Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Panzanella - Italiaanse broodsalade  (gelezen 3551 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Carani

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 239
  • Merk Vouwwagen: Combi-camp Valley
Panzanella - Italiaanse broodsalade
« Gepost op: mei 15, 2018, 10:21:04 pm »

Een ideaal gerecht om je hard geworden stokbrood van gisteren alsnog nuttig in te zetten!

Ingrediënten kun je kiezen naar smaak. Er moet naast het oud brood in ieder geval tomaat en komkommer in. Verder kun je denken aanL
stukjes kip
paprika
olijven
mozzarella
kappertjes
rucola
basilicum
rode ui
ansjovis
tonijn of sardientjes
gekookt ei

Olijflie en wijnazijn voor de dressing, zout en peper

Ik pak zelf meestal voor ons drieën: plm een half groot stokbrood, 500 gr tomaten, 1 komkommer (zonder zaadlijsten), half potje zwarte olijven, stukjes gebakken kip (1 grote kipfilet), 1 bol buffelmozzarella en basilicum.
Het oude brood in stukjes scheuren. Als het nog niet echt oud is, de stukjes een uurtje in het zonnetje laten liggen. Alles behalve de basilicum of rucola door elkaar mengen met olie, azijn, zout en peper. Daarna mínstens een half uur laten staan zodat het brood alle sapjes kan opslorpen. 1-2 uur staan is nog beter. Op het laatst de basilicum of rucola er onderdoor en eventueel nog een scheutje olijfolie er overheen. Nomnomnom.
« Laatst bewerkt op: mei 16, 2018, 07:26:48 pm door Carani »
Gelogd

muis

  • Gast
Re: Panzanella - Italiaanse broodsalade
« Reactie #1 Gepost op: mei 15, 2018, 11:34:57 pm »

Wat een goed idee  :J
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal