Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Maine-et-Loire: Coutures: Camping Parc de Montsabert  (gelezen 1800 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F: Maine-et-Loire: Coutures: Camping Parc de Montsabert
« Gepost op: augustus 06, 2014, 09:05:26 am »

Yellow Village camping Parc de Monsabert was de laatste camping in de rij die we dit jaar aangedaan hebben. De camping ligt direct aan de voet van Chateau Montsabert en tussen de wijn, graan en maisvelden. Lekker rustig dus, geen auto en treingeluiden alleen een enkele keer het geluid van de oogstmachines van de boeren uit de omgeving.

Direct als je door de slagbomen de camping op komt zie je ook waarom de camping Parc de Montsabert genoemd is: het doet parkachtig aan. Tussen de receptie en de camping zelf ligt een stuk grond vol met bomen waardoor het begin van de camping vrijwel niet zichtbaar is. Dat betekend wel dat je een stukje moet lopen vanaf de camping naar de receptie. Aan 1 kant van de toegangsweg achter de receptie ligt een verwaarloosde minigolf-baan. Aan de andere kant het grootste stuk "bos" met een standbeeld en een hok met wat diertjes.

De camping heeft asfalt hoofdwegen, de zijwegen zijn van grindachtig materiaal. De plaatsen zijn vrijwel allemaal verschillend van vorm en formaat en liggen tussen hoge heggen als afscheiding.
De camping kan globaal in 2 delen verdeelt worden:
  • een zijde van de camping is het drukke deel en daar zijn de huur bungalow accomodaties verspreid geplaatst. De rest van de plaatsen worden gebruikt om te kamperen. Een deel van de plaatsen heeft schaduw het gros van de plaatsen niet of weinig
  • de andere zijde van de camping is het rustige deel van de camping. Daar zijn wat huurtentjes (geen bungalows) te vinden maar is het grootste gedeelte bestemd om te kamperen. Je zit daar ook voor het grootste gedeelte in de schaduw

Helaas had de camping bij onze aankomst een electriciteits probleem en stond er een grote dieselaggregaat te ronken bij het hoofdtoiletgebouw. Hierdoor was het kleuterspeelplaatsje onbruikbaar vanwege de herrie en dieseluitlaatgassen. Maar ook de plaatsen aan die kant van het toiletgebouw haden flinke overlast van de herrie. Het gros van die plaatsen werd ook niet gebruikt of kregen de gasten de mogelijkheid om een andere plaats op de camping te zoeken.
De overlast heeft 5 dagen geduurt, daarna bleef de aggregaat wel staan maar was hij uit.

Het zwembad was prima in orde: lekker water dat overdekt werd als er slecht(er) weer opkomst was. Het zwembad bleef gewoon open. Het aanwezige peuterbadje was wat eenvoudig en niet in topconditie. De grote glijbaan die daar stond was eigenlijk niet brukbaar behalve als je er emmers water in bleef gooien. Er liep namelijk vrijwel geen water door de glijbaan. Dat is een keuze geweest omdat er in het verleden nog wat ongelukken met de glijbaan gebeurd zijn en mensen geklaagd hadden.
Het zwembadterrein is trouwens alleen bereikbaar door een zware toegangsdeur die voor kleine kinderen niet te openen is. Helaas zijn er dan wel weer zwembadgasten die de kleine kinderen binnen laten zonder dat er een volwassenne bij is maar ja...

De kampwinkel bied wat noodzakelijkheden en ligt naast het restaurant. Brood wordt elke ochtend verse gebakken en kan bij het restaurant tot 10 uur opgehaald worden. Daarna moet je naar de receptie. Een pain kost 1 euro een croissant 0.95 cent.
Het restaurant was regelmatig best druk. We hebben daar alleen pizza's gehaald en waren daar niet van onder de indruk. Weinig keus en weinig smaak.

Er zijn skelters en fietsen te huur en wifi is tegen een behoorlijke prijs van 20 euro per week verkrijgbaar. De inlogcode is voor 1 apparaat te gebruiken en verbinding krijg je via een wifi punt maar als je buiten dat bereik valt heb je dus ook geen verbinding meer. De wifi-punten nemen elkaar niet over.

Het sanitair is voor het formaat van de camping beperkt. 4 normale w.c's aan de mannenkant van het sanitairgebouw is in de ochtenduren te weinig. Je moet dan een nummertje trekken om daarna in de lucht van de voorganger .....
Het aantal douches is wel ruim voldoende en zijn zeer prettig: lekkere straal en de temperatuur is instelbaar. Aan de vrouwenkant is een babydoucheruimte met badje te vinden.
Het sanitair ziet er verouderd uit maar is zeer bruikbaar en schoon. Papier is op de wc's te vinden de zeep bij het handenwasbakje was dagen lang op.

En dan de hoofdzaak van deze camping: kinderen. Ze zijn er met velen en toch merk je daar niet veel van. Wij stonden (bewust) naast het zwembad en 3 trampolines en met uitzicht op het spingkussen. Het kleuterspeeltuintje was voor ons onzichtbaar omdat het zwembad en het toiletgebouw er tussen zat.
Het zwembad geeft een hoop gezeligheid, wij hebben geen toezicht gezien maar dat is ook niet nodig geweest. De jeugd is wat jonger (tot circa 13 jaar) en je had dus ook geen last van bommetjes en onverandwoord balgooien.
Het spingen op de trampolines werd resoluut de nek omgedraaid rond 23:00 uur. Dan kwam iemand van de campng langs om de oudere jeugd vermanend aan te spreken.
Het springkussen gaat rond 22:00 uur uit en omdat het een giraf is geeft dat een bijzonder uitzicht: langzaam aan zakt zijn hoofd naar de grond in een standje waar je even de wenkbrauwen bij ophaalt en er een glimlach op de mond verschijnt... dan zakt hij door zijn poten en is het uit met de lol.
Het tweekoppige entertainment team doet zijn best: er is 's ochtends watergymnastiek, in de middag knutselen ofzo en 's avond om 19:00 uur kinderdisco. Best leuk.

Ondanks dat deze camping groter is en dus ook drukker hebben wij ons prima vermaakt. Het is een fijne kindercamping waar je midden in de drukte kan staan zonder daar overlast van te hebben maar ook afgezonderd in de rust. Een prima zwembad en we hebben twee keer een "marktje" op de camping gehad waar je worst en wijn kunt kopen.

In de omgeving is zoveel te doen dat het opnoemen van een aantal bezienswaardigheden de rest onrecht zou aandoen. Alhoewel Puy de Fou wel met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Voor ons een blijvertje om nog lekker een weekje de kinderen ook wat lol te gunnen en voor een prachtige omgeving waar zéér veel te doen is.





website: http://www.parcdemontsabert.com/
« Laatst bewerkt op: augustus 06, 2014, 09:13:20 am door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal