Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Aquitaine: Hourtin Port: Camping 'Les Ourmes'  (gelezen 2085 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jackodb

  • Gast
F: Aquitaine: Hourtin Port: Camping 'Les Ourmes'
« Gepost op: augustus 11, 2012, 05:41:03 pm »

Camping 'Les Ourmes' is een redelijk grote camping met een apart stuk waar vakantiehuisje staan.
Het is een "bos"camping. Heel veel bomen, handig voor schaduw en waslijnen. En elke plek heeft wel een paar struiken rondom voor een klein beetje privacy-gevoel. De plaatsen zijn vrij dicht op elkaar. Geen probleem, zolang je maar goed overweg kunt met de buren. Met een beetje geluk heb je (tijdelijk) een lege plaats naast voor bijvoorbeeld een potje badminton.
Een bos-omgeving betekent in dit geval vrijwel geen gras. De grond is een mengsel van zand, bladeren en kleine takjes. Heel droog en stoffig. De weggetjes waren meestal geasfalteerd, soms een grindpad. Verlichting langs de paden is goed.
De ondergrond van de kampeerplaatsen is redelijk hard. Plaatselijk kun je er een normale haring in timmeren, verder zijn spijker-haringen een uitkomst.
Huisdieren zijn er welkom, en daarnaast valt er af en toe een eekhoorn te spotten. Een typische gezinscamping. Voornamelijk jonge gezinnen, en dus best veel kinderen onder de 10. Jeugd tussen 20 en 30 is er bijna niet. Een eenvoudig zwembadje, een op loopafstand een meer met een strandje met strandwacht en een mooi 'speeleiland' voor de kids. Enkele kilometers rijden kun je
De ontvangst is keurig. Engels is niet hun sterkste punt maar, ze doen hun best om alles duidelijk uit te leggen. Personeel is vriendelijk.
Klein minpunt. De gasten houden zich redelijk goed aan het stapvoets rijden, maar het jongere personeel scheurt met "golf"-karretjes nogal eens hard over camping. Ook fietsende kinderen gaan af en toe behoorlijk hard, maar die neem ik dat niet kwalijk. Voor onze rust en de veiligheid van onze dochter van 1 jaar, hebben we met een spijkerharing en 2 meter touw haar bewegingsvrijheid moeten beperken.
In het hoogseizoen wordt de cafetaria een paar keer per week omgetoverd tot een soort disco. Ongeveer een stuk of 30 plaatsen kunnen hier direct van 'meegenieten'. Verderop is het niet meer dan een zacht dof gedreun.
Douchen en afwassen zijn afhankelijk van het moment goed of slecht. De warm-water-voorziening is op zich goed. Maar als alle douches bezet zijn, en er volop afwaswater wordt getapt, heb je soms lauw water. En daarbij gebruiken de centrale wasmachines ook warm water. Maar op de rustige momenten kun je er prima douchen en dan is het afwaswater warm genoeg. Gelukkig is warm water gratis. De wasmachine kost 4 Euro per wasbeurt.
Ondanks dat het franse sanitair geen goede naam heeft, is het hier prima in orde. Oké, we hebben 1 regendag gehad en dan is gewoon alles vies. Maar de schoonmaakploeg komt 2, soms 3 keer per dag de boel schoonmaken. Ook de bereikbaarheid van het sanitair-gebouw is goed. Hooguit een minuut lopen. En als je geluk hebt dan zit je tussen 2 gebouwen in.
Wegens brandgevaar mag je absoluut niet op je eigen plek BBQ-en. Buren iets verderop deden dit toch en werden zonder pardon weggestuurd. Er zijn een aantal centrale BBQ plaatsen. Als het geen probleem is om gemiddeld zo'n 20 meter te lopen om de worstjes om te draaien, dan is het een prima alternatief. De roosters zijn wat zwart, maar verder is dit prima in orde. Een paar keer per dag worden deze schoongemaakt. Nou ja, het gebruikte houtskool wordt dan verwijderd.
In het camping-winkeltje kun je vanaf 8.00 terecht voor heerlijke verse warme stokbroden en croissantjes.
Afgezien van wat rondscheurende camping-personeel, is het een mooie, nette camping. Wel behoorlijk stoffig, dus af een toe een bui is dan eigenlijk wel aangenaam. Al met al een aanrader voor jonge gezinnen.
Er zijn grofweg 2 routes om er te komen (vanaf Parijs - Orléans  gezien). Via Tours en Poitiers naar het plaatsje Royan, en daar met de pont mee. Dit is de kortse route maar wel duur. De pont kostte ons (4 personen) 45 Euro. Overigens is deze overtocht wel leuk.
De andere weg, via Vierzon, Limoges en Bordeaux is ongeveer 100km langer, maar dit scheelt een flink stuk tolweg en de veerpont van Royan.

Website toegevoegd: Camping "Les Ourmes"
« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2012, 10:39:18 pm door Klavertjes »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal