Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2   Omlaag

Auteur Topic: "Aansteekmechanisme" bermkeuken Roadmaster  (gelezen 6628 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

gaan

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 803
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 2012
  • als de klapper zonder klap klapt dan klopt het.
Re: "Aansteekmechanisme" bermkeuken Roadmaster
« Reactie #15 Gepost op: augustus 06, 2012, 01:10:41 pm »

Dit zijn inderdaad beveiligers en geen ontstekers.
Bedoeld zodat je niet per ongeluk de knop nog open hebt staan en later de gasfles aankoppelt waarna deze leegloopt via de gaspit in de voortent.

Dus gewoon met een ouderwetse lucifer de boel in vuur en vlam zetten, hoewel wij hebben een heeeeeele luxe aansteker (50 cent bij de action) met zo'n lang buisje voorop. Kunnen de panne gewoon op het rooster blijven staan tijdens het aansteken.
Gelogd
Een staande ovatie voor alle klappers
klap, klap, klap, klap, klap, klap, klapperdeklap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap.

bosi

  • Gast
Re: "Aansteekmechanisme" bermkeuken Roadmaster
« Reactie #16 Gepost op: augustus 06, 2012, 01:49:40 pm »

Even getest ,
Het gas aangestoken met lucifers en even laten branden , hierna uitgeblazen met het gas nog aan .
Na een seconde of 10 was de gastoevoer nog steeds niet gesloten .

Dat deze beveiliging kapot gaat gebeurt nogal eens, ze zaten vroeger in de ouderwetse gas badgeisers en gevelkachels (bij de waakvlam). Het buisje bevat een bimetaal wat uitzet bijwarmte en daardoor door tegendruk een klepje openhoud, bij afkoelen krimpt het bimetaal weer en wordt het klepje door de gasdruk dicht gedrukt. Je kunt deze bimetaal beveiliging nog gewoon kopen, maar het is wel even zoeken naar de juiste maat, draadlengte etc.
Wat niet goed is, is het gegeven dat het klepje blijft openstaan, ook al is de vlam uit, wellicht toch maar eens een dealer opzoeken, met dit soort zaken is het devies, geen risico's nemen.

Voor de duidelijkheid, piezo onstekkers bestaan altijd uit een metalen pinnetje welke gevat is een keramische isolator (wit hulsje) en alleen uit uiteinde is zichtbaar, vanaf dit metalen puntje zal de vonk (hoogspanning)overslaan naar de kop van de brander en voor de ontsteking van het gas zorgen. Vocht (in welke vorm dan ook) zal voor een lekspanning zorgen en de vonk zal niet meer zijn voldoende sterk zijn of helemaal de kop niet meer bereiken (stroom wordt via de metalen delen van het fornuis weggeleid).
Gelogd
Pagina's: « 1 2   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal