Vouwwagenclub.info
(Openbaar)Kamperen => Koken op de camping => Recepten - Salades => Topic gestart door: Frankie op mei 17, 2014, 08:48:57 pm
-
Ingrediënten (4 personen)
Klaar in: 15 minuten
275 gram fusilii
1 klein blikje doperwtjes
2 blikjes of één grote pot witte asperges
1 doosje champignons aan plakjes
2 ons gekookte ham
250 ml sour cream
1 kleine ui
een handvol fijngehakte verse dille
een handvol fijngehakte verse peterselie
versgemalen peper
zout
Kook de fusilii in ruim water met zout. Zorg dat hij beslist niet te lang kookt (al dente!). Spoel hem goed met koud water zodat de pasta lauw of koud is.
Bak de champignonschijfjes, snij de asperges in stukjes van 3 cm, snij de ham in reepjes en hak de dille en de peterselie fijn. Snipper de ui zeer fijn.
Meng alle ingrediënten door de fusilli en maal er wat zwarte peper door.
Voor extra lekker kun je de pasta een half uurtje laten staan. Let erop dat niemand te gretig opschept. :P
-
Dat is een lekker recept Frankie! Ga ik zeker uitproberen!!
-
Blikken zijn mijn blik niet waardig :#
Alles vers van het land yammie... je proeft het verschil
-
Blikken zijn mijn blik niet waardig :#
Alles vers van het land yammie... je proeft het verschil
Ben ik helemaal met je eens. Deze pastasalade is uiteraard ook heel goed met versgekookte asperges en versgedopte erwten te maken. Maar dan lukt het niet echt meer in 15 minuten. En ik geloof ook niet dat erg veel mensen een aspergepan in de klapper hebben. :#
-
2 blikjes of één grote pot witte asperges
:? Asperges uit blik of pot? :X
-
:? Asperges uit blik of pot? :X
Ehhh.. Ja. Het witte aspergeseizoen duurt in principe maar twee maanden. Na juni kampeert Nederland ook nog. Bovendien is de ondertitel 'kom maar op met die makkelijke en/of lekkere recepten'. Dit is een makkelijk recept. Maar het wordt minder makkelijk als je eerst nog asperges moet gaan schillen en koken. :)
-
Voor mij dan ook de verse versie. Klinkt heerlijk! Ga ik snel maken.
-
Ben ik helemaal met je eens. Deze pastasalade is uiteraard ook heel goed met versgekookte asperges en versgedopte erwten te maken. Maar dan lukt het niet echt meer in 15 minuten. En ik geloof ook niet dat erg veel mensen een aspergepan in de klapper hebben. :#
een aspergepan hoeft ook helemaal niet. Vooral niet wanneer de asperges een salade ingaan.... dan voldoet een klein pannetje en de asperges in stukken gesneden prima.
-
een aspergepan hoeft ook helemaal niet. Vooral niet wanneer de asperges een salade ingaan.... dan voldoet een klein pannetje en de asperges in stukken gesneden prima.
Zit wat in. Niettemin zijn asperges er van pakweg half april tot half juni en is het klapseizoen gelukkig een stuk langer. Wie het met verse asperges wil proberen, moet dus komende maand aan de slag. :J
Persoonlijk reserveer ik 'vers' bij asperges altijd een beetje voor de traditionele aspergerecepten met ei en boter. :P Omdat de smaak daarbij niet beïnvloed wordt door de andere ingrediënten, zoals in deze salade wel het geval is.