Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: D: Mecklenburg-Vorpommern: Rügen, Lietzow, Gästehaus Lietzow & Störtebeker camp.  (gelezen 3022 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

par

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 475
  • Merk Vouwwagen: Bürstner Premio 450 TS (o wacht dat is een caravan...)

Störtebeker Camp is een camping met een 60 tal plaatsen in het noordoosten van Rügen. Het ligt 10 kilometer van Sassnitz. Vanuit Sassnitz kan je per boot naar Trelleborg in Zweden en Rønne in Denemarken, dit maakt de camping een ideale plaats als springplank naar deze landen.

De ontvangst is heel hartelijk, en we kregen een mooie plaats voor onze Flexi. Samen met de auto paste de vouwwagen op de plaats. Lang niet alle plaatsen zijn groot genoeg om een vouwwagen te huisvesten, en reserveren vooraf is daarom sterk aanbevolen! Wij boekten slechts een week van tevoren voor drie dagen, en dat was nog mogelijk. Op de bonnefooi naar Rügen kan een uitdaging zijn: in het hoogseizoen zitten de campings snel vol.

Op de camping is er een restaurant waar je lekker kunt eten voor niet veel geld, een kleine speeltuin, een sanitairblok en een afwasplaats met maar liefst 2 plaatsen. Eigenlijk 4, maar praktisch kun je er maar 2 tegelijkertijd gebruiken.... Ook is er een wasmachine en een droger. Douchen is gratis.

Het sanitair was schoon, bij de heren was een urinoir stuk en dat stonk wat. Er is geen kampwinkel, wel een broodjesservice. Desgewenst kan je ze zelfs ontbijt bijbestellen, en dan mee-eten met het buffet. Ook zijn er op de camping een drietal tonnetjes te huur om in te slapen, en in het Gästehaus zijn 2 en 4 persoons appartementen te huur.

Klantvriendelijkheid: 8
Sanitair: 8
Eetgelegeneheid: 8
Speelgelegenheid: 7
Voorzieningen: 7
Animatie: nvt

Wij hebben deze camping gebruikt om vanuit Nederland door te reizen naar Denemarken (overvaren naar Rønne) en we hebben hier drie nachten gestaan. Het is erg goed bevallen.

Noot: af en toe hoor je de toeter van een passerende trein.

Over Rügen: het is er druk, de trekpleisters verdrinken in de toeristen, parkeren kan een uitdaging zijn, bijvoorbeeld in  Binz, er staat regelmatig file op de doorgaande weg tussen Strahlsund en Sassnitz. Zoals gezegd is reserveren aanbevolen, ik trof een stel fietsers die net de dichtsbijzijnde vrije B&B gevonden hadden, op 35 km afstand! Rügen kent een aantal interessante plaatsen, met name in het noordoosten en oosten, voor de rest vonden wij het niet zo interessant. Als springplank is het verblijf op Rügen goed te doen.
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: D: Mecklenburg-Vorpommern: Rügen, Lietzow, Gästehaus Lietzow & Störtebeker camp.
« Reactie #1 Gepost op: augustus 21, 2016, 08:15:26 pm »

Dank je wel voor de mooie en zeker kritische recensie. Ik heb de camping op onze recensie-kaart gezet
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal