Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: marainne op augustus 16, 2018, 02:49:35 pm

Titel: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op augustus 16, 2018, 02:49:35 pm
hallo allemaal

als jullie mij een beetje gevolgd hebben heb je kunnen lezen dat wij door ziekte een paar keer genoodzaakt waren onze spulletjes weg te doen, ( drie operaties en een auto-ongeval )  beginnend met een Adria caravan toen een vouwwagen Camplet  ( waar we helemaal niet mee weg geweest waren )  toen een Walker waar we een week fijn in hebben gekampeerd, maar manlief vond het te moeilijk opzetten ( mede door onze gezondheid )  Toen kwam de combi- camp, mooi maar geen (opslag)ruimte en een ouwetje ,  en nu hij weer hersteld is van een flinke verstapping  ( waarbij ik dacht dat zijn heup weer gebroken zou zijn )  hebben we de knoop doorgehakt en …. en HOLTKAMPER  Spacer  gekocht .
Ook geen nieuwe maar je moet eens weten hoe sommige mensen hun vouwwagen toch nog durven aan te bieden met flinke scheuren, of beschimmeld tentdoek ( en niet een beetje maar overal vlekken en stinken ) , maar deze ziet er "rondom " 
heel goed uit .

Keurig uitgelegd door de verkoper ( particulier ) met zelfs een briefje erbij en met wat extraatjes , komende zaterdag wordt hij door ons om te testen opgezet om te kijken hoe alles reilt en zeilt maar opgezet is hij zo ! 
Ik weer helemaal blij  !
Foto s van opzetten enz volgen snel .
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: poldertoerist op augustus 16, 2018, 04:06:45 pm
Succes! Veel kampeer plezier weer!

Verstuurd vanaf mijn pruts-android- Nokia telefoon met Tapatalk

Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op augustus 18, 2018, 10:18:05 am
Oh wat super :> ik wens jullie heel veel plezier met de Spacer na alle narigheid  :J
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op augustus 18, 2018, 09:59:37 pm
pfffffffffffff vandaag opgezet om te oefenen :  openen gaat meteen net zoals de combicamp maar de voortent eraan zetten ( uit trekken want die zit aan de basis vast )  ging niet echt vloeiend, stokken denk ik wat verbogen of iets maar hij stond wel .   We gaan het nog een keer vaker doen want dit duurde wel heel lang. lol
En natuurlijk stond hij niet waterpas dus het moet beter kunnen

Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: Hemertje op augustus 20, 2018, 10:17:54 pm
een beschrijving  :#

https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=20599.0
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: Alex op augustus 21, 2018, 09:26:41 am
Eerste keer gaat nooit vloeiend.
Maar als iedereen op elkaar ingewerkt is gaat het elke keer beter.


Welkom trouwens
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op augustus 26, 2018, 01:30:13 pm
Dank jullie wel !!  :# :P
Goede link van de  gebruiksaanwijzing van de Spacer die heb ik gedownload !

Van de week de gordijntjes gewassen die waren vies met kringen dacht krijg ik er nooit uit maar die zijn weer spierwit.  Ik ben benieuwd of de klitte band sterk genoeg blijft om ze aan de kanten waar je de gordijntjes wilt hebben te "klitten ".

Verder nog een vraag : fraaie en nog frisse en gave kussens voor de banken maar laten jullie die onder het bed ? Want die nemen best veel ruimte in beslag ?

En :  ( ook al in andere fora gesteld deze vraag, en diverse antwoorden, dus nog steeds twijfel  )
Wij hebben allebei rugproblemen manlief ook heupproblemen, dus niet sterk.
Nu zit er op de dissel de fraaie keuken waar je ook veel spulletjes in kwijt kan maar wij nemen graag onze twee accu-fietsen mee
Een fietsenrek erop en dan erop zetten, ja dat kan maar dat vereist te veel kracht van ons . Ook een fietsenrek achterop laten lassen kan, maar we gaan eerst testen en willen nog niet al te veel veranderen .( kan later als het bevalt altijd nog ! )
Dus we denken er over ze gewoon ( met bescherming ) op de bak te leggen maar hoe krijg je ze solide en vast, zodat een en ander niet kan gaan schuiven ?

Veel vragen maar gewoon leuk en goed om allemaal te weten want in september willen we nog zeker een weekje voor het eerst weg richting Zeeland .


vele groetjes
Marianne

Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op augustus 26, 2018, 02:12:22 pm
Banken in een spacer, dan heb je een Spacer XL?
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op augustus 26, 2018, 02:29:36 pm
Ik heb bankkussens bij de Flyer maar die laat ik lekker thuis
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op augustus 26, 2018, 04:05:28 pm
 voor   ""  muis""  :   we hebben een spacer expedition ,   maar die kussens horen er toch standaard in ?
(net zoals bij een caravan ) een zithoek ?

Marianne
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op augustus 26, 2018, 04:16:10 pm
Nee, bij de reguliere Spacer is er geen zithoek.  Die zit wel bij de XL waarbij je een stukje boven de dissel uitschuift, kijk maar eens in de volgende links: https://www.keeskampeert.nl/vouwwagens/archief/spacer-xl/

https://www.caravans.nl/holtkamper/holtkamper-spacer-exp-zeer-netjes-en-snel-695406.html
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: Mirri74 op augustus 26, 2018, 04:28:19 pm
@marainne. Ik heb een andere vouwwagen, maar wel hetzelfde fietsen probleem. Ik ben gewoon voor fiets op de deksel gegaan en vraag iedere keer hulp. Ik mail de camping, en zorg dat er bij vertrek hulp en aankomst hulp is. Ervaring is eigenlijk dat er altijd wel hulp is, zodra je het vraagt.
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: dirkf op augustus 26, 2018, 05:01:31 pm
Gefeliciteerd.De Spacer XL heb ik ook net gekocht en er 10 dagen mee weggeweest.De Expedition is de uitvoering met veel gaas voor de ventilatie.De kussens nemen inderdaad veel plaats in onder het bed,
maar zelf vind ik de wagenbak ideaal en de kussens ook.Wel laat ik de tafel thuis.Ik gebruik een klein tafeltje om wat op te zetten.ik weet niet of je de Rapido keuken hebt.Die van mij heeft een koelbox en een gasstel.Tot nu toe geen dingen gemist. O ja ik heb een vouwfiets, maar die gaat achter in de auto.
Het opzetten gaat in het begin wat moeilijker, maar als je de goede volgorde aanhoudt gaat het steeds sneller. Ik moet hem alleen opzetten, maar dat is geen punt. Het grootste probleem had ik met de temperatuur +30 graden. Veel plezier met de Spacer.
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op augustus 26, 2018, 05:29:54 pm
hallo MIRRI

samen kun je inderdaad veel dat klopt en op campings is er altijd wel iemand die kijkt en wil meehelpen, daar heb je gelijk in.
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op augustus 26, 2018, 05:35:48 pm
hallo DIRKF

inderdaad zijn die kussens fijn maar er is nog een andere mogelijkheid, dat kunnen we ook doen ( en heb je de kussens niet nodig )  je schuift het bed NIET uit en zet 2 stoeltjes, tafeltje enz .  op de klep aan de andere kant.
We hopen toch het grootste gedeelte van de tijd onder de luifel in de voortent te zitten.  dat wel .

Maar ik denk dat ik toch voor het gezellige bankje ga , en het bed naar boven de klep schuif,   temeer omdat er achteraan nog een plank  staat waar je bv je tv en andere dingen kwijt kan, ook heel handig

vele groeten
Marianne
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op september 20, 2018, 04:36:15 pm
We zijn retour van een weekje proef kamperen , niet al te ver weg in OIRSCHOT maar zeer mooie omgeving dus heel veel gefietst.
Het is heel goed gegaan . ook het slapen, het was de 2e nacht heel koud dus toch even naar huis gereden en 2 dekbedden gehaald .
De fietsen hadden we allebei bovenop plat gelegd en goed vastgebonden met spanbanden en daaroverheen een net ,
er onder lagen twee stoelen, dus de deksel  kon niet beschadigen .

Al met al zeer tevreden en hij mag blijven , lol, want goed kunnen slapen was heel belangrijk ivm onze gezondheid .

ik ga wel ( en daar heb ik het hele jaar weer de tijd voor ) kijken naar allerlei hebbedingetjes of dingen die we nog kunnen veranderen, zo mis ik bij de keuken het , ik zal maar zeggen, kruidenrekje en dat is toch wel gemakkelijk en de ruimte onder de lades is open .   We moeten even kijken hoe die kruidenplank bevestigd zit, want die heeft er volgens mij wel ooit gezeten
Verder schuiven wij het bed naar de andere kant, zodat je ook een zitruimte hebt, maar aan de kant van het bed zat een scheur in het plastic.   gerepareerd met tear aid,( aan beide kanten dus binnen- en buitenkant )  maar er staat nog flink wat spanning op, en ook op de rits bij het deurtje waardoor deze niet helemaal dicht gaat.
Ik heb dat laatste op meer foto s gezien, zal wel een kwestie zijn van goed - of anders spannen
alle tips zijn welkom , maar ik ben heel enthousiast !!!  :>
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op september 20, 2018, 04:41:15 pm
 …... Garderobe stang gaan we nog kijken hoe dat het beste kan, en hoe je een lamp in het voorste gedeelte kunt hangen omdat dwarsstokken ontbreken dus die zou je extra moeten aanbrengen ?
De keuken verplaatsten  we overigens de eerste dag niet, maar dan moest hij elke keer verschoven anders ging het deurtje niet open , en in het doek verschenen "moeten", gelukkig heeft het niet geregend maar goed is het niet !  Na het opzetten van de voortent gaf dit geen problemen meer. Mijn man vraagt zich af als we hem gewoon op de dissel laten hoe dat dat gaat met de stroom ?  Er zit al een klein luifeltje boven maar we zouden die nog kunnen verlengen en hem dan op de dissel laten staan, buiten koken is toch leuk ?

Ik ga nog even ontdekken hoe ik hier foto s kan plaatsen dan is alles wat duidelijker ...
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op september 20, 2018, 05:38:42 pm
In de voortent heb je toch stangen bovenin? Boven de klep en in het zitje wordt vaak een klemlampje gebruikt :J
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op september 21, 2018, 05:12:00 pm
inderdaad, de
 twee uitschuifbare stangen bij de voortent, maar ik had een organizer van de Ikea ( boven met klitteband ) en die paste niet 
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op november 30, 2018, 04:56:28 pm
de hk staat fijn gestald in een ruimte naast ons huis, dat paste goed
 Nu ga uitkijken hoe we het keukentje dicht kunnen krijgen, de kastje zijn open en het is leuker als er een soort deurtje voor komt ( dat is standaard zo zag ik, en het kijkt gewoon netter  ) en of we een kruidenplank bovenaan kunnen monteren.  De onze heeft maar één stang om de klep van de keuken omhoog te laten dat voldoet ook maar dan kun je dus geen plankop of aan vast  monteren.  Op een ander forum al wat tips gehad, maarrrrr wij zijn niet bepaald klussers en handig, dus ik houd me aanbevolen voor tips en eventueel schetsjes of foto s hoe het uw holtkamper zit
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op december 02, 2018, 09:51:34 pm
Van de plank heb ik binnenkort de maten want ik ga hem vervangen, ik ga ze hier plaatsen in een projecttopic, ik heb dan ook de maten van de stangetjes waarmee hij vast zit :J :J
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op oktober 08, 2019, 05:02:39 pm
al iets gedaan wat we kunnen zien Muis ? 
Want een volgende optie is de keuken verkopen en zelf een kleintje meenemen,
De koelbox moet dan apart meer maar verder geen nadelen.
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: muis op oktober 08, 2019, 07:10:46 pm
Ik heb voor nu alleen de plank vervangen,  de rest wordt een voorjaarsproject. Het houten binnenwerk (kastjes en plank waar de koelbox op staat) zit aan elkaar vast en bleek wat meer wel om het los te halen tov de tijd die ik er voor had   ::)
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op oktober 09, 2019, 06:13:36 pm
.. wij hebben hem toch maar verkocht,( vandaag ) en  bij het verwijderen kreeg manlief weer klachten van zijn rug, dus het is beter zo
Nu kunnen de fietsen mee op de dissel, ook wel even tillen maar lang zo hoor niet

m vr gr
MARIANNE
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: carvers op oktober 09, 2019, 08:46:52 pm
.. wij hebben hem toch maar verkocht,( vandaag ) en  bij het verwijderen kreeg manlief weer klachten van zijn rug, dus het is beter zo
Nu kunnen de fietsen mee op de dissel, ook wel even tillen maar lang zo hoor niet

m vr gr
MARIANNE

Tillen? Daar heb je hele mooie alu oprijrichels voor ;).
Titel: Re: nieuwe klapper
Bericht door: marainne op oktober 18, 2019, 08:06:24 pm
beide zwaar rugpatient he ( ik 1x ,  manlief 2x hernia geopereerd en nieuwe heup en nog steeds letsel na  auto ongeval )  dus ook dat is geen optie.
We hebben hier nog een keuken liggen die we voor de Walker gebruikten, is een meubeltje met een tafel eraanvast, dus voldoende ruimte, en we hebben nog een 23pits gasfornuis en schermen dus …. maar dat wordt pas volgend jaar en dan zal tzt wel foto s plaatsen heir
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal