Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Ardennen: ste croix-en-plaine: Camping Du Banel  (gelezen 2092 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F: Ardennen: ste croix-en-plaine: Camping Du Banel
« Gepost op: augustus 15, 2017, 09:50:57 pm »

Onze vakantie begon dit jaar op camping Du Banel, net over de grens van België. We hadden niks geboekt, alleen van te voren een e-mail gestuurd met de vraag of ze een plekje hadden bijvoorkeur in de buurt van de speeltuin op de camping. Daar was keurig rekening mee gehouden, dus dat was allemaal dik in orde. Ook het feit dat wij niet konden zeggen hoe lang we zouden blijven was geen probleem.

De plaatsen zijn allemaal voorzien van privé sanitair (douche-wc-wastafel) dat je zelf schoon dient te houden. Alleen bij de wisseling van kampeerders komen ze de boel schoonmaken. De plaatsen zijn allemaal met gras, water en electra. Een deel van de camping zijn groot en deels vaste plaatsen  het andere deel zijn de kampeerders/ trekkers. Het verloop op de camping valt ontzettend mee waardoor ik niet echt kan zeggen dat het een trekkerscamping is.

Je krijgt bij aankomst een keurig boekje met de regels en wat er te doen is in de omgeving. Daarbij krijg je ook nog advies voor wat er (in ons geval voor de kinderen) erg leuk is.

Al met al een prima camping! Tot de bakker komt want dat is het grootste minpunt van de camping. De bakker komt pas om 09:45 uur en hij heeft dan nog niet eens een mooi assortiment met vers brood maar een bak met afdankertjes. Mijn vrouw kocht een stokbrood dat bij aankomst bij de tent helemaal naar beneden hing. Je wordt er zowaar treurig van. En de croissantjes waren niet lekker kruimelig en bros maar zacht en taai. Kennelijk doet de Bakker deze camping als laatste aan want het was gewoon oude zooi.

Daar in tegen is het eten in het restaurant echt het kersje op het ijs. Het restaurant is van de zelfde eigenaren maar geheel gescheiden van de camping en dat is duidelijk te merken. Ook bewoners uit de omgeving komen er eten en dat zegt dus genoeg.

De cijfers:

    * Vriendelijkheid personeel: dikke 9 en misschien wel een 10.
    * Sanitair: 10
    * Schoonheid van de camping zelf: 7 (een aantal vaste caravans waren in vervallen staat en er staat een bus met rommel op de camping)
    * Animatie team: nvt
    * Voorzieningen: 8 (leuke speeltuin, en skelters, fietsjes voor algemeen gebruik)
    * Eet gelegenheden op de camping: 10 (er zijn betere restaurants maar die liggen niet op een camping) maar de bakker is een dikke 0

Wat ons betreft echt een aanrader en wij komen absoluut nog een keer terug. Helaas zijn we door het weer na 5 dagen "verdreven" naar Luxemburg waar ik ook nog een recensie over zal schrijven. Foto's volgen trouwens nog.

Je kan de camping terug vinden op onze overzichtskaart.




Website van de camping: Camping Du Banel
« Laatst bewerkt op: augustus 16, 2017, 10:31:10 pm door KenJo »
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

Kiddigital

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 23
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper
F: Ardennen: ste croix-en-plaine: Camping Du Banel
« Reactie #1 Gepost op: augustus 15, 2017, 11:00:02 pm »

Hebben we dit jaar (eind juli/begin aug) ook gestaan met onze Cocoon Aero en idd heerlijke camping.

Tip: loop/fiets naar de bakker in het dorp op een paar minuutjes en je hebt keuze genoeg voor heerlijk frans brood ( en gebak, maar dat doen onze oosterburen toch beter).


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gelogd

Corien

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 78
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone Tent&trailer
Re: F: Ardennen: ste croix-en-plaine: Camping Du Banel
« Reactie #2 Gepost op: juni 26, 2019, 09:16:55 pm »

Zojuist heerlijk gegeten op deze camping. We hebben een beetje spijt dat we onze overnachting voor morgen op de volgende camping al hebben gereserveerd. Wat is dit een leuke camping. Hier gaan we zeker terugkomen.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk

Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal