Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F; Poitou-Charentes: Châtelaillon-Plage: Camping Port Punay  (gelezen 1699 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F; Poitou-Charentes: Châtelaillon-Plage: Camping Port Punay
« Gepost op: augustus 02, 2014, 09:07:39 am »

Camping Port Punay ligt op een kleine 800 meter lopen van het zandstrand. Op kortere afstand is een kleine vissershaven te bezoeken, die regelmatig door de grote eb-vloed invloeden droog komt te liggen.

Toegang tot de camping is mogelijk met een toegangspas en de paden in het nieuwere deel van de camping zijn voorzien van blauwe knipperende led verlichting in het wegdek dat aangaat als het donkerder wordt. Normale straat verlichting is er trouwens ook in voldoende mate aanwezig. De receptie is zakelijk ingericht en personeel is vriendelijk. De eigenares staat vaak zelf achter de balie en spreekt Nederlands. Toen een van onze jongens ziek was en wij een arts wilde bellen regelde zij alles en hielp zelfs ook met tolken toen de arts langs kwam voor een ziekenbezoek.

Camping Port Punay is een mooie groene camping die (helaas) tussen de bebouwing van Châtelaillon-Plage is ingesloten. Daar heb je gelukkig maar soms last van door bijvoorbeeld het geluid van een boormachine of grasmaaier.
De camping bestaat eigenlijk uit twee delen: een ouder mooi onder de bomen gelegen stuk en een nieuwer gedeelte dat veel minder begroeïng heeft. De plaatsen zijn mooi groen en zeer vlak en afhankelijk waar de plek gelegen is dus ruim met schaduw of een stuk minder. Water en electrapunten zijn er voor elke 4 plaatsen beschikbaar. Internet is op de gehele camping beschikbaar en redelijk stabiel maar voor maar 1 apparaat tegelijk te gebruiken op de inlogcode.

Het sanitair is schoon maar toiletpapier is regelmatig op en soms zal je even moeten wachten tot er een w.c. vrij is. De warmwatervoorziening is erg wisselvallig, soms heb je warmwater, meestal is het niet meer dan lauw en een hele enkele keer moet je even onder  de douche vandaan springen omdat het gloeiend heet is. Afwaswater is nog niet eens lauw.

De kampwinkel is prima. Brood wordt er de gehele dag door zelf gebakken en kan dus altijd gehaalt worden. Het assortiment in de winkel is ruim zonder uitgebreid te zijn en de prijzen zijn redelijk. Dat geldt trouwens ook voor het restaurant waar je zeer behoorlijke pizza's kan krijgen en er naast een normaal menu ook een een dagmenu beschikbaar is.

Voor verkoeling kan je terecht in het zwembad dat niet bijzonder is maar wel goed. Er is een peuterbadje dat direcht naast het grotere bad ligt dat zelf langzaam aan dieper wordt. Ligbedden zijn aanwezig maar zoals gewoonlijk zal je na 15 uur geen leeg bedje meer aantreffen. Het zwembad is trouwens elke dag tussen 13-14:00 uur gesloten voor de lunch en schoonmaak.

Châtelaillon-Plage is een leuk strandplaatsje waar je helaas geen boulevard zult aantreffen. Wel zijn er zeer veel fietspaden te vinden en kan je een eeuwigheid direct langs het strand fietsen. Vanaf de camping waar je huurfietsen kunt verkrijgen ben je binnen een paar minuten in het centrum waar je een leuke en drukke weekmarkt hebt, 2 supermarkten, een overdekte markt, een casino en een vaste kermis. Voor een grote supermarkt moet je een kleine 5 kilometer rijden.

In de omgeving is meer dan voldoende te zien en te doen zoals een boottocht naar Fort Boyard, de dierentuin van Palmyras en Ile d'Oleron met lekkere visrestaurantjes en een vuurtoren met fantastisch uitzicht.

Al met al is Port-Punay een prima camping op loopafstand van het strand en waar je de gehele dag door vers brood kan halen. Als we weer naar de Atlantische kust zullen we zeker aan deze caming denken. Het grootste nadeel vonden wij dat het zwembad tussentijds gesloten wordt en de aangeboden service (huurfietsen/ internet e.d.) vrij duur was.

11 dagen standplaats, 5 personen (2 vlwsn, 3 kinderen (2-4-6), electra, internet: 412 euro
2 huurfietsen met kinderstoeltje en een bikebuggy/ fietskar: 22 euro voor een middag.




« Laatst bewerkt op: augustus 05, 2014, 10:15:27 pm door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal