Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: D: Rheinland-Pfalz: Heidenburg: Camping Moezelhoogte  (gelezen 2479 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Van_looney

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 213
  • Merk Vouwwagen: Combi-Camp Country
D: Rheinland-Pfalz: Heidenburg: Camping Moezelhoogte
« Gepost op: september 05, 2011, 11:10:44 am »

Deze camping bestaat al wat langer maar werd door de oude eigenaresse niet "op de kaart gezet" en bestaat uit een aantal seizoensplaatsen en toerplekken.

De camping is begin 2010 overgenomen door Nederlandse eigenaren die in NL een grote camping hadden (3500 man in het hoogseizoen) maar geen zin hebben in het continue politieagentje spelen op zo'n grote camping. Dus wat meer rust en allemaal wat knusser. Er zijn geen grote veranderingen doorgevoerd maar wel is de camping aangemeld als "charme-camping" bij de ANWB. Dit had als resultaat dat ze in het seizoen 2011 gedurende langere tijd volgeboekt waren, iets wat in jaren niet was voorgekomen.
De camping is terrasvormig en de weggetjes op de camping bestaan uit grind. De plaatsen zijn ruim genoeg, enigzins beschut maar kunnen aflopen zodat waterpas stellen een uitdaging kan vormen.

Het sanitair is goed, schoon en netjes onderhouden. Alleen wordt in 2012 de herendouches aangepakt omdat hier wat schimmel ontstaan is op het plafond vanwege een gebrek aan luchtafvoer. Dit stoort verder niet echt, maar geeft wel aan dat de campingbeheerder serieus met dit soort dingen omgaat.

De speeltuintjes bestaan uit schommels, wip-wap, trampoline, kabelbaan, klimtoestel en zandbak. Er mag wat onderhoud gepleegd worden aan de speeltoestellen. De houten toestellen hebben onderhoud nodig en de andere speeltoestellen zijn "gedateerd" en wellicht aan vervanging toe.

De camping hanteert een strikte rustperiode van 13 - 15. In deze tijd geen auto's op de camping maar ook er niet vanaf! Dat laatste zijn we (hardleers?) achter gekomen toen we voor de gesloten slagboom stonden...

Er is een klein zwembadje (rond) op het zwembad waarin de jeugd zich kan vermaken. Als er een man of 5 in zit, is ie vol. 's Avonds kun je op de stookplek zelf een vuurtje stoken en dan is het goed mogelijk dat meerder campinggasten en de beheerder er gezellig bij komen zitten. Het hout wordt gratis door de camping aangeleverd en ligt opgeslagen in een hokje nabij de vuurplaats.

's Ochtends wordt er vers gebakken brood aangeleverd vanuit het dorp. Bestellen is mogelijk op de intekenlijst die in het sanitair gebouw hangt. Erg lekker en gemakkelijk, de prijzen zijn erg redelijk.

De camping heeft een klein restaurantje met bar waar gegeten en gedronken kan worden. IJsjes worden hier ook verkocht. Verder is er op de zolder van het campinggebouw een ruimte waarin de oudere jeugd zich kan vermaken. Tafeltennis, tafelvoetbal, pooltafel e.d. zijn aanwezig.

In de omgeving vindt men Thalfang met supermarkten en een kuuroord (uitstekend zwemmen met de kinderen!), Trittenheim (mooi langs de Moezel), Trier e.d.

Camping: 9
Sanitair: 8,5
Kindvriendelijkheid: 7

http://www.moezelcamping.eu/
« Laatst bewerkt op: augustus 28, 2012, 08:15:47 pm door Klavertjes »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal