Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Andorra  (gelezen 2537 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Andorra
« Gepost op: november 02, 2013, 04:17:16 pm »



Introductie
Andorra is een klein zelfstandig land dat is ingesloten door Spanje en Frankrijk en ook gedurende 715 jaar door de Spaanse Bisschop van Urgel en het Franse Staatshoofd werd bestuurd.
Andorra is vooral bij de zomertoeristen bekend omdat je er belastingvrij inkopen kan doen en bij de wintertoeristen omdat het prima ski-gelegenheden heeft.



Verkeer
Andorra kent eigenlijk maar 1 grote weg die van de Franse naar de Spaanse grens loopt. Deze weg kan erg druk zijn door de grote hoeveelheden toeristen die komen en gaan. De andere wegen die Andorra kent stellen niet zo heel veel voor en zijn zeker in de winter meestal onbegaanbaar.
Houdt u rekening met strenge grenscontroles die aanzienlijke files kunnen veroorzaken.

Verkeersregels
De verkeersregels in Andorra wijken niet af ten aanzien van de regels in Nederland. Alleen op rotondes heeft het verkeer op de rotonde voorrang.

Brandstof en tanken
Brandstof is in Andorra goed verkrijgbaar en is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. LPG en aardgas zijn niet verkrijgbaar in Andorra. U kunt gewoon met de euro betalen, pinpassen en de credit-card worden gewoon geaccepteerd.

Maximumsnelheid
De maximumsnelheid in Andorra is 90 km/u maar u zult weinig moeite hebben u daar aan te houden door de grote hoeveelheid verkeer en bochten in de weg. Binnen de bebouwde kom is 50 km/u de grens.



Rond reizen
Omdat Andorra maar een klein land is, is een rondreis snel gedaan ten minste relatief gezien want er zijn vrijwel geen wegen dus als u iets wilt zien zal dat te voet moeten. Wie van de bergnatuur houdt moet goed voorbereid zijn want alleen met lange wandeltochten kan je de dichtbeboste dalen, gletsjerlandschappen en alpenweides bedwingen. Een goede conditie en voorbereiding is een vereiste!
Met de auto is het bezoeken van de Rossell-smederij de moeite waard. De smederij toont hoe het eraan toeging in de 17e en de 19e eeuw toen er in de dalen van Andorra ijzer gemaakt werd. Heel bijzonder is het warmwaterpretpark Caldea. Ten minste pretpark, het is meer een enorm kuuroord dat op zeer bijzondere wijze ingericht is. Kijk maar eens op: http://www.caldea.com/es/fotos-balneario-caldea.html.
Andorra is een echt festival land want in de maanden juli, augustus en september is er vrijwel elke dag wel een dorpsfeest te bezoeken. Canillo en Sant Juli? de L?ria kennen zelfs 3-daagse festivals. 

Overnachten
In Andorra zijn ongeveer 14 campings die geen van allemaal meer dan 2 sterren hebben en van matige kwaliteit zijn. Uiteraard zijn er ook hotels in Andorra te vinden, ruim 200 wel te verstaan. En deze zijn van aanzienlijk betere kwaliteit dan de campings dus als u een overnachting zoekt kunt u beter voor een van de vele hotels kiezen.
U kunt ook kiezen voor een Bed and Breakfast maar die zijn veruit in de minderheid en dus snel vol.
Vrij kamperen (in de natuur) in Andorra is niet toegestaan.
Roken
Roken is in openbare ruimtes niet toegestaan. Horecagelegenheden bieden vaak afgesloten rookruimtes.

De keuken
Andorra kent eigenlijk geen echte eigen keuken, het is de Catalaanse keuken met invloeden uit Frankrijk en Italiƫ. Wel werkt men veel met lokale producten en is de kwaliteit in de niet-toeristische horeca gelegenheden prima in orde.

Gezondheid
Voor een kleine land heeft Andorra een prima gezondheidszorg die bestaat uit 2 ziekenhuizen en vele speciale klinieken. Tijdens de winter zijn er in de ski-gebieden EHBO posten. Apotheken zijn in de grotere plaatsen zeker te vinden, in de kleine plaatsen wat lastiger.

Apotheek
Als u geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers) mee op reis neemt , moet u een gelegaliseerde Engelstalige medische verklaring bij u hebben. Het reizen zonder deze verklaring is strafbaar.

Drinkwater
Het drinkwater is prima in orde, maar licht gechloreerd waardoor u toch last van uw maag of darmen kunt krijgen. Fleswater is in de supermarkten voldoende aanwezig.



Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Andorra
http://wikitravel.org/nl/Andorra
http://visitandorra.com/en/home
http://www.anwb.nl/
http://www.andorra.nl/informatie/praktisch
http://www.tripadvisor.com/Tourism-g190391-Andorra-Vacations.html
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal