Vouwwagenclub.info

(Openbaar)Algemeen => Stemmingen (poll) => Topic gestart door: muis op juni 22, 2018, 09:52:20 am

Titel: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: muis op juni 22, 2018, 09:52:20 am
Hoe ben je besmet geraakt met het kampeervirus?
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Johanpg op juni 22, 2018, 09:55:41 am
Van huis uit!
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: sannie75 op juni 22, 2018, 10:08:28 am
Van huis uit, als kind altijd met mijn ouders met de bungalowtent in nl op vakantie, later zelf met rugzak en koepeltentje. Mijn ouders hebben in die periode 2x een alpen kreuzer gehad maar toen ging ik al niet meer mee.

Mijn echtgenoot heeft kamperen niet van huis uit meegekregen.  We zijn een jaar of 8 naar Kreta geweest tot de kinderen kwamen en de oudste leerplichtig werd, toen zijn we gaan kamperen. Eerst met een tunneltent maar die was te klein voor 5 personen dus de overstap gemaakt naar een (tunnel tent model) vouwwagen. 
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Shaun81 op juni 22, 2018, 10:11:06 am
Heb het in ieder geval niet meegekregen vanuit huis. Mijn ouders gingen altijd voor luxe. Hotels, vliegen, en vooral veel comfort. Een vakantiehuisje ala Center Parcs was nog net de drempel  :H :H

Sinds ikzelf kinderen heb (9 jaar) ben ik mij pas gaan oriënteren in de kampeerwereld. Een paar jaar een caravan geleend van familie om een NL camping te proberen en sinds dit jaar een vouwwagen gekocht om richting Spanje te gaan. Dus ons campingleven gaat nu pas beginnen  :>
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Jootje1710 op juni 22, 2018, 10:12:53 am
Ik heb het kamperen niet van huis uit meegekregen. Wij gingen vroeger thuis altijd naar een huisje of bungalow in Italie. Pas toen ik in een huisje zat maar wel op een camping, werd ik er mee besmet. Na nog een jaar in een ingerichte bungalowtent kwam de eerste vouwwagen in beeld en sindsdien alleen nog maar gekampeerd  :>
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: superkoe32 op juni 22, 2018, 01:29:49 pm
Soort van huis uit, echter gingen we 20 jaar lang naar dezelfde camping waar onze stacaravan stond zo`n 30 klm verderop :+

Het echte kamperen met tent en gaspitje ben ik met mijn huidige man mee begonnen. Ik had voor mijn 18 nog nooit geen stap in het buitenland gezet (mijn ouders hadden geen rijbewijs) en toen meteen richting Frankijk met echt bijna niets..Wat was dat een leuke ervaring!! En nu dus nog steeds. inmiddels met mijn man en beide dochters van -- en 9. Ik hoop dat zij er later ook met zoveel plezier op terug kijken als dat ik doen op mijn zomervakanties toen ik kind was :J
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: RENVE op juni 22, 2018, 02:26:58 pm
Als (thuiswonend) kind kan ik me niet anders herinneren dan dat we met de AlpenKreuzer op vakantie gingen. Ze hebben er 3 of 4 op rij gehad, ik dacht de Super, Super GT en Parade Royal. Dus niet alleen het kamperen can huis uit meegekregen, zeg maar gerust dat het klapkamperen erin geramd is...   ::)

Mijn schoonouders moeten er echter niets van hebben, dus mijn vrouw heeft er niets van meegekregen van huis uit. Hoewel, ze was vanuit het huisje of de stacaravan wel altijd jaloers op de kinderen van de kampeerveldjes, dus het lokte wel!

En sinds onze eerste vakantie samen, kamperen we altijd, met uitzondering van een paar keer niet i.v.m. zwangerschap of pas geboren kindje.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Zeldenrust op juni 22, 2018, 02:37:15 pm
Ik zie het niet als een virus, ga wel al van kinds af aan kamperen in het buitenland. Later ook afgewisseld met zeilvakanties in Nederland.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Jappiow op juni 22, 2018, 02:41:49 pm
Yep! Eerst een of twee jaar in een Walker, daarna gelijk Holtkamper en daarna is er geen ander merk meer gekomen! Gelukkig is mijn wederhelft ook met de vouwwagen opgegroeid, dus er was geen discussie over wat we gingen komen!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Yella op juni 22, 2018, 03:08:39 pm
Pas later uit eigen iniatief begonnen met kamperen. EErst tent daarna Jametic en Cocoon. Steeds stap luxer. Paar jaar geleden huisje in Hongarije gekocht. Cocoon weg. Maar dit jaar toch een Karsten tent gekocht om weer een weekje te gaan kamperen. Gewoon omdat het zo enorm leuk is.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: martijn82 op juni 22, 2018, 03:20:22 pm
Van huis uit mee gekregen. Eerst tenten en toen mijn vader dat zat was naar caravan. En het leuke is dat nu mijn vader overleden is mijn moeder weer gaat kamperen met ons

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: KampeerFan op juni 22, 2018, 04:39:06 pm
Mijn kampeergeschiedenis op 1 foto  O0
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: metalpe op juni 22, 2018, 06:25:54 pm
Thuis hadden we een caravan tot ik 6 of 7 jaar was. Daarna kochten mijn ouders een boot en gingen we jaarlijks met de boot op vakantie (B-Nl-Fr) Dat is niet echt kamperen maar qua toilet, douche, sfeer etc wel gelijkaardig.

Toen ik m'n vrouw leerde kennen had ze nog nooit gekampeerd. Ze huurde (met haar ouders) altijd een villa met een zwembad. Ander budget dus.

Sinds we samen zijn gingen we de eerste jaren altijd met een tentje op de bonnefooi naar Frankrijk/Corsica/Italië/Denemarken/UK/Nl.. Dat deden we echt heel basic. Geen tafel, geen stoelen, geen gaspitje...enkel een tentje, luchtmatras, wegwerpbbq's en surfgererief ging mee. Low budget dus, maar wel erg leuk.

Met de komst van kinderen gestopt. Eerst een paar jaar Landal (NL), toen Yelloh village ontdekt, waar we een jaar of 3 achter elkaar een stacaravan huurden.

Daarna, na veel gezeur van mij + de oudste dochter, overstag gegaan en een tweedehands cabanon mercury gekocht. Die hebben we anderhalf jaar gehad, en nu dus een nieuwe Trigano Odyssee. Bevalt pri-ma, het vouwwagenkamperen. Volgende week vrijdag vertrekken we weer voor een dikke maand.
We nemen wel enkel 4 of 5 Sterrencampings, maar koken voornamelijk zelf etc. Gewoon op een laag tempo leven, een maand :) heerlijk. Vrouw en kinderen zijn overstag, dit is een blijver.

Veel voordelen tov een tent (vooral bagageruimte), en ook tov een caravan (peage, verbruik, snelheid..) Voor ons is dit eigenlijk een ideale compromis. Heeft de voordelen van een tent en bijna de luxe van een caravan. We zijn echt buitenmensen, daarom ook dat we de mercury inruilden voor een kleiner (en sneller) exemplaar.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 8 met Tapatalk

Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Daan Rene op juni 22, 2018, 07:27:53 pm
Van huis uit mee gekregen. Eerst altijd in een stacaravan. Daarna kochten mijn ouders een caravan. Maar daar wilde ik echt niet in slapen ( hoe zou dat toch komen!!) Ik heb toen zelf mijn eerste tentje gekocht. Vele jaren mee gekampeert. Toen ik Rene ontmoeten naar griekenland tunesie tanzania
kenia mozambique botswana zimbabwe en zuid afrika geweest. Daarna een tunnel tent gekocht. Rene had weinig ervaring met kamperen. Daar hebben we een aantal jaar mee rond getroken tot dat onze oudste geboren werd en mee ging. Wij 3en en de hond werd het wat krap in de auto dus een karretje aangeschaft( zo'n stuiterbal achter de auto). En eenmaal met Tent in een karretje dachten we dat moet ook anders kunnen. We hebben toen naar zoeken en vergelijken een holtkamper Astro aangeschaft 7 jaar oud (4 jaar mee gekampeert volgens de eigenaar)
Daar hebben we 3 jaar mee gekampeert en na 3 jaar 3 weken voor de vakantie beslist dat we wat groters wilde. In het begin wilde we al een cc dus 1 week voor de vakantie opgehaald en geen moment spijt gehad..

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: GertjanA op juni 22, 2018, 08:39:39 pm
Van huis uit. Eerst 6 weken met een eend en aanhangertje naar Italie (handig, leraar als vader) lange vakanties. Met een bungalowtent. Daarna met een dezelfde tent, daarna vouwwagen naar zuid-frankrijk met pa en ma. Zelf met de auto en tent naar Frankrijk, an weer met een heel klein tentje naar Griekenland. Met vrouw, en later kind (met 3 maanden al weg) met een tunneltent naar Frankrijk, nu sinds 7 jaar met de Kyte.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Klapmoose op juni 22, 2018, 09:37:36 pm
Van huis uit meegekregen. Zowel mijn vrouw als ik zijn opgegroeid met kamperen in een vouwwagen. Mijn ouders hadden een Walker Valiant. Daarmee gingen we elke zomer met de Walker achter de Citroën 2cv naar Zeeland. Mijn vrouw met haar ouders met de Jamet heel Europa door. Toen wij elkaar leerden kennen kwam er na een vakantie in een stacaravan bij ons de kampeerkriebels terug. Vervolgens eerst een tent gekocht maar we waren het al snel eens dat er een vouwwagen moest komen. Na de geboorte van onze zoon hebben we vorig jaar een nieuwe vouwwagen gekocht. Ik zit nu lekker onder de luifel van onze klapper dit berichtje te typen.


Edit: 2cv toegevoegd
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Klavertjes op juni 22, 2018, 09:59:10 pm
Beetje scouting kampeer activiteiten daarna jaren niet, eerste jaren met man ook niet tot kids op speel leeftijd waren en we zijn gaan kamperen!

Voorlopig beste vakantie beleving voor ons gezin!
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: FriedelP op juni 22, 2018, 10:04:48 pm
Ik zelf ook van thuis uit mee gekregen.

Als klein kind met een bungalow tent, maar vanaf rond mijn 5 jaar werd deze ingeruild door een vouwwagen. Een IMRO-car. Was van een caravan verkoper rond waregem die zijn eigen versie van de vouwwagen had gemaakt en die verkocht. Geen gekend merk dus maar stak wel zeer degelijk en goed in elkaar. Mijn vader die altijd zeer praktisch was aangelegd en ook graag eentje zelf in elkaar wou knutselen de enige op de markt die aan zijn eisen voldeed.

Mijn vrouw heeft het niet van thuis uit. Enkel hotels en luxe daar, wel rondtrekkend. Toen we samen gingen wonen, werd het dus kamperen. Zei studeerde nog, dus we hadden ook niet zoveel middelen. Met een koepeltentje jaren weg geweest.

Als de kinderen er waren, werd dat eerst ingeruild voor huisjes en appartementen. Ook een paar keer een stacaravan op een camping. En daar leefde de kinderen uit. Mijn schoonvader was ernstig ziek en hadden dus meer flexibiliteit nodig en het begon toch te kriebelen om terug te gaan Kamperen. Dus een tweede hands vouwwagen gekocht om eens te proberen hoe de kinderen daar op reageerden. Het kamperen op die wijze viel iedereen goed mee, alhoewel we wel wat sneller zijn moeten afkomen omdat mijn schoonvader op sterven lag.

Sindsdien is het bij de vouwwagen gebleven en werd er ook een nieuw model aangeschaft.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: muis op juni 22, 2018, 10:56:10 pm
Geweldig leuk om te lezen waar de kampeerpassie vandaan komt :J

@Klapmoose... ik ben jaloers, geniet ervan :>

Mijn ouders kochten een stacaravan in Zeeland maar wij waren als kinderen altijd in de buurt van de kampeerveldjes. Dat was veel gezelliger.  Ik mocht vaak met een driepersoons tent in de tuin thuis en ook naast de stacaravan.  Dat vond ik altijd helemaal geweldig.

Later met mijn toenmalige partner eerst in de stacaravan van zijn opa en oma, 2 weken in een piepklein tentje (wat een gedoe was dat)  en toen kwam het idee voor een vouwwagen, zijn ouders hadden een Scout senior in de jaren 70, dus een oude scout gekocht, vervangen voor een Conway Cortina en nu een HK Flyer.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: VanB op juni 23, 2018, 08:16:19 pm
Bij ons is het ook een beetje een mix. Wij gingen vroeger met de familie (vijf man in een kleine auto met een Paradiso er achter) op avontuur. Mijn vriendin Bianca was toch iets meer luxe gewend en kamperen viel daar dus niet onder  ::).
Toen we kids kregen heb ik het virus toch weten over te brengen naar Bianca  :K en sindsdien kamperen we bijna altijd. Begonnen met een Esvo Pyramidetent om een paar jaar geleden toch op de vouwwagen over te stappen. Heerlijk.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: ArnoldusWH op juni 24, 2018, 01:18:47 pm
Nadat er na mij nog drie kinderen waren gekomen werd kamperen goedkoper dan een hotel, pension of huisje.
Mijn vader kocht een caravan en er werd vanaf dat moment gekampeerd ...

Zoals te zien een spartaanse opvoeding, kids in een tent en ouders in een heerlijk verwarmde caravan op een camping in Lochem.
Het is al wel een 'paar weken' geleden, voorjaarsvakantie met vorst en sneeuw.
Eigenlijk een wonder dat ik het nog steeds erg leuk vind  :H
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Yolanda op juni 24, 2018, 01:51:42 pm
Ik was 6 weken oud dat ze me al mee namen. Mijn opa en oma's kampeerden al dat ze jong waren en mijn ouders zijn er ook groot mee geworden.  Mijn eerste keer was toen eind april in de sneeuw.
Met mijn ouders hadden we een eerst bungalowtent.  Daarna hebben ze één vakantie een vouwwagen mogen lenen,  maar dat vond mijn moeder niks.  Daarna hadden ze een piramidetent.  Mijn zus en ik hebben verschillende bijzettentjes gehad. 

Ik heb een paar jaar niet gekampeerd door relatie. Daarna met mijn inmiddels ex man begonnen in de tent van mijn ouders.  Hij kon kamperen alleen vanuit tenthuisje en stacaravan op Bakkum.  De tent van mijn ouders was goed om te proberen,  maar na 30 jaar toch echt op en niet meer waterdicht.  Toen zelf piramidetent gekocht en dat we de kinderen kregen eerst een Brixen tunneltent gekocht.  Was toen nog geen luifel voor,  dus die na twee jaar weer verkocht en een Michigan van de kampeerwinkel.  Tot mijn ziekte ervoor zorgde dat we ook die weer weg moesten doen.
Onze eerste vouwwagen was de Europa camper van Cabanon,  daarna wegens relatiebreuk de roadmaster rally s. Die bleek ook niet ideaal en kwam de Camplet concorde en nu voor 3e jaar weg met de Raclet Jasmin die we hebben gekocht omdat mijn gezin nu weer is uitgebreid.  😊
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: eriktiel op juni 24, 2018, 09:49:41 pm
ik was 8 maanden oud toen ik met mn ouders mee ging naar de camping (oostappen Asten) Daarna een jaar of 19 mee gegaan tot ik met de verkering (huidige vrouw) de bus naar Spanje ontdekte..Maar sinds 13 jaar (geboorte oudste zoon) weer jaarlijks naar de camping. Eerst een huur accommodatie maar later een vouwwagen. 
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Skaihosh op juni 25, 2018, 06:57:54 am
Een beetje van beide eigenlijk....

Tot aan m'n 11e altijd in huisjes op vakantie, maar opa en oma hadden wel een caravan staan net over de grens, waar ik ook regelmatig was.
Na m'n 11e een aantal jaren met m'n ouders zomers door Scandinavië getrokken met een caravan.
In m'n pubertijd ook weer op de camping met vrienden ("toevallig" de camping waar we nu ook al 3 jaar naartoe gaan  :#).

M'n vrouw heeft t wel vanuit huis meegekregen en ging van jongs af aan al kamperen.

Onze dochter krijgt het ook weer met de paplepel ingegoten.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: solex op juni 25, 2018, 08:51:13 pm
Zeker niet van thuis uit meegekregen.

Als kind was vakantie bij opa en oma slapen 25 km verderop in Eindhoven.
Het is virus is gekomen door naar festivals te gaan en met de motor op vakantie te gaan.
Eerste jaren met iglo tentje en bijna niets bij de mooiste vakanties gehad in Frankrijk.
Dan verkocht een tante een walker doublet en die is vele jaren mee gegaan.
De tijd nadien een stacaravan in Mullerthal (Luxemburg) gehad maar dat ging al snel vervelen dus weer weg gedaan.
Tot de geboorte van onze zoon weer met de tent alle windstreken verkent.
Dan een aantal jaren een huisje huren tegen belachelijk hoge prijzen maarja je moet wat.
Uiteindelijk een oude vw gekocht om te zien of zoonlief het fijn vond en ja hoor na 1 zomer een nieuwe gekocht,was goed bevallen dus.
Onlangs is er nog een stacaravan aan het assortiment toegevoegd om in het voor en naseizoen te gebruiken in De Haan.

Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: JanJD op juni 25, 2018, 10:24:32 pm
Nee kamperen en zelfs op vakantie gaan heb ik niet vanuit huis meegekregen, tot mijn 20e ben ik nooit op vakantie geweest anders dan uit logeren bij familie ;-( Mijn eerste vakantie was een georganiseerde, primitieve kampeervakantie waarna er meer volgden. Later met mijn wederhelft (die kamperen wel vanuit huis heeft meegekregen) kampeerden wij meestal wat luxer. Tot een jaar geleden kampeerden wij voornamelijk met de tent waarbij wij als tussendoortjes ook wat ervaring met caravan en camper hebben opgedaan. Sinds een jaar met de vouwwagen, deze hebben wij nieuw gekocht en wij verwachten dat deze wagen de komende jaren voor ons en onze 3 kinderen. het primaire kampeeronderkomen is...
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: ronijho op juni 25, 2018, 10:43:53 pm
Zeker van huis uit. Mijn ouders hebben jarenlang een ' la Boheme' vouwwagen gehad. Een dubbelklapper met harde deksel. Geweldige tijd! Later kochten ze een caravan en hadden mijn broers en ik een tentje ernaast. Tot ik zelf op vakantie ging. Eerst met een klein tentje. Toen vliegvakanties. Later met Patty een vouwwagen, maar met kleine kinderen was de  Chantilly erg lastig op te zetten. Dus maar weer paar jaar stacaravan huren, daarna caravan gekocht. Hierna nog een jaar stacaravan en na vliegvakantie Marokko kriebelde de camping meer. Na nog een keer stacaravan in Frankrijk keken we jaloers naar de gezelligheid op de camping met tenten en vouwwagens. Dus vouwwagen gekocht! Na 1 jaar van merk gewisseld. Nu genieten!
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: AnnekeCornee op juni 26, 2018, 05:25:41 pm
Wij ook allebei van huis uit. Zij met zowel bungalowtent als klapper (Walker) als caravan. Hij altijd met bungalowtent. Daarna samen met z'n tweetjes eerst met een tunneltent, daarna met nog kleine kinderen een grote iglo met 3 slaapcompartimenten en toen besloten dat een vouwwagen het ideale kampeermiddel voor ons is. Kids (inmiddels 6 en 8 ) zijn er ook dol op.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: weep op juni 26, 2018, 06:42:51 pm
Nee, totaal niet. Mijn ouders gingen pas voor het eerst op vakantie toen ik 11 was en altijd naar huisjes. We haalden dan in januari bij de Rabobank in het dorp dikke reisfolders (die van vrij-uit was het dikst) en mijn moeder en ik zochten dan met veel zorg een verblijf uit. Altijd Duitsland of Oostenrijk, want dat konden we verstaan. Ook mijn schoonfamilie ging altijd naar een huisje, voor hen was Luxemburg de limit. Mijn vrouw ging echter toen ze wat ouder was altijd met vrienden op vakantie: heel low-cost en primitief, fietsvakanties met tentje en zo. Toen wij voor het eerst op vakantie gingen hebben we een compromis gevonden: wel kamperen, maar met een auto, stoeltjes en een tafel. Ik was meteen verkocht: heerlijk dat gerommel buiten met die campingaz brandertjes en die primitieve pannetjes. Wel hebben we het jaar daarop een grotere tent gekocht want dat op handen en voeten naar buiten kruipen vond ik maar niks. Ook onze kinderen wilden niets anders, met name vanwege de overvloed aan vakantievriendjes.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Yolanda op juni 26, 2018, 08:01:52 pm
Leuk als die verhalen!   :J
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Selandus op juni 26, 2018, 09:09:05 pm
Zeker niet van huis uit meegekregen. Mn vader verklaart me nog steeds voor gek als we weer op pad gaan met de vouwwagen, laat staan als ik in de bivakzak onder een tarp ga liggen eind november  :J
Ik ben er mee begonnen toen ik studeerde. Kwestie van beperkt budget. Maar toen wel echt fan geworden. Sindsdien nog een enkele keer in hotel of huisje gezeten maar veruit de meeste keren op de camping in een tent.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: ErikAcasol op juni 26, 2018, 11:37:13 pm
Vanaf 1965 met de EuroCamper achter de Opel Record naar Italië, naar de bloemen Riviera aan de Middelandse zee. Prachtig mooi, met vier kinderen op de achterbank. Dat was in een tijd dat het een hele onderneming was. Er was geen autosnelweg van beging tot het einde, geen TomTom, weinig comfort in de auto en vooral geen airco.
Later gingen we met onze ouders met een hok, sorry, caravan, want dat was zo makkelijk onderweg om koffie te zetten. Nu hebben we zelf een 1-2-3 model van Jamet en zijn heel tevreden daar mee, weer naar Italië, maar nu naar het Gardameer.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Theu op juni 27, 2018, 12:31:41 am
Ik heb het niet van huis uit mee gekregen. We gingen altijd naar huisjes bij een boer. Fantastische herinneringen aan! Later huurde mijn ouders wel een stacaravan. Maar allemaal in NL.
Mijn meisje is het wel met de paplepel in gelepeld. Zij gingen met haar ouders en zusjes met een vouwwagen naar de ons omliggende landen.
Zelf ben ik gaan kamperen door werkvakanties die ik in Frankrijk heb gehad. En daarna met een klein tentje op de motor door Europa gecrost. Zowel alleen als met Jantine. Ook erg leuke tijden mee beleefd.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: stieven.struyf op juli 08, 2018, 08:49:22 am
Niet meegekregen van thuis en eerst jaren op hotel of vakantiewoning gegaan.
Beginnen camperen (met tent) om tussenin wat meer weekendjes weg te gaan.

Iedereen in het gezin is intussen zo verkocht dat we net een vouwwagen hebben aangeschaft en volgend jaar waarschijnlijk de hoofdvakantie ook zullen camperen.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Bonny op juli 08, 2018, 09:55:48 am
Mijn ouders hadden een stacaravan op camping de wedderbergen .
Daar altijd ieder weekend en iedere vakantie heen .
Eigen tentje naast de caravan .
Later met Alex 1 keer met een tent weg geweest ,zijn we van de cauberg afgeregent .
Daarna iedere vakantie in een hotelletje of apartementje .
Toen onze dochter geboren is 1 keer in een landal huisje maar dan merk je toch dat je geen contact krijgt met andere gasten .En toen onze zoon geboren is kwam Alex met het idee van een vouwwagen .
En zo gebeurde het .
Alpencruiser van 25 jaar oud voor 250 euro gekocht in sept en direct op vakantie .
Geen trekhaak op de auto dus vrienden brachten ons naar camping de noestelerberg .
Tot dan toe de leukste vakantie ooit .
Alex begon een forumpje en De rest is wel bekend  :)
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Wolbert op juli 08, 2018, 11:53:17 am
Vroeger, ja wij gingen met de tent weg, en hebben een caravan gehad.

Maar gingen net zo vaak in een huisje.

Daarna ben ik ook nog heel wat jaren begeleider geweest bij scouting. En heb redelijk wat servical weken gedaan. (Het zwaardere servival werk. Met echt niets 1 of 2 welen zien door te komen in de vorst ed)

Maar eerlijk, camperen is voor mij nooit een voorkeur geweest.
Het is een middel om andere dingen te doen geweest. Net als servical, ja als je dan in een hotel uit komt, dat breekt toch een beetje de sfeer.

Nog steeds geef ik eigelijk niets om vamperen. En zou mijn voorkeur gewoon een mooi hotelletje zijn.

Maar voor kinderen is er niets leukers dan camperen.

Wel vind ik het leuk, om van het camperen, wel iets confortabels te maken.
En een vouwwagen voldoet zonder dat ik dat had verwacht, daar wel heel erg aan al.

Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Spiegelbeeld op juli 08, 2018, 01:14:13 pm
Via de Scouting!
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Jon op juli 08, 2018, 09:25:03 pm
Van huis uit zeker niet, mijn ouders werkten zich kapot om rond te komen en ons te voeden en zijn, behoudens een treinreis naar Lourdes nooit de deur uit geweest. Ik ben op mijn 18e met vrienden naar zuidfrankrijk gegaan, met de trein en liftend. Een shelter van een kilo of 12-15? bovenop de rugzak en sjouwen maar. Op de rug liggen en naar de sterren kijken, pilsje en een blowtje en elke dag soep met brood maar het virus sloeg toe en is nooit geheel weggebleven. Eigenlijk is een vouwwagen toch wel een enorme luxe.....
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Dionne op juli 08, 2018, 10:16:28 pm
Van baby af aan gingen we al kamperen, eerst in Nederland en later gingen we altijd naar het Harz gebergte in Duitsland.
Met z’n 6-en in een Opel kadet en
Later in een Opel Ascona. Imperial op het dak voor de spullen. We hadden een mooie grote blauwe bungalow tent. Een complex bouwwerk om op te bouwen. Maar wat hebben wij als kind zijnde altijd genoten van deze vakanties. Zelf ook eerst met de kinderen met een de Waard tent wezen kamperen, maar toen de derde kwam overgestapt op een vouwwagen, eerst een Aart Kok Tundra en nu sinds 2 jaar een Holtkamper Kyte. De oudste 2 gaan al niet meer mee kamperen.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Jimmymichiels op juli 09, 2018, 06:40:42 am
Als kind hadden mijnbouders een sleurhut.
Eerst naar de zee, maar door het slechte weer naar spanje beginnen gaan.
Dan is dat gestopt omdat men ouders cafe gestart waren.
En dan eens 19 begon het virus terug en dan al 19 jaar bezig nu  :>
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: par op juli 09, 2018, 08:01:02 am
We hebben beiden het kamperen niet van huis uit meegekregen. Onze beide moeders vonden het niets. Patrick heeft wel ruim dertig jaar bij de scouting gezeten en vond kamperen top. Ik was altijd het probleem :#. Toen onze dochter drie was toch maar eens na gaan denken over vakanties in de toekomst, want zo’n stacaravan kost al snel tussen de €1000,- en €1500,- per week. Vonden we toch wel erg veel geld. Tent was gezien mijn slechte rug een no go, dus dacht ik dan maar een sleurhut. Tot ik bij obelink in zo’n ding stond. Werd er claustrofobisch van :#. Daar stonden ook vouwwgagens en ik was verkocht. Ruimte en een keukentje en een bed geweldig. We zijn nu aan ons 5de kampeer seizoen bezig en ik zou niet anders meer willen.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: g11ling op september 25, 2018, 08:05:59 pm
Van jongs af aan zijn wij jarenlang met een walker op vakantie gegaan. In een citroen GS naar Spanje, en laer ook naar Frankrijk. Mijn ouders gingen altijd lang met ons weg, minimaal 4 weken. Om dat betaalbaar te houden kampeerden we dus vrij basic. Later zijn zij overgestapt op een caravan, maar ik heb het virus echt van ze overgenomen. Mijn man en ik hebben nog een tijd met campers rondgereden, waaronder zelfs een Magirus deutz uit 1952. Toen er kinderen werden geboren kregen we een oude alpen kreuzer van mijn oom. Na 2 jaar hebben we deze ingeruild voor een iets modernere Trigano, ideaal met 2 opgroeiende kinderen. We zijn wel toe aan een iets kleiner, praktischer en vooral mooier model dus nu ben ik me aan het orienteren op een Aart Kok.
Manlief is nooit opgegroeid met het kamperen. Dat blijf ik wel merken, ook al heeft ie zich goed aangepast  :)
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: CJ-Petra op september 28, 2018, 04:53:57 pm
Yep, ook van huis uit. Vanaf 1 jaar al met de tent kamperen met mijn ouders. En met mijn achtste verjaardag krijg ik mijn eigen tentje, zo’n puntje met 2 stokken.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Fassie op mei 23, 2019, 10:16:42 am
Wij hebben het beide wel een beetje meegekregen het kamperen. Devlin zijn ouders hadden een stacaravan en hebben kort een vouwwagen gehad. Doordat mijn vader reuma had viel een gewone tent af, maar een oom en tante hadden een 10 persoons vouwwagen die had zo’n grote voortent dat dat ook goed te doen was met een rolstoel. Daarna hadden mijn ouders een camplet gehuurd, maar die kon mijn moeder niet in haar eentje opzetten helaas. Ook gingen mijn moeder en ik elk jaar een weekje op fietsvakantie met een koepeltentje, dat kon niet met mijn vader. Die week was voor ons; veel ondernemen wat niet met mijn vader kon. Heerlijke vakanties gehad. Ook wel huisjes zijn er gehuurd, maar dan heb je geen tot weinig contact met buren helemaal omdat veel mensen iemand in een rolstoel toch wel eng vinden. Toen de kinderen kwamen na een paar jaar de eerste vakantie samen dat werd een huurtent om te kijken of kamperen iets voor ons is. Daarna een Jamet Texas gekocht en nu een Aart Kok.
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Ceel op mei 23, 2019, 11:38:34 pm
Altijd op campings geweest, in tenten, caravans, mobiel homes en vouwwagens. Virus via scouting gekregen, met kampen in de natuur, hikes, etc. Eens besmet; altijd besmet :-)
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: sanneman op mei 24, 2019, 06:37:12 am
Zeker!

Eerst vaak in huisjes vakantie gevierd, maar vrij snel kochten mijn ouders een Alpenkreuzer super GT. Daar hebben we jarenlang mee gekampeerd en echt alles meegemaakt met die klapkar: midden in de nacht eruit en aan de stokken hangen vanwege storm, sleuven graven tijdens een stortbui en een kuil-plek, onder de luifel leven in de hitte en misschien wel mijn mooiste herinnering: met (zo goed als) de hele kinder-bende van de camping op het grote bed spelletjes spelen als het regende.... mooie tijden!
Daarna ook lang met de caravan op pas geweest, dat doen mijn ouders nog steeds.

Mijn vrouw moest ik wel overtuigen: die heeft het niet van huis uit meegekregen. Eerste jaar moest ik beloven dat ik de tent zou overkopen als het uit zou gaan en ook dat we elke avond uit eten zouden gaan.....
die tent is nooit weggegaan en we zijn dat jaar misschien twee keer uit eten gegaan: niets lekkerders dan bbq-en in de ondergaande zon met een mooie wijn erbij!
Na de eerste grote (koepel-)tent kochten we een familie-tunneltent. Die omgeruild voor een CC Flexi, en daar genieten we nog volop van!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Jasper Carole en roan op mei 24, 2019, 12:07:13 pm
De eerste vakanties die ik me kan herinneren met mijn ouders waren in het zwarte woud en karintie in pensions , een jaar later kwam er een oude walker vouwwagen dat was rond 1988 en volgens mij was die walker toen ook al wel bijna 20 jaar oud , na 2 jaar kwam de eerste caravan een adria en daarna een bergland, ik kampeer sinds 3 jaar
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: oli4 op mei 25, 2019, 07:58:19 pm
Hoi allen,

zeker niet van thuis uit, wij waren altijd hotel-vakantiegangers met alles er op en aan...
Mijn echtgenote en ik zijn altijd wel bij de scouts geweest, en dat was waarschijnlijk een eerste zaadje...
In mijn studententijd vaak rondgetrokken met een tentje
Toen we getrouwd waren en de eerste kids er waren zochten we een betaalbare manier om op vakantie te gaan.
Met een tweedehandstent van eBay, een gekregen tafel met stoeltjes, een kookvuur uit de aanbieding en een geleende koelkast zijn we dan eens gaan Kamperen aan de Mont-Ventoux.
Het was meteen raak en sindsdien hebben we alleen nog maar gekampeerd, en het is nog nooit tegengevallen.
We hebben ons elk jaar opgewaardeerd qua materiaal, en nu hebben we een vouwwagen! Beter kamperen kan niet.  :>

groetjes, Olivier
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: muis op mei 26, 2019, 06:47:47 pm
Geweldig hè dat scouting zoiets teweeg kan brengen  :J
Titel: Re: Heb je kamperen van huis uit meegekregen
Bericht door: Rumi op juni 29, 2019, 09:50:40 pm
Als baby al met de rest van de familie in de tent gelegen.
Mijn hele leven gekampeerd. Sinds mijn toenmalige vriendin, nu mijn vrouw, meeging zijn wij overgestapt op de klapkar.
Het "op-de-grond-slapen" was voor haar toch wel een "dingetje..." ;)
Dus sinds vorig jaar zijn wij klappers....voor mij dus na meer dan 50 jaar "tenten"... :)
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal