functies (Stop V Hetzelfde Als de Uitgangspunt V)
OPMERKING: R1-Smooth Start ,R2-Smooth Start + Glad Stop
Gelogd
Kamperen met de wouw-factor

Hemertje

  • Goldmember 2024
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.785
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte-S 2018
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #174 Gepost op: juni 26, 2023, 09:06:00 pm »

Als ik het lees heb je dus twee softstarters nodig. Zal proberen het schematisch te tekenen. (Of je hebt het schematekening voorhanden)Ook voor wat betreft de aarding. Later vandaag zet ik het op het forum. De softstarter moet nog wel ergens ingebouwd worden, waterdichte doos?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro



Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.198
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #175 Gepost op: juni 26, 2023, 09:10:49 pm »

Duidelijk plaatje. Snap alleen niet waarom er geen aarde is meegenomen in de aansluiting.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.198
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #176 Gepost op: juni 26, 2023, 09:15:52 pm »

Ja, zie product omschrijving



De Soft Start Module heeft 2 Programma 'S
1.SSR-40WA-R1 heeft Zachte Start en geen Soft Stop
2.SSR-40WA-R2 heeft Soft Start en Soft Stop Functies (Stop V Hetzelfde Als de Uitgangspunt V)
OPMERKING: R1-Smooth Start ,R2-Smooth Start + Glad Stop

Als ik dus in de wagen bak de kabel vindt tussen de CEE aansluiting en de verdeeldoos voor de twee stopcontacten waar de de KUKA inzitten en ik plaats daar de softstarter gaat het werken voor zowel de in als de uitvouw pomp?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

GuustFlater89

  • Klapper
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 47
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Malawi 2.0 (2021)
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #177 Gepost op: juni 26, 2023, 09:33:37 pm »

Duidelijk plaatje. Snap alleen niet waarom er geen aarde is meegenomen in de aansluiting.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Aarde heeft niets met soft starter te maken. Die moet gewoon doorlopen. Tenzij de softstarter van metaal is, hoeft deze niet met aarde verbonden te worden.
Gelogd

Hemertje

  • Goldmember 2024
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.785
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte-S 2018
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #178 Gepost op: juni 26, 2023, 09:37:55 pm »

Betekend dus dat de softstarter buiten de wagen bak ligt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

als tussenstekker alleen tijdens in en uitvouwen, daarna kan je het weer opbergen
Gelogd

Hemertje

  • Goldmember 2024
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.785
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte-S 2018
Re: Kyte S Windforce - 1,1kW?
« Reactie #179 Gepost op: juni 26, 2023, 09:39:02 pm »

Ja, zie product omschrijving



De Soft Start Module heeft 2 Programma 'S
1.SSR-40WA-R1 heeft Zachte Start en geen Soft Stop
2.SSR-40WA-R2 heeft Soft Start en Soft Stop Functies (Stop V Hetzelfde Als de Uitgangspunt V)
OPMERKING: R1-Smooth Start ,R2-Smooth Start + Glad Stop


soft stop is niet nodig dus...
Gelogd
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal