Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Auvergne: St. Germain L'Herm: Camping Le Sauzet  (gelezen 3386 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.665
  • Merk: kampeermiddel : Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
F: Auvergne: St. Germain L'Herm: Camping Le Sauzet
« Gepost op: augustus 21, 2012, 08:27:54 am »

Op de website staat: Dé kleine familiecamping voor ontspanning en natuur. En dat klopt!

Deze kleine camping wordt gerund door een Nederlandse familie. En dat doen ze op hun manier! Gevolg is dat er een sfeer ontstaat waarin je je zeer welkom voelt, waarin heel veel kan, maar zeker niets moet. Gastvrijheid zoals wij hem graag ontvangen.

De man, René, was in Nederland bakker. Behalve het afbakken van de croissants en de pains au chocolat, maakt hij dagelijks vers (Nederlands) waldkorn brood. En dat brood is erg lekker. Wij hebben een brood gekocht op onze vertrekdag: dit brood kan je gemakkelijker in de auto bewaren tijdens een verplaatsing zonder dat het klef en zacht wordt.
Je kunt je brood bestellen, ook baguettes, pains etc. en dat ligt dan 's-morgens bij het woonhuis voor je klaar.

Op de camping kan je een aantal keren per week eten: Table D'hote, BBQ-avond en Frituuravond. Het leuke is dat het inschrijven echt vrijblijvend is. Op sommige kleine campings is het toch wel semi-verplicht... Hier dus niet. Wij hebben in de week dat we er waren overigens met alles meegedaan, table d'hote was erg smakelijk, net als de BBQ. De frituuravond was erg lekker. Natuurlijk kon je frites bestellen (1,25 EUR per portie!), maar ronduit spectaculair vonden wij de zelfgemaakte kroketten (2,00 EUR) in de smaken Rund, Kip en Kaas (ik dacht Camenbert).

Behalve de geplande maaltijden, kan je ook pizza bestellen. Wij hebben nog nooit Italiaanse pizza gegeten, dus een vergelijk met de authentieke pizza hebben we niet. Maar wat een heerlijke dunne, knapperige bodem. Prima belegd, we hebben nog nooit zulke lekkere pizza's gegeten. Wel even 's-middags melden dat je pizza wilt, dan kan René met het deeg aan de slag... Ook hier weer was de prijs om te lachen.

Het eten kan op de lange tafel die bij het woonhuis staat. De pizza en frites kan je ook bij de tent eten. Als je dat bij de pizza aangeeft, wordt hij keurig bij je tent bezorgd! Die lange tafel is omgeven door ruim voldoende stoelen. Daar kan je, zoals wij regelmatig deden, gewoon lekker zitten en af en toe een flesje wijn bestellen (wit 4 EUR, rood 3,50) of een kannetje limo (1,50 EUR). Er is plek in de schaduw en in de zon te vinden en indien gewenst kan je een draad krijgen om je laptop/tablet/ander apparaat aan te sluiten.

Op de camping is prima sanitair, voldoende in aantallen. De douches hebben gewoon een thermostaatkraan en gaan drukknoppen of muntautomaten. Heerlijk! Het sanitair wordt keurig schoon gehouden.

Voor de kinderen (tot een jaar of 12) is er zat te doen: natuurlijk het bos dat echt vlak bij de camping begint (het perceel naast de camping is net gerooid, maar binnen 100 meter sta je in het bos), maar ook de speeltuin (een ruim stuk grond met een trampoline, tafeltennistafel, glijbaan, wip etc.) en het zwembad (omheind). Ook is er een speelruimte met een tafelbillard, wat lego, strips en natuurlijk de nodige stoelen en banken. Deze speelruimte blijft op warme dagen heerlijk koel.

De nachten zijn op de camping meestal redelijk koel. Het voordeel is dat je heerlijk slaapt (ook omdat er een oorverdovende rust heerst), het nadeel is dat je redelijk snel een trui en lange broek aanmoet. Wel wordt er dagelijks, als het droog is, een kampvuur ontstoken waar je lekker bij kunt zitten onder het genot van een (meegebracht of besteld) drankje.
Als het donker is kan je genieten van een prachtige sterrenhemel: het is hier nog echt donker! We hebben zelfs 'vallende sterren' gezien.

De plekken zijn voldoende groot, er zijn watertappunten op het veld en de stroom staat voor de meeste plekken lekker dichtbij. Als je ver weg staat kan je een verlengsnoer lenen.
Sommige kampeerders worden verrast door de lage tempereturen 's-nachts. Gelukkig kan je dekbedden/dekens lenen. Ook was de grond bij ons ondertentje een tikkie schuin. Hierdoor rolde onze dochter van haar matje af. Hiervoor kregen we een dunne lattenbodem die we recht konden stellen. Dochterlief heeft de verdere week heerlijk geslapen.
Kortom, als er iets is, meld het even, deze eigenaars zullen werkelijk alles doen om je te helpen!

Er worden een paar keer in de week activiteiten georganiseerd. Dat verloopt lekker gemoedelijk. Wij hebben meegedaan met de broodbak-ochtend. Dat levert een heerlijke lunch op van de meest bijzonder gevormde broodjes. Ook hebben we booggeschoten onder deskundige leiding.

Alles wat je op een dag verbruikt (wijn, evt. eten, ijsjes, brood etc.) wordt de volgende ochtend bij het brood halen afgerekend. Dit houdt de uitgaven voor beide partijen overzichtelijk.

De omgeving is erg mooi. Op ong. 3 km afstand ligt het dorpje St. Germain L'Herm. Daar is een supermarktje, een bakker en nog een paar winkeltjes. Een grote supermarkt vind je op een half uurtje rijden in Issoire of Ambert. Beide plaatsen hebben overigens ook een hele leuke markt! Oh ja, in Issoire is ook een enorme slagerij te vinden die lokale producten verkoopt. Een aanrader om een echt lekkere BBQ te regelen. Houd er wel rekening mee dat men in LDF het vlees anders snijdt dan in NL.

Dan nu de cijfers:
Vriendelijkheid/vakkundigheid personeel:10 (minimaal!)
Sanitair: 8
Schoonheid van de camping zelf:9
Animatie team: 9 (niet dagelijks, maar de activiteiten zijn erg leuk en ongedwongen)
Voorzieningen: 9
Eetgelegenheden op de camping: 10
Website: http://www.lesauzet.eu/

Wij betaalden per nacht 25,00 EUR.
Ik heb overal de prijzen bijgezet, die wij betaald hebben in 2012. Al met al zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Als ikzelf zo'n mooie camping zou bestieren, zou ik de prijzen een stukje omhoog gooien (of we nu 5 of 6 EUR pppn all-in betalen zou ons niet uitmaken).

Ik zal later enige foto's plaatsen daar waar handig/leuk/toepasselijk.

We hebben een ge-wel-dige week gehad. Zoek je rust in een mooi stukje van de Auvergne? Dan is dit h?t adres!
« Laatst bewerkt op: augustus 27, 2012, 11:27:25 am door Klavertjes »
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!

luppien

  • Gast
Re: F: Auvergne: Camping Le Sauzet
« Reactie #1 Gepost op: augustus 21, 2012, 09:10:25 am »

Wat een leuke, uitgebreide beschrijving. Krijg spontaan zin om de kar weer aan te haken....
Gelogd

Didi

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 279
  • Merk: kampeermiddel : HK Cocoon XL met MKK
Re: F: Auvergne: Camping Le Sauzet
« Reactie #2 Gepost op: augustus 24, 2012, 10:38:53 pm »

@CEO  Bedankt, jouw verhaal bespaart mij weer veel typewerk.

Helemaal mee eens....... W:
Gelogd
Netheid is voor de dommen, alleen genieën beheersen de chaos

Selandus

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 199
  • Merk: kampeermiddel : Smitveld Ruebist
Re: F: Auvergne: St. Germain L'Herm: Camping Le Sauzet
« Reactie #3 Gepost op: augustus 15, 2017, 10:44:30 pm »

Naar aanleiding van deze recensie staan wij hier deze week. Ik kan de recensie helemaal onderschrijven. Een heel fijn plekje. Prachtige omgeving, ongedwongen sfeer, kinderen kun je hier zonder zorgen hun gang laten gaan, zeer vriendelijke en zorgzame eigenaren en prima eten.
Houd wel rekening met veel spelende kinderen op de camping, als je daar niet goed tegen kunt, reserveer dan een plekje op het achterste deel van het veld.
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Auvergne: St. Germain L'Herm: Camping Le Sauzet
« Reactie #4 Gepost op: augustus 16, 2017, 03:07:57 pm »

Dank je wel voor de aanvulling!
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal