Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: D: Baden-Württemberg, camping Aichelberg te Aichelberg  (gelezen 2199 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

par

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 475
  • Merk Vouwwagen: Bürstner Premio 450 TS (o wacht dat is een caravan...)
D: Baden-Württemberg, camping Aichelberg te Aichelberg
« Gepost op: oktober 01, 2014, 10:10:06 pm »

Deze camping ligt vlak bij op/afrit 58 van de A8, op ruim 20 kilometer ten oosten van Stuttgart. De camping bevat een 100 tal plaatsen, waarvan iets minder dan de helft bezet wordt door seizoenkampeerders. De camping ligt naast een sportterrein aan de rand van een bos. Tegenover het afgesloten campingterrein ligt nog een veld voor trekkers en tentkampeerders. De camping wordt vanaf afrit 58 met bordjes aangegeven.

De ontvangst was vriendelijk. Ietwat onhandig is dat de slagboom bij de ingang alleen met een pasje geopend kan worden. Kom je voor het eerst aan en is de slagboom dicht, dan kan je eigenlijk nergens naar toe: de toeleidende straat is vrij smal en je auto blokkeert de doorgang.

De plaatsen zijn niet overdreven groot, en zijn voorzien van een stroomaansluiting (CEE). De camping is zeer populair als overnachtingscamping omdat deze halverwege Nederland en bestemmingen in Oostenrijk en Kroatie ligt. Een grote vouwwagen met lúifel past doorgaans wel op de plaatsen.

Voorzieningen: op de camping is een kleine speeltuin, een restaurant (hoogseizoen geopend, en wellicht deels in het voor/naseizoen) en een uitstekende, relatief nieuwe sanitaire ruimte. Voldoende douches, toiletten, goed verlicht en goed verwarmd. Nadeel is weer dat de ruimten alleen toegankelijk zijn met een pasje, hetzelfde als voor de slagboom, en er maar een pasje per plaats wordt verstrekt. Niet vergeten bij hoge nood dus!

De A8 ligt op een paar honderd meter afstand en is goed te horen. Er is niet direct zicht op vanwege een glooiing tussen de camping en de A8. Wij hebben het geluid niet als storend ervaren.

Aichelberg ligt op een paar 100 meter afstand, het eerste wat je ziet is de Penny supermarkt. In Aichelberg zelf zijn verder een aantal restaurantjes. In de omgeving liggen plaatsen als Stuttgart, Ulm, Goppingen en Legoland Duitsland.

Wij betaalden in het naseizoen voor twee nachten met drie personen (1 kind) 18 euro per nacht. De prijs in het hoogseizoen zou 23 euro zijn per nacht (prijspeil 2014).

Ons oordeel: prima camping, bij uitstek een doorreiscamping. Voor een aantal dagen kamperen voor het verkennen van de omgeving ook prima geschikt. Geen camping om de hele dag op rond te hangen.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal