Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: D: Moezel: Mesenich a/d Mosel: Family Camping Mesenich  (gelezen 5891 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

geertje68

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 206
  • smitveld ruebist
D: Moezel: Mesenich a/d Mosel: Family Camping Mesenich
« Gepost op: augustus 20, 2012, 10:02:50 pm »

We zijn alweer 3 weken terug dus hoog tijd voor een campingrecensie!

We hebben 2 weken op Family Camping Mesenich gestaan, aan de Moezel. Een niet al te grote camping van Nederlandse eigenaren, gelegen aan de Moezel. Erg mooi aangelegd, met veel bloembakken met goed onderhouden bloeiende planten en op het veld waar wij stonden waren de plaatsen van elkaar gescheiden met wijnranken. Plekken zijn niet enorm groot, maar wij konden onze Smitveld er ruim kwijt, die is 6 meter diep. We hebben diverse andere campings gezien langs de Moezel, maar die zagen er allemaal nogal kaal uit. Speeltuin stelt weinig voor. Er is een kantine waar elke avond wat georganiseerd wordt: talentenjacht, bingo, reuzentafelvoetbal, film...Er is een cafe met terras, waar ze enorme glazen wijn W: schenken, want elke consumptiei is 2 cl. Een kleuterbad en een zwembad met overal stahoogte, met uitzicht op de bergen. En een snackbar. Helaas slechts 1 sanitairgebouw, dus wel een eind lopen, maar ongelooflijk schoon! Er werd zo vaak schoongemaakt dat het bijna irritant werd, zeker 4 keer per dag. Leuke animatie, aardig personeel. Mesenich zelf is maar een klein dorpje met alleen een slager. Verder geen winkels, alleen restaurantjes en wijnboeren. Ook geen pinautomaat, zelfs niet op de camping. Voor boodschappen moet je dus een eindje rijden, naar Cochem. Of naar Zell, daar zit een enorme Globus warenhuis/supermarkt.

Eigenlijk niets mis mee dus, maar toch iets raars: de campinggasten, voornamelijk Nederlanders, groeten elkaar niet of nauwelijks, behalve dan als je vlak bij elkaar staat. Het lijkt wel of iedereen zijn best doet om niemand aan te hoeven kijken! Nog nooit meegemaakt op een camping :?. Naast de kantine is een veld met (prima) huurtenten. Daar is het soms wel erg luidruchtig gezellig, tot laat in de avond. Er staat daar ook een pingpongtafel dus alle jeugd hangt daar rond.

Prima camping, mooi gelegen. In de buurt zijn diverse, soms erg toeristische, oude dorpjes met vakwerkhuizen, kastelen (Cochem, Elz), een pretpark in Cochem en veel gelegenheid voor onze hobby geocaching. Helaas waren er wel rare gasten in de tijd dat wij er waren, zoals uit de onderste foto wel blijkt! Toch een aanrader als je naar de Moezel wilt.

http://www.familycamping.nl/


[/URL]
Het 'diepe' zwembad


Uitzicht op dorp Mesenich met in het midden, aan de Moezel, de camping te herkennen aan het blauwe zwembad.


afwasplaats, met gratis warm water (douches kosten 50 cent)

/img]
Ons plekje:
[/URL]
[/img]

Tijdens onze laatste dagen hingen deze bordjes verspreid over de camping. Toch een beetje jammer. Gelukkig hebben wij daar weinig van gemerkt.
[imghttp://][/img]
« Laatst bewerkt op: augustus 28, 2012, 08:07:45 pm door Klavertjes »
Gelogd
echte kampeerders slapen onder doek!

Gerda, Rokus, Ezrie en Tiemo
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal