Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 31 
 Gepost op: Vandaag om 01:58:25 pm 
Gestart door Van_looney - Laatste bericht door Bonny
Wat een geweldig klapweekend 2024 hebben we gehad  :>
Toen we op camping de bosrand aankwamen werden we hartelijk ontvangen en bij het inchecken kwam Kimopo met haar ukkie ook net aan .Samen werden we naar het veld gebracht wat er mooi en pas gemaaid bij lag .
De klavertjes waren er al en wij konden daar naast gaan staan en kimopo naast ons .
Terwijl wij druk met het uitklappen en kletsen bezig waren druppelden de ander leden ook langzamerhand binnen  WW
Daarna een rondje op de camping gedaan ,we waren over de camping verspreid.
De leden met kleine kinderen stonden op het schommelveld en met iets oudere kinderen op het veld met de doeltjes en trampo .Bij ons op het veld stonden de mensen met de wat oudere kinderen .Een goede verdeling vind ik zelf .
Donderdag hadden we een Drentse koffietafel .Het was erg gezellig nieuwe vriendschappen zijn hier ontstaan .
Vrijdagavond hadden we een spontaan ontstane bbq .
Iedereen zorgde voor zijn eigen vlees ,salade ,drankjes en eigen bbq .
Daarna hadden we in de avond de bierproeverij waar je ook gewoon met je frisje of sapje bij kon zitten .
Er was een heerlijke kaas en worstplank bij .We werden heel goed verzorgd door Leon   WW
Voor de kinderen hadden we marshmallows.
Die avond werden we ook nog getrakteerd door het noorderlicht  :J WW
Jessika van kids Travel service heeft veel vouwwagens op de foto gezet .Heel erg bedankt Jessika WW
Zaterdag was een rustige dag Jessika had een citroencake gebakken in de Omnia .Ze heeft hem op het veld uitgedeeld en hij smaakte heerlijk .
Ook hebben visite gehad van diverse mensen die in de buurt waren en toch even wilde kijken op het klapweekend
We hebben in de avond Chinees gehaald weer anderen gingen voor de pizza .
En s’avonds gezellig met elkaar op het trapveldje /trampoveldje gezeten .
Zondag was voor bijna iedereen de opklapdag .Er waren een aantal die zaterdag al weg gegaan zijn ivm een feestje en omdat de laatste zwemles gevolgd moest worden omdat er dinsdag afgezwommen moest worden (ben benieuwd of hij zijn diploma gehaald heeft ?)
Wij zitten nog heerlijk op de camping na te genieten  O0
En wat een heerlijk weer hebben we .
Iedereen heel erg bedankt voor het heerlijke weekend en tot volgend jaar  :> WW O0 :J

 32 
 Gepost op: Vandaag om 12:45:23 pm 
Gestart door SaabLiefhebber - Laatste bericht door Sjum112
Hoi Saabliefhebber,

Dat heb je mooi opgelost zo. Dank voor de tips, foto's en artikelomschrijving.
Ik wil dit ook gaan knutselen aan mijn Roadmaster :)

Heb je aan de binnenkant van de deksel ook een verstevigingsplaat gebruikt?

Groet, SJ

 33 
 Gepost op: Vandaag om 11:37:23 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door LarsNL
Gardameer was een optie, maar geen camping naar onze zin gevonden. Veelal hele kleine plekken…

Met vouwwagen 1x italië gedaan dit jaar 2e keer. Is gewoon prima te doen. Wij stoppen ergens rond Mulhouse voor de 1e keer. Dan Noord Italië een paar dagen en dan door naar de Marken.

Tja het tempo, wij hebben onze combinatie (want dat laat je keuren…) tempo 100 laten keuren. In Nederland rijd ik 100 in Duitsland 110 als het kan natuurlijk. Merk niet dat die wagen achter me zit. Terwijl we maar een Skoda Octavia met 1.0 motortje hebben. In de bergen etc nooit problemen gehad (naast de hobbelige klote wegen naar campings toe die me een neuswiel hebben gekost).

Dit jaar gaan we via de st Bernard tunnel (de dames worden misselijk van de passen) vorige keer via Oostenrijk gereden. Zonder vouwwagen ook de Brenner gereden, maar zo druk en een aanrijding daar gehad dus weinig goede herinneringen aan Zwitserland.


 34 
 Gepost op: Vandaag om 11:28:05 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door Hemertje
Dan heb je ook nog de inhaalverboden voor vrachtwagens EN auto's met aanhanger. Deze beslaan in mijn ogen een groot deel van Duitsland. Ik vind rijden door Duitsland bijna niet te plannen door de vele files en nog meer baustelle die vaak vertraging opleveren.
Zou voor het Gardameer fijn 2 dagen inplannen  :)

Tot Noord Italië rijden is inderdaad geen probleem op 1 dag, maar je moet ook nog je wagen opzetten!

 35 
 Gepost op: Vandaag om 11:11:46 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door cewi
Dan heb je ook nog de inhaalverboden voor vrachtwagens EN auto's met aanhanger. Deze beslaan in mijn ogen een groot deel van Duitsland. Ik vind rijden door Duitsland bijna niet te plannen door de vele files en nog meer baustelle die vaak vertraging opleveren.
Zou voor het Gardameer fijn 2 dagen inplannen  :)

 36 
 Gepost op: Vandaag om 11:11:45 am 
Gestart door Floortje - Laatste bericht door WimS
Wij gebruiken ook een porta potti.

Ik ben vast geurdoof, maar ik ruik de vloeistoffen echt niet!

 37 
 Gepost op: Vandaag om 10:58:45 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door 6ink
Er zijn meer factoren die de snelheid bepalen dan alleen de tempo 100 ontheffing. Uiteraard de vouwwagen zelf, maar ook de auto, de belading en zeker ook persoonlijke factoren. Vorig jaar hadden wij een andere auto (lichter) en andere vouwwagen (ouder). Harder dan 100 was praktisch onmogelijk en niet veilig, omdat de vouwwagen begon te slingeren en stuiteren. Nu een zwaardere auto en een lichtere vouwwagen met grote wielen. Je voelt direct dat het comfortabel rijdt en dat je rustig 110/120 kunt rijden, of niet. Wat is tijdsverschil als je uiteindelijk op locatie bent aangekomen. Over het algemeen rijd ik met het verkeer mee. In Duitsland zie je dat de vrachtwagens en caravans voornamelijk helemaal rechts rijden, in het midden mensen zonder haast en/of een vouwwagen en helemaal links opgefokte Nederlanders die eindelijk eens zo hard mogelijk met hun auto kunnen rijden om zo snel mogelijk voor de gehuurde stacaravan te kunnen zitten  :H Bij die groep heb ik overigens ook ooit gehoord, inmiddels ben ik er ook achter gekomen dat de reis er naar toe ook vakantie is en zul je mij rechts of in het midden vinden.  :) Je mag trouwens ook niet met een combinatie langer dan 7 meter op de derde rijstrook rijden.

 38 
 Gepost op: Vandaag om 10:46:00 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door GJT
Die afstand zou ik naar Frankrijk wel in 1 dag aandurven (bij voorkeur max 800-1000km echter). Door Duitsland en Oostenrijk echter niet meer. Vorig jaar hebben we zowel de heen als terugweg veel vertraging gehad als gevolg van files door veel werkzaamheden en drukte door vakantieverkeer. Na heel wat jaren ervaring in Frankrijk vind ik dat (we rijden meestal op zondag) veel fijner en vlotter rijden.

Hopelijk is het weer daar dit jaar beter. :O

 39 
 Gepost op: Vandaag om 10:24:18 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door OhPeeCee
De reis ernaartoe is ook vakantie, voor mij is dat het geval. Boek niks op voorhand en als de locatie ok wil ik nog wel eens wat langer blijven. We zeggen alleen, we gaan richting, vul maar in. Tijdsduur is gerelateerd aan de periode dat poezen in het pension kunnen verblijven .

Kijkend naar mijn boordcomputer van de auto zie ik dat, sinds dat de wagen in mijn bezit is, er een gemiddelde snelheid van 69 km/uur staat over zo een 45000 km. De vakantie van 2023 (Duitsland en Oostenrijk) bracht over een afstand van rond de 3600 km en een gemiddelde snelheid van 63,2 per uur. De vw heeft een tempo 100 keuring. Dus of de tempo 100 toegevoegde waarde heeft, soms wel op de Duitse autowegen, voor Frankrijk, 130km/u  en Belgie, 120 km/u lichter dan 750kg, is dit niet nodig kun je bij rustig verkeer kilometers maken.
Oostenrijk heeft, naar mijn laatste info, de tempo 100 ook aanvaard. Maar ja, veel reparaties en dat soort dingen is het toch lastig om de 100 te halen. Inhalen mag je dan al niet meer met een aanhanger dus ben je gedwongen tot het rijden in de baan van de vrachtwagens, ook heuvel of berg op en dat is wel zeuren. Hou je er niet aan dan komt er zo'n groen/wit volkswagen of audi naast je rijden die dan driftig zwaaiend jouw in de juiste baan dirigeert, en dat is jammer, want de auto die de vw trekt heeft geen moeite met de aanhanger. Meeste automobielen die een vw trekken hebben genoeg vermogen en koppel om met 90 de berg op te kunnen.

 40 
 Gepost op: Vandaag om 10:06:18 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door sanderv
Een sticker zonder deelstaat stickertje is inderdaad waardeloos.
Spannend wel, het Gardameer. Een plek die ik niet zou aandurven...

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal