Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: NL : Noord-Brabant : Elsendorp : Naturistisch Recreatiepark Elsendorp  (gelezen 3032 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sadkingbilly

  • Gast
NL : Noord-Brabant : Elsendorp : Naturistisch Recreatiepark Elsendorp
« Gepost op: januari 18, 2012, 09:50:36 pm »

Beetje laat maar omdat onze ervaring op deze camping positief was toch nog een recensie.

Elsendorp is een naturistencamping, met andere woorden, als het weer het toelaat is het de bedoeling dat je ongekleed gaat. Nu is dit zeker niet voor iedereen weggelegd (al is de reden vaker een emotie/onderbuik gevoel dan rationeel) maar mocht dit je liggen en door kleine kinderen of hoge prijzen is een resort in zuid-Frankrijk geen optie, denk dan zeker eens aan deze camping! Het gehele terrein is afgesloten van de omgeving door hoge wallen die ook nog eens de wind wat temperen. Het terrein is zeer groen met overal aanplant tussen de velden.

Op de doorlopende asfaltweg moet net als elders stapvoets gereden worden. De auto moet na gebruik op de - binnen het terrein liggende - parkeerplaats gestald worden waar ook gelegenheid is om afval (gescheiden in glas, karton en papier, groenafval, plastic en huisafval) te storten. Dit kost niets maar moet wel verplicht in de - in twee maten verkrijgbare - milieuvriendelijke (lees: dure) gele plastic zakjes van de camping zelf. Reken op goed 5 euro voor de hele vakantie. Water is om de ongeveer 100 meter te vinden langs de weg, warm water (gratis) in de sanitairgebouwen. Hier zijn natuurlijk ook de (open) douches te vinden, ook deze zijn gratis (en heerlijk warm!). Een enkele cabine is van een deur voorzien en bijvoorbeeld te gebruiken door gehandicapten. Op het grote centrale veld worden regelmatig dingen georganiseerd (jeu de boules, badmintontoernooi, buikschuiven) en ook op het strand van het meertje is regelmatig wat te doen.

Dit meertje is met warm weer heerlijk om aan te liggen en even af te koelen (toen wij er waren was het water steenkoud maar het weer was ook al weken erg slecht), het wordt nergens echt diep, een volwassene kan naar het eilandje lopen (gaat ook een bruggetje heen). Is het weer slecht of is het water te koud kun je een duik (oh nee, duiken verboden!) nemen in het verwarmde binnenzwembad. Daar is tevens een (klein) kinderbadje voor de peuters. Eén kant van het gebouw waar het zwembad in ligt is van glas zodat je een mooi uitzicht hebt over het meer. In de campingwinkel zijn de standaard dingetjes te koop tegen de bekende prijzen maar AH, LIDL etcetera zijn nog geen tien minuten rijden weg. Helaas wel even aankleden...

Zoals gezegd toen wij er waren was het weer erbarmelijk (we zijn zelfs tussendoor twee dagen naar huis gegaan omdat het HOOSDE) maar zodra het droog is, is binnen tien minuten het water van de velden! Irrigatie is heel goed. Wij hadden bewust voor deze plek gekozen zodat we 's morgens direct zon hadden. Bij heel warm weer is uitslapen er natuurlijk niet bij maar je hebt wel lekker snel het gras om je tent droog, dit is vooral erg prettig bij het opruimen als je naar huis gaat (voor 12 uur van de camping vaak, dan lag de andere kant van het veld nog in de schaduw).

Achterop de camping zijn veel (sommige permanent bewoonde) vakantiebungalows/mini-villa's. Hier merk je op de camping zelf niets van al is het soms in het zwembad of de sauna wat drukker dan de bezetting van de camping rechtvaardigt. De mensen die je tegenkomt zijn letterlijk van ieder slag (hoewel ik er erg weinig mensen met een getinte huidskleur heb gezien maar dat is waarschijnlijk toeval), de jongste kan nog niet lopen, de oudste kan al niet meer lopen zeg maar. Groepen kinderen tussen de 8 en 14 jaar rennen over de camping (erg grappig vonden wij dat - sommigen gekleed, sommigen met alleen een jurkje, t-shirt of handdoek en anderen naakt, maakt allemaal niks uit). Overigens hebben wij de overbuurvrouw in bijna twee weken nooit in iets anders gezien dan een badjas ;)

De velden zelf zijn verschillend in maat van 7 plekken tot 15 plekken op het grote veld. Wij hebben gestaan op Gruttoveld 792 (links op de plattegrond) op het "jeugd"veld. Midden op het veld staat een speel/klimtoestel in een zandbak. De plekken zijn groot genoeg (minimaal 10 meter, meestal 12 meter) en grotendeels voorzien van stroom en kabel. Internet via WiFi is gratis te gebruiken rondom het terras, binnen in de bar/restaurant en bij het zwembad. Dekking voor de telefoon is gewoon goed op het terrein.

Iedere dag wordt er iets voor de kleintjes georganiseerd (vaak zelfs twee of drie keer per dag!), dingen als knutselen, muziek maken, (oefenen voor) playbackshow, buikschuiven, spooktocht (de "nacht van Elsendorp" is ieder jaar eerste week augustus, een hele nacht spelletjes op het hele terrein) dus die hoeven zich zeker niet te vervelen. Iedere avond is er animatie op het grote veld bij de toiletten, dan doet het animatieteam dansjes met de kinderen ("theo theo wat raar", "ze kunnen zeggen wat ze willen", "max de leeuw").

op ongeveer 8 kilometer van het leuke dorpje Gemert waar alle moderne supermarktketens vertegenwoordigd zijn en waar het ijs in de passage overheerlijk is. Makkelijk op de fiets te doen ook met kleine kinderen omdat de fietspaden door groen van de (80Km) wegen gescheiden zijn. Tien minuten met de auto van parkeerplaats tot parkeerplaats. Op zoek naar iets speciaals of gewoon een dagje shoppen, Nijmegen is een half uurtje. Ook in de buurt (Brabantse Peel) is genoeg te doen. Denk aan Efteling, oorlogsmuseum, mooie natuur en prima eten. Kortom, zeker de moeite waard. Prijzen zijn iets hoger dan op een textielcamping echter niet schokkend. Wij komen zeker nog eens terug!

http://www.elsendorp.nl

?Vriendelijkheid/vakkundigheid personeel: 8
?Sanitair: 7 (veelvuldig schoongemaakt maar enkel met water)
?Schoonheid van de camping zelf: 9
?Animatie team: 9
?Voorzieningen: 9
?Eet gelegenheden op de camping: 8 (dagschotel is goed en betaalbaar)
« Laatst bewerkt op: augustus 18, 2012, 10:30:05 am door Klavertjes »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal