Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Rhone-Alpes, Camping l'Hirondelle  (gelezen 4055 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Alexander O

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 170
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Flyer Expedition
F: Rhone-Alpes, Camping l'Hirondelle
« Gepost op: augustus 14, 2014, 09:18:05 pm »

Algemeen
Deze camping ligt in de Drôme vallei, op 1070 km van Utrecht. De autoroute du soleil kan genomen worden tot aan Valence, maar dan moet er toch een kleine anderhalf uur binnendoor gereden worden om de laatste 75 km af te leggen. Ontvangst is in het Frans, of in goed Engels en ook zijn er gebrekkige, maar charmante pogingen in het Nederlands.

Het is een redelijk grote camping (zo’n 110 staplaatsen en zo’n 50 huurtenten/stacaravans), maar door de langgerekte ligging valt dit niet zo op. Er is een riviertje dat langs de camping loopt en de bergen zijn overal goed te zien. De camping bestaat uit een ouder gedeelte dat dicht bij de faciliteiten/ontvangst ligt en een nieuwer gedeelte, dat mooier is qua opzet en sanitair, maar ver weg ligt. De totale afstand van de verste plek tot de slagboom is 1,2km, zonder een fiets is brood kopen of iets vragen bij de receptie dan ook goed voor meer dan een half uur vakantiepret.

Wie naar Frankrijk trekt om even weg te zijn van al die Nederlanders zit hier verkeerd, want meer dan driekwart van de bezoekers komt uit ons kleine kikkerlandje.

De plekken
Er zijn over het algemeen veel schaduwplekken, tussen de bomen in. Dat is lekker bij warm weer, want dan zijn de zon en de hoge temperaturen een beetje buiten te houden. De meeste van deze plekken hebben als gevolg van de schaduw niet veel gras op de plek, her en der wortels en schuine oppervlakken en veel zand/klei grond. Bij regen is het snel blubberig en is de kans dat er viezigheid opspat naar de tent erg groot. Verder blijft het lang vochtig onder de bomen.

De plekken zijn over het algemeen wel mooi en redelijk privé door alle bomen. Wel zijn sommige plekken moeilijk qua vorm en staan er bomen op onhandige plekken. Bij een grote vouwwagen dus even informeren naar de plek, anders kom je misschien niet uit.

Er zijn plekken aan de bosrand, die aan een grasveld liggen. Deze zijn erg mooi, maar ook ontzettend populair. Vroeg reserveren is het enige wat daar werkt.
De plekken aan het begin van de camping zijn niet ontzettend groot en liggen wat dichter bij elkaar. Achteraan de camping is de opzet ruimer en zijn de plekken groter. De boomdichtheid is ook lager, wat resulteert in meer zon en minder schaduw.

Sanitair
Er zijn zes sanitair blokken. De eerste twee vooraan geven een nostalgisch Franse sfeer, met houten planken deuren, ouderwetse stenen wasbakken en sta-toiletten. Verouderd is ook een goede typering...

Blok drie lijkt oud sanitair dat vernieuwd is. Wasbakken en toiletten zijn modern naar Franse maatstaven (geen bril…), al zijn er ook nog sta-toiletten. Er is een chemisch toilet leeg-plek en een wasmachine/droger. Af en toe is het gebouw te ruiken, geen echt smerige lucht, maar ook zeker niet fris.

Blok vier oogde als een tijdelijk toiletgebouw. Het is een zeecontainer, met het sanitair daarin. Op zich netjes, maar wel een beetje armoedig en niet wat je op een camping zou verwachten, zeker niet één die pretendeert vier sterren te zijn.

Blokken vijf en zes waren moderne sanitairgebouwen. Mooi gebouwd, moderne spullen, regelbare temperatuur van de douches eigenlijk helemaal zoals je het zou willen. Wel zijn de gebouwen open (zoals alle blokken op deze camping), waardoor douchen met veel wind en koude buitenlucht toch nog fris is.
Op sommige comfort plekken achteraan de camping is privé sanitair mogelijk. Er zijn vier van zulke blokken en die lijken erg op blok vijf en zes. Het ziet er keurig uit, maar mag 15 Euro per nacht opbrengen en dat is veel geld.

Er wordt regelmatig schoongemaakt en smerig is het niet geweest, ondanks de regen. Wel was af en toe het toiletpapier op. Water is drinkbaar en niet vies of chlorig.

Faciliteiten
De camping is ingericht voor gezinnen met jonge kinderen. Tot een jaar of twaalf is het er erg leuk, voor tieners is er niet veel te beleven. Aan het begin van de camping is er midgetgolf, een voetbal/basketbal veld, drie leuke springkussens, een speeltuintje en een set goede pingpong tafels. Aan het eind van de camping (meer dan een km verderop) is een tweede speeltuintje. Er is niets halverwege.

Bij het restaurant aan het begin van de camping is het mogelijk om pizza’s, patatjes en dergelijke van fatsoenlijke kwaliteit te eten. Dat kan binnen, maar ook op een terras met uitzicht op de bergen. Afhalen is er ook mogelijk.
Het winkeltje is precies dat, een winkeltje. Er is een klein assortiment, maar nauwelijks verse groenten en geen verse melk. Wel is er brood en dat is vers en lekker. Voor serieuze boodschappen is er een Intermarché en een Lidl aan de andere kant van Die.

Het zwembad is erg geschikt voor kleine kinderen. Er is een speelbad, met afgescherm pierenbad, stahoogte voor kinderen van 4 in het gewone deel, en een iets dieper stuk bij de uitgang van een leuke glijbaan. Naast het speelbad ligt een waterspeeltuin. Daar zijn allerlei waterspuiters, fonteinen, douches en dergelijke te vinden. Voor de echte kleintjes is er een los pierenbad met glijbaantje, dat elke dag vers water krijgt. Het is daardoor echter steenkoud en ongeschikt voor kleine kinderen…Er is ook nog een diep bad, waar gedoken mag worden en wat geschikt is voor korte baantjes zwemmen. Naast het diepe bad is een drietal glijbanen te vinden.

Het riviertje aan de rand van de camping leent zich goed voor kleine kinderen. Pootje baden, dammetjes maken, visjes vangen, het is allemaal mogelijk. Het water is redelijk koud en de stroming is voor de kleintjes wel vrij stevig. Zonnebaden is niet zo eenvoudig, omdat de oevers vol liggen met vuistgrote stenen, maar een wat dikker picknick kleed kan uitkomst bieden. Kinderen met zwemdiploma kunnen met een opblaasband door de kleine stroomversnellingen. Bij grote regenval wordt het riviertje een serieuze stroom en is het voor kinderen te gevaarlijk om ver in te gaan. Ook wordt er dan veel modder en zand meegevoerd.

In het hoogseizoen is er animatie voor de kinderen. Elke ochtend en middag is er iets te doen, variërend van knutselwerk en sportactiviteiten, tot schminken en dansen. De meiden en jongens van het animatieteam zijn Nederlands en erg vriendelijk.

Omgeving
Vlak voor de deur van de camping ligt een klim- en klauterpark. Kinderen kunnen aangelijnd door een parcours tussen de bomen klimmen en dat is goed voor een paar uurtjes avontuur.

In de buurt ligt de stad Die. Het is een stad die al in Romeinse tijd bestond en heeft een mooi oud centrum. Verder een aantal leuke pleinen en genoeg winkeltjes.
Met de trein kan er een uitstapje gemaakt worden richting Crest (middeleeuwse stad met prachtige vestingstoren) of naar Gap (hoogste prefectuur van Frankrijk, midden in de bergen en oud centrum). De treinrit door de bergen en langs en over de rivier de Drôme is zeer de moeite waard en een aanrader voor de kinderen. Wel goed opletten dat de TER genomen wordt, op andere tijden worden de verbindingen met een bus verzorgd.

Er zijn in de buurt van de camping veel bergen, die de moeite waard zijn om te beklimmen. Wandelen en wielrennen is populair, er zijn genoeg cols uit de Tour de France in de buurt. Een leuk uitstapje is om de Col de Rousset te bezoeken, waar het laatste stuk naar de top met een skilift is te maken, waarna er een geweldig uitzicht te vinden is van het gebied. Terug kan ook met de lift, of met een speciale step, de berghelling af (vanaf een jaar of 8 ).

Conclusie
Wij hebben hier erg naar de zin gestaan, ondanks vrij veel slecht weer. De kinderen hebben zich zeer goed vermaakt en de omgeving is prachtig. We hebben zelfs een optie genomen op een plekje aan de bosrand om volgend jaar weer te gaan en dat is voor het eerst in onze vakantiegeschiedenis!



Website: http://www.campinghirondelle.com/content/fr/le-camping/accueil/1/
« Laatst bewerkt op: augustus 22, 2014, 12:16:50 pm door Klavertjes »
Gelogd
Uit een oneindig kleine punt ontstond het heelal met een hele grote KLAP!

Mieke

  • Gast
Re: F: Rhone-Alpes, Camping l'Hirondelle
« Reactie #1 Gepost op: augustus 14, 2014, 10:02:45 pm »

Lijkt me een leuke camping voor jonge kinderen.

Wij keerden dan weer met plezier na 5 jaar terug naar  http://www.gervanne-camping.com/content/fr/notre-camping/1/ in deze mooie streek. Iets minder ver van de autostrade en toch pal in de mooie drôme valei. Je kan er ook alle kanten uit, ruime plekken van minstens 100m, op de kruising van 2 rivieren, winkel pal voor de deur en bakker op 500m. Maar zo'n mooi zicht als jullie daar hebben :N dat vind je niet op deze camping.
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Rhone-Alpes, Camping l'Hirondelle
« Reactie #2 Gepost op: augustus 14, 2014, 11:52:41 pm »

Wij hebben in 2011 een ongeveer 2 weken met vrienden op L'hirondelle gestaan. Bovenstaande recensie komt overeen met hoe wij de camping ervaren hebben alleen vonden wij de camping te onpersoonlijk omdat de plaatsen allemaal "los" zijn. Er zijn geen straatjes/ pleintjes waardoor het gezellige kampeersfeertje ontstaat. Maar verder zijn we het helemaal eens met de recensie  :J
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

Alexander O

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 170
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Flyer Expedition
Re: F: Rhone-Alpes, Camping l'Hirondelle
« Reactie #3 Gepost op: augustus 19, 2014, 01:32:00 pm »

Wij hebben in 2011 een ongeveer 2 weken met vrienden op L'hirondelle gestaan. Bovenstaande recensie komt overeen met hoe wij de camping ervaren hebben alleen vonden wij de camping te onpersoonlijk omdat de plaatsen allemaal "los" zijn. Er zijn geen straatjes/ pleintjes waardoor het gezellige kampeersfeertje ontstaat. Maar verder zijn we het helemaal eens met de recensie  :J

Wij stonden aan een soort pleintje met 6 plekken in het bos. Met spelende kinderen van de verschillende buren voor de deur is het contact snel genoeg gelegd. En aan de bosrand staan alle plekken naast elkaar, met grasveld voor de deur. Dus ook daar moet het wel lukken.

Maar er zijn ook genoeg plekken die inderdaad los zijn van de rest. Dat is prima als je liever alleen staat, maar ze zijn inderdaad wel een beetje onpersoonlijk.
Gelogd
Uit een oneindig kleine punt ontstond het heelal met een hele grote KLAP!

RonvanTilburg

  • Gast
Re: F: Rhone-Alpes, Camping l'Hirondelle
« Reactie #4 Gepost op: augustus 21, 2014, 09:43:28 pm »

 Ook net terug van deze camping, ook wij hebben matig weer gehad in de drome, het sanitair is idd niet vies maar douchen is een drama de water temperatuur schommelt van veel te heet naar ijskoud. (Sanitair gebouw 5) Vooral d laatste week heel veel Franse gasten die als een zot over de camping reden met de auto! Wat wij wel heerlijk vonden was dat het rond 22.00 stil is op de camping tot een uur of 8. De plekken aan het gras zijn idd een aanrader, maar voor ons volgend jaar lekker weer een nieuwe streek ontdekken
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal