Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2   Omlaag

Auteur Topic: Wat klappen jullie mee in en uit?  (gelezen 10497 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

metalpe

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 806
Re: Wat klappen jullie mee in en uit?
« Reactie #15 Gepost op: augustus 26, 2019, 10:20:49 pm »

Voortent zit er standaard aan vast bij de odysse dus die blijft eraan. Luifel eraf.
En qua pakken:
Onder het bed: iedereen zijn kleren en schoenen en handdoeken voor 6 weken, stokken van de luifel, luifel, grondzeil, stokken van de voortent

Onder het zeil: tafel, worteldoek, 3 bodyboards

Keuken: alles wat nodig is in de keuken

Disselbak: reserve gasfles, haringen, hamer, krukjes, waterkruik, spanlijnen..

Koffer auto: 2 koelkasten, eten voor de dag, Disselslot, 3 skateboards, kussens

Dakkoffer: strandgerief, sup, peddels, surfpakken, 2 stoelen, verhoogjes voor koelkasten, skaapzakken

Je sleurt wat mee...

Verstuurd vanaf mijn TA-1012 met Tapatalk

Gelogd

sevenup

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 190
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone
Re: Wat klappen jullie mee in en uit?
« Reactie #16 Gepost op: augustus 27, 2019, 07:18:32 am »

Wij klappen bij onze aart kok livingstone de luifel mee.

Onder het dekzeil liggen het grondzeil en de matten.
Op het bed alle kussens en dekens voor ons vieren.

In de kofferbak van de auto staan een tweede koelbox, een kratje eten en liggen onze jassen.

De rest gaat in de vouwwagen. Stoelen, tafel, kleren, schoenen, tent delen, oventje, vouwkastje, tentje, luchtbedden, speelgoed, stokken, haringen, stroomkabels, verlichting, etc etc.

Heerlijk zo'n grote wagenbak  :)
Gelogd

xray

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 638
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2016
Re: Wat klappen jullie mee in en uit?
« Reactie #17 Gepost op: augustus 27, 2019, 11:10:02 am »




De Olympe zou in ongeveer 20 minuten moeten kunnen staan.  Maar met de kinderen erbij redden we dat zoiezo niet ga ik van uit.  :). En dan is het nog de vraag wat ze bij die 20 minuten rekenen. Ook het waterpas zetten? Haringen slaan? Grondzeil inritten? En dan komen de gastencabine en luifel er nog bij.  Ik denk dat we in onze handen mogen klappen als we het opzetten nu in een uur gaan redden. 
Eigenlijk komt het er op neer dat de luifel, zijtent, grondzeil en de voorkant er gewoon uit/af moeten.  Ach, we worden er vanzelf handiger en sneller in waarschijnlijk. En de kinderen worden steeds groter dus dat zal naar verloop van tijd ook makkelijker worden vermoed ik.   

Nog een andere vraag. Wat zou je op de bedden, dus net onder het afdekzeil, kunnen leggen? Grondzeil, tenttapijt, stoelen, tafel? Of is dat te veel? Of kan er nog wat bij? We zitten best wel krap met de bagageruimte. Vandaar. Hoe zetten jullie de spullen vast? Alleen met het afdekzeil of ook nog voordat je het zeil er over doet?
De voorwanden kan je er wel aan laten zitten hoor. Volgend jaar zijn de kinderen alweer wat ouder dus is een bedje misschien niet meer nodig. Bij ons bleven ze goed op de bedden liggen in een slaapzak. Tip voor het opzetten probeer een veldje te vinden waar een speeltuintje/zandbak/.... op staat. Zo kunnen ze meteen spelen en kun je wat rustiger met z'n 2'en opzetten.
20 minuten red je denk ik alleen als je hem in de showroom opzet  :P Zelfs de echte snelklappers halen dat net en denk dat kleine kinderen dit ook vertragen  :#
Alleen de voortent open klappen, haringen slaan etc. ben je in een uurtje wel klaar (tenminste dat is onze relaxte tijd met opzetten) met zijtent, grondzeil inritsen luifel eraan imperiaal en fietsen eraf dan ga je richting de 2 uur. Ook hier op ons gemak met wat drinken tussendoor. Kan sneller als het moet maar dat hoeft niet, we blijven toch vaak langer staan dus dat half uur maakt ook niks uit.
Opruimen is ongeveer hetzelfde qua tijd (soms wat langer) ervan uitgaan dat alles dan overal ligt, en je dus ook wat tassen etc. moet inpakken en inladen  :H

Onder het afdekzeil gaan tenttapijt, 4 stoelen, tafel (2x) liggen 'vast' tussen de poten van het 2e bed en het zeil zit er strak genoeg over dus extra vastzetten doen we niet.
In de vouwwagen zelf gaan slaapzakken, kleding in kratjes en tassen, tentstokken, schoenen, speelgoed wat er altijd in ligt etc. Keuken zit vol met het keukenspul. In de disselbak extra gasfles, BBQ, grondzeil, droogmolen, elektra, hondenbrokken, prullenbak met schoenen erin.
In de kofferbak van de auto (station dus lekker ruim) de koelkast gevuld met spullen uit de koelkast thuis, stretcher, krat met haringen ivm gewicht en vaak nog een tas met kleren, toilettassen en de kussens. Vaak nog een kratje met eten en een kratje met spelletjes boeken etc.
De hond ligt/zit voorin bij mijn vriendin zodat we achterin wat meer ruimte hebben in de kofferbak
Als we een weekje of een lang weekend gaan dan gaat er minder mee en gaat de kleding gewoon achter in de auto en de rest in de vouwwagen. Pack en go is dan wel handig met laden.

Gelogd

RDDR

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 530
  • Merk Vouwwagen: Voorheen HK Kyte XL (MY2019) - nu een caravan
Re: Wat klappen jullie mee in en uit?
« Reactie #18 Gepost op: september 01, 2019, 08:48:56 pm »

Hier ook een HK Kyte, dus zoals iemand al zei: alles, luifel, tent, grondzeil, tentstokken..... alles dus. Op een paar optionele dingen na, heb je alleen maar de carbon mast van de luifel als losse stok.
Gelogd
Pagina's: « 1 2   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal