Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Hautes-Alpes: Crots: Camping Manu *  (gelezen 1795 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

roadmaster ideal

  • Gast
F: Hautes-Alpes: Crots: Camping Manu *
« Gepost op: maart 25, 2015, 10:54:48 pm »

Algemeen
Deze camping ligt in de Haute alpes, op 1100km van Utrecht, direct aan stuw lac de serre poncon.
Het is een camping met ongeveer 60 zeer ruime plaatsen. De camping is op loopafstand van het grootste stuwmeer van Frankrijk waar je heerlijk kunt recreëren. Veel mensen komen naar dit meer om te zwemmen, surfen of zeilen met de goede wind die er staat dankzij de mistral. Ook is de omgeving goed geschikt voor bergwandelingen, waarbij je een ruime keuze hebt over verschillende collen.

De plekken
Er zijn plekken van verschillende grootte, maar eigenlijk is elke plek ruim. Een gedeelte van de camping is voorzien van schaduw dankzij bomen. Op het “familie veldje”zijn de minste plekken met schaduw, maar zijn de plekken het ruimst.

Sanitair
Het sanitair is minimaal, maar voldoende. Naar deze camping kom je niet toe voor garantie op een warme douche of fris ruikende wc. Het afwaswater is koud en de douches werken op water dat wordt opgewarmd via gasflessen...het waakvlammetje wilt nog wel eens uitwaaien... En er is niet bij iedere douche verlichting aanwezig :H

Faciliteiten
De faciliteiten zijn afwezig. Er is een eenvoudige receptie in een stacaravan. Brood kun je in het dorp halen of bij de naastgelegen camping ;)


Omgeving
De omgeving is schitterend en vanaf de camping heb je de mooiste uitzichten over de bergen.
De camping ligt op loopafstand van het meer en het plaatsje Crots, waar een leuk kasteeltje staat om te bezichtigen. Op minder dan 5 km afstand ligt het toeristische Embrun, wat zeer zeker een bezoek waard is. Maar eigenlijk kom je naar deze regio voor de omgeving. De bergen, de natuur en het meer. Er is ook een museum met uitleg (in het NL) over de aanleg van het stuwmeer, wat ook interessant is.

Conclusie
Primitieve camping in een zeer mooie omgeving. Hier ga je heen als je van eenvoud, rust, vrijheid, ruimte, gezelligheid en een mooie omgeving houdt. Ga hier niet heen als je een luxe camping prefereert.

Ligging: 10+
Omgeving: 10
Sanitair: 5
Netheid camping: De camping is netjes 8, het sanitair minder
Vriendelijkheid personeel: 8
Animatie: -
Eten en drinken: -
Zwembad: geen, wel het grootste stuwmeer van Frankrijk


http://www.campingmanu.com/

het uitzicht vanaf de camping en een stukje van het meer
« Laatst bewerkt op: april 09, 2015, 12:49:40 am door roadmaster ideal »
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Haute alpes, Crots, Camping Manu
« Reactie #1 Gepost op: maart 26, 2015, 05:37:28 am »

Dank je wel voor de keurig opgemaakte recensie  WW . Uiteraard heb ik de camping op de kaart gezet: http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=14739.0
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal