Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: NL: Overijsel: Ossenzijl: Camping De Kluft  (gelezen 1171 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kookaburra

  • Kouwe Klappert
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 357
NL: Overijsel: Ossenzijl: Camping De Kluft
« Gepost op: juni 13, 2021, 10:53:09 am »

Camping De Kluft te Ossenzijl is volledig gericht op het Nationaalpark De Weerribben. Een mooi veengebied wat veel watersporters aantrekt. Kanovaren of een fluisterbootje huren is eigenlijk verplicht.

Wij stonden met onze Kip Shelter op het noordelijkste veld waar het Kipje prompt vast kwamen te zitten. Gelukkig hielp de beheerder ons met een trekker uit de brand en zijn we naar een plek op stevigere bodem gegaan. Ruime plaats met een leuk uitzicht en een fraai bospad naar het grote toiletgebouw. Wij komen hier vaker en de reinheid is niet altijd op orde. Nu wel, ondanks de drukte van afgelopen week. De plaatsen op open grasland zijn breed maar niet zo diep wanneer je in een rondje staat. De pleknummers staan in het midden van de plek! Tip; ga eerst kijken voor je een plek aanneemt.

Ik heb niet gelet op kinderspeelplaatsen of animatie. Dit is een camping waar kinderen zichzelf prima kunnen vermaken. Al was het maar vanwege de beroerde Wifi (wel gratis). Deze camping ligt aan het water. Een groot aandachtspunt zijn de vliegende steekbeesten. Bescherm jezelf en zorg voor een beest vrije slaapplek. Bij weinig tot geen wind zijn er ook knutjes. Normaal muskietengaas helpt daar niet tegen.

Vanwege een verjaardag hebben we een fluisterbootje gehuurd bij de camping. Prijsidee 70 euro voor een hele dag waarbij de batterijcapaciteit voldoende is voor maximaal 5 uur varen. Dit kan ook bij Staatsbosbeheer/ De Gele Lis waar ook een rondvaartboot voor handen is. Maar kanovaren is toch wel het leukste.

Pal naast de camping (westkant) ligt een beperkte buurtwinkel. Alleen moet je wel een stevig eind lopen (10 min) om er te komen. In het plaatsje Oldemarkt (op 5 km) is een supermarkt en een hele leuke natuurwinkel bij een buffelboerderij. Bever en Halfords zitten wat verder in Steenwijk en Praxis en Jysk zitten in Wolvega. Horeca op de camping, in Ossenzijl zelf maar ook volop in de regio.

Aan de oostkant van de camping liggen wandelroutes; info bij het Staatsbosbeheer-winkeltje.

Personeel is vriendelijk
Sanitair nu netjes
Reuring door bootjes
Trekt vooral natuurmensen

Links:

https://www.dekluft.nl/nl/

https://www.degelelis.nl/

https://www.deweerribben.nl/

https://www.landwinkeldewaterbuffelfarm.nl/





« Laatst bewerkt op: juni 13, 2021, 10:58:02 am door Kookaburra »
Gelogd
Smitveld Ruebist Elegance 2015-2021
Kip Shelter Plus heden
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal