Vouwwagenclub.info
(Openbaar)De vouwwagen => Vragen algemeen. => Topic gestart door: Jon op mei 16, 2018, 12:23:15 am
-
Ik lees van alles over barbecues, skottelbraaien en legio recepten van vlees en vis en begin me af te vragen of het percentage vegetariërs/veganisten onder de klappers overeenkomt met het landelijke percentage(5%). Waar ik ook wel nieuwsgierig naar ben is of de vleeseters de moeite nemen om in ieder geval biologisch in te kopen. Mij lijkt dat wanneer je een natuurminnaar bent, en dat ben je als kampeerder, min of meer rekening houdt met dierenwelzijn. Of zie ik dat niet goed?
-
Ik ben zeker geen vegetariër en biologisch koop ik soms.
Ik verplaats deze vraag even naar algemeen, kokkerellen is voor recepten en ik zou zeggen: kom maar op met de vegetarische recepten in het kokkerellen gedeelte (dus niet in dit topic)
-
Wij zijn geen vegetariër. Probeer wel biologisch, maar het aanbod daarin vind ik wel erg summier, helaas. Soms doe ik ook een dag geen vlees, gewoon omdat het niet áltijd hoeft of omdat ik er geen zin in heb.
-
Ik ben beslist geen vegetariër. Ik hou van de natuur en eet hem dan ook graag. Liefst gemarineerd aan een stokje op de grill. Biologisch koop ik als andere versies er niet zijn, want de smaak en kwaliteit van met name biologische groenten is niet anders dan van niet biologische groenten. Alleen rond de kerst ga ik naar de groene slager voor een biologische vrolijke kip die een zo goed leven gehad heeft dat-ie 20 Euro per kilo moet kosten. En bij de coq au vin die ik daarvan maak is het verschil wel duidelijk te merken.
-
Geen vegetariër. Koop soms biologische maar vind het wel duur. En een goed stuk vlees gaat er altijd wel in. En over vegetariër heb ik zo mijn eigen mening.
Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
-
Misschien heb ik het fout, maar ik krijg een beetje het gevoel mij te moeten verantwoorden.
Hier ook zeker geen vegetariër.
En ik zie het net als in het geloof, ik geloof zelf niet maar laat iedereen in zijn waarde.
Andersom heb ik daar vaak mijn twijfels bij.
-
Ik houd van een klein stukje vlees, dus dat eet ik 5 dagen per week graag bij mijn avondeten, de rest van de dag/week eet ik praktisch geen vlees(-waren). Ik eet vaak kip en vind het dan wel stukken lekkerder als dat een kip van de lokale boerderij is waar ze lekker hebben kunnen rondscharrelen.
Omdat ik graag gezond eet en ook rekening wil houden met het milieu ging mijn voorkeur uit naar biologisch eten. Maar sinds daar steeds meer feiten over bekend worden wordt dat steeds minder. Zoals hier ook beschreven: http://www.welingelichtekringen.nl/natuur-en-milieu/723834/biologisch-voedsel-niet-gezonder-niet-duurzamer-en-niet-lekkerder.html
-
Ik eet bij voorkeur geen vlees. indien wel.. altijd beter leven. mijn jongste dochter is overtuigd vegatrisch en daar passen w e ons bij aan. Moeilijk wel, want mijn vriendin kan een stukje vlees wel waarderen waar ik het dus totaal niet mis.
Het valt in het buitenland niet altijd mee omdat in supermarkten weinig kant en klaar vegatarische producten te vinden zijn, maar ach.. ik kook toch graag met vers en zeker in het buitenland kan je vaak weer wel mooie producten vinden. . Op een lokale markt vind je dan bijvoorbeeld noten. .
Helaas.. echt vaste recepten heb ik niet om te delen. ik kijk wat ik tegenkom en ga daar mee aan de slag. overigens altijd gewoon koken, heel soms een wegwerp bbq en nooit op zo'n schotelding.
-
Misschien heb ik het fout, maar ik krijg een beetje het gevoel mij te moeten verantwoorden.
Hier ook zeker geen vegetariër.
En ik zie het net als in het geloof, ik geloof zelf niet maar laat iedereen in zijn waarde.
Andersom heb ik daar vaak mijn twijfels bij.
Activistische vegetariërs zullen ongetwijfeld stellen dat als jij het gevoel hebt je te moeten verantwoorden, je eigenlijk al weet dat wat je doet moreel verwerpelijk en schadelijk voor het milieu is of zou zijn. Dat klopt ook wel, maar dat is maar al te vaak in feite een selectieve verontwaardiging.
-
De eerste keer klappen moet nog gaan gebeuren (misschien dit weekend 1e testje, vrijdag eerst eens uit de stalling halen), maar thuis niet vegetarisch, op vakantie nooit vegetarisch, dus vegetarisch klappen gaat 'm niet worden.
Maar procentueel ligt dit topic nog aardig op schema zo te zien :)
-
Nope. Elke dag een (al dan niet kleine) portie vlees/vis. Bio kopen is vaak veel te duur. Fruit of asperges koop ik heel soms bij de boer, eieren bij de buren, maar dat is eerder uit gemak en omdat het daar goedkoper is.
Ergens is dat hypocriet misschien, maar als je met z'n vieren bio wil leven, komt dat erg duur uit en heb je veel minder keuze.
We letten er wel op om zo veel mogelijk seizoensgroenten te eten, we proberen geen eten weg te gooien en sorteren (thuis) nauwgezet ons afval. Da's al een stapje in de 'goeie' richting.
Ik zie de logica tussen kamperen en natuurliefhebber zijn ook niet echt eigenlijk. Op zich zijn we redelijke natuurliefhebbers, maar om nu te zeggen dat wij, omdat we een vouwwagen hebben, meer van de natuur houden dan onze buren die op hotel gaan, niet op reis gaan of een huisje huren, daar zie ik echt geen logica in. De vouwwagens hangen altijd achter de auto, wat toch geen superpropere manier is om op vakantie te gaan. Vorig jaar heb ik op vakantie 6000km met de auto gereden.
Verstuurd vanaf mijn Nokia 8 met Tapatalk
-
Wij eten zoveel mogelijk biologisch en bewust. We eten tegenwoordig minder vlees en kiezen voor beter leven.
Vanwege ziekte en voedingsintoleranties binnen ons gezin hebben we ons daarin moeten verdiepen. Sinds we bewuster en gezonder eten merken we een aanmerkelijk positief verschil. Voor ons niks meer uit pakjes en gefermenteerde rotzooi.
-
Voor alle duidelijkheid: hoewel wij beiden overtuigd vegetariër zijn is de vraag vooral gesteld uit nieuwsgierigheid en omdat ik weinig tot niets gezien heb op dit mooie forum aangaande het onderwerp.
Iedereen eet wat die wil, zo simpel is dat, maar desondanks zal ik binnenkort wat fijne recepten posten onder 'kokkerellen'.
@metalpe
De relatie natuurliefhebber en kamperen is voor ons evident, we verblijven alleen maar op kleine natuurcampings en maken zo weinig mogelijk kilometers. Dat we daarvoor brandstof verbruiken is een gegeven, maar een vouwwagen achter de fiets is geen optie :N
-
Ieder zijn ding he.
Wij zijn echte carnivoren en bourgondiers (belgen he :) ).
Dagelijks heb ik voor het werk te maken met vega,gluten vrij enz... en probeer het voor iedereen zo lekker mogelijk te maken.
Voor onszelf graag een stuk vlees met vet aan wat een heerlijke smaak geeft en je hoeft het vet niet op te eten.
Tegenwoordig zie ik niet anders dan mager vlees in de winkels liggen wat de smaak zeker niet ten goede komt helaas.
We gaan wel eens kijken naar recepten van de topicstarter,je weet nooit he. :)
-
@metalpe
De relatie natuurliefhebber en kamperen is voor ons evident, we verblijven alleen maar op kleine natuurcampings en maken zo weinig mogelijk kilometers. Dat we daarvoor brandstof verbruiken is een gegeven, maar een vouwwagen achter de fiets is geen optie :N
Dan begrijp ik het ;)
Nu, ik schat dat met de auto + vouwwagen naar Z-Frankrijk/Spanje, en daar een maand kamperen (zelf elke avond koken) wel een massa minder uitstoot en afval teweegbrengt dan met het vliegtuig naar Turkije en daar even lang in een all-in resort te gaan. Je zit sowieso dichter bij de natuur.
Verstuurd vanaf mijn Nokia 8 met Tapatalk
-
Ben zelf absoluut niet vegetarisch maar sta wel open voor iets anders op tafel dus kom maar op met makkelijke camping recepten zowel vegetarisch, vis of vlees.
-
Wij zijn geen vegetariers, maar we eten wel bewust minder vlees. Een aantal dagen in de week geen vlees en als we vlees eten is dat vlees van www.wildernisvlees.nl en soms een beterleven kippendijtje (of eigen haantje). Vleesvervangers vinden wij geen alternatief, dan liever geen vlees. Vleeswaren worden wel dagelijks op brood gegeten.
Groente en fruit koop ik graag bij van/bij de lokale ‘fruitschuur’ dan in de supermarkt, wel voorkeur voor biologisch. Kant-en-klaar maaltijden en/of pakjes en zakjes gebruiken we niet.
-
Ik zeg: hoe groter de koe, hoe meer hamburgers, etc. :J!
Bio spul is met een gezin geen doen. Kost je een vermogen.
Op de BBQ (en ook thuis) eten we nog wel regelmatig vis.
-
Wij eten voor een behoorlijk deel biologisch en zijn part time vegetarisch.
Op vakantie laten we dat grotendeels los, enerzijds omdat de verkrijgbaarheid in buitenland lastiger is en anderzijds uit gemakszucht...
-
Voor alle duidelijkheid: hoewel wij beiden overtuigd vegetariër zijn is de vraag vooral gesteld uit nieuwsgierigheid en omdat ik weinig tot niets gezien heb op dit mooie forum aangaande het onderwerp.
Iedereen eet wat die wil, zo simpel is dat, maar desondanks zal ik binnenkort wat fijne recepten posten onder 'kokkerellen'.
@metalpe
De relatie natuurliefhebber en kamperen is voor ons evident, we verblijven alleen maar op kleine natuurcampings en maken zo weinig mogelijk kilometers. Dat we daarvoor brandstof verbruiken is een gegeven, maar een vouwwagen achter de fiets is geen optie :N
Dan heb ik jouw vraag verkeerd begrepen, gevaar van koude communicatie. M ::)
-
Thuis eten we een heel groot deel biologisch. Komt maar zelden voor dat we dat niet doen. Wel 6 dagen per week vlees, mis het enorm in de meeste maaltijden.
Op vakantie laten we het gaan. Te moeilijk / veel gedoe en we eten dan vaak in restaurants.
-
Nu, ik schat dat met de auto + vouwwagen naar Z-Frankrijk/Spanje, en daar een maand kamperen (zelf elke avond koken) wel een massa minder uitstoot en afval teweegbrengt dan met het vliegtuig naar Turkije en daar even lang in een all-in resort te gaan. Je zit sowieso dichter bij de natuur.
Zo denk ik er ook over....
-
Wij eten een paar keer per week vegetarisch, maar eten andere dagen ook niet vegetarisch. Je eet de meeste dagen al voldoende vlees voor meerdere dagen dus een paar dagen vlees overslagen kan zeker geen kwaad.
Alles met mate is de regel zeker en dus ook met vlees.
Probleem is alleen dat ik soms iets te veel maten heb :J
-
Ik zit ook bij de 95% die vlees en vis eten.
En op de camping alleen maar meer omdat een groot deel op de bbq wordt bereid. We eten dan zo twee hamburgers, twee spareribs terwijl we thuis misschien één gehaktballetje eten.
Net als met drank eigenlijk. Om een uur of twee gaat er iedere dag op de camping wel weer een fles wijn of Duvel open.....
En het gekke is dat we na zo’n vakantie echt niet altijd dikker / zwaarder geworden zijn. Komt wellicht omdat er minder stress (door het vele vleesch en de drank) is en natuurlijk meer beweging (naar het strand / zwembad).
Wat biologisch betreft, daar kijk ik niet naar. Wel haal ik vaak lokaal fruit en groente. En bijvoorbeeld puntpaprika of courgette op de bbq grillen is heeeeerlijk.
-
Wij eten al 25+jaar vegetarisch, kinderen zijn ook zo opgegroeid. Het verrast me eigenlijk dat vegetarisme nog steeds als uitzondering word beschouwd, vooral in Belgie. Op vakantie kook ik, net als thuis, mn potje op 3 pitten. Niks ingewikkelder dus. Het enige waar we extra rekening mee moeten houden is het lezen van de etiketten in de supermarkt en het gebrekkig verkrijgbaar zijn van vleesvervangers. Maar die laatste gebruiken we sowieso weinig, dus dat is geen echt bezwaar.
Met verse groenten, granen, quinoa of rijst en wat creativiteit kun je prima eten op de camping hoor!
Pasta met verse truffel, parmezaan en clairette bijvoorbeeld :P
Wat ik wel jammer vind is dat vlees-en viseters het (vaak) uit gewoonte blijven eten, terwijl er een massa gerechten zijn waar je vlees of vis gemakkelijk uit kan schrappen of vervangen zonder verlies aan smaak. En geloof me, ik ben niet gestopt met vlees omdat ik het niet lekker vond! Als de hele wereld zijn vleesconsumptie met de helft zou beperken zou dat op alle terreinen goed nieuws zijn voor de generatie na ons.
Ik heb voor deze levensstijl gekozen omdat ik vlees niet nodig heb om gezond te zijn, als ik het niet nodig heb, is het dus een luxe-product, en voor luxe wens ik geen levende wezens te (laten) doden. Maar he, leven en laten leven geldt voor mij voor iedereen, zèlfs voor vleeseters :J
-
Wij eten al 25+jaar vegetarisch, kinderen zijn ook zo opgegroeid. Het verrast me eigenlijk dat vegetarisme nog steeds als uitzondering word beschouwd, vooral in Belgie. Op vakantie kook ik, net als thuis, mn potje op 3 pitten. Niks ingewikkelder dus. Het enige waar we extra rekening mee moeten houden is het lezen van de etiketten in de supermarkt en het gebrekkig verkrijgbaar zijn van vleesvervangers. Maar die laatste gebruiken we sowieso weinig, dus dat is geen echt bezwaar.
Met verse groenten, granen, quinoa of rijst en wat creativiteit kun je prima eten op de camping hoor!
Pasta met verse truffel, parmezaan en clairette bijvoorbeeld :)14]
Wat ik wel jammer vind is dat vlees-en viseters het (vaak) uit gewoonte blijven eten, terwijl er een massa gerechten zijn waar je vlees of vis gemakkelijk uit kan schrappen of vervangen zonder verlies aan smaak. En geloof me, ik ben niet gestopt met vlees omdat ik het niet lekker vond! Als de hele wereld zijn vleesconsumptie met de helft zou beperken zou dat op alle terreinen goed nieuws zijn voor de generatie na ons.
Ik heb voor deze levensstijl gekozen omdat ik vlees niet nodig heb om gezond te zijn, als ik het niet nodig heb, is het dus een luxe-product, en voor luxe wens ik geen levende wezens te (laten) doden. Maar he, leven en laten leven geldt voor mij voor iedereen, zèlfs voor vleeseters :J
Ik vind vlees mega lekker dus ik zal er nooit maar dan ook nooit mee stoppen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk
-
Een paar maaltijden in de week zonder vlees is hier ook vaak het geval.
In Frankrijk heb ik reclame gezien voor vegetarische Kip. Uiteindelijk bleek het eerder biologisch bedoeld te zijn en begrijpen ze het concept vegetarisch niet zo goed.
Vond dat grappig.
-
Die kip zal wel vegetarisch zijn. Die wel. De meeste mensen niet (helaas voor de kip).
-
Wij eten wel vlees, maar met mate.
Ook eten wij het meeste biologisch, ook op vakantie in het buitenland.
Dat er weinig aanbod zou zijn betwijfel ik zeker. Alleen in Nederland al zijn er 5.000 bedrijven gecertificeerd voor de productie en de handel in deze producten, zowel boeren bedrijven als productiebedrijven.
Overal zijn biologische producten te koop, zelfs bij Aldi en Lidl.
Vroeger lagen de prijzen voor biologische producten ver boven die van de gangbare producten, maar de prijzen komen steeds dichter bij elkaar, op enkele uitzonderingen na (o.a. kip / kipfilet).
Voor mij gelden de volgende voordelen voor biologisch: beter dierenwelzijn, geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, geen preventief antibiotica gebruik en (bijna) geen additieven (en verkeerde e-nummers) in je eten.
-
Wat betreft het prijsverschil bio-vlees dn supermarkt: wij hebben gekozen voor minder vlees maar wel lekkerder en diervriendelijk. Als ik nu eens een stukje vlees uit de supermarkt eet, denk ik: ieuw! Helemaal stoppen wil ik niet omdat ik het heerlijk vind en omdat ik denk dat wij een beetje vlees nodig hebben. Maar lang niet dagelijks, beter voor onszelf én onze aardbol.
Uiteindelijk heb ik hier in de buurt een boerderijwinkel gevonden waar het biologosche vlees amper duurder is dan het gewone vlees in de supermarkt. Met kleinere porties en niet alle dagen vlees zijn wij netto een stuk goedkoper uit nu. Ik schat 40 euro per maand voor 4 personen. En zalig vlees!
-
Waar is hier in de buurt?
-
ik ben al sinds begin jaren '70 vegetariër.
Ik stam dus uit het tijdperk waar dat heel raar was en heb op vakantie vaak problemen gehad want "we hebben wél vis"...
Gelukkig ben ik iemand die toch weinig uit eten gaat
Wat betreft zelf koken, heb in een ver verleden wel gekampeerd en wat is er simpeler dan geen vlees te moeten bakken, jeuj, spaart een pan uit toch?
-
Jazeker! Manlief is vegetariër, ik en zoonlief zijn flexitariër. Wij koken altijd vegetarisch en op vakantie gaan we vooral uit eten. Alleen een lekker ontbijtje en lunch op de camping. Luxe kampeerders dus!
-
Voor alle duidelijkheid: hoewel wij beiden overtuigd vegetariër zijn is de vraag vooral gesteld uit nieuwsgierigheid en omdat ik weinig tot niets gezien heb op dit mooie forum aangaande het onderwerp.
Iedereen eet wat die wil, zo simpel is dat, maar desondanks zal ik binnenkort wat fijne recepten posten onder 'kokkerellen'.
Kom maar op met die recepten, :P .
Zoals al meer gelezen in dit topic, wij eten niet elke dag vlees. Mijn vegetarische receptengamma wordt steeds uitgebreider zodat we ook steeds minder vlees kunnen eten omdat er een smakelijk alternatief is gevonden. Mijn grootste nadeel is mijn mening over paprika :ca . De paprikaterreur zit bijna overal doorheen.
Helemaal vegetariër worden zit er niet in, maar ik wil er bij ons naartoe dat we af en toe een lekker stukje vlees eten, maar overwegend zonder vlees. Wat ik nog wel het lastigste vindt is niet het avondeten maar het broodbeleg.Daar gooi ik toch snel vleeswaar op, dat blijft toch het smakelijkste na een dag in de tas.
-
Druk, druk, druk, maar ze komen er aan, die recepten.
-
Recepten graag in het daarvoor bestemde gedeelte :J
-
Uiteraard....