Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3   Omlaag

Auteur Topic: Hulp bij keuze vouwwagen rondtrekkend koppel  (gelezen 10662 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

NOOBrainer

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 81
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok kariba
Re: Hulp bij keuze vouwwagen rondtrekkend koppel
« Reactie #30 Gepost op: maart 04, 2013, 12:46:17 pm »

Als je alleen het slaapgedeelte bij de alpha uitklapt, dan staat ie inderdaad supersnel. besluit je echter om de voortent ook op te zetten, dan zijn er genoeg alternatieven die een stuk sneller staan.
vaste deksel heeft wel als voordeel dat je bv een paar fietsen makkelijk mee kunt nemen, en het isoleert.
Zoals krizz aangeeft, staat de kariba supersnel, en gaat de meeste tijd zitten in afspannen, nadeel is echter de kuip, deze moet je elke keer inritsen (je kunt m ook zonder opzetten). de voorkant laten wij erin zitten. afbreken vanaf de eerste haring tot achter de auto doe je -alleen- binnen de tijd die vrouwlief nodig heeft om de vaat van het ontbijt te doen, kortom, heel snel.

kortom ik denk dat emotie de belangrijkste rol gaat spelen bij je keuze (naast de kosten natuurlijk).
Gelogd

wijnand

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 604
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itinea
  • 2011: Trigano Alpha 2021: Trigano Itinea
Re: Hulp bij keuze vouwwagen rondtrekkend koppel
« Reactie #31 Gepost op: maart 04, 2013, 08:56:44 pm »

Wat het aantal scheerlijnen aan de zijwanden/voortent betreft: een CC heeft wel degelijk een behoorlijk aantal afspanpunten aan de voortent, een Alpha zal die dan ook wel hebben? Alleen de wagentent zet je op zonder haringen/scheerlijnen. CC is natuurlijk (van oorsprong) Deens, ik ga er gemakshalve van uit dat die wagens geschikt zijn voor het Noordelijke klimaat?

Geen WC eend maar eigen ervaring  :#:

Inderdaad, de Alpha heeft ook een heel aantal scheerlijn/spanbandpunten. Aan alle tentdelen (wagenbak, voortent, achtertent en luifel). Je gebruikt ze alleen bij slecht weer, voor opzetten met normaal weer heb je ze niet nodig.  Die spanbanden worden aan het dak geklikt en een knappe storm die er dan nog beweging in krijgt. Wij hebben vorig jaar aan het Lipnomeer meerdere keren een giga-onweersstorm recht op de voorkant gehad met enorme rukwinden (keukenzijde). Met de luifel er aan (maar zonder voortent), die met die scheerlijnen/spanbanden vast zat. Niets aan de hand, waar menig caravanner op zoek kon naar een nieuwe luifel/voortent. Wat dan wel handig is, maar niet noodzakelijk, is dat je de buizen in de wagentent ter ondersteuning van het dak plaatst, anders trek je met de spanbanden het dak enigszins naar beneden. Zal bij de CC ook wel zo gaan. Ik maak me over de stormvastheid van de Alpha dus geen enkele zorgen.

Voor wat betreft de schuine grond/vaste deksel  in Tsjechie was de plek zo scheef dat de voortent er niet voor kon (stokken te kort). Evengoed stond de wagenbak met luifel snel recht door een paar blokjes onder het deksel te leggen. Geen enkel probleem dus om 'm netjes waterpas neer te zetten.

Gelogd
Pagina's: « 1 2 3   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal