Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Haute Normandie: Jumièges: Camping de la Foret  (gelezen 1629 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F: Haute Normandie: Jumièges: Camping de la Foret
« Gepost op: augustus 05, 2014, 10:58:00 pm »

Onderweg naar de Attlantische oceaan zijn wij over de A28 via Rouen gereden om zo Parijs te omzeilen. De A28 is een prima weg maar is in vergelijking met "over Parijs" wel erg saai. De overnachting hadden wij op Camping De la Foret in de plaats Jumièges een kleine 30km vanaf Rouen en gelegen in een kronkel van de Seine. Om naar de camping te gaan zal je dus ook de Seine over moeten steken met de (gratis) pont.

De camping is netjes, grote groene hagen langs de plaatsen die dus extreem veel privacy geven maar ook tegelijker tijd zorgen dat je eigenlijk geen aanspraak hebt. Er komt een mengelmoes aan toeristen op de camping: Fransen, Engelsen, Belgen Nederlanders en Denen hebben we gezien. De camping ligt zelf net aan de rand van het dorp Jumièges en op loopafstand van een enorme abdij uit 654 (zie foto en wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Jumi%C3%A8ges_Abbey) en een paar leuke restaurantjes en een tweetal bakkers. Een pinautomaat/ postkantoor is daar trouwens ook te vinden.

Er is op de camping een zwembad waar wij geen gebruik van hebben gemaakt, dus daar geen oordeel over maar het zag er netjes uit. Het restaurant levert onder andere pizza's en die waren prima in prijs en kwaliteit. Brood was er 's ochtends ook te halen maar dat kwam uit de supermarkt. De bar schenkt een lokaal biertje (die best lekker is) en lokale cider.

Het speeltuintje van de camping is eenvoudig maar prima. Verder zijn er asfaltwegen op de camping, een slagboom bij de entree en krijg je een plek toegewezen. Het sanitair was goed en schoon, de douche heeft een redelijk harde straal.

De omgeving leent zich uitstekend om lekker te toeren met de auto of fiets en de camping is uitstekend geschikt voor een tussenstop van 1 á 2 dagen langs de A28 richting de Atlantische kust of verder.






website: http://www.campinglaforet.com/264-camping
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal