Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: een vouwwagenspecialist in België?  (gelezen 3949 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

KellyVG

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 97
  • Merk Vouwwagen: nog geen
een vouwwagenspecialist in België?
« Gepost op: juni 07, 2021, 11:49:07 am »

Hallo, ik zit hier al een tijdje het één en ander op het forum uit te pluizen. We twijfelen nog sterk of een vouwwagen iets voor ons is. We schipperen van het ene uiterste naar het andere: van camper naar kleine caravan  - met enkel zithoek en keuken en toilet in combinatie met tent - naar vouwwagen). Omdat een vouwwagen echt iets ongekend is voor ons (maar ons wel wist te charmeren toen we naast een groot gezin met vouwwagen stonden vorige zomer), willen we dat eens op ons gemak gaan bekijken. Maar ik zie dat al die speciaalzaken in Nederland zitten. Zitten er dan echt geen in België? Hier lijken ze meer toegespitst op slechts een aantal merken telkens. En dat is dan wel jammer.

Er zijn zo een aantal bekommernissen bij een vouwwagen:

- Kunnen we hem opbergen onder onze carport zonder schrik voor vocht in de vouwwagen? Onze carport zelf is zeker niet "droog".
- Algemeen ook wel schrik van vocht in de vouwwagen tijdens het kamperen zelf...
- Zijn de snelle opzetters echt snel? Kunnen we ergens onderweg één nachtje spenderen (bij voorkeur "in het wild") zonder dat we uren bezig zijn met opzetten en afbreken? Al weet ik ondertussen ook dat in het wild kamperen nog zelden mag...
- Wat met het toilet. Is zo'n porta potti (ofzoiets) handig? Doenbaar voor 5 personen?
- Kunnen al onze spullen wel mee? Vermoedelijk moet het meeste in de koffer van de auto... Maar als je dan op een camping staat en wilt een uitstapje doen, moeten al die spullen die in de auto zitten ook mee op uitstap. Lijkt mij niet altijd handig...
- ...

Vele vragen... En daarom denk ik dat we best eerst eens zouden langsgaan naar een speciaalzaak.

Alvast bedankt voor eventuele tips!

PS: tweedehands wil ik niet... Als we dit ooit zouden aankopen, willen we echt "ons ding" kopen. Het is in vergelijking met een camper een vrij budgetvriendelijke investering :-)

Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.203
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #1 Gepost op: juni 07, 2021, 12:10:16 pm »

Tja, is wel apart dat Belgie geen winkels of stores heeft op dit gebied. Genoeg Belgen ook op dit forum, misschien krijg je daar reacties van omtrent waar dit aan te kopen.

De vouwwagenspecialist is degene die het dichts bij de Belgische grens zit. Obelink in Winterswijk. Alle adressen in Nederland zijn wel via het internet te achterhalen. Weet niet hoe ver je van de NL grens woont maar het is altijd wel een leuk road tripje om de de zaken te bezoeken. Maaaaar eerst alles via internet bekijken, genoeg filmpjes op YouTube van de merken die verkocht worden. Van bouwwagens tot vouwwagens die in een goede 20 minuten slaapklaar zijn.

Vouwwagen het hele jaar door onder een carport, en dan ook nog een nieuwe, als er geen vocht bij het tentdoek kan komen zal het allemaal wel goed gaan, maar een lekkage in deksel of afdekzeil kan je toch een nare verrassing opleveren als je er mee op pad gaat. Stalling is altijd wel te vinden.

Toilet heb ik geen ervaring mee, campings hebben genoeg sanitair.

Wild kamperen, zijn leden die hebben in de Scandinavische landen zo gekampeert. Je moet natuurlijk altijd je karretje daar krijgen daar waar je wil staan. Geen stroom is niet echt een probleem, stromend water en sanitair kan een probleem zijn.

Een andere optie voor wild kamperen, komt ook steeds meer in trek, is een daktent. Maar je praat over 5 personen, dus denk ik niet een optie die je snel kiest.

Bagage, meeste wagens hebben genoeg bagageruimte, maar de auto is er ook nog. Selectief inpakken zou ik zeggen. Elk jaar kom je erachter dat je al jaren spullen kleding en weet ik al niet mee sjouwt en je doet er niets mee, ja van de ene kant van de bak naar de andere kant van de bak verplaatsen. Stel een limiet aan je bagage per persoon. Bijv een weekendtas met persoonlijke kleding. Handdooeken ed wordt een centrale tas waar iedereen uit gebruikt.

Vochtig doek, kan gebeuren, als je binnen 24 uur weer volledig open kan zetten om te drogen is dat niet zo een probleem. Dus tegen het eind van de vakantie, dus als de wagen de stalling in gaat, het weer goed in de gaten houden en zonodig een dag eerder weg of dicht klappen en de overnachting op een andere manier regelen.

2de Hands is geen optie, dan ben je qua merk en type ook gebonden aan een budget. Is geld geen obstakel dan heb je keus te over.

Succes


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Gelogd

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.362
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #2 Gepost op: juni 07, 2021, 12:23:14 pm »

Hallo Kelly


Vroeger was er nog eentje in Antwerpen, maar ik geloof dat die ondertussen verdwenen is.


De enige die wat gespecialiseerd is in vouwwagens die ik ken is camping Zorro in Kampenhout, maar zoals je stelt enkel Trigano en Raclet en dus geen verdere merken. Dit kan je wel al een eerste beeld geven over vouwwagens en een deel van je vragen beantwoorden, echter voor verder oriënteren kan een bezoekje aan een centrum net over de grens mogelijk wel nuttig zijn. Voor andere merken vrees ik dat je momenteel wel vooral naar Nederland moet.
Vlaanderen is veel minder een kampeerland dan Nederland, hoewel dat de laatste jaren weer wat aan het veranderen is. Ik hoop dat daardoor terug meer zaken zich ook in vouwwagens gaan specialiseren in België. Je hebt hier al veel minder kampeerwinkels in het algemeen dan dat je dat hebt in Nederland, laat staan dan gespecialiseerd in vouwwagens.


Wat je vragen betreft, waar ik woon, zie ik vaak heel wat vouwwagens, en ook al ouderen ook onder een carport opgeslagen staan. Persoonlijk zou ik hem wel bij voorkeur droger op slaan.
Wij hebben nog niet echt last gehad van vocht in de vouwwagen bij het kamperen zelf. Waar je vooral moet op letten dat je hem droog kan opbreken op het einde van je reis. Indien dat niet lukt, zal je thuis nog een tijdje moeten opstellen om hem verder te laten drogen voor je hem stalt.
Wat snel betreft, hangt veel af van wat je allemaal wenst op te bouwen voor dat ene nachtje. Wij hebben geen snelklapper, maar slagen voor één nacht enkel de wagentent op. Dat gaat al snel en makkelijk te doen met haringen slaan inbegrepen op minder dan een half uur. Echter wil je ook alles gaan beginnen inrichten, en voortent op slaan en eventueel nog een uitbouw op slaan, en .... Hoe meer je daar wil doen, hoe meer tijd het in beslag neemt. Dus eigenlijk is dat iets wat volledig van je zelf af hangt.
Met toillet heb ik geen ervaring, wij zijn altijd naar het sanitair geweest. In het wild is dat uiteraard iets moeilijker.
Eigenelijk steken wij het meeste in de vouwwagen van onze spullen en veel minder in de auto. Bij de meeste snelklappers kan je de volledige ruimte onder het bed gebruiken en dus overeenkomstig met een volledige aanhangwagen vullen met spullen. Daar is echt wel wat ruimte om weg te steken. Je kan het bed opklappen om aan de spullen te komen. Bij de symetrische bouwwagens heb je kastjes aan de zijkant waar je al veel in kwijt kunt en andere spullen kan je daar tussen opbergen tijdens het verplaatsen. Eventueel nog stoelen bovenop de tent onder het zeil. Daar kan je een ondertentje onder het bed voorzien waar je de spullen nog kan stockeren alsje ter plaatse bent. Persoonlijk denk ik dat je veel meer ruimte in de wagen over gaat houden met de vouwwagen, dan zonder de vouwwagen.


Zeker waar dat het een budgetvriendelijke investering is in vergelijking met een kamper. Wat je eventueel kan doen is een oudje tweede hands kopen en daarmee ervaren hoe kamperen met een vouwwagen is. Je krijgt een beter beeld van wat je noden zijn en helpt je met het orienteren naar de nieuwe wagen een jaar of twee later. De kans is dan groter dat je meteen echt jouw juiste ding nieuw koopt dan dat je dat niet gedaan hebt.
Wij hebben dat ook eerste een drie tal jaren weg geweest met een oude die we voor een paar 100 euro konden kopen en voor zelfde prijs weer konden inwisselen bij aankoop nieuwe wagen.
Maar dat is uiteraard totaal jullie keuze.
Gelogd

g11ling

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 565
  • Merk Vouwwagen: Campooz Fat Freddy II met Ugly Betty
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #3 Gepost op: juni 07, 2021, 03:44:05 pm »

In België zelf is idd camping Zorro. De Campingstore biedt ook veel verschillende wagens aan, maar ik vrees dat die niet zijn te bezichtigen  (al kan een telefoontje geen kwaad).
Ridderbeks in Echt zit in Nederlands Limburg. Daar zijn wij geslaagd en we zijn erg tevreden met hun service.
Wildkamperen is niet heel praktisch met een vouwwagen. Dat is toch meer bedoeld voor campers.

Toilet, geen ervaring mee, maak altijd gebruik van het beschikbare sanitair op een camping. Vindt t idee persoonlijk ook niks, je eigen wc meenemen....maar wat ik al zei, dat is persoonlijk 😉

Als je nieuw wil kopen, overweeg dan serst een vakantie een wagen te huren. Soms worden er ook huur-koop formules aangeboden,as de wagen bevalt en je wil m alsnog aanschaffen, wordt de huurprijs van de aankoopsom afgetrokken. Als ik me niet vergis bood Ridderbeks dit destijds ook aan...
Gelogd
Ik klap, jij klapt, wij klappen

KellyVG

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 97
  • Merk Vouwwagen: nog geen
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #4 Gepost op: juni 08, 2021, 12:11:36 pm »

Dank jullie voor de reacties. We zijn van Oost-Vlaanderen (dicht bij Gent). Dus ik noteer dat we beter naar Nederland trekken als we een vouwwagen willen kopen.

Dat van dat huren heb ik ook eens bekeken. En bij ridderbeks is er wel nog één te huur voor de ons gewenste periode deze zomer. Probleem alleen dat ik dan zelf een porta potti moet aanschaffen. Want voor mij is dat echt een must. Ik sta elke nacht minstens 1x op om naar het toilet te gaan. Overdag zouden we inderdaad sanitair van de camping kunnen gebruiken.

Begrijp nu inderdaad ook dat wildkamperen met een vouwwagen niet echt aan te raden is. Maar als ik het goed begrijp, zijn weekendjes van 2 nachten wel mogelijk met een vouwwagen? Op een camping dus.

Dus we denken nog wat verder... Wat willen we nu echt het liefst  :) Een mobilhome hebben we reeds vorig jaar geprobeerd. Goed bevallen. Maar misschien moeten we deze zomer eens de vouwwagen proberen.

Blijft dan het probleem van het opbergen. Want ik vind het wel wat gek deze in een stalling te moeten zetten. Eens kijken of ik die niet in ons tuinhuis gemanoeuvreerd krijg. Is een tuinhuis voldoende geventileerd? Is gewoon een tuinhuis uit geïmpregneerd grenen... Na 5j zie je hier en daar dus wel spleten. En helemaal vochtvrij is dat dan natuurlijk ook niet...
Gelogd

OhPeeCee

  • Ik ben te jong om me oud te voelen
  • Goldmember 2024
  • Klap prof
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.203
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon Aero
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #5 Gepost op: juni 08, 2021, 12:16:22 pm »

Kassen en boeren schuren zijn ook vaak tochtig. Maar toch (ventilatie) zorgt er ook weer voor dat het vocht verdwijnt. De wagen zal nooit in de volle stortbui staan, dat er af en toe een druppel water opvalt, zorgen voor een goed bisonyl afdek.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Gelogd

KellyVG

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 97
  • Merk Vouwwagen: nog geen
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #6 Gepost op: juni 08, 2021, 01:07:11 pm »

Kassen en boeren schuren zijn ook vaak tochtig. Maar toch (ventilatie) zorgt er ook weer voor dat het vocht verdwijnt. De wagen zal nooit in de volle stortbui staan, dat er af en toe een druppel water opvalt, zorgen voor een goed bisonyl afdek.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Mag ik hier zeggen dat ik vaak verschillende adviezen lees over het "stallen" van je vouwwagen? Soms lees ik dat een carport ideaal is (qua ventilatie). Maar hier las ik dan terug dat dat toch geen aanrader is wegens de hoge vochtigheid daaronder. Ik las ook eens dat een afdekzeil niet mag (wegens te weinig ventilatie dan)... Dus soms weet ik het niet meer  :) En laat dat net hetgene zijn dat mij het meest zal tegenhouden voor een vouwwagen... Vocht... (en dan denken we uiteraard aan schimmel)...
Gelogd

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.362
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #7 Gepost op: juni 08, 2021, 02:40:40 pm »

Ik zie hier in de buurt heel wat wagens gestald staan onder carports en daar zijn al heel wat oudere wagens bij. Die wagens zouden daar niet meer staan als ze daardoor problemen zouden hebben denk ik dan.


Zelf kan ik hem in de garage stockeren en ik voel me daar zelf beter bij dat hij zo droog kan staan. Maar gezien het bovenstaande is dat mogelijk eerder vooringenomenheid.

Gelogd

Jon

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.560
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #8 Gepost op: juni 08, 2021, 03:45:36 pm »

Probleem alleen dat ik dan zelf een porta potti moet aanschaffen. Want voor mij is dat echt een must. Ik sta elke nacht minstens 1x op om naar het toilet te gaan.
Ligt er aan wat je reden voor toiletbezoek is. Wij hebben een porta potti maar gebruiken dat lompe ding nooit. We hebben een eenvoudig plasemmertje en dat werkt prima.
Gelogd
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets.

Mopo

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 61
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Spacer
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #9 Gepost op: juni 08, 2021, 06:29:55 pm »

Onze Holtkamper Spacer met hard top staat al meer dan 10 jaar onder de (droge) overkapping. Nooit geen vocht problemen gehad.
Gelogd

KellyVG

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 97
  • Merk Vouwwagen: nog geen
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #10 Gepost op: juni 09, 2021, 09:21:58 pm »

Onze Holtkamper Spacer met hard top staat al meer dan 10 jaar onder de (droge) overkapping. Nooit geen vocht problemen gehad.

Wat bedoel je met droge overkapping? Bij ons slechts langs één zijde (korte zijde dicht). En als het stormt,wordt het daar uiteraard ook wel nat.
Gelogd

Mopo

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 61
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Spacer
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #11 Gepost op: juni 09, 2021, 10:32:09 pm »

Een 4 meter brede overkapping aan de noordzijde over de gehele lengte van onze schuur. Bij storm/regen geen last. Maar ook niet wanneer ik hem met de tuinslag schoonspuit voor en na de vakantie
Gelogd

metalpe

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 802
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #12 Gepost op: juni 10, 2021, 07:13:04 am »

Denk ook niet dat het kwaad kan. Onze staat van sept tot april/mei buiten. In mei gaan we altijd een weekendje weg, dan houden we hem thuis tot na onze vakantie. Dus van mei tot eind augustus staat hij gewoon buiten, open of dicht :)

Verstuurd vanaf mijn motorola one hyper met Tapatalk

Gelogd

KellyVG

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 97
  • Merk Vouwwagen: nog geen
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #13 Gepost op: juni 10, 2021, 12:11:10 pm »

De meningen daarover zijn duidelijk verdeeld  :)
Gelogd

g11ling

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 565
  • Merk Vouwwagen: Campooz Fat Freddy II met Ugly Betty
Re: een vouwwagenspecialist in België?
« Reactie #14 Gepost op: juni 14, 2021, 10:26:23 pm »

Ik las net dat de campingstore in Evergem 11 verschillende wagens opgebouwd heeft staan om te bezichtigen:


De grootste keuze Vouwwagens
11 Modellen opgesteld in onze Showroom
Campooz :
Fat Freddy
Lazy Jack
Sleepy Joe
Red Ruby 

Cabanon:
Malawi 2.0
Manga
Mercury
Monaco

Europa camper:
Sunrider

Camplet:
Passion
Dream

ook keuze uit meer dan 100 Familietenten

Kom eens langs in de winkel 5000m² kampeerplezier

The Camping Store
Schoonstraat 242
9940 Evergem
Open dinsdag tot en met Zaterdag van 9u tot 18u
Gesloten op Zondag; Maandag en feestdagen.

Wijgaankamperen.be
Gelogd
Ik klap, jij klapt, wij klappen
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal