Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Pennine => Topic gestart door: schorpioentje73 op mei 11, 2016, 10:33:39 pm

Titel: folding invoeren
Bericht door: schorpioentje73 op mei 11, 2016, 10:33:39 pm
Heeft iemand ervaring met het invoeren via een firma ?
Ik heb iets raars voor, er stond een mooie folding op 2ehands.be, locatie Herentals.
Wij wonen in België, dus heel goed te doen.
Nu zag ik de naam nogal engels klinken, dacht ja een Engelsman die hier kwam wonen waarschijnlijk, want veel foldings vind je langs hier niet.
Wij in de wolken, vlakbij, geen gedoe, dus ik snel gemaild.
Krijg ik een mail in gebroken nederlands terug, komt het er op neer, dat die persoon hier heeft gewoond, maar intussen voor zijn werk terug naar Ierland is en de folding dus heeft meegenomen.
Toen ik zei teleurgesteld te zijn, want we waren blij iets te vinden zo dichtbij, en dan staat hij ineens toch zo ver af.
Dan zei hij dat hij het idd begreep, maar toen hij hem te koop zette hij nog in Belgie was, nu helaas niet meer.
Maar hij kon een oplossing bedenken, heeft blijkbaar wat research gedaan omdat ik zei het niet te zien zitten om tot Ierland te komen. Engeland zag ik nog zitten, elk de helft van de weg, maar dat ziet hij blijkbaar niet zitten.
Komt hij nu af met een mogelijkheid, de folding zogezegd uit te voeren met een firma, maar ik stond nogal sceptisch om iets te kopen zonder het te zien.
Nee zegt hij, je betaalt aan de firma, zij houden het geld bij, leveren, en ik zou 5 dagen recht hebben om te weigeren, dan zou ik mijn geld terug krijgen. Indien de deal doorgaat, storten ze het geld naar de verkoper door. De transportkosten zouden tss de 500 en 600 euro liggen en hij wil daar de helft van op zich nemen.
Iemand hier ervaring mee ? Het was een eerlijke prijs, ziet er mooi uit op foto (kan ook bedriegen natuurlijk, dat is het probleem), maar kan ik zo een firma vertrouwen ?
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Tago Herman op mei 11, 2016, 10:53:56 pm
Een mail in gebroken Nederlands?
Eerst geld overmaken?
Vreemd verhaal?

Ik zou er niet aan denken hier op in te gaan.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: muis op mei 11, 2016, 10:58:44 pm
 :N ik ook niet
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: schorpioentje73 op mei 11, 2016, 11:02:18 pm
Het gaat om een Ier, die tijdelijk in Belgie heeft gewoond en zijn spelling van het Nederlands was niet perfect uiteraard, maar hij deed zijn best.
Ik moet het geld niet aan hem overmaken, maar aan de transportfirma.
Eerlijk vind ik het ook vreemd, maar ik mocht gerust tot bij hem gaan om de camper te bekijken en op te halen, maar Ierland zie ik niet direct zitten omdat het zo ver is en we 2 maal de boot moeten nemen.
Daarom kwam hij met deze oplossing af.


Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: KlapJoeri op mei 11, 2016, 11:06:10 pm
In zo'n geval niet naar je gevoel luisteren maar naar je verstand. Beter verder zoeken denk ik!
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Gait op mei 11, 2016, 11:54:57 pm
Daar zou ik nooit aan beginnen. Eerst zien en dan pas kopen
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: ErikAcasol op mei 12, 2016, 12:20:06 am
Duidelijk verhaal, geen enkel misverstand mogelijk. Niet over twijfelen en gewoon het geld overmaken, dat geeft gewoon een stukje zekerheid. Je weet dat je dan geen Folding hebt en ook geen euro's meer.
Titel: folding invoeren
Bericht door: Jerome op mei 12, 2016, 06:03:02 am
Ik heb geen ervaring met invoeren. Maar kan me zo'n constructie wel voorstellen.
Om meer zekerheid te krijgen zou je eea bij het invoerbedrijf kunnen checken en de kamer van koophandel.
Je kan natuurlijk ook zelf opzoek gaan naar een importbedrijf en aangeven dat je de transactie via het door jou uitgekozen bedrijf wil laten uitvoeren. 
Ik denk niet dat ik het zou doen. Ik vind het toch prettig om even in elkaars ogen gekeken te hebben en het product gezien. Of de prijs moet erg aantrekkelijk zijn om het risico te nemen.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Klavertjes op mei 12, 2016, 06:29:20 am
Als je een folding camper zoekt en al bereid zou zijn naar Engeland te gaan wat je schrijft, zou ik altijd daar voor een tweedehands kijken, aanbod te over, kan je hem vervolgens nog een of twee nachtjes 'testen' in de buurt van de verkoper.

Zo hebben wij het ruim 4 jaar geleden gedaan tenminste, als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Alex op mei 12, 2016, 06:57:58 am
Eerst zien en dan geld overmaken.
Er kan zoveel fout gaan
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Matthijs_164 op mei 12, 2016, 07:03:55 am
Klinkt als pure oplichterij. Kun je zien hoe lang de advertentie online staat? Ding op het laatste moment in de verkoop en vervolgens meenemen met de verhuizing? Really?? Wij zijn ervaringsdeskundig op het gebied van internationaal verhuizen voor het werk - zo'n beroerde planning is slecht voor te stellen.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: martijn82 op mei 12, 2016, 07:18:54 am
Niet doen is oplichting. Doen ze ook met auto's heeft laast een artikel in een Nederlands blad over gestaan.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: VeNi op mei 12, 2016, 08:21:21 am
De advertentie is ondertussen al verwijderd ?

Ze spelen in op je gevoel omdat dit 'de wagen' is die je zoekt en je denkt een mooi zaakje mis te lopen. Probeer je gevoel uit te schakelen en rationeel te denken.

Wat bv als je na de het de 'bedenktijd' beslist om niet te kopen ? Neemt de verkoper dan de ganse transportkosten op zich ? Nog nooit een verkoper gehad die dat risico zou willen nemen.

Raar verhaal. Ik zou het niet doen, tenzij je in de media wil komen als slachtoffer van oplichting.

Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: FriedelP op mei 12, 2016, 09:22:42 am
Zeker mee oppassen en pas betalen als je het gekeurd hebt.

De 5 dagen kloppen in ieder geval niet. Op elke aankoop die je via het internet doet heb je in België wettelijk 14 dagen de tijd om te stellen dat je het toch niet wenst! Die termijn zou dus zeker 15 dagen moeten zijn.

Zou toch een paar dingen checken:
- Hoe zit het met de kosten indien je niet tot de aankoop overgaat?
- Het zou me verwonderen dat de tussenfirma niet ook extra kosten aanrekent voor de dienstverlening die ze leveren. Daar zou ik ook zeker naar kijken.

In België kunnen dergelijke advertenties soms wel wat langer op staan dan in Nederland. Er zijn hier heel wat minder mensen die met dergelijke dingen op verlof gaat! Daardoor ook dat de prijzen tweede hands hier vaak beter zijn dan in Nederland. Mogelijk interessant voor Nederlanders om ook een keer te kijken op websites in Vlaanderen. Kunnen daar goede deals doen tweede hands en mogelijk kunnen mensen in Vlaanderen tweede hands ook terug iets meer voor krijgen.  :# Win win  :#

Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: sidi op mei 12, 2016, 10:07:53 am
Bekende oplichterstruc. Gebeurt meestal met auto's, campers en motoren, kennelijk nu ook met vouwwagens. Dergelijke drama's kom je tegen bij Tros Opgelicht, Motorforum. Beslist niet aan beginnen!
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: schorpioentje73 op mei 12, 2016, 01:16:05 pm
Ja ik vind het ook maar vreemd, ik deed het voorstel elk de helf van de weg af te leggen, of ongeveer.
Beide tot in Engeland, maar daar gaat hij niet op in, is voor beiden veiliger via die transportfirma zegt hij.
Nu eerst had hij gezegd dat we konden gaan zien, een paar keer zelfs, pas toen ik zei dat ik het te ver vond begon hij over die transportfirma.
Ik blijf aandringen dat ik die eerst wil bekijken, en niet zomaar geld overmaken aan een firma.
De advertentie staat wel nog online
http://www.2dehands.be/caravans-kamperen/kampeer-accessoires/kampeeruitrustingen/conway-crusader-vouwen-camper-2005-288116376.html
Misschien iemand die het ziet zitten om ook eens te reageren ?
Ik ga er voorlopig niet verder op in. Ik weet dat er veel oplichting is tegenwoordig, maar van die campers ofzo op die manier had ik nog niks van gehoord of gelezen, daarmee mijn vraag hier. In Belgie is dit idd helemaal niet courant, zelfs gewone vouwwagens niet.


Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Klavertjes op mei 12, 2016, 02:10:38 pm
Foto's lijken wel echte gebruiksfoto's maar de prijs is echt te mooi om waar te zijn. In Engeland zelf krijgt hij er zo ruim 3000 pond voor (als het niet meer is), da's bijna het dubbele.

Dat in combinatie met het 'vage' verhaal doet me weer terug komen op mijn eerdere advies: zoek in Engeland rechtstreeks bij een verkoper. Ook daar komen koopjes voorbij op Preloved, Ebay.co.uk of Conway Owners Club (Classifieds)
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: astridG op mei 12, 2016, 02:15:27 pm
ik zou het niet doen, vind het verdacht dat iemand 26 april een advertentie plaatst en 2 weken later in Ierland woont en de wagen daar ook heen heeft gebracht. Compleet onlogische planning naar mijn idee.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: bert m op mei 12, 2016, 03:04:03 pm
Wanneer deze deal/oplichting over een paar maanden op tv komt bij opgelicht o.i.d. is het typisch zo'n geval van: "Yoooh, hoe dom kan iemand zijn om nog in zo'n opzichtige oplichting te trappen. Bij elke stap die genomen wordt gebeurt is er iets ongewoons of onlogisch"
 
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: schorpioentje73 op mei 12, 2016, 05:47:25 pm
Nou ik ben nochtans niet blond en niet dom en altijd heel voorzichtig.
Maar het leek me een mooie prijs, want in Engeland met die pond komen ze duur uit, boven ons budget vaak en ook als je op Ebay kijkt, staan ze ook vaak zo ver, ik vind er zelden dichtbij en betaalbaar.
Gezien ik nog niks over oplichting had gelezen over dergelijke campers (ik dacht meer bij auto's) en gezien we wel mochten langsgaan (hij begon pas over die firma nadat ik een paar keer zei dat het te ver was), wou ik het nog het voordeel van de twijfel geven. Ook omdat dit hier niet zo een erg gewild artikel is, dacht ik dat het misschien toch wel eerlijk was, niet dus.... helaas.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Matthijs_164 op mei 12, 2016, 05:59:41 pm
Waarom maak je niet gewoon een afspraak om te gaan kijken? Voor een paar tientjes vlieg je met Ryanair naar Dublin en terug. Dan weet je precies waar je aan toe bent.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: TallGuy212 op mei 12, 2016, 06:23:11 pm

Als je je geld kwijt wil moet je hier mee door gaan, is gewoon oplichterij zoals herhaaldelijk aangegeven.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Paulvh op mei 12, 2016, 07:04:51 pm
Niet doen! Eea klopt van geen kanten:
1e prijs die bijna te mooi om waar te zijn.
2e op 26 april nog woonachtig te belgie en amper 14 dagen later ineens woonachtig te Ierland
3e wil niet een afspraak maken om halverwege een ontmoeting te arrangeren
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Jeroen.Chantal op mei 12, 2016, 09:40:10 pm
Zeker oplichting!

Wij hebben ook ooit gereageerd op een vouwwagen op 2dehands.be.
Mooie combi camp, prijs te mooi om waar te zijn....

Contact gelegd, alles in het gebroken engels, alles ging via een tussenpersoon.
Die zou m naar ons brengen, dan konden we kijken en beslissen.

Afgesproken dat ze op n zaterdag zouden komen, 2 uur vtv zou er gebeld worden...
En inderdaad, 's-ochtends worden we gebeld door n nummer met een Afrikaans kengetal.

Hij kon niet.... hij werkte niet op zaterdagmiddag.....
Volgende week kon ie wel, dus afspraak verzet.

Ik dacht hier hoor ik niets meer van!
Ondertussen ook de foto's gegoogled (tip!) en de klapper stond maar 10x te koop  :H

Tot onze verbazing, vrijdagavond telefoon!!!
Hij kwam zaterdag langs!
Hij zou ons wel nog ff n mail sturen over hoe en wat.... en 'no worries, everything is fine'

En daar kwam de mail.... of we ff het geld wilde overmaken via Western Union want hij vond t niet veilig om met geld te moeten reizen...
Mail ook met 4 lettertypen en kleurtjes.

Geantwoord dat we alleen contant zaken wilden doen, maar we wachten al 1,5 maand op antwoord  : :O
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: schorpioentje73 op mei 12, 2016, 09:58:57 pm
Ik ga er niet op in hoor, ik koop geen dergelijke stukken zonder eerst te zien
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: linda75 op mei 13, 2016, 07:03:24 am
ik zou hem ook willen zien. en ik zou die man mailen dat je wilt komen en dan de vliegkosten wilt delen.. aangezien hij ook bereid is om transportkosten te willen delen. maak dan meteen een afspraak. ws haakt hij dan af en weet jij genoeg... als hij zegt je mag komen.. zou ik het doen en vlieg je met een simpele maatschappij voor een paar euro op en neer.. is het niets?? heb je iig een leuk weekendje ierland gehad
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: schorpioentje73 op mei 13, 2016, 05:38:29 pm
1 groot probleem, ik durf en ik wil NIET vliegen  :N
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Matthijs_164 op mei 13, 2016, 06:33:11 pm
Ongezien een vouwwagen kopen is 1000x enger...

Dan snel deze optie vergeten en een andere zoeken.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: linda75 op mei 13, 2016, 08:06:23 pm
dan zou ik het niet doen.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: JeroenGouda op mei 14, 2016, 09:01:33 am
Bier? Check! Borrelnoten?  Check! Heerlijk, deze soap. Ik kijk vol plezier mee!
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Swede op mei 14, 2016, 09:05:56 am
ik mis nog het stukje waarin we kunnen lezen dat het een Nigeriaans transportbedrijf betreft waaraan de betaling overgemaakt zou moeten worden.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Paulvh op mei 14, 2016, 09:24:50 am
Ik kwam dit bericht via googlen tegen: https://opgelicht.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?t=3001
Het een en ander komt aardig in de richting van het verhaal zoals beschreven.
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: Klavertjes op mei 14, 2016, 11:47:03 am
Dat kan je er inderdaad zo naast leggen ja!
Titel: Re: folding invoeren
Bericht door: EVX op juli 04, 2016, 09:37:21 pm
Hallo Schorpioentje
Trap hier niet in !!
Dit is oplichting. Ik heb in 2014 bijna iets gelijks mee gemaakt
Zelfde verhaal: je betaald aan een firma, mag aankoop keuren en als ...

EVX
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal