Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: NL: Noord-Brabant: Hoogerheide: SVR-camping Aan de groene papagaai  (gelezen 2792 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

fbez

  • Gast
NL: Noord-Brabant: Hoogerheide: SVR-camping Aan de groene papagaai
« Gepost op: juni 02, 2012, 02:13:26 pm »

Tussen hemelvaart en pinksteren zijn wij een weekje met de vouwwagen weg geweest naar de camping aan de groene papagaai in Hoogerheide. Wij stonden daar tot pinksteren op twee campingplaatsen (met een vouwwagen en een caravan) naast elkaar, met vier volwassenen, drie kinderen en een hond. In het pinksterweekend kwam er nog een stel vrienden met een vouwwagen (camplet) bij en kregen we wat logees.

De omgeving is geweldig. Op loopafstand ligt een mooi natuurgebied (De kortenhoeff) met twee paaltjesroutes, die goed gecombineerd kunnen worden. Het is een half uurtje rijden naar Antwerpen, de dichtstbijzijnde campingwinkel is ca 20 minuten rijden en in de bebouwde kom van Hoogerheide is het goed boodschappen doen.

De plaatsen zijn lekker breed, maar je moet wel duidelijk aangeven dat je met een vouwwagen komt, want veel plaatsen zijn net diep genoeg voor een caravan met korte voortent. De plek die wij kregen was trouwens ruim zat en doordat we in een hoek stonden hadden we nog wat extra ruimte. De auto mag alleen op de dag van aankomst en van vertrek op de camping.

Het sanitairgebouw is in april dit jaar geopend en is dus hagelnieuw. Douches zijn lekker (flinke straal) en het wordt goed schoon gehouden. Campingeigenaren zijn erg trots en zuinig op hun nieuwe sanitairgebouw. In ieder toilet, iedere douche en ieder washok en in het afwashok is een bordje opgehangen waarop staat dat ze trots zijn op hun mooie gebouw en dat ze het graag mooi willen houden. Daarom wordt iedereen verzocht het hokje schoon en droog achter te laten. Daarvoor zijn wissertjes en doekjes opgehangen en vooral die doekjes zorgen wel eens voor een muffe lucht. Mijn zwager werd weggestuurd bij het afwashok toen hij daar zijn  skottel wilde schoonmaken (ook de afwasruimte is nieuw en men was bang voor krassen in de afwasbak). Water van het afgieten van de groente en aardappelen en evt ander afvalwater moet worden opgevangen en in de afvoer voor het chemisch toilet worden gedeponeerd.

Het gebruik van zeil in de voortent is in niet toegestaan, alleen omdat onze vouwwagen een kuipzeil heeft werd voor ons een uitzondering gemaakt. Wel mag er speciaal ademend doek worden neergelegd.

Behalve de kinderen die wij hadden meegenomen waren er bijna geen kinderen op de camping, maar dit zou goed kunnen komen doordat er in die regio de basisscholen geen vakantie hadden. Voor de kinderen is er een glijbaan en er zijn twee schommels. Ook is er een omheind stukje waar wat kippen en geiten lopen. Kinderen mogen hier onder begeleiding in ("maar niet tien keer per dag hoor")

Op een van de twee veldjes is een visvijver, die is ideaal voor visliefhebbers. Het geluid van de fontein was wel even wennen en als deze uitgezet werd om 23:00 kon je echt even genieten van de stilte die ontstond.

Afval wordt gescheiden: je kunt blik, glas, plastic, papier en restafval in aparte containers kwijt.

Om op de camping te mogen staan moet je wel donateur zijn van SVR. Dit kost een tientje per jaar (minimale donatie). Hiervoor krijg je toegang tot de website waar je allerlei kleine SVR-campings kunt vinden. Lidmaatschap kan op de camping direct worden geregeld.

Ondanks de regeltjes die voor ons gevoel soms wat overdreven waren, hebben we het erg naar onze zin gehad. Het was mooi weer, we waren met leuke mensen en ik heb zelfs het vissen leren waarderen :).  Een echte aanrader, vooral voor mensen die geen kinderen hebben, van vissen houden en geen moeite hebben met gezag  :#.

http://www.aandegroenepapegaai.nl/
« Laatst bewerkt op: augustus 17, 2012, 12:24:20 pm door Klavertjes »
Gelogd

caspar

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.053
Re: NL: Brabant, Hoogerheide: Aan de groene papagaai
« Reactie #1 Gepost op: juni 02, 2012, 02:31:48 pm »

mooie omgeving heeeeee :# :# :# :# is bij ons 10 min vandaan  :K :K
Gelogd

fbez

  • Gast
Re: NL: Brabant, Hoogerheide: Aan de groene papagaai
« Reactie #2 Gepost op: juni 02, 2012, 02:59:58 pm »

mooie omgeving heeeeee :# :# :# :# is bij ons 10 min vandaan  :K :K

Als je in zo'n omgeving woont heb je toch geen vakantie meer nodig?  :#
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal