Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: hiker op februari 26, 2014, 11:29:31 pm

Titel: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 26, 2014, 11:29:31 pm
Hallo allemaal,

Nadat ik opzoek was naar tips and tricks kwam ik dit forum tegen. Na het lezen van erg handige tips toch aangemeld.

Wij zijn sinds zondag de trotse eigenaar van een Kyte XL met uitbouw uit 2010.
Omdat het dinsadag en woensdag mooi weer was hebben we hem direct uitgeprobeerd op Texel. Wat een feest. Maandag heen, woensdag terug.

Het opzetten in de basis was, m.b.v. youtube niet echt lastig. Echter, alle verschillende alu stokken was effe puzzelen. Maar het is gelukt. Het was fris, maar met een klein kacheltje was het prima te doen. En meteen ook regen gehad. Woensdagochtend was alles zeiknat en stonden we qua zon niet tactisch. Dus alles zooi uit de tent gehaald, Kyte opgevouwen en hem aan de andere kant van het veldje weer opgebouwd om te drogen in de zon.
Opvouwen verg nog veel training, dat gaat nog niet zoals ik het wil. Wellicht meer ritsen loshalen??

Nu na terugkomst thuis het forum eens belezen en heb nu al een klein lijstje met aanpassingen:
- alu stokken met gereedschapklemmen voorin de bak maken
- traanplaat disselbak
- electra aanleggen
- spatlappen monteren
- watervoorziening vernieuwen. E.e.a. is 2 jaar niet gebruikt.

En eens op het fourm zoeken naar de beste 'opvouw' manieren. Ik zag ergens een foto van de pack-and-go die openstond......bij ons zitten er nog een paar risten vast denk ik.....de 'voordeur' lag ergens netjes op de keuken.....

Nog wat geschiedinis van de Kyte: in 2010 geleverd. Daarna 2 jaar gebruikt. En vervolgens wegens tijdgebrek 2 jaar gestald. Omdat de vorige eigenaar eigenlijk geen tijd meer had hebben ze besloten hem te verkopen.

En nu gaan wij hem lekker vertroetelen, aanpassen en heerlijk gebruiken. Deze 2,5 dagen op Texel voelen als een week.

Groet,
Haiko
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: PetraL op februari 27, 2014, 12:17:04 am
Welkom!
En gaaf dat jullie al gekampeerd hebben.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op februari 27, 2014, 08:02:36 am
Alweer een Kyte op het forum! Welkom.

Door meteen aan de gang te gaan heb je de Kyte al een beetje kunnen leren kennen. De Kyte is idd vrij gemakkelijk warm te stoken en ondanks dat we in mei ook wel eens dit soort temperaturen hebben gehad, respect voor het proefkamperen zo vroeg in het seizoen!

Bij het opvouwen zijn er een aantal zaken waar je wel goed op moet letten. Het meeste leer je tijdens de instructie die je krijgt bij aflevering. Wellicht goed dat je je nog eens laat instrueren door een 'mede-Kyter'. Ik weet niet waar je vandaan komt maar wellicht is er iemand op het forum die je een keer kan helpen. Wij letten altijd (onder andere) op de volgende punten:

- Verticale rits links van de keuken een stukje omhoog doen zodat de sluiting ongeveer 30 a 40 cm boven het keukenblad komt.
- Ramen in slaapcabine een beetje open laten. Dit doen we ook met de kindertent zodat de lucht makkelijker weg kan. 
- Rits tussen de raamoverkappingen en de wagen aan de ene kant en tussen raamoverkapping en kindertent aan de andere kant, doen wij los. Voor zover ik me kan herinneren helpt dit het goed invouwen van de kindertent.
- Buizen van raamoverkappingen LOS ophangen zodat ze een eindje los hangen. Hiertoe van de groene bevestigingsbandjes de laatste nemen.
- Deur ritsen wij los zodanig dat je hem geheel op de keuken kunt leggen.
- Vergeet het stompje van de mast niet terug te zetten en een slag te draaien (staat omschreven in handleiding die hier op het forum is te vinden).
- Het vouwen vraagt wat oefening en een goede instructie over de volgorde. Maar opzich leert dit vanzelf.

Op meer aandachtspunten kom ik zo niet. Ik weet niet of iemand nog aanvullingen heeft?
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 27, 2014, 12:12:13 pm
Bedankt voor het warme welkom.
Wij wonen in midden Friesland en zijn een gezin van 4 + hond.

Ja, het was voor de dames wat koud 's avonds in de tent ondanks de verwarming. De mannen hadden er minder last van. Maar met fleece en lekker kleding ging het prima.
Alleen de zorg van alles droog krijgen om op te vouwen. Maar dat is gelukt. Nu staat hij weer ter luchten op de oprit. Vanmiddag ga ik hem lekker van buiten wassen en alle 'plekjes' ontdekken.

Omdat we bij HK een offerte hadden laten maken voor een nieuwe Kyte, hebben we besloten, nu we een MP-er hebben, om een (grote) beurt te laten uitvoeren en wat aanpassingen te laten doen.
(Dat kan natuurlijk ik ongetwijfeld ook zelf, echter vrouwlief heeft liever dat het bij HK wordt gedaan (klein beetje schuldgevoel na de offerte). Zodra we hem dan weer ophalen willen we de opzet- en invouw  instructie erbij.)
- kluis
- bigfoots
- reparatie grondzeilogen
- slijtplek softtop.
- watervoorziening vervangen
- etc.

Vooral het invouwen van de kindertent: dat is niet lastig, hij komt er wel op, maar het kan m.i. beter. En wat te doen als het grondzeil vies is. Dat zal vast en zeker handiger kunnen zodat het doek schoon blijft.

Wat ga ik verder zelf doen:
- de 'traanplaat-disselbak' aanschaffen
- ophangpunten maken voor de buizen in de bak. (Nog even zoeken op het forum wie dat ook zo heeft en hoe die disselbak vast gemaakt moet worden.)
- electra in de keuken en stopcontacten in de bak

Zodra het weer echt mooi wordt gaan we weer eens proef inpakken, zo van wat moet waar. Gister op Texel zat de sleutel om de pootjes op te draaien in de bak... ::) Gelukkig was er een aardige buurman die zijn accuboor-pootjes-opdraai-unit even ter beschikking stelde.


Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 27, 2014, 04:08:34 pm
Hier wat sfeer plaatjes van 24, 25 en 26 februari! Kyte uitproberen op De Krim op Texel
Let op de labels aan de stoelen!! Voordat we weggingen moesten we nog even langs de Vrijbuiter voor stoelen, krukjes, kachel, borden/bestek, deurmatje..

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/P1050234_zpsbe2f8028.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/P1050234_zpsbe2f8028.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/P1050235_zpsf6904622.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/P1050235_zpsf6904622.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/P1050238_zps57aa208d.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/P1050238_zps57aa208d.jpg.html)
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Lien op februari 27, 2014, 04:16:55 pm
- bigfoots zelf aanschaffen is goedkoper

En wat te doen als het grondzeil vies is. Dat zal vast en zeker handiger kunnen zodat het doek schoon blijft.
Wij doen hier worteldoek onder. Kan het water weg en blijft het grondzeil schoon.


BTW Veel plezier met jullie Kyte :).
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op februari 27, 2014, 06:16:01 pm
Jaloers :) wij zitten nog te wachten op een nieuwe kyte en dromen al van al het nieuws. Wel goed om te lezen dat de kyte goed warm te stoken is...... Hoe had je hem verwarmd? Nou heel veel plezier en ik de kd af wij al even enthousiast worden. Zeker als ik al lees dat je je kyte even aan de andere kant van het veld heb gezet hahahaha bij onze vorige vouwwagen waren we een dag bezig.......

Hmmmm wij dromen nog even verder......
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 27, 2014, 06:38:54 pm
@Lien: bedankt voor de tip. Ik wist wel dat het eenvoudig was, en heb zojuist vrouwlief overgehaald. Voor €75 zijn ze hier zaterdag!

@Wammus: Het rare is dat het uitruimen van de tent, en vervolgens alles over het veldje (40 mtr) zeulen, meer zweet en tijd koste dan de Kyte opvouwen, duwen en opzetten. Moet er wel bij zeggen dat we hem 'half' hebben opgezet met de alleen noodzakelijke haringen. Dit om hem te luchten en drogen.
Kan me heel goed voorstellen  hoe graag je hem wilt. Wij moesten wel 2 weken wachten voor we hem konden zien en meenemen.

Vanmorgen weer uitgevouwen om nog meer te drogen en wat spul eruit te halen. (Gas had ik vergeten af te sluiten :I ) Vanmiddag heb ik hem met spons en aan aantal emmers warm water schoon gemaakt. Hij was best vies, vooral onder de zeilrand die aan de trailer vast zit.

We hebben hem nu, na weer een filmpje te hebben bekeken weer opgevouwen, en de kindertent ligt er nu beter en beter bij. De keuken en deur is nog even een ding.

Nu nog een stallingsplek in de buurt vinden, waar we hem wel direct kunnen weghalen zodra het mooi weer is.

En voor de rest staat hij er weer netjes bij.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op februari 27, 2014, 06:52:27 pm
Allereerst gefeliciteerd met jullie aankoop, daarnaast respect
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Paulvh op februari 27, 2014, 07:05:18 pm
Hier wat sfeer plaatjes van 24, 25 en 26 februari! Kyte uitproberen op De Krim op Texel
Ik heb jullie dus gemist. Even een verklaring voor de niet Texelaars. Op de krim is een kinderspeelpardijs gesitueerd die vrij toegangelijk is. Dus in het weekend komen veel Texelaars met kinderen daar.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GertjanA op februari 27, 2014, 07:08:07 pm
Die kromme stok is idd niet helemaal goed denk ik. Je hebt dan of de spanband (aan de achterkant) te strak aangetrokken, of de stok moet 1 gaatje zakken...

Verder, heel veel plezier er mee!
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 27, 2014, 07:10:58 pm
Als jullie hem toch naar HK brengen laat dan direct even het extra lapje monteren in punt waar de mast is bevestigd, als dit niet al gedaan is.

Vraagje, komt het door de foto of staat jullie carbon zo krom. Misschien wat te strak opgezet? De zijkanten van de luifel zou je wellicht in de lijn van de tent kunnen plaatsen, hierdoor komt de punt iets hoger. Kan niet altijd, afhankelijk van de ondergrond, maar goed.

Goeie tip. Zal kijken of die modificatie er op zit (als de softtop er weer afgaat.)

En que carbon stang......geen idee. Gewoon de stang op de 'voet' gezet en daarna hem uitgeschoven. Ik heb me wel afgevraagd hoe ver je die carbonmast moet uitschuiven, of wel: met hoeveel kracht moet je een bepaalt gat halen.

En begrijp ik het goed dat (op de foto) 'de lijn' vanaf de kindertent naar voren t/m de luifel een rechte lijn moet zijn? Hier hebben we eigenlijk helemaal geen rekening mee gehouden. (  :) Weer een tip!!  :) )
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: olaf op februari 27, 2014, 07:51:02 pm
Proficiat met jullie nieuwe klapper, en veel plezier er mee
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: spikehome op februari 27, 2014, 08:04:14 pm
Welkom en stoer dat jullie hem al gebruikt hebben zeg.
Ik zou zegen kom naar de vouwwagenclub meeting daar zijn ook een paar kytes bij.
En kan alles onder het genot van . . . doorgenomen worden.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 28, 2014, 06:56:22 pm
Zo vandaag al een lijstje spullen besteld via internet en bij HK de Bigfoots geannuleerd:

- Disselbak
- U-bouten ter bevestiging db
- Bigfoots, disselhoes, zwengel, waterpasje

Morgen gereedschapklemmen halen. Weet net welke maat.

Ik zal wat foto's maken van alle montage..
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op februari 28, 2014, 07:12:43 pm
Lekker fanatiek bezig hoor, waterpasje moet ik nog hebben, welke heb je? Verder moet ik nog van die bevestigingen hebben waar je stokken aan vastklikt. Alleen ik zet ik ze vast met een houten frame ipv aan het alu frame.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op februari 28, 2014, 07:38:19 pm
Zo vandaag al een lijstje spullen besteld via internet en bij HK de Bigfoots geannuleerd:

Wij moeten onze Kyte nog halen bij HK maar de Bigfoots heb ik al weken in huis  :J
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op februari 28, 2014, 09:52:25 pm
Lekker fanatiek bezig hoor, waterpasje moet ik nog hebben, welke heb je? Verder moet ik nog van die bevestigingen hebben waar je stokken aan vastklikt. Alleen ik zet ik ze vast met een houten frame ipv aan het alu frame.

Ik heb e.e.a. bij de wit uit Schijndel. Neu, ik joets die schroeven gewoon in het alu. Heeft geen gewicht te houden.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op maart 01, 2014, 01:18:37 pm
Het waterpasje ook bij de wit, voor wel €1,60...
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op maart 01, 2014, 03:07:12 pm
Had ik al gezien, maar om deze nu te bestellen met verzendkosten, dan wordt ie wel wat duur.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op maart 04, 2014, 10:22:58 pm
Zo, klaar met de disselbak en het ophangsysteem voor de buizen. Toch gekozen om de klemmen niet direct in het alu te boren, maar daarvoor 2 houten latjes te gebruiken.

Hier een klein foto verslagje:

De bak precies recht op de dissel gezet, aan de onderkant de dissel-balken afgetekend:
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304111402902_zpsdeefe9d3.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304111402902_zpsdeefe9d3.jpg.html)

Met de U-bout de locatie van de gaten bepaald:
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304112103098_zps2e9baa69.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304112103098_zps2e9baa69.jpg.html)

Helaas had ik geen rekening gehouden dat de dissel taps toeloopt. Ik heb vooraan gemeten en 4 U-bouten van 100mm besteld. Blijkt de dissel verder naar achter 120mm U-bouten nodig had. Ik heb het opgelost door aan de achterkant niet de extra metalen plaat te gebruiken:
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304115034958_zps5ad06ab6.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304115034958_zps5ad06ab6.jpg.html)

Hier het resultaat met inhoud :) Hierin alle spullen die we direct nodig hebben voor het opzetten. Helaas geen foto van de houten 'vloer'. Maar dat spreekt voor zich. Ik heb de moeren laten verzinken in het hout, en ga de platen nog van vloerolie voorzien. Evenals de bodem in de Kyte zelf:
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304162233750_zpsa9009c79.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304162233750_zpsa9009c79.jpg.html)

Het ophangsysteem zoals elders ophet forum getoond. Alleen heb ik voor houten latjes gekozen. En er past zelfs een honden-stretcher nog voor!
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304162242371_zps68cb3b39.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304162242371_zps68cb3b39.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304162301068_zpsb993ca60.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304162301068_zpsb993ca60.jpg.html)

En een eenvoudige manier om de luifel-buis weg te werken: met 2 stroken klittenband:
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304162318275_zpsd5e73b20.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304162318275_zpsd5e73b20.jpg.html)

Netjes toch??
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304200027712_zps0d4e6e50.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304200027712_zps0d4e6e50.jpg.html)


Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op maart 04, 2014, 10:25:52 pm
En nog wat plaatjes van de crocus 2-daagse op Texel:
(En ja, de Geenstokluifel staat wat te strak  :I )

Maar verder staat ie best goed zo voor de eerste keer!

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140225085914575_zps6162a877.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140225085914575_zps6162a877.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140225085845425_zpsa598d624.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140225085845425_zpsa598d624.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140225085646159_zpscded0c38.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140225085646159_zpscded0c38.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140225085812705_zps41d375a5.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140225085812705_zps41d375a5.jpg.html)
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op maart 04, 2014, 10:36:20 pm
Netjes hoor. Leuk idee die houten latjes
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Alex op maart 04, 2014, 10:38:49 pm
Alleen vraag ik me af.
Beschadigen de buizen niet door de klemmen?
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op maart 04, 2014, 10:48:05 pm
Alleen vraag ik me af.
Beschadigen de buizen niet door de klemmen?

Nee, via een tip van het forum RuudW, heb ik krimpkous om de klemmen gekrompen, dus de klemmen zijn bekleed met rubber.

(En daarbij is ie niet nieuw meer, dus de buizen zien er gebruikt uit. Ik kan ze met alu-polish poetsen, maar daar heb ik geen zin in  :P )
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Alex op maart 04, 2014, 10:50:00 pm
Weet het maar vroeg het me af toen ik het zag.
Heb zelf de beroemde bruine coating op mijn Cocoon stokken dus weet alles van beschadigingen. ;)
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op maart 05, 2014, 07:18:55 am
Netjes gedaan. Die tip van de luifel buis is ook handig.

Ik zie overigens dat jullie de softtop extender nog aan de opgezette wagen hadden zitten? Je kunt ook de softtop met een rits lager losmaken, dan blijft de extender aan de softtop zitten en niet aan de wagen.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op maart 05, 2014, 02:38:14 pm
Netjes gedaan. Die tip van de luifel buis is ook handig.

Ik zie overigens dat jullie de softtop extender nog aan de opgezette wagen hadden zitten? Je kunt ook de softtop met een rits lager losmaken, dan blijft de extender aan de softtop zitten en niet aan de wagen.

Thanks, zo zie je maar, dat zelfs een foto weer een tip oplevert.

B.t.w.: Waar / Wanneer heb je die luifelbuis nodig?
En wat ik me ineens bedenk: de aluminium boog die de luifel opspant, gaat die over of onder de carbon buis heen?
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Boompje op maart 05, 2014, 02:54:19 pm
De luifelstok zou gebruikt kunnen worden bij extremer weer. Hiermee kun je dan de luifel ondersteunen. Dan wel ook een scheerlijn gebruiken, met elastieken om de vlagen op te vangen. In de praktijk wordt hij het meest gebruikt om shuttles uit bomen te halen of als stok voor een veger zodat je bij het dak kan.

De kromme luifelbuis gaat over de carbonmast. Om de mast zit een rubberen ring waar de luifelboog op kan liggen zodat hij niet over de mast schuift.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Lien op maart 05, 2014, 04:00:51 pm
Misschien heb je hier wat aan (of had je deze al gevonden?)?
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=10442.msg125947#msg125947 (http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=10442.msg125947#msg125947) en hier staan ook nog 2x een pdf met instructies
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=6832.0 (http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=6832.0)
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op maart 05, 2014, 05:29:36 pm
Is er een lijst bekend van alle upgrades aan de Kyte sinds de introductie?

Ben wel benieuwd.

1. De versteviging aan de Geenstokluifel (is me al bekend)
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op maart 05, 2014, 06:22:54 pm
Sinds introductie? Te veel om op te noemen denk ik. Continu evolutie. Het zijn veelal kleine puntjes.

Wat ik weet is dat de spanpunten van het grondzeil zijn verstevigd bij ons model. Dit omdat sommige mensen deze te veel gebruiken om de spanning op te vangen terwijl de lussen aan de tent deze krachten eigenlijk op moeten vangen.
Tegenwoordig is een binnentent in de slaapcabine ook standaard. Ondanks dat we hiervoor wel de mogelijkheid hebben gehad hebben we hier van afgezien omdat we het (na in het echt gekeken te hebben) niet erg fraai vinden t.o.v. hoe ik het nu heb.
Als je kijkt naar de foto's van het eerste model, ook de promofoto op de site nu, dan zie je dat de buizen in de side extensions (raam overkappingen) veel rechter liepen. Ik weet niet als ze ook zo verkocht zijn. Ik snap niet dat die foto's nooit zijn aangepast. Kennelijk verkoopt IJsland?
Verder zijn er nu led lampen en spatlappen aangebracht. Maar dat mag ook wel gezien de prijsverhoging t.o.v. 2012. :#

Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Alberik op maart 05, 2014, 07:29:19 pm
B.t.w.: Waar / Wanneer heb je die luifelbuis nodig?

De luifelbuis is ook bedoeld voor de achterwand (als je geen kindertent erachter hebt) als verandastok.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op maart 22, 2014, 10:18:20 pm
Verder zijn er nu led lampen en spatlappen aangebracht. Maar dat mag ook wel gezien de prijsverhoging t.o.v. 2012. :#

Wij hebben onze Kyte afgelopen woensdag gehaald maar er zit volgens mij geen led verlichting op.
Wat wel ander is t.o.v. de filmpjes op YouTube is dat de luifel niet vast zit aan de carbon mast. Bij windforce is dat normaal maar dat hebben wij niet.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op maart 22, 2014, 10:24:15 pm
Er schijnen te veel problemen te zijn met die led verlichting waardoor ze het (tijdelijk?) niet meer leveren.
Zonder windforce kun je de luifel aan de mast laten zitten. Bij de instructie niets over gezegd? Je hangt dan de mast terug in de 'riemen' binnen, waarna je in kunt klappen.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op maart 22, 2014, 11:19:29 pm
Zonder windforce kun je de luifel aan de mast laten zitten. Bij de instructie niets over gezegd? Je hangt dan de mast terug in de 'riemen' binnen, waarna je in kunt klappen.
Nee, je schuift de mast in een metale huls en dan die in de luifel. Hij zit daar gewoon los in. Bij de instructie van het invouwen is ons uitgelegd dat de luifel geheel over de binnentent kan liggen. Daarbij kan je de mast als hulpmiddel gebruiken. De tent vouwt dan weer mooi zonder hobbels in elkaar.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op maart 22, 2014, 11:57:01 pm
Ik weet niet of het goed te zien is maar hier een plaatje uit de film die mijn jongste gemaakt heeft.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op maart 23, 2014, 08:06:54 am
Nee, je schuift de mast in een metale huls en dan die in de luifel. Hij zit daar gewoon los in. Bij de instructie van het invouwen is ons uitgelegd dat de luifel geheel over de binnentent kan liggen. Daarbij kan je de mast als hulpmiddel gebruiken. De tent vouwt dan weer mooi zonder hobbels in elkaar.

Dit hoeft bij ons niet. Je kan er wel voor kiezen om de luifel los te koppelen middels een vleugelmoer die je door de metalen rechthoekige ring, door die metalen huls in de mast schroeft. Bij ons zit de riem ook iets anders vast. Simpelweg door een knoop hierin welke in een sleufje in de mast valt.

Bij de airforce moet de luifel ook los. Het lijkt er op dat er een soort van standaardisatie in productie en gebruik komt hiermee. Ik kan me idd voorstellen dat de tent mooier opvouwt als je de luifel eerst over de wagen trekt. Ik zal het eens proberen. Het lijkt me echter wel meer gedoe. Door de mast met luifel en al terug te hangen kun je de punten van de luifel ook terugvouwen over de wagen. Deze methode lijkt me een stukje sneller. Zit er bij jullie Kyte niet meer een mogelijkheid (schroefdraad) in om de luifel vast te zetten dan?
Titel: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op maart 23, 2014, 08:14:19 am
GJT, bij ons model uit 2012 zit ook al geen vleugelmoer meer aan de voorkant. Wij halen de luifel ook los van de luifelstok. Voor ons geen issue.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op maart 23, 2014, 08:18:45 am
Apart. Dan is dat bij ons nog volgens het 'oude' principe geleverd. Metalen huls zit bij ons aan de luifel vast. In zowel buisje als mast zit een inkeping waar de band in gelegd moet worden. In de praktijk halen wij hem niet los. Ik zal nog eens kijken of het mooier vouwt als je dit wel doet. Vermoed wel dat je makkelijker binnenkomt tijdens het opzetten  :#
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op maart 23, 2014, 08:24:13 am
Hierdoor kunnen wij de hele luifel teruggooien over de bak. Volgens mij krijg jij dan een behoorlijke bobbel aan doek aan de achterkant.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: GJT op maart 23, 2014, 08:27:10 am
Valt erg mee. Het grootste deel van de luifel -de punten- trek je wel over de wagen tijdens het vouwen. De kindertent verzorgt daarom een grotere bobbel.
Heb je voor het terugtrekken van de luifel de mast echt nodig, of trek je dit met 2 man via de punten zo naar achteren?
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op maart 23, 2014, 08:32:22 am
1 persoon is genoeg. Je trekt de luifel terug met de mast, je haalt de luifel van mast, zodra je de mast bij het bed wilt bevestigen. Daarna gooi je de luifel over de wagen. Eens overigens wat betreft de kindertent, die is dikker.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op maart 23, 2014, 09:40:03 am
Klopt alle maal. Het viel mij op dat er wel een inkeping zat in de mast maar deze werdt niet meer gebruikt. Wij kunnen de luifel niet vast zetten aan de mast.
Omdat bij het uitvouwen de luifel over het dak ligt in de binnentent ook goed toegankelijk.
Overigens legden ze bij de uitleg de luifel over de binnentent met behulp van de mast.
Dit ging bijzonder gemakkelijk.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Kemp74 op maart 23, 2014, 06:34:52 pm
Het luifel opzet principe komt erg overeen met een aero
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op april 19, 2014, 07:32:48 pm

Het ophangsysteem zoals elders ophet forum getoond. Alleen heb ik voor houten latjes gekozen. En er past zelfs een honden-stretcher nog voor!
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304162242371_zps68cb3b39.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304162242371_zps68cb3b39.jpg.html)

(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/CameraZOOM-20140304162301068_zpsb993ca60.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/CameraZOOM-20140304162301068_zpsb993ca60.jpg.html)


Weet je toevallig nog welke diameter de beugels je gebruikt hebt. Ik vind het idee hartstikke goed.
Zelf heb ik al beugels gekocht 23 - 29 mm maar twijfel achteraf of ze goed zijn.
Ik heb al wel krimpkous er omheen geknutseld.  :P
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Edwinv op april 20, 2014, 11:01:29 am
Ziet er profi uit. Complimenten....
Ik zelf mik ze altijd los onder de hoes. Gaat ook goed
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: hiker op juli 25, 2015, 12:30:45 pm
Zo, even het stof van het topic af vegen.....

Vorig jaar heerlijk in Denemarken geweest en veel plezier van de Kyte gehad.

Voor de vakantie naar Denemarken hebben we een opzetinstructie gekregen in Emmen.
Tijdens de instructie zag de HK-medewerker dat bepaalde grondzijl-ogen af- of bijna afgebroken waren. Deze zijn ter plekke gerepareerd! Hierdoor snap ik sommige reacties op dit forum niet dat mensen klagen over de service van HK. OK, goedkoop is deze HK-hobby niet, maar de service vinden wij prima.

Er zijn inmiddels weer wat aanpassingen gedaan: het buizen ophangsysteem ziet er mooi uit maar is niet handig. Je krijgt ze er namelijk niet makkelijk uit en in als je het via het bed bij de bak komt.
En bij het opzetten ga je niet eerst de Pack&Go open maken. Of te wel: Leuk om te maken maar de buizen gaan gewoon in de hoes bovenop.

Verder is na Denemarken de Kyte naar Emmen geweest voor een service beurt. HK belde ineens of het schikte. Nu werk in momenteel in Emmen, dus dat was geen punt.

De servicebeurt bestond uit:
- de servicebeurt
- alle upgrades doorvoeren na 2010
- een aantal dingen stikken/ byzonyl plakken etc
- kluis plaatsen
- pomp + watertank verwijderen (die gebruiken wij niet, in de voortent stat een jerrycan van 10 ltr.)
- softtop repareren (een scheurtje (rechtsachter))

Nadat de Kyte weggebracht was hadden we wel zo iets van "oeps, we hadden eerst even een prijsopgaaf moeten vragen. De prijzen kennende kan deze wel eens 'flink' zijn".
Echter, de prijs viel erg mee: natuurlijk de kluis + installeren, en wat uren voor reparaties. Maar de upgrades zaten in 'de service'. Prima.

Nu maken we de Kyte klaar voor de vakantie en hebben alweer wat tips van het forum opgepikt: wartmelamp voor onder de luifel, en de IKEA oranje klemlampjes voor in de keuken.

Impressie Denemarken:

Ebeltoft:Camping Sølystgård, Knebel
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/IMG_20140718_110132_zpsp7fzvnih.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/IMG_20140718_110132_zpsp7fzvnih.jpg.html)

Skagen: Poul Eeg Camping
Niet volledigopgezet, omdat a) het niet echt paste, en b) het niet 'ons type camping' was. 1 nacht gebleven. Kids sliepen in de 'woonruimte',  de hond sliep in de niet opgezette kinderruimte.
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/IMG_20140725_181749_zpsdzdfdx5v.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/IMG_20140725_181749_zpsdzdfdx5v.jpg.html)


Fåup Sø Camping, Jelling
(http://i876.photobucket.com/albums/ab330/Haikom/Kyte/IMG_20140726_184048_zpsvqpftaxo.jpg) (http://s876.photobucket.com/user/Haikom/media/Kyte/IMG_20140726_184048_zpsvqpftaxo.jpg.html)
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op juli 25, 2015, 03:11:17 pm
Ook ik had de stokken op de zelfde manier als jij vast gezet. Maar zoals je al aangaf. Ziet er mooi uit maar erg onprakties. Heb de klemmen er ook meteen weer uit gehaald.
Die tip over de warmtelamp zal wel van mij zijn geweest. Ben hier ook zeer gelukkig mee.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op juli 25, 2015, 04:52:38 pm
zijn net weer terug van de 4 daagse week het is gewoon een top tent. service van HK ook goed net terug geweest voor garantie en de hele keuken is compleet vervangen zonder discussie omdat de achterkant beschadigd was.......

wel hebben we nu een andere keuken en is de linker klep veravngen door een soort broodplank, moet daar nog even aan wennen......
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Reremzy op juli 25, 2015, 05:43:27 pm
Beste Wammus,

Ik lees dat jullie nu ook de "houten" klep hebben in de keuken. Wij hebben een nieuwe Kyte XL sinds dit jaar.
Volgens ons is dit nieuw vanaf model 2015, maar niet echt praktisch. Als er vettigheid op komt, ontstaan er allemaal vlekken.

Geen idee waarom ze dit aangepast hebben bij Holtkamper, maar ik vond het vorige model mooier.

Groet, René
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op juli 25, 2015, 05:45:54 pm
Zijn hier foto's van. Ben erg benieuwd.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op juli 25, 2015, 07:42:35 pm
Ben zeker nog niet tevreden met die houten plank dus na het weekend ga ik er eens een mail aan wijden.... Want echt praktisch is die niet...... Dus als ik reactie krijg van HK zal ik hem posten. Helaas geen foto... Maar ga over drie weken weer weg maar moet hem morgen nog uitklappen om te drogen dus als ik het niet vergeet.....
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op juli 26, 2015, 09:34:27 am
hierbij dus de houten plank. mis hier ook nog het nut van....... maar goed ga morgen een mail sturen....
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: spikehome op juli 26, 2015, 12:24:22 pm
Maar de klep werkt nog steeds?
Plank lijkt erop te liggen.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op juli 26, 2015, 05:05:51 pm
ja klep werkt gewoon met gasveren en ligt er inderdaad gewoon bovenop.....
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op juli 26, 2015, 06:22:07 pm
Nou, tis effe wennen, maar wel een handige snijplank.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: campingloge op juli 26, 2015, 07:27:29 pm
Volgens mij is ie alleen handig voor linkshandigen. Als ik een stokbrood wil snijden is dr geen ruimte.  ::) Bovendien vind ik een beschadigde klep niets. Ik ben blij met het oude klepje en de losse snijplank. Die kan ik ook bij een losse tafel gebruiken eventueel nog buiten de tent.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Boerderij op juli 26, 2015, 08:09:38 pm
De vlekken op de snijplank kun je voorkomen door de plank in te smeren met snijplanken olie oid.
Lastigers is dat de bakken die je vroeger in de geleiders kon hangen nu niet meer passen. De bij geleverde bestekbak gebruiken we niet, al het bestek zit bij ons in een grote maatbeker.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op juli 27, 2015, 10:13:14 am
Hier zijn de meningen verdeeld. Lijkt me ook erg wennen.
Als de plank vast zit hoe maak je hem dan schoon? Volgens mij vallen veel broodkruimels er naast.
Dan is het nog lastiger schoonmaken.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Reremzy op juli 27, 2015, 02:11:21 pm
Hi,

Een klep is een klep en een broodplank is een broodplank :)

Holtkamper heeft dit voor een of andere rede gecombineerd. Misschien waren er klachten over de vorige klep?
Wat ik me kan bedenken is dat er misschien viezigheid tussen de klep naar binnenliep in het oude model?

Wij vinden deze "broodplankklep" i.i.g. niet handig!

René
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: abbes008 op juli 27, 2015, 03:02:42 pm
Ik vind het vorige model, dus ook ons model, veel mooier. Een broodplankje heb ik liever los en snij wel op de tafel buiten de keuken.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op juli 28, 2015, 05:52:23 pm
heb inmiddels een reactie gekregen van HK en ondanks de soms negateve verhalen op het forum over HK was het keurig netjes en binnen 2 dagen. ze boden hun excuus aan en vermelde dat de keuken het model 2015 was en de modificatie graag doorvoerde. wel gaven ze toe dat ze de oude keuken ook niet op voorraad hadden.

zonder discussie wordt de nieuwe keuken wederom vervangen maar dan door de klepvariant...... ook mijn andere klachten worden netjes opgelost (zoals een hele vuile vouwwagen terwijl die maar 3 weken in bunnik had gestaan en het los ipv vast monteren van de kapotte isofix klemmen).

ga morgen bellen voor een afspraak maar eerst ga ik over 2 weken even lekker 4 weken genieten van de kyte want het blijft een feest als je op vakantie bent met je kyte.

dus complimenten voor HK......
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Diep op juli 28, 2015, 07:15:26 pm
Goed geregeld van HK.
Maar wat bedoel je eigenlijk met de isofix klemmen?
Ik ken ze alleen van kinderstoeltjes in de auto.
Titel: Re: Voor ons een 'Nieuwe' Kyte
Bericht door: Wammus op juli 28, 2015, 09:15:25 pm
Ik bedoel deze
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal