Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: Theun1957 op april 28, 2012, 10:28:57 pm

Titel: Over het paard getild
Bericht door: Theun1957 op april 28, 2012, 10:28:57 pm
Het valt mij wel een beetje op dat holtkamper een beetje lijkt op een een overgesubsidueerd knutselcklubje.
Wel 220, geen 220V aansluiting,  Wel gas dan weer een buitenaansluiting, Tenten die niet strak willen staan of te strak en uit scheuren.
Patentb dit, patent dat. Laten we even wel wezen goede tenten en vouwwagens bouwen is een kunst, Dat is wel de kern van het verhaal.
MaW als je een knutselobject zoekt waar je op dit forum oeverloos over kan leuteren, neem dan een Holtkamper.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op april 28, 2012, 10:35:33 pm
En laat mij nu graag knutselen   ;)
Gaan we weer een robbertje discuteren over de deugdzaamheid over Holtkamper. Mij krijg je vandaag niet op mijn paard laat staan erover :#
Ach laat iedereen toch zijn zin doen. Niemand dwingt iemand tot het kopen van een Holtkamper. We zijn allemaal grote mensen. Zij die een Holtkamper hebben en tevreden zijn prima, zij die voor een andere wagen kiezen, even prima. Iedereen zal in de meeste gevallen tevreden zijn over het merk dat zij of hij kocht of wil kopen. Dat dat nu Holtkamper, Raclet, Triango, Smitveld, Cabanon, Roadmaster,...of whatever is. :zw
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: CenC op april 28, 2012, 10:41:20 pm
Met iedere vouwwagen blijf je knutselen, dat maakt het zo leuk....want ten slotte wil iedereen een heerlijke vakantie tegen moet op een voor hem of haar beste manier.
Tja, als je daar nu iets voor moet knutselen...leuk toch! :zw
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: retteketed op april 28, 2012, 10:54:56 pm
Och had jamet. Of roadmaster maar een model gelijk als mijn cocoon.
dan voelde ik geen drang om te reageren.......

Enne, waar kampeert u mee, theun.?
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: panevino op april 28, 2012, 10:56:47 pm
Zoals ik al vaker heb gezegd : Kamperen is een activiteit.

Als er niets te knutselen was aan mijn vouwwagen, dan had ik een andere genomen of was ik ermee gestopt.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: bosi op april 28, 2012, 11:15:49 pm
Tja, moet Theun voor een deel gelijk geven, voor het bedrag wat je voor een HK mag neertellen, zou je mogen verwachten dat je een goed door ontwikkelde VW koopt waarbij de kinder ziektes er al uit zijn. Dat er dan "experimentele" opties worden geboden is natuurlijk wel een plus, op die mannier kan de fabrikant pijlen waar de behoeftes liggen in de markt. Wat dan wel weer jammer is dat het voor de potentiele koper niet altijd duidelijk welke opties "standaard" uit het experimentele pakket worden aangeboden en welke een commerciele dood sterven. Vandaar de soms oeverlose discussies en vragen ronden over de al dan niet aangeboden of mogelijke opties.
Maar ja in discuseren, mopperen en mekkeren zijn wij nederlanders natuurlijk ijzer sterk  :#
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op april 28, 2012, 11:49:15 pm
Al een aardige tijd geleden heb ik hier een  vraag gesteld (http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=8474.msg97044.msg#97044) over wat mensen aan hun in principe perfecte vouwwagen zouden willen veranderen. Ik was (en ben) er namelijk vast van overtuigd dat de ideale vouwwagen niet bestaat, omdat we allemaal individuele wensen hebben. Ook ik weet nu al zaken die ik aan mijn fonkelnieuwe Livingstone ga toevoegen c.q. veranderen.
En die wens is m.i. niet afhankelijk van het merk of de prijs. Een vouwwagen heeft daarmee m.i. altijd een beetje het karakter van een modelbaan. Met treintjes rijden is leuk, maar de baan verder perfectioneren is minstens zo leuk en hoort ook bij de hobby.

Wat ik wel vind is dat het soms lijkt alsof er minder vaak structurele, op te lossen problemen lijken te zijn bij buitenlandse wagens. Maar dat komt wellicht omdat echte grote  vernieuwingen daar ook niet  vandaan komen. Aan de andere kant mag je toch ook wel verwachten dat kinderziektes op andere structurele zaken er met een maand of twee intensief testen wel helemaal uitgehaald zouden moeten kunnen zijn. Voor introductie, wel te verstaan.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: geertje68 op april 29, 2012, 04:38:04 am
Ik vind Holtkampers echt  prachtige tenttrailers (je mag ze natuurlijk niet echt vouwwagen noemen he, evenmin als onze Smitveld, dat is een tentwagen). De enige redenen dat wij niet voor Holtkamper hebben gekozen is het prijskaartje en het kuipgrondzeil dat Holtkamper destijds nog niet had geloof ik, inmiddels wel toch? En al die noviteiten en patenten, tja, uiteindelijk pakken andere merken daar stiekem ook wel wat van mee toch. Niets mis met noviteiten, alleen niet zo fijn voor de portemonnee.
Titel: Over het paard getild
Bericht door: leeuw op april 29, 2012, 07:59:21 am
Tja, weer zo'n discussie over HK. Wordt er een beetje moe van.

Ik ben blij met mijn wagen en ....  Ach laat ook maar. Verspilde moeite

Leven en laten leven
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: jsteijn op april 29, 2012, 09:06:44 am
inderdaad.
ieder zijn ding en als je het niet wilt lezen..... dan doe je dat gewoon niet.



Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: muis op april 29, 2012, 09:13:08 am
Bij nieuwe types zijn bij meerdere merken puneten van aandacht. Ik heb zeker niet het idee dat Holtkamper een knutselclub is maar een bedrijf dat probeert te vernieuwen en daarbij naar de klant luistert in geval van een nieuw project. Wat ik zeker weet is dat Holtkamper een grote passie heeft voor de producten die ze leveren. Als er een probleem is wordt er gekeken hoe en of het op te lossen is en dat kun je van veel anderen dan weer niet zeggen.

Ik vind het een "kort door de bocht" reactie om te zeggen dat ze over het paard getild zijn.

Ben nu toch ook wel benieuwd in welke wagen je zelf kampeert Theun1957?
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Swede op april 29, 2012, 09:22:03 am
goh, ben wel benieuwd naar de onderbouwing van deze "out-of-the-blue" statement.
Ieder zijn mening natuurlijk maar om (zoals het lijkt) zomaar te gaan bl?rren over een bepaald merk is wel erg makkelijk.
Maar laat me raden, je zit momenteel in Denemarken, niet voor werk, prijst de Wit aan in een eerder bericht...je vertegenwoordigd CombiCamp?
Titel: Re: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op april 29, 2012, 09:23:10 am
Ben nu toch ook wel benieuwd in welke wagen je zelf kampeert Theun1957?
Hij heeft als ik het goed begrepen heb een Aart Kok. Want zelfde probleem met  disselkoppelingbouten i.c.m. disselslot als ik.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op april 29, 2012, 10:51:09 am
Theun 1957 was daarstraks online maar heeft niet meer gereageerd. Spijtig want ik ben ook wel nieuwsgierig naar deze "aanval". Als die een reden heeft dan luister ik graag.
Titel: Over het paard getild
Bericht door: panevino op april 29, 2012, 11:23:41 am
Aart Kok maakt ook speciale wagens op maat. Althans, zo vertellen ze het. Net als autofabrikanten die een aantal opties samenvoegen en het promoveren tot 'speciale uitvoering'.

Helemaal niet erg, gewoon marketing. Prima wat mij betreft.


Er zijn standaard zaken (luifel, voortent, keuken) bij een vouwwagen, maar ook mogelijkheden die ze niet allemaal hebben ( kuipzeil, lattenbodem, specifieke vorm, prijs ).
De kunst van de marketing is om 'unique selling points' te verzinnen.
Aart Kok en Holtkamper doen dit vrij goed.

Dan zijn er ook zaken die vernieuwend ZOUDEN KUNNEN ZIJN, maar wat eerst uitgeprobeerd moet worden. Als je de kans, dat het succes wordt, niet te hoog inschat, doe je dat publiekelijk en openbaar, zodat dat weer exposure genereert.

Juist in de periode is het belangrijk om steeds van je te laten horen... Die automatische Kyte lijkt mij een typisch voorbeeld.


Dan de stroomaansluitingen. Die hebben ze gemaakt op verzoek, maar waren niet standaard... Er is altijd een overgangsfase waarin een optie een standaard wordt. De eerder gemaakte modellen hebben het dan nog niet, zullen met korting aangeboden worden, en de nieuwere wel.

Wellicht is HK qua kostenplaatje, of arbeid of veiligheid, teruggekomen op het standaard leveren van stroom? Dat kan, maar maakt dat ze een 'knutselploegje'?
Enerzijds ben ik het daarmee eens, want het is als klant op afstand niet 100% duidelijk. Anderzijds ben ik het hiermee oneens, want je krijgt als klant van dichtbij nooit minder dan je dacht, maar vrijwel altijd meer.

Ik vind 'knutselploegje' eigenlijk wel een geuzenaam... Durf eens als eerste eens wat anders te doen ....

Quote:
Here's to the crazy ones. The misfits. The rebels. The trouble-makers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They're not fond of rules, and they have no respect for the status-quo. You can quote them, disagree with them, glorify, or vilify them. But the only thing you can't do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do. ?Apple


Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Yella op april 29, 2012, 11:36:21 am
Och, ik ben en blijf bllij met mijn Jametic. En ook ik knutsel veel aan de vw. Wil alleen niet veel geld uitgeven. Er zijn meer dingen die ik ook wil. Ieder zijn ding.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: GertjanA op april 29, 2012, 01:13:51 pm
"Overgesubsidieerd"? HK is voor zover mij bekend een private onderneming, die geen subsidie in welke vorm ontvangen. Mocht dat wel zo zijn, dan zal dat zijn reden hebben. De enige extra subsidie die zij krijgen is tevreden klanten. Gezien de rpijs van een HK is dit geen impuls aankoop, maar een bewuste keuze. Ik kan dezelfe functionaliteit krijgen voor de helft van de prijs ja. En toch geef ik dat bedrag uit omdat een HK net dat tikkie meer heeft, in mijn opinie!

Anyway. Wij gaan in ieder geval 16 mei weer genieten.

Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: mavi op april 29, 2012, 01:20:09 pm
Theun 1957 was daarstraks online maar heeft niet meer gereageerd. Spijtig want ik ben ook wel nieuwsgierig naar deze "aanval". Als die een reden heeft dan luister ik graag.

Ik ben ook heel benieuwd waar dit vandaan komt....
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Edwinv op april 29, 2012, 01:30:02 pm
Ik wil niet zover gaan als met de termen die theun gebruikt. Alle waar naar zijn geld en Hk heeft een pracht product met goede service. Ik kan er als hk bezitter uit eigen ervaring over mee praten.
Maar hij heeft wel een punt, dat Hk tegen de ene klant met hetzelfde product A zegt en tegen de volgende klant met precies dezelfde vraag b.

Ik heb bijv. Eens gevraagd over die vliegenvrije binnentent voor de kyte, ik vroeg wat ze ermee aan het doen waren en wat de status hiervan was. Kreeg als antwoord een ontwijking dat er nog niets was., terwijl je hier op het forum het tegendeel kan lezen.
Hk leeft soms nog wel eens in het tijdperk van voor de komst van de sociale media.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Theun1957 op april 29, 2012, 06:41:50 pm
Ik heb geloof ik nogal wat mensen op de tenen getrapt. Mijn mening is absoluut niet dat Holtkampers geen prachtige wagens zijn, in tegendeel.
Daarnaast heb ik niets tegen mensen die aan hun vouwwagen knutselen. Doe hier zelf volledig aan mee en vindt het ook leuk.
Ik begrijp echter niet dat iemand voor zo'n bedrag een vouwwagen verkoopt waarbij de klant deel wordt van experimenten.
Vernieuwen is nodig en noodzakelijk maar ik ga ervan uit dat iets eerst goed getest is voor het op de markt komt en dan ook als vaste optie beschikbaar is en blijft.
Bij tenttrailers schijnt dit echter anders te zijn te zijn, en niet alleen bij Holtkamper. Ik denk dat er vele fabrikanten, van andere goederen zijn, die jaloers zijn op een dergelijke luxe, in de meeste gevallen schreeuwt men moord en brand als er iets niet klopt.

Het is een paar keer gevraagd, heb zelf een AK Kavango na jaren met een oude jamet texas gekampeerd te hebben.
Verder hoop ik dat iedereen een goed seizoen tegemoet gaat met wat voor vouwwagen dan ook, daar gaat het tenslotte om

groeten
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: retteketed op april 29, 2012, 07:34:08 pm
@theun;
da's een andere toonzetting dan waarmee je de topic begon... :J
heb je een antwoord of bereikt wat je wilde?
is mij niet geheel duidelijk. :?

Maar natuurlijk ook jij veel kampeerplezier gewenst
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Theun1957 op april 30, 2012, 07:07:08 pm
Beste Rettekeded,

Ik was zeker niet op zoek naar een antwoord of reactie. Op dat moment was het mijn impressie.
ben zelf  wel een beetje geschrokken van de manier waarop men zich aangevallen voelt.
Het is me ondertussen wel duidelijk hoe het forum functioneerd. Als het mogelijk is probeer ik mensen te helpen.( bouten had ik echt voor niks opgestuurd)
Mijn mening tav holtkamper verandert echter niet.
Nogmaals het leven is te kort om ruzie te maken, bedankt voor je reactie
Titel: Over het paard getild
Bericht door: leeuw op april 30, 2012, 07:17:12 pm
Wie de bal kaatst....

Als een apple en samsung rechtbank in en uit rollen, vindt ik het niet zo vreemd dat een bedrijf een patent op een vinding wilt hebben.

Ben benieuwd wat de eerst volgende noviteit van AK is. Kunnen we gezamenlijk daarover in discussie.

Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Theun1957 op april 30, 2012, 07:42:56 pm
Ja klopt,
Je kan me gewoon niet kwalijk nemen dat er zoveel mensen zonder veel geld ook iets doen met een vouvwagen.
Dan is er nog een Holtkamper club die een eigen belevingswereld hebben, laten we even wel wezen  16.000 euro veel is geld.
We zijn als klappers niet geboren uit rijkdom en laten we alstublieftt het forum zo houdent we elkaar steunuien
                                                 
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: wijnand op april 30, 2012, 07:44:51 pm
Mijn mening tav holtkamper verandert echter niet.

Moet je ook zeker niet doen. Jouw mening wordt door heel wat mensen op dit forum gedeeld. Het is ook niet vreemd dat het zogenaamde "kaatsen van de bal" vrijwel uitsluitend door HK eigenaren gebeurt.  Ik heb ook al eens een dergelijk geluid laten horen, en dat werd me ook niet echt in dank afgenomen. Hoewel er inmiddels een aantal is dat nu ook zelf begint in te zien dat HK niet zaligmakend is. Ik zou voor een vouwwagen van 15.000-20.000 niet ongevraagd proefkonijn willen zijn. Of moeten constateren dat een vraag bij de ene vestiging totaal anders wordt beantwoord dan bij de andere (bv over de externe stroomaansluiting). En die zo geroemde buitengewone service vind je elders ook, alleen wordt daar niet zo over opgeblazen, en dat heb ik zelf mogen ervaren.

Laat het je er niet van weerhouden op dit forum actief te zijn, want er is hier veel kennis te vinden en te delen! En zolang je niet over HK begint is het hier ook best gezellig. :#
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Richard op april 30, 2012, 07:48:52 pm

Mss wel een leuke discussie dag organiseren met diverse merken en met een heus panel...
Mss wel leuk voor op het klapweekend...zoalang er mar geen klappen vallen :#
wel met een duidelijke stelling en een afgesproken tijd anders gaan we door tot in de oneenigheid :I
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: retteketed op april 30, 2012, 08:30:17 pm
Citaat van: wijnand link=topic=9161.msg108123#msg108123 date=1335807891En zolang je niet over HK begint is het hier ook best gezellig. :#
[/quote

...??????????
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: jeroen-aletta op april 30, 2012, 08:56:59 pm
Ja klopt,
Je kan me gewoon niet kwalijk nemen dat er zoveel mensen zonder veel geld ook iets doen met een vouvwagen.
Is er iemand die jou dat kwalijk neemt dan? Ik lees nog niet zo heel lang mee op dit forum, maar ik heb nog nergens gezien dat een arme sloeber voor minder aangezien wordt dan een rijke stinkerd.

Citaat
Dan is er nog een Holtkamper club die een eigen belevingswereld hebben, laten we even wel wezen  16.000 euro veel is geld.
Ik zie hier geen Holtkamperclub. Ik zie hier een kolonie klapgekken. Passie voor klappen, merk doet er niet toe. Als je er maar plezier in hebt.

Citaat
We zijn als klappers niet geboren uit rijkdom en laten we alstublieftt het forum zo houdent we elkaar steunuien
Ook deze begrijp ik niet. Er zijn ongetwijfeld klappers die uit rijkdom zijn geboren en er zullen er zijn die in armoe zijn geboren. En wat dan nog. Zo is het leven. Ik proef enige frustratie in jouw reacties. Niet nodig, sterker nog, ik ben bang dat je alleen jezelf daarmee hebt.

Laat de HK eigenaren blij zijn met hun HK (mijzelf inclusief) en wees blij met je eigen kar.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op april 30, 2012, 09:23:31 pm
Beste Rettekeded,

Ik was zeker niet op zoek naar een antwoord of reactie. Op dat moment was het mijn impressie.
ben zelf  wel een beetje geschrokken van de manier waarop men zich aangevallen voelt.
Het is me ondertussen wel duidelijk hoe het forum functioneerd. Als het mogelijk is probeer ik mensen te helpen.( bouten had ik echt voor niks opgestuurd)
Mijn mening tav holtkamper verandert echter niet.
Nogmaals het leven is te kort om ruzie te maken, bedankt voor je reactie
Ik snap dit niet goed.
1/ niemand wil ruzie maken, zo voel ik het toch niet aan. Maar ik vermoed dat het menselijk is om te reageren als je je aangesproken voelt.

2/ jij geeft jouw impressie, ik de mijne, een ander forumlid het zijne/hare, je hoef je niet aangevallen voelen maar ik denk dat het logisch is dat andere (die jouw mening niet helemaal delen) afvragen vanwaar jouw gevoel komt. Ik persoonlijk vraag me dan telkens af af iemand misschien slechte ervaringen heeft. Is dat zo dan mogen deze gerust gedeeld worden. Dus als jij zelf een HK gehad hebt, willen kopen hebt, enz... en slechte ervaringen hebt met HK dan heb ik daar geen probleem mee.

3/ Er zijn hier veel HK eigenaren, hoe het komt?????  Misschien wel omdat HK flyers van de vouwwagenclub uitdeelt? Doe ik of andere HK eigenaars neerbuigend over andere merken, breken we service van enige andere "dealer" af?  ik denk het niet! bij mijn weten gebeurt dat hier wel vaker alleen over HK en vaak zijn dit ook steeds dezelfde mensen.
4/ Ik heb dan wel een HK, het is zeker geen nieuwe en van het geld dat ik aan mijn HK betaald heb koop ik van GEEN ENKEL ANDER MERK een nieuwe. Dus rijk zijn om een HK te kunnen kopen, ik denk het niet.

Het is ook niet vreemd dat het zogenaamde "kaatsen van de bal" vrijwel uitsluitend door HK eigenaren gebeurt.
Dit lijkt me vrij logisch, wie anders voelt zich aangesproken? Iemand die al jaren met een ander vouwwagen kampeert voelt zeker niet de behoefte om te reageren. Andersom gaat beter op vind ik, al die gene die kritiek uiten op HK zijn geen eigenaars van een HK  :K

....zolang je niet over HK begint is het hier ook best gezellig. :#
Dat vind ik een zeer flauwe en gemene opmerking.

Laat het je er niet van weerhouden op dit forum actief te zijn, want er is hier veel kennis te vinden en te delen!
HELEMAAL MEE EENS
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Swede op april 30, 2012, 09:27:54 pm
mooi, knal hier nu maar een slotje op. :nl
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op april 30, 2012, 09:41:40 pm
Is er iemand die jou dat kwalijk neemt dan? Ik lees nog niet zo heel lang mee op dit forum, maar ik heb nog nergens gezien dat een arme sloeber voor minder aangezien wordt dan een rijke stinkerd.

Bovendien denk ik dat er ook niet echt een harde relatie is tussen geld en merk. Er zijn mensen die lang sparen en elk dubbeltje omkeren om op enig moment, na lang en veel geklapt te hebben dan eindelijk die lang gewenste Holtkamper type whatever te kopen. Eventueel een jonge 2ehands. Maar evengoed zijn er ook  mensen die als het moet 'with a flick of the wrist' de centen voor twee Kytes en een Flyer met alle opties zouden kunnen neertellen, maar heel bewust een doorsnee klapper kopen die aan al hun eisen voldoet. Het is maar net waar je je prioriteiten legt.

Er zijn ongetwijfeld klappers die uit rijkdom zijn geboren en er zullen er zijn die in armoe zijn geboren. En wat dan nog. Zo is het leven.

Afgezien daarvan. Ik rij een Berlingo diesel model hondehok met kliko-functie. En het had een haar gescheeld of d'r had een HK Astro XL achter gezeten. En d'r zijn mensen van wie ik weet dat ze het minder breed hebben dan ik, die heel bewust een dikke bak op benzine met een draaikolk in de tank rijden met een 4e hands klapper erachter. Ik vind dat alleen maar prachtig. Alles kan. Niks moet. Het is juist de variatie en verscheidenheid die het zo leuk maakt.

mooi, knal hier nu maar een slotje op. :nl

Wrom?
Titel: .
Bericht door: ishirra op april 30, 2012, 10:32:29 pm
Ik denk dat elk merk wel z'n eigen voor- en nadelen heeft.  Ook ieder merk heeft z'n eigen liefhebbers zoals het bij alle andere dingen in het leven is.
Om een stom voorbeeld te geven: m'n vader zweert bij Ford auto's en moet nooit of nooit een andere hebben.  Ikzelf heb een ford gehad maar niks als last en altijd wel iets stuk, dus voor mij geen Ford meer.  Ik ga daarom ook niet zeggen tegen m'n vader van ja jouw auto dit of jouw auto dat...  Als hij blij is met z'n Ford dan is dat zijn zaak, het is tenslotte zijn bankrekening waar het geld afgaat als hij een nieuwe koopt, en niet de mijne (gelukkig maar  :# )  Er zullen altijd wel voor- en tegenstanders zijn, waarover het ook gaat.  Het is gewoon niet gezellig dat je iemand zijn, in dit geval vouwwagen, gaat 'afbreken' omdat jij er slechte ervaringen mee hebt gehad.

Ikzelf heb een klapding met vaste wanden en een deurtje (dat ik er voor het klapweekend misschien best afhaal en vervang door tentzeil  :# ) maar diegene die kunnen helpen me wel met advies tijdens m'n 'renovatie'.  Ook al zijn de meeste mensen geen fan van mijn kampeermiddel (dat verdomde deurtje ook weer he ::) ) toch blijven ze vriendelijk en ben ik meer dan welkom in de club.  :>  En dat is ook de reden waarom ik deze club zo geweldig vind, altijd vriendelijke mensen die klaar staan met raad en daad indien mogelijk, ongeacht het merk, prijs of leeftijd van je klapper.

EDIT:  :off nu ik dit even terug lees, god ben ik een slijmbal zeg...  verdient dit geen extra pannekoek op het weekend?  :#
Titel: Re: .
Bericht door: Frankie op april 30, 2012, 11:01:10 pm
EDIT:  :off nu ik dit even terug lees, god ben ik een slijmbal zeg...  verdient dit geen extra pannekoek op het weekend?  :#
Beslist. Maar dan wel met een speciaal slijmballenbeleg  (http://tinyurl.com/cadjp6h) natuurlijk. :#
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: muis op april 30, 2012, 11:30:45 pm
Als mod van dit ontdeel even een reactie vanuit die positie. Een slotje lijkt me niet nodig, ik denk wel dat de keuze van topic titel misschien wat ongelukkig was.

Je kunt over allerlei merken een dergelijke discussie voeren, trigano met de cc kopie, jamet met de jametic problemen, en ga zo maar door.

In welke wagen je ook zit het blijft kamperen en het blijft een vouwwagen.

Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op mei 01, 2012, 12:03:53 am
In welke wagen je ook zit het blijft kamperen en het blijft een vouwwagen.

Dat klinkt een beetje alsof een vouwwagen een optie is met per definitie een aantal gebreken die je dan maar op de koop toe neemt bij gebrek aan een beter alternatief, vanwege de kosten of vanwege een te kleine auto. Ik weet zeker dat je dat vast niet bedoelt.  :#

Althans. Ik krijg toch de indruk dat voor 95% van de mensen de vouwwagen een hele bewuste keuze is en niet een soort tweede keus ten opzichte van een cara :ca
Titel: Re: .
Bericht door: ishirra op mei 01, 2012, 02:58:44 am
Beslist. Maar dan wel met een speciaal slijmballenbeleg  (http://tinyurl.com/cadjp6h) natuurlijk. :#

Euhm, ik denk dat ik pas Frankie... Bedankt! Maar nee dank je....  :#
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: geertje68 op mei 01, 2012, 03:18:55 am
 :off Ishirra, moet jij niet nodig naar bed????

Ik heb een excuus voor dit late tijdstip: morgen, of eigenlijk vandaag, vertrekken we naar Kom-es-an. Dus ik ben druk bezig met inpakken (in mijn hoofd) en kan niet slapen omdat ik denk dat ik van alles vergeet...
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: muis op mei 01, 2012, 08:53:43 am
Ik bedoel dat we hier op het forum allemaal kamperen met een vouwwagen. Daarnaast zie je wel in het topic "wat zou je willen veranderen"  dat de perfecte wagen bijna niet bestaat.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: spikehome op mei 01, 2012, 09:28:04 am
Ik bedoel dat we hier op het forum allemaal kamperen met een vouwwagen. Daarnaast zie je wel in het topic "wat zou je willen veranderen"  dat de perfecte wagen bijna niet bestaat.
idd De perfecte wagen bestaat niet en zal ook voor ieder weer anders zijn.
Ben zelf van trigano naar holtkamper gegaan.
De trigano is echt een super fijne wagen en heeft ook zijn beperkingen en min punten elke wagen heeft dat wel. Zo had elke klapper waar we gingen kijken wel zijn nadelen.
Kan over holtkamper nog weinig melden omdat deze te kort in mijn bezit is.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: ishirra op mei 01, 2012, 09:57:02 am
:off Ishirra, moet jij niet nodig naar bed????

Ik heb een excuus voor dit late tijdstip: morgen, of eigenlijk vandaag, vertrekken we naar Kom-es-an. Dus ik ben druk bezig met inpakken (in mijn hoofd) en kan niet slapen omdat ik denk dat ik van alles vergeet...

Mijn vrouw is op vakantie met haar zus, ik heb de week vrijaf genomen en ze heeft een lijstje achtergelaten met taken voor mij.  Om zeker klaar te zijn tegen vrijdag werk ik laat  :#
vrouwen...  ::)
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op mei 01, 2012, 10:02:12 am
Kan over holtkamper nog weinig melden omdat deze te kort in mijn bezit is.
Wel dat is wat mij soms stoort aan de critici tov Holktamper. Zij bezitten geen Holkamper, hebben er nooit een gehad maar uiten wel kritiek. Jij hebt een HK en vind zelf dat "je nog maar weinig te melden hebt omdat je hem te kort bezit"  WW Zo zou het moeten zijn volgens mij.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: wijnand op mei 01, 2012, 10:37:42 am
En zolang je niet over HK begint is het hier ook best gezellig. :#

Dat vind ik een zeer flauwe en gemene opmerking.

Waarom denk je dat die smiley er achter staat? Flauw? Prima, maar gemeen geenszins. Hooguit wat chargerend  :#

Wel dat is wat mij soms stoort aan de critici tov Holktamper. Zij bezitten geen Holkamper, hebben er nooit een gehad maar uiten wel kritiek.

Nogmaals (ik heb het al eerder toegelicht, maar kennelijk nog niet duidelijk genoeg). Ik heb niets, maar dan ook niets tegen een Holtkamper. Ze zijn mooi om te zien en zullen zeker een meerwaarde hebben voor de eigenaar. Maar het feit dat het merk werkelijk tot mytische hoogte wordt opgehemeld, de service van Holtkamper zoooo geweldig is, strookt niet met de berichtgeving hier op dit forum, en wat ik links en rechts ook bij vouwwagenbedrijven hoor. Er worden hier met grote regelmaat zaken gemeld over HK, en dan vooral de Kyte, die ik als klant niet zou pikken. Maar die dan door de HK eigenaren (op een aantal na) behoorlijk met de mantel der liefde worden bedekt. En da's allemaal prima, maar hemel het dan niet zo op. En gezien de reacties in andere draadjes ben ik niet de enige die kanttekeningen plaatst bij de euforische stemming rond het merk.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op mei 01, 2012, 02:10:54 pm
@ Wijnand. Ik weet het je hebt al vaker gezegd, en echt wel duidelijk genoeg. Maar ik denk dat jij ook niet goed begrijpt wat ik (en nog vele anderen) van dit forum zeggen.
 
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: wijnand op mei 01, 2012, 02:59:08 pm
Ach ja, gelukkig heeft iedereen recht op z'n mening en hoeven we het niet altijd met elkaar eens te zijn. Ook dat is het mooie van een forum als deze.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: hermanusb op mei 01, 2012, 03:17:41 pm
Wij hebben onze eerste klapper nu.
Heb de discussie gevolgd, en ja het lijkt er wel op dat mensen met een HK ook wel redelijk fanatiek reageren.

Dat mag, en zal mij persoonlijk zogezegd geen bal kunnen schelen.
Maar als ik een vw zou kopen en moet daar 15000 voor betalen dan mag ik op zijn minst een afgewerkt product afgeleverd zien worden.
En ik maak uit de reacties op dat dit bij een HK lang niet altijd het geval is.

Daarentegen zou ik over mijn lijk nog niet een vw kopen voor een dergelijk bedrag.
Dat heeft niks te maken met rijk, minder rijk of voor mijn part arm.

Voor mij is een vw van 15duizend gewoon een belachelijk bedrag voor een vw.

Maar gelukkig heeft ieder lid hier andere belangen en dat is maar goed ook.

Vrede op aarde, en of dat in een HK is of een louisiana van 15 jaar oud..... 
volgens mij is dat het enige waar het om gaat, als je maar lol hebt in wat je doet.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op mei 01, 2012, 04:49:48 pm
Nogmaals is het niet logisch dat HK bezitters reageren als zij wel tevreden zijn met de prijs - kwaliteit verhouding van hun vouwwagen?

Ik denk dat iedereen die tevreden is over een product dat zij/hij bezit, of het nu over een auto, grasmaaier, telefoon, kookpot,...reageert als iemand anders het tegendeel beweert. Nogmaals ik ben geen eigenaar van een vouwwagen van "15000" euro maar van een leuke oudere Spacer.
En ik zou ook geen 30.000 euro kunnen uitgeven aan een Ferarri en zelfs geen 150 euro aan een smartphone. Volgens mij heeft dat niets te maken met de kwaliteit van een product alleen maar aan wat je je geld wil uitgeven.

Dit is het laatste wat ik schrijf want ik denk niet dat het de bedoeling is dat we elkaars mening willen doen veranderen. En als dat wel zo is, de mijne is wat ie is en blijft wat ie is.

Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: mars op mei 01, 2012, 04:52:53 pm
Met belangstelling gelezen.
Mijn mening is dat een ieder moet doen wat hem/haar goed dunkt.
Maar soms kan een geschreven stukje vanuit het toetsenbord rauwer overkomen dan het bedoeld is helaas. De schrijver zou zijn/haar stukje eens na moeten lezen voor het te plaatsen en de lezer het stukje eens voor een 2e keer.
Kan soms zeer verhelderend zijn.... :J

Wij zijn begonnen met een heeeele oude Alpenkreuzer GT Senior ( leenbakkie) in 1989 en dat is zo goed bevallen dat wij zelf in de jaren daarna 2 Alpenkruipers gekocht hebben.
Dat wij nu in de gelegenheid zijn om een duurdere vw te kopen heeft te maken met de passie voor vw-kamperen en de hoge kwaliteit van de klapkar. Daar hadden wij het geld voor over.
Ik had van het geld ook een mooie andere auto kunnen kopen, maar dat boeit mij niet.
Dus........ leven en laten leven.......  maar ja, wie ben ik........ ;)
Titel: Over het paard getild
Bericht door: leeuw op mei 01, 2012, 06:55:38 pm
Elke keer wordt gemeld dat mensen met een HK heftig reageren. Moment van bezinning.
Nee dat doen ze niet.
Ze reageren op het feit dat iemand die geen HK heeft een hele duidelijke mening heeft over HK.
Wat is nu het probleem..........

Als een HK eigenaar wel of niet tevreden is over de service wordt het gemeld op het forum.

Het Iijkt erop dat, omdat HK tenttrailers over het algemeen duurder zijn, de service dus beter moet zijn. Dit vind ik niet het geval. De service voor een nieuwe wagen van 5000 euro moet net zo goed zijn als een wagen van 15000 euro.

Waarom dan zo , bijna tot het absurde, afgeven op een HK. Dat doet het grootste deel van de HK bezitters ook niet over andere merken.
Sterker nog, ik heb net nog iemand een AK livingstone geadviseerd vanwege het bed.

I rest my case, en nogmaals,


Leven en laten leven.  Allemaal een mooi en gezellig klapseizoen gewenst.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Yella op mei 01, 2012, 07:07:44 pm
Het gekke is dat de starter van dit Topic ook een HK bezit. Overigens om even te reaeren op de opmerking van Leeuw dat men HK afkat. Hier op het Forum heb ik al een paar maal het tegendeel ook gelezen. dat een enkele HK bezitter nogal laatdunkend spreekt over met name Jamet. Die zouden wellicht zich hier aangesproken kunnen voelen. Nu hebben wij een Jamet, maar dat is omdat wij dat willen, niet omdat wij het niet zouden kunnen. daarin moet gewoon een ieder vrij zijn wat hij/zij kiest. Zoveel mensen, zoveel wensen.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: wijnand op mei 01, 2012, 07:30:48 pm
Het gekke is dat de starter van dit Topic ook een HK bezit.

Of ik moet iets gemist hebben, maar volgens mij heeft TS een Aart Kok Kavango.

Toch nog maar een kleine toevoeging op de discussie. Er wordt gesteld dat iemand die geen HK bezit wel een stevige mening heeft over een HK. Dat is niet het geval, lees mijn eerdere posts er nog maar eens op na. Het gaat mij om het overdreven ophemelen van het merk, de service, etc, van de HK eigenaren. Dat is een wezenlijk verschil. Natuurlijk mag een HK eigenaar de ervaringen met de HK delen, dat doe ik over wat ik met onze Trigano meemaak. En daar is dit forum ook voor bedoeld. Maar, waarom moet dat in superlatieven, waar ik toch net even teveel structurele mankementen en afwijkingen lees? Dat is wat ik als wezenlijk verschil ervaar met berichten van eigenaren van andere merken. En, maar dan val ik in herhaling: natuurlijk moet de service bij 5.000 euro gelijk zijn aan die bij een kar van 20.000, dat wordt ook niet weersproken. Alleen kan ik mij voorstellen dat je bij een kar van nieuw 5.000 euro een afwijking of probleempje accepteert, bij 15.000-20.000 wens ik niet ongevraagd proefkonijn te zijn voor de diverse hobbies van Holtkamp, onder het motto dat ze continu door ontwikkelen. En van geen enkel merk accepteer ik dat ik in vestiging A verhaal 1 te horen krijgen en in vestiging B de tegenovergestelde versie 2. Maar goed, dat is misschien ook wel het verschil tussen de HK doelgroep en die van andere merken  :P

Ik hou er in elk geval over op, duidelijker dan dit kan ik mijn mening niet verwoorden zonder weer in herhaling te vallen.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: mars op mei 01, 2012, 07:47:29 pm
@ Wijnand,

Juist! Het grote manko van HK is (eenduidige) communicatie richting klant. Het lijkt er vaak op...... hoe de wind waait, hoe HK reageert.
Voorbeeld was o.a. de afdekhoes van de Kyte keuken ( Cocoon)

Het komt voor dat je er gewoon heen moet om e.e.a. op te lossen, want je krijgt gewoonweg geen reactie op gestuurde mail.
Dat is onfatsoenlijk en kan niet.
Maar als je er bent zijn ze meedenkend en oplossend. En het hoeft ook niet altijd geld te kosten.
Maar feit is dat ze nog heel wat kunnen investeren in communicatie. ( Jelle?)
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: caspar op mei 01, 2012, 09:00:22 pm
Ik wil ook wat zeggen :# ik vind het wel een wagen waar veel mee en aan kan maar zo als meer mensen zeggen maar telkens veranderen ze het consept en de een krijgt het pas stukje wat ze dan weer verzonnen hebben gratis en de andere moet er voor betalen en of dat pas stukje een goede oplossing is weten ze niet en dat is jammer en ook eerder verteld het kost een aardige zak  met geld wat ik er niet voor over hebt maar andere mensen hebben het er gelukkig wel voor over want het blijven aparte wagens om te zien          Maar ik blijf lekker bij mijn knutsel bakkies kan ik zelf bepalen wat ik maak en hoe en het bedrag wat ik er aan uit geef en ook ik heb en deurtje :P
Titel: Over het paard getild
Bericht door: Dammetje op mei 01, 2012, 10:25:57 pm
Ik zit hier op camping Zandstuve te Hardenberg het hele verhaal te lezen en wil alleen maar zeggen dat ik elke avond als ik mijn bed instap nog even heel tevreden rondkijk door mijn geweldige kampeermiddel. Ik ben mijn leven lang al gek van camperen geweest en heb dit voorheen met de tent gedaan. De laatste was een de Waard, dit was a dream come treu! Waarom?..... KWALITEIT. elk jaar weer probleemloos de grootste stormen doorstaan. Nu hebben wij een HK, reden snelheid, slapen en kwaliteit! HK biedt voor de centen een wagen in een hoger segment, dit heb je ook bij caravans.

Andere klappers zijn zeker niet slecht en ook dit zijn echte campeerders. Het is denk ik ook niet juist om te stellen dat mensen met een HK veel geld hebben. Voor mij is het een prioriteit! Voor het campeermiddel trek ik meer geld uit als voor anderen dingen. Onze vakanties bestaan ook alleen maar uit camperen. Geen vliegreisjes etc. Ook met Pasen hebben wij een paar nachten met -4 in ons bedje gelegen op de camping. Ik vind het het ultieme rustmoment, weg van alles! Geen discussie van wat nemen we mee, maar eerder wat nemen we NIET mee. Alles wat je meeneemt kan stuk en geeft stress en das nou net wat je niet wilt. Vandaar ook voor mij een HK.  Voor MIJ niks meer als een extra zekerheid, en ik vind het waar voor m'n geld. Het knutselen kan ik mij heel goed voorstellen. Bij mij heet dat Voorpret!

Of je nou een oud gebakkie hebt van welk merk dan ook dat maakt niets uit, zolang jij er maar campeerplezier in hebt. Voor mij vallen wij allemaal onder de categorie tent campeerders. Nu van mij een gevaarlijke uitspraak. "ik sta liever op een tentveld dan op een veld met Sleurhutten. De laatste categorie valt in mijn beleving voor 90% onder een ander slag met andere interesses en vooral andere normen en waarden op de camping.

Kortom, ik voel mij niet verheven nu ik een HK bezit. Wel ben ik zeer tevreden met hetgeen ik geleverd heb gekregen voor het geld waar ik hard en lang heb gespaard!  (voor ons voorlopig geen nieuwe keuken)
Titel: Over het paard getild
Bericht door: panevino op mei 01, 2012, 10:38:57 pm
Dammetje +1
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: caspar op mei 01, 2012, 10:39:14 pm
Ik zit hier op camping Zandstuve te Hardenberg het hele verhaal te lezen en wil alleen maar zeggen dat ik elke avond als ik mijn bed instap nog even heel tevreden rondkijk door mijn geweldige kampeermiddel. Ik ben mijn leven lang al gek van camperen geweest en heb dit voorheen met de tent gedaan. De laatste was een de Waard, dit was a dream come treu! Waarom?..... KWALITEIT. elk jaar weer probleemloos de grootste stormen doorstaan. Nu hebben wij een HK, reden snelheid, slapen en kwaliteit! HK biedt voor de centen een wagen in een hoger segment, dit heb je ook bij caravans.

Andere klappers zijn zeker niet slecht en ook dit zijn echte campeerders. Het is denk ik ook niet juist om te stellen dat mensen met een HK veel geld hebben. Voor mij is het een prioriteit! Voor het campeermiddel trek ik meer geld uit als voor anderen dingen. Onze vakanties bestaan ook alleen maar uit camperen. Geen vliegreisjes etc. Ook met Pasen hebben wij een paar nachten met -4 in ons bedje gelegen op de camping. Ik vind het het ultieme rustmoment, weg van alles! Geen discussie van wat nemen we mee, maar eerder wat nemen we NIET mee. Alles wat je meeneemt kan stuk en geeft stress en das nou net wat je niet wilt. Vandaar ook voor mij een HK.  Voor MIJ niks meer als een extra zekerheid, en ik vind het waar voor m'n geld. Het knutselen kan ik mij heel goed voorstellen. Bij mij heet dat Voorpret!

Of je nou een oud gebakkie hebt van welk merk dan ook dat maakt niets uit, zolang jij er maar campeerplezier in hebt. Voor mij vallen wij allemaal onder de categorie tent campeerders. Nu van mij een gevaarlijke uitspraak. "ik sta liever op een tentveld dan op een veld met Sleurhutten. De laatste categorie valt in mijn beleving voor 90% onder een ander slag met andere interesses en vooral andere normen en waarden op de camping.

Kortom, ik voel mij niet verheven nu ik een HK bezit. Wel ben ik zeer tevreden met hetgeen ik geleverd heb gekregen voor het geld waar ik hard en lang heb gespaard!  (voor ons voorlopig geen nieuwe keuken)
dit is nou een Goede verwoording iedereen is tevreden met wat hij koopt en kan betalen en het gaat om het plezier wat je er mee beleeft
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: retteketed op mei 01, 2012, 11:08:52 pm
@dammetje:

je verwoord netjes wat ook onze redene zijn om voor een hk te kiezen.


we houden van kwaliteit en hebben genoeg gespaard om de cocon te kopen.
andere merken (op één na) hadden geen mooie vouwwagen welke in de buurt kwam, ontwerp, opzetgemak, uitstraling en duuzaamheid.
dit alles op één wagen....daar zijn er voor ons niet veel van.
de prijs...ons budget lag tot ?11000.
voor dat geld kan je veel moois kopen, met vele invullingen van onze eisen, behalve het model...
dus een cocoon werd het.

dat er zaken zijn die verbtering vergen, da's duidelijk, die heb je immers bij alle klappers.
Maar om nu alle hk bezitters op een hoop te vegen zoals een aantal (verbitterde) klappers doen, kan ik zeker geen gehoor aan geven, vindt het zeer respectloos.

ik neem me voor om maar geen reacties meer te geven op de negative berrichtgevingen van enkele forum-leden.
wellicht maar een tijdje geen berichten meer te gaan lezen, vindt het nogal beladen ,negatief, kleinzielig, kinderachtige manier van discusieren.
telkens zo denigrerend te spreken...
neen ik ben een tijdje "off-line"
 
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: caspar op mei 01, 2012, 11:22:10 pm
retteketed
daar moet je je niets van aan trekken
ik gaf net al aan dat ik blij ben met mijn knutsel bakkie en jullie zijn blij met jullie vouwwagen en daar gaat het om
geniet er gewoon van en als jij vind dat je iets wilt hebben wat gewoon iets meer spaargeld kost en je kan het gewoon doen  :J :J
Titel: Re: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op mei 01, 2012, 11:41:11 pm
dit is nou een Goede verwoording iedereen is tevreden met wat hij koopt en kan betalen en het gaat om het plezier wat je er mee beleeft
Zo is het. Maar dat neemt niet weg dat als zich verschijnselen voordoen waarvan je je oprecht afvraagt of die nou bij een topmerk horen, je dat moet kunnen melden zonder ondergeschoffeld te worden. Blijft het feit dat er prettiger en minder prettige manieren zijn om dat te berde te brengen.

Persoonlijk zie ik de kwaliteiten van HK wel. En ik denk ook die dat de (veel) hogere prijs rechtvaardigen. Maar het is heel bewust niet mijn keuze. Tegelijkertijd zie ook ik  verhalen voorbij komen die ik eerder ook nooit van bijvoorbeeld De Waard had verwacht maar bij topmerken kampeermiddelen  kennelijk toch voorkomen. Mogelijk omdat er op bepaalde zakelijke aspecten een tekort bestaat. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het product zelf.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op mei 02, 2012, 07:47:44 am
En daar is dit forum ook voor bedoeld. Maar, waarom moet dat in superlatieven, waar ik toch net even teveel structurele mankementen en afwijkingen lees? Dat is wat ik als wezenlijk verschil ervaar met berichten van eigenaren van andere merken. En, maar dan val ik in herhaling: natuurlijk moet de service bij 5.000 euro gelijk zijn aan die bij een kar van 20.000, dat wordt ook niet weersproken. Alleen kan ik mij voorstellen dat je bij een kar van nieuw 5.000 euro een afwijking of probleempje accepteert, bij 15.000-20.000 wens ik niet ongevraagd proefkonijn te zijn voor de diverse hobbies van Holtkamp, onder het motto dat ze continu door ontwikkelen.
En van geen enkel merk accepteer ik dat ik in vestiging A verhaal 1 te horen krijgen en in vestiging B de tegenovergestelde versie 2. Maar goed, dat is misschien ook wel het verschil tussen de HK doelgroep en die van andere merken  :P
2 kantekening van mijn kant uit:
1/ vaak zijn mensen geneigd om niet te klagen over een goedkoper product omdat ze dit als normaal vinden. Dus zwijgen ze maar. Ik heb hier al problemen zien voorbij komen met verschillende dealers en/of merken. Daar wordt door critici niet opgesprongen, maar gewoon afgedaan als erg, niet netjes,....  Hetzelfde zie je gebeuren als je iets in de Aldi koopt of iets in een dure winkel. Persoonlijk vind ik dat een gekke gedachte, ik accepteer dit niet. Werkt iets niet naar behoren dan ga ik terug naar de winkel waar ik dat kocht, en meestal krijg ik in goedkope winkels gewoon mijn geld terug. In een duurdere winkel zoeken ze samen met mij of alleen naar een oplossing, dat laatste noem ik ook service.
2/Wij kochten vorig jaar een wagen en gingen verschillende dealers af. Met vragen over de wagen. In verschillende verstigingen kregen wij ook verschillende informatie ondanks dat het ook over 1 zelfde merk ging, en zelfs over één zelfde type voertuig. Dus het gebeurt ook buiten de muren van HK.

Spijtig dat sommige mensen dit forum zouden vermijden omdat ze zich niet begrepen en/of aangevallen voelen.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: wijnand op mei 02, 2012, 08:50:45 am
Ik had me voor genomen niet meer te reageren op deze topic omdat naar mijn mening alles gezegd is. Maar nu er kwalificaties geroepen worden als negatief, kleinzerig, verbitterd, respectloos en wat al niet meer, moet me van het hart dat ik het wel jammer vind dat het kennelijk erg moeilijk is om in een discussie emotie's en feiten te scheiden. Ik voel mij in die zin niet aangesproken dat ik in mijn posts niemand heb aangevallen en het enkel bij constateringen heb gehouden, en wat ik onder andere aan feiten op dit forum voorbij zie komen. Niet meer en niet minder. En dat daar op zo'n heftige, emotionele manier op gereageerd wordt, als of er mensen persoonlijk worden aangevallen vind ik jammer, onnodig en is zeker niet mijn bedoeling van een discussie. Weet wel: ik respecteer iedereen, en de keuzes die iemand maakt, of ik het daar nu mee eens ben of niet.

Daarnaast zie ik in dit draadje dat het erg moeilijk is om over hetzelfde te discussieren. Ik heb al diverse keren gesteld dat ik niets tegen de HK zelf heb, maar tegen het sfeertje er omheen. Toch gaan de tegenargumenten vrijwel uitsluitend over de miskende kwaliteit van HK en dat 'ie z'n geld weldegelijk waard is. Dat wordt nergens ter discussie gesteld, maar het lijkt alsof dat door de emoties niet meer wordt gezien.

Tot slot. Dammetje's betoog vind ik een hele mooie, inhoudelijk deel ik 'm volledig. Ik beleef exact hetzelfde in onze Trigano. En het laat anderzijds ook precies mijn punt zien. "Wij kiezen voor kwaliteit (met hoofdletters)". Inderdaad, voor kwaliteit moet je bij HK zijn, dat bieden andere leveranciers niet.

Ik stap uit deze discussie en wens een ieder een fijne dag.
Titel: Over het paard getild
Bericht door: leeuw op mei 02, 2012, 09:12:10 am
Topic starter noemt  geen feiten maar een subjective mening. Daar is de discussie meegestart.
Het blijft moeilijk op een forum de intonatie hoe iets wordt verwoord te lezen.

Een ieder moet hier dus alert op zijn en inderdaad niet direct iets posten of het minstens goed nalezen, voordat een reply wordt gepost. Dit is ook al eerder gemeld.

En nu maar wachten op het volgende topic, want deze discussie zal altijd blijven bestaan.

Wellicht iets voor een debat op het vouwagen klapweekend. :-)

Groet
Jorg
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Lien op mei 02, 2012, 10:40:44 am
Met veel belangstelling alles gelezen. Wilde eigenlijk niet reageren maar kon het toch niet laten. Wij zijn begonnen met een AK en daarna een Jamet om vervolgens 8 jaar met een Jametic rond te reizen. Geweldige wagen. Ik had dan ook nooit gedacht dat we een HK zouden kopen. Laat staan hier 15.000 euro voor over te hebben. Voor de koop ben ik er dan ook wel een aantal nachten mee bezig geweest. Maar dit zou ik ook hebben met het kopen van een nieuwe/duurdere auto/tweede auto (die hebben wij namelijk niet). De één koopt een volkswagen de ander een daihatsu. Hier zeggen we toch ook niet waarom koop je zo dure volkswagen terwijl de daihatsu je ook van A naar B kan brengen? De één koopt een dure stereo de ander heeft een radiootje staan. En zo kan ik wel even doorgaan. Het is gewoon wat ieder prettig vindt. Het is onze eerste HK en hij bevalt. Oké qua prijs schilt het de helft met de Jametic. Maar naar 8 jaar kregen we hier niet zoveel meer voor (veel afschrijving dus) en hopelijk blijft de HK toch iets meer waarde houden. Maar we willen er de komende jaren vooral van genieten. Er zou ooit een carading komen en dat wordt dan echt duur want dan moeten we wel een duurdere auto rijden en z'n cara kost ook wel wat. Dus wat hier al eerder is gezegt ieder moet doen wat hij wil met zijn/haar geld. En niets is perfect ook de HK niet. We zijn tenslotte Nederlanders en die moeten/willen graag wat te klagen hebben ::). Ik wil iedereen alvast een geweldig klapseizoen wensen en misschien kunnen we elkaars vw ooit bewonderen. Want wat voor merk het ook is het zijn stuk voor stuk mooie uitvindingen.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: muis op mei 02, 2012, 10:48:14 am
@retteketec, wat naar dat jij het zo ervaart.

Mi is de TS begonnen over Holtkamper zelf en niet over de mensen die er 1 hebben. 
Daar zou deze discussie over moeten gaan, niet over de mensen met hk.

Vandaar ook mijn eerdere reactie dat je over de service, houding, kwaliteit en klantgerichtheid van verschillende merken een soortgelijke discussie kunt voeren.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op mei 02, 2012, 11:13:58 am
1/ vaak zijn mensen geneigd om niet te klagen over een goedkoper product omdat ze dit als normaal vinden. Dus zwijgen ze maar.

Evengoed bestaat er ook het verschijnsel dat mensen geneigd zijn om de negatieve kanten van een dure aankoop met de mantel der liefde te bedekken, omdat als ze dat niet doen, ze moeten erkennen dat ze voor dat grote bedrag een minder goede keuze gemaakt hebben dan ze eerder dachten of hoopten. Mensen zijn meesters in het zichzelf voor de gek houden voor hun eigen gemoedsrust.

Mijn indruk is toch dat wat bij HK gebeurt in een bepaalde vorm net zo goed bij andere merken gebeurt, maar dat er vanwege de prijs van HK er door mensen verwacht wordt dat dat daar niet gebeurt. En dat is een illusie.

Maar hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Kennelijk ook in de klapperbranche.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op mei 02, 2012, 11:29:03 am
@retteketec, wat naar dat jij het zo ervaart.

Mi is de TS begonnen over Holtkamper zelf en niet over de mensen die er 1 hebben. 
Daar zou deze discussie over moeten gaan, niet over de mensen met hk.

Vandaar ook mijn eerdere reactie dat je over de service, houding, kwaliteit en klantgerichtheid van verschillende merken een soortgelijke discussie kunt voeren.
Muis dit is wel zeer moeilijk want dan moest de discussie met HK gebeuren en niet op dit forum. HK leest misschien wel mee op dit forum maar post niks. Ik denk dat het ook daarom de mensen zijn met een HK die vinden dat ze HK moeten verdedigen.
Ik hou me niet bezig met HK te verdedigen dat moeten ze zelf maar doen. Maar ik vind wel dat ik de keuze die ik gemaakt heb mag verdedigen. Ik wil niet aangesproken worden alsof ik lichtzinnig beslis, alles met de mantel der liefde toedek  ::) ,ik zou bij god niet weten wat ik moet toedekken. maar dit blijven sommige ook altijd maar herhalen... Ik heb nog nooit een nieuwe gekocht en als ik vragen heb over mijn oudje, doe ik een mailtje naar HK en krijg ik antwoord terug.

Misschien is het totaal fout maar bv door Frankie voel ik me dan "persoonlijk" aangesproken en aangevallen. Alsof ik mezelf voor de gek hou om mijn gemoedsrust te sussen  ::) Mijn stekels gaan dan omhoog, en ik kan het niet laten om daarop te reageren. Slecht trekje van mij? Misschien lees ik niet objectief genoeg maar ik denk dat ik een menselijke reactie vertoon.

Evengoed bestaat er ook het verschijnsel dat mensen geneigd zijn om de negatieve kanten van een dure aankoop met de mantel der liefde te bedekken, omdat als ze dat niet doen, ze moeten erkennen dat ze voor dat grote bedrag een minder goede keuze gemaakt hebben dan ze eerder dachten of hoopten. Mensen zijn meesters in het zichzelf voor de gek houden voor hun eigen gemoedsrust.

Mijn indruk is toch dat wat bij HK gebeurt in een bepaalde vorm net zo goed bij andere merken gebeurt, maar dat er vanwege de prijs van HK er door mensen verwacht wordt dat dat daar niet gebeurt. En dat is een illusie.

Maar hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Kennelijk ook in de klapperbranche.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: CEO op mei 02, 2012, 12:25:00 pm
@Mieke:

Als Nederlander zie ik niets, maar dan ook niets waar je je aangevallen over zou kunnen voelen in de laatste posting van Frankie.
Echter, als Nederlander-die-een-behoorlijke-tijd-erg-nauw-heeft-samengewerkt-met-Belgen-en-nu-nog-steeds-veel-en-vaak-met-niet-Nederlanders ligt dat genuanceerder. Mijn standaard opening is, als ik een team Indiërs mag aansturen oid: Wij Nederlanders vinden onszelf open, de rest van de wereld noemt ons bot. Ik dank dat de rest van de wereld gelijk heeft.

Wellicht kan je proberen de essentie van de posting te lezen, bij voorkeur met de 'open' blik van een Nederlander. Bedenk je dat het overbrengen van nuances op fora altijd een belangrijk punt van misverstanden en ruzies is. Probeer er vanuit te gaan dat anderen jou niet bewust proberen te kwetsen. Je ziet ook hier (mede daardoor) soms oude rotten verdwijnen, al dan niet met stille trom. Toch denk ik dat de meeste mensen IRL best meevallen :J

@ alle leden, lezers en posters: zie bovenstaande en wees je bewust van het gebrek aan nuances in schrift. Het is niet voor niets dat er maar weinig GOEDE schrijvers zijn in de wereld en heel veel matige!

 :offGratis advies: als je elkaar IRL treft, drink gezellig samen wat en praat erover. Lichaamshouding, toon etc. verduidelijkt meer dan we denken en nuanceert ook meer dan we denken. :off

N.B.: Ik heb een hekel aan paarden en houd ervan om mensen te prikkelen. Ik ben een 'open' Nederlander, die zich probeert bewust te zijn van zijn botheid.
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op mei 02, 2012, 12:40:30 pm
Misschien is het totaal fout maar bv door Frankie voel ik me dan "persoonlijk" aangesproken en aangevallen. Alsof ik mezelf voor de gek hou om mijn gemoedsrust te sussen  ::) Mijn stekels gaan dan omhoog, en ik kan het niet laten om daarop te reageren. Slecht trekje van mij? Misschien lees ik niet objectief genoeg maar ik denk dat ik een menselijke reactie vertoon.

Ik vind dat een beetje vreemd. Je betrekt een algemene uitspraak van een ander op je eigen persoon, maar waar je zelf een algemene uitspraak doet verwacht je kennelijk dat een ander zich niet aangesproken voelt. Kijk maar. Eerst meld je zelf:

"vaak zijn mensen geneigd om niet te klagen over een goedkoper product omdat ze dit als normaal vinden. Dus zwijgen ze maar. "

... waarmee je in feite de kopers van goedkope producten wegzet als mensen die over zich laten lopen.

Vervolgens doe ik een hele algemene, beslist niet persoonlijke uitspraak die betrekking kan hebben op sommige mensen die een duur product kopen, en dat betrek je op jezelf en daar voel je je kennelijk door aangevallen of aangesproken. Meet je hier niet heel erg met twee maten?
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Mieke op mei 02, 2012, 01:33:50 pm
Er zijn hier door iedereen: we, ze, ik, andere kampeerders, HK eigenaars,.... door elkaar gebruikt en plots zou ik met twee maten en gewichten meten????

Maar het zal aan mijn liggen, of misschien is het idd zoals CEO zegt een België - Nederland gewoonteverschil.  Volgens mij gaan we muggenziften en worden we te persoonlijk. Een vervolg van dit topic heeft meer voor mij geen toegevoegde waarde. Dus ik  :X

Allemaal even goede vrienden ondanks de meningverschillen over HK kwesties  :nl (bij gebrek aan een Belgisch vlagje ;))
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: CEO op mei 02, 2012, 01:44:42 pm
Ik denk dat je gelijk hebt Mieke, althans, in de laatste twee alineas. Over de eerste heb ik nadrukkelijk geen mening.

Ik zou ervoor pleiten om in dit specifieke topic tijdelijk wat strikter te modereren.

Persoonlijk vind ik, maar let op, dat is een persoonlijke mening, het wat minder genuanceerd na mijn berichtje toch gewoon op zijn hollands te posten. Maar nogmaals, dat is een mening. Ik heb, zoals de meeste mensen op deze aardkloot, de wijsheid niet in pacht...
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Frankie op mei 02, 2012, 01:50:18 pm
Er zijn hier door iedereen: we, ze, ik, andere kampeerders, HK eigenaars,.... door elkaar gebruikt en plots zou ik met twee maten en gewichten meten????
Ik geef het maar op. Ik krijg mijn, naar mijn overtuiging zeer genuanceerde, overtuigingen c.q. constateringen kennelijk niet over het voetlicht zonder ongemerkt toch weer op tenen te staan.  :**
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: Bonny op mei 02, 2012, 03:24:37 pm
Mensen laten we vooral elkaars mening niet persoonlijk opvatten .
Een ieder heeft zijn eigen mening over in dit geval HK .


voorbeeld
De ene vind hem te duur de andere goedkoop .
En wat voor de ene duur is kan voor de andere goedkoop zijn .
Net wat jou normen zijn .

Dus laat elkaar in elkaars waarde en geniet van je eigen VW of het nu eentje is van ?200,- of eentje van ?15000,-
Iedereen heeft zijn eigen gevoel en waarde bij de voorkeur van zijn VW

Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: bosi op mei 02, 2012, 03:57:01 pm
Ben het helemaal met Bonny eens, het is misschien iets typisch Hollands, maar als iemand zijn mening over iets op een iets wat ongenuanceerde mannier naar voren brengt, waarbij het helemaal niet noodzakelijk is of hij/zij nu gelijk of ongelijk heeft, onstaat er zoals in dit geval, een soms verhitte en bijna vijandige discussie die dan meerdere pagina's lang wordt en waarbij mensen zich persoonlijk voelen aangevallen en weer anderen zich gaan verdedigen en waarbij de feitelijke kern grotendeels verloren gaat. Ik heb de stelling dat je niet op elke mening hoeft te reageren en dus ook meningen waarmee je het niet (helemaal) eens ben naast je neer kunt leggen, want zoveel mensen zoveel meningen. En zoals  met alle meningen en discussies, in vrijwel allen zit een kern van waarheid maar die gaat verloren in de schermutselingen in discussies over de hoe iets wordt gebracht. Leven en laten leven en niet alles hoeft even serieus te worden genomen, dat scheelt een hoop stress.  :J


 
Titel: Re: Over het paard getild
Bericht door: muis op mei 02, 2012, 04:05:44 pm
Omdat het moeilijk blijkt eea los te zien van elkaar  sluit ik dit topic.

Zoals meerdere mensen al geschreven hebben, bedenk hoe iets overkomt, dat geldt voor alle onderwerpen en meningen.
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal