Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Hautes-Alpes - Queras - Aiguilles - Camping Le Gouret **  (gelezen 840 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.377
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
F: Hautes-Alpes - Queras - Aiguilles - Camping Le Gouret **
« Gepost op: augustus 21, 2023, 12:00:58 am »

Dit jaar zaten we ook in de Alpen, meer bepaald in de regio van het regionaal park Le Queras. Ook een erg mooie regio.


De camping waar we waren is Le Gouret, camping Municipal van Aiguilles, maar zowat halfweg Aiguilles en Abries op 1500 meter hoogte:
Le camping aux milliard d'étoiles à Aiguilles en Queyras- Hautes-Alpes (camping-gouret.fr)


Eerst en vooral, als je niet met wat grotere groep komt, kan je op deze camping geen plaatsje reserveren. Toen wij er waren was er een erg groot kamp van de Nederlands Bergsportvrienden, waardoor wij  de regio vooraan de Nederlandse wijk van de camping noemde.


De camping is erg uitgestrekt en dat is de reden dat je niet moet reserveren. Plaatsen zijn ook niet afgebakend. Je neemt dus de plaats die je nodig hebt waar je wenst en hoeveel plaats je nodig hebt. Kortom een old school camping dus. En dat bedoel ik positief, en maakt de camping charmant, gezellig en een beetje nostalgisch. Het deed in ieder geval aan mijn kinderjaren denken waar op zowat elke camping iedereen altijd zijn plekje zocht dat hij nodig had. Als kampeerder zoek je ook een beetje vrijheid en op een dergelijke camping vindt je die toch net ietsje meer.


Er zijn heel wat plaatsen waar je water kan nemen of elektriciteit, die laatste heb je in twee varianten, 6 of 10 amp. Er is daar geen prijsverschil tussen, dus je neemt gewoon de aansluiting die het best past bij jouw nood aan elektriciteit.


Om te bewijzen dat je ingeschreven bent, krijg je een houten plaatje met een nummer op mee dat je aan je tent moet bevestigen. Neem je elektriciteit krijg je een spanbandje dat je waar je de elektriciteit in plugt moet rond je draad moet doen. Ondanks dat verder dus alles vrij is van de plaats en ruimte die je in neemt toch vrij eenvoudig te controleren of je ingeschreven bent.


Het sanitair is wat je mag verwachten op een twee sterrenkamping, eenvoudig maar proper. Ook gemengd, dus geen apart sanitair voor mannen en vrouwen. Je hebt wel nog hokjes met lavabo's als je als vrouw of man toch wat meer privacy wil. Wat betreft toiletten zijn er zowel Franse als Engelse toiletten. In de twee grootste sanitaire gebouwen zijn er meer Franse dan Engelse, in het kleinere sanitaire gebouw in het midden van de camping dat wat nieuwer is, zijn enkel Engelse toiletten te vinden.


Op een paar plaatsen op de camping zijn er speeltoestellen. Helemaal vooraan aan de receptie heb je een container park, wifi, een zaaltje met TV, en boeken die kunnen geleend worden, en waar ook een droogkas en wasmachine te vinden is. Voor 5 euro kan je de machine gebruiken en dat is inclusief het wasmiddel.
Er is eveneens beperkte restauratie met streekproducten. Het eten dat geserveerd wordt is lekker, maar niet voor elke dag omdat de kaart redelijk beperkt is en je anders al rap vaak het zelfde zou moeten gaan eten. Echter wij eten alleen de laatste avond op restaurant en daarvoor was het zeer geschikt en lekker.
Ze hebben daar ook ambachtelijk gemaakt ijs met fruit dat zeer lekker is met de stukjes fruit er nog in. Een groot ijsje, maar wel 5 euro per ijsje.
Vooraan is er ook een pingpong tafel, en minigolf en de paletten en golfstokken zij vrij en gratis te nemen voor een spelletje, zolang je daarna maar terug op zijn plaats legt.


Je kan de dag voordien brood bestellen dat je dan in de ochtend kan gaan oppikken. Ook dat brood kwam duidelijk van een ambachtelijke bakker en was beter dan we vorige jaren op campings hadden gehad.


Wij hebben er goed weer gehad, wel vaak winderig. Overdag gingen de temperaturen vaak boven de 25 graden. En dit terwijl op het nieuws zowat overal in de Alpen noodweer werd gerapporteerd. Echter je zit op 1500 meter en dat betekend dus ook dat het 's avonds en 's nachts sterk kan afkoelen. We hebben dagen gehad met overdag 27 graden en waar het 's nachts afkoelde tot 4 graden. Je neemt dus best ook wat warmere kleren mee. Blijkbaar laten zich nogal wat kampeerders door die kou verrassen en komen er af en toe kampeerders die niet voorbereid zijn voor de kou 's nachts. De camping heeft beperkt een aantal dekens die daartegen beschikbaar kunnen gesteld worden.


Voor wie zijn stappenteller overuren wil laten draaien is de camping zeker geschikt. Wij zaten behoorlijk vanachter op de camping en het was 700 meter tot aan de receptie om brood gaan op te halen. De dag was dus nog niet begonnen en hadden reeds meer dan 2000 stappen gedaan. Maar dat kan sterk verschillen met waar je op de camping zit.


Op het einde van de camping is er ook een meertje dat weg ligt van waar je mag kamperen. Is er heerlijk verpozen en ook de inwoners van de gemeente komen daar soms buurten. Best een gezellige plaats. Het meertje is in eerste plaats bedoeld voor vissers en worden ook regelmatig visinitiaties gegeven van verschillende disciplines zoals vliegvissen. Echter je mag en kan er ook zwemmen, maar het gaat over water uit het bergriviertje en dus eerder aan de koude kant. Mijn dochter vond het heerlijk na een warme dag en een lange wandeling om erin af te koelen.


Je kan er heel wat doen in de regio, zowel per fiets, als wandelend als met de auto. Je hebt eerder in het dal Chateau Queras, een middeleeuws kasteel dat door Vaubin versterkt werd, helemaal in het begin van het dal één van de bekendste Vaubin sites Mont Dolphin, en ook Briançon is op een uur en half rijden daar vandaan. Ook Saint-Vairant is een mooi dorpje. Col D'Isoard is één van de bekendste cols, maar ook Col D'Angelle is erg mooi en hoog met zijn 2747 meter de grens met Italië waar je meteen een totaal ander landschap te zien krijgt. Daar hebben wij steenbokken gezien op minder dan 10 meter afstand! De konings Arend zie je heel vaak aan de hemel. Zeer veel mooie wandelingen te doen. Je hebt er de GR58 die een grote toer is rond de Mont Viso die langs de camping passeert. Ook de GR5 passeert het dal en daar die vertrekt van aan de Noordzee in Nederland en loopt tot in Nice, kan je dus ook deze route volgen om te voet op de camping terrecht te komen. Ga je wel veel tijd voor nodig hebben vrees ik. Daarover is een serie gemaakt op de VRT, en de stukken die wij er van gewandeld hebben daar waren adembenemend mooi.


Het is ook een erg donkere regio en maken ze ook reclame mee dat in de regio veel sterren te zien vallen. Na middernacht gaat alle verlichting uit op de camping, en niet alleen de verlichting langs één padje, maar ook deze van het sanitair. En dan is het erg donker op de camping en krijg je een prachtige sterrenhemel voor geschoteld. Als het bewolkt is zie je geen hand voor je ogen. Daar het een bosrijke camping is, zijn er niet veel plaatsen waar je echt een ruim beeld op de hemel krijgt te zien. Achter het meertje is er nog een dropzone voor helikopters en mijn dochter en ik trokken vaak naar daar om naar de sterren te kijken omdat dit een ruime open plaats was. Onze plaats was ook gelegen aan een open ruimte maar toch minder zicht dan daar.


Op heel wat plaatsen zijn tal van foto's te bezichtigen van de sterrenhemel in de vallei. Deze zijn meestal genomen door mensen van de sterrenwacht van Saint-Vairant, die hoorde bij de sterrenwacht van Parijs tot dat Frankrijk niet langer sterrenwachten op eigen grondgebied ondersteunde en volledig inzette op La Palma en ESO. De sterrenwacht werd dan uitgebaat door een amateur astronomische vereniging die ook astrotourisme aanbied. Je kan dus de sterrenwacht voor een nacht boeken. Je moet wel rekening mee houden dat je ongeveer 4 uur naar boven moet wandelen om er te geraken. Is in de zomermaanden niet met de auto bereikbaar. Het is wel een erg mooie wandeling waar veel Edelweis en marmotten te spotten zijn. Echter een nachtje boeken moet je goed op tijd doen. Ik heb naar de website gegaan terwijl we daar waren en toen was heel Julie en Augustus reeds volgeboekt. De sterrenwacht is echt op een unieke locatie bovenop de Pic Chateau Renard gelegen op 2936 meter hoogte.
Hier de site van de sterrenwacht:
https://www.astroqueyras.com/


Je betaald op de camping per persoon, en voertuig aanwezig. De tent of staanplaats zit mee in de prijs per persoon. Dus als je met een grote vouwwagen er bent en redelijk wat plaats in neemt, maar met weinig mensen kan je daar voordeel uit doen. Per persoon boven de 12 jaar is dat 6,8 euro, voor een auto tel je daar 3,2 euro extra bij en wil je ook elektriciteit kost je dat nog eens 4,8 euro per nacht bij. Prijzen in 2023.


* Vriendelijkheid personeel: 9

* Sanitair: 7
* Schoonheid van de camping zelf: 9
* Animatie team: n.v.t.
* Voorzieningen: 8
* Eet gelegenheden op de camping: 8

« Laatst bewerkt op: augustus 21, 2023, 09:28:42 am door FriedelP »
Gelogd

Jon

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.572
Re: F: Hautes-Alpes - Queras - Aiguilles - Camping Le Gouret **
« Reactie #1 Gepost op: augustus 21, 2023, 04:15:57 pm »

Mooie uitgebreide review! En voor mij als amateur-astronoom een lekker plekje, staat op de emmerlijst :J
Gelogd
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets.
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal