Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: NL: Noord Brabant: Camping de Bergen Wanroij  (gelezen 3932 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Binotje

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 37
  • Merk Vouwwagen: Trigano Vendome
NL: Noord Brabant: Camping de Bergen Wanroij
« Gepost op: november 27, 2019, 02:28:11 pm »

In de zomer van 2019 hebben wij twee weken lang camping de Bergen in Wanroij bezocht. Waar dit in mijn jeugd een enorm populaire camping was en ik zelf hier altijd als kind zijnde heb genoten, was ik erg nieuwsgiering wat het ons bracht.

Op een zaterdag komen we aanrijden en we kunnen zonder wachten direct inchecken en we worden goed geholpen door de receptionist.
We krijgen door op welk veld we staan en dan rijden we door naar ons veld. We zien dat de camping lang niet vol staat, blijkbaar is deze niet meer zo populair als vroeger.

We staan op een mooi groot veld dichtbij een toiletgebouw en dichtbij de waterkraan. Tijdens het klappen krijgen we 'opbouwsoep' aangeboden van een man, welke we later omtoveren tot de opa van het veld. Het veld is voor de helft gevuld, links van ons staat er een gezin en rechts helemaal niemand.  Aan de overkant van het veld staan er meerdere, maar al deze mensen staan hier al jaren voor meerdere weken allemaal met elkaar. Ze zijn aardig, maar je komt er niet echt tussen. Gedurende de twee weken komen er meerdere mensen bij, die hier ook gewoon voor het eerst komen en dat trekt dan toch wat sneller naar elkaar toe. Als er dan nog een gezin aan komt met ook een vouwwagen, heb je in éen keer nog meer praat.

De eerste avond hebben we friet gehaald van de snackbar, prima friet, betaalbaar en geen al te lange wachtrij. Het toiletgebouw is ook prima, het is redelijk oud (het stond er al toen ik zelf nog als kind hier kwam) maar het wordt redelijk onderhouden. Of het schoon was, dat verschilt enorm van dag tot dag, maar over het algemeen ging het wel. Als de toilet of de douche smerig was, pak je gewoon een ander hokje. Wachtrijen stonden hier gelukkig niet. We waren alleen niet geïnformeerd over een baby-badkamer, hier moesten we zelf achter heen.

De supermarkt, ze hebben er alles wat je nodig hebt. De verse broodjes zijn heerlijk, maar uiteindelijk wel een aardige kostenpost. Regelmatig gingen we dan ook voor wat meerdere boodschappen gewoon naar de supermarkt in Wanroij zelf.

De binnenspeeltuin, mooie binnenspeeltuin en qua drukte prima te doen. Het cafe/restaurant wat er bij zit ook prima voor een drankje, drankje wordt snel bezorgd. Je breekt alleen je nek over alle schoenen die midden op het voetpad in de ingang van de binnenspeeltuin liggen. Maar ons kleine man heeft zich hier prima vermaakt en dus uiteindelijk wij ook.
De buitenspeeltuin, erg mooi gelegen in het groene gras, ook tijdens de 40+ dagen.  Hier wordt natuurlijk flink voor gesproeid met als nadeel dat sommige glijbanen wel helemaal vol met water zaten. Hij ligt verscholen tussen de bomen dus prima uit te houden hier. De speeltuin is mooi, maar bevat voornamelijk veel glijbanen en er is geen divers, uitgebreid aanbod aan speelattributen. Maar voor een 5/6 jarige is dit ideaal natuurlijk

De zwemvijver, een simpele vijver met water, zand en een glijbaan. Niks meer, niks minder maar voor de kinderen wel erg leuk.
Ook nog pizza's besteld bij de pizzeria, nadat we niet de juiste pizza meekregen is dit wel netjes opgelost.
Het restaurant wat aan de binnenspeeltuin vast zit, zoals gezegd prima voor een drankje maar niet om te eten. Vieze tafels en duurt erg lang voordat je bestelling opgenomen wordt, ook zijn ze niet erg op kinderen gericht (best vreemd op zo'n camping).

De animatie, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt maar het was een leuk en afwisselend programma. S'ochtends rijden ze rond zodat alle kinderen met de fiets erachter kunnen fietsen en zo gezamenlijk naar de animatie-ruimte, was erg leuk gedaan.

We hebben een prima tijd gehad en het is een prima camping. 2020 bezoeken we wel een andere camping aangezien ik wel benieuwd ben naar een andere camping. (Camping de Bergen was onze eerste kampeervakantie als gezin zijnde).




« Laatst bewerkt op: augustus 30, 2021, 06:39:58 pm door sannie75 »
Gelogd
Kamperen, met de paplepel ingegoten. Uiteindelijk overgegaan naar een vouwwagen.

martijn82

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.560
  • Geniet van het kampeer leven .
Re: NL NB Camping de Bergen Wanroij
« Reactie #1 Gepost op: november 28, 2019, 08:05:31 pm »

Leuke jeugd herinnering aan de Bergen. Veel te doen en altijd gezellig. Maar wij ook een keer terug geweest en viel ons een beetje tegen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal